icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

alice107
19. sep 2012

@evkasus to nemyslis vazne? uz si videla advokata plakat nad pripadom klienta? 😀 to by mu tak pomohlo.co to mas za nezmyslene otazky . 😕?!

evkasus
19. sep 2012

@alice107 nemyslim skutocne slzy...kto mal pochopit pochopil....

alice107
19. sep 2012

@evkasus prosim ta, ak uz nemas co k danej teme povedat/ a ani sa necudujem vo svetle pravdivych okolnosti/ tak je smiesne davat mi take otazky.ak ta zaujma akademicka otazka reakcii advokatov na ich klientov tak sa ich spytaj.ja som ti odpoved dala .aj kontexte ako si to myslela. 😎.

evkasus
19. sep 2012

@alice107 skutocne som uz bez argumentov a bez slov...

digysa
19. sep 2012

@hajanka Zatial nie...

zuzana581
autor
19. sep 2012

@cinderella. hej, babka sa zastupovala sama.

fracle
19. sep 2012

@svetllana
.
" nepreháňajme a neurážajme všetkých Angličanov a ich spôsoby kvôli tomuto prípadu. Keď sa Vám tu nelúbi, choďte domov".
.
Absolutne suhlasim!!!

baklik
19. sep 2012

@cinderella. sestra pracuje v Londyne a vravela, ze je bezne, ze s par dnovym novorodencom tam pridu do pubu, a jasne - male decka jedia hranolky, su obezne. a nedavno som sa aj ja cudovala nad fotkou nejakej anglickej herecky, ona naobliekana, dieta malo tiez dlhy rukav a nohavice, ale to dieta nohy bose bez ponoziek...to som fakt nechapala 😖

cinderella.
19. sep 2012

toto je smutny pripad :( rodicia boli obvineni z ublizenia na zdravi dietata. zobrali im tri deti, dali na adopciu. neskor bolo dokazane, ze su rodicia nevinni, ale deti naspat uz nedostali. vraj sud im v tomto pripade nemoze pomoct. 😢
http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/norfolk/7883...

cinderella.
19. sep 2012

nasla som teraz diskusiu v anglicku (z augusta 2012), kde nestastna mamicka pise, ze jej syncek spadol v zahrade medzi schodom a lavickou a mal na tele a tvaricke modriny. ju vzali na policiu, chlapceka zobrala socialka. bola zufala, ale vysvetlili jej, ze to je proste taky postup, ze sa nic nedeje. na druhy den ju pustili a cakala, ze chlapceka jej prinesu domov, ale ss jej oznamili, ze chlapceka jej vratit nemozu a uz sa caka na sud. 😢 myslela som, ze toto sa deje len vo filmoch.

fiffinkaa
19. sep 2012

kočky ja som Vás nečítala ani tu relaciu som nevidela, čo sa vlastne stalo že jej zobrali deti? dakujem

natas4
19. sep 2012

@cinderella. neskutocnee ☹ ☹ ☹

cinderella.
19. sep 2012

@fiffinkaa
chlapcek mal cerveny pipik asi z plienky. mamicka sa bala, ze nejaka infekcia, vzala ho k doktorovi a ten obvinil jej manzela, ze synceka sexualne zneuzival. oboch chlapcov (10 mesiacov a 2 roky) im vzala socialka. muza zadrzali, ale potom sa preukazala jeho nevina. socialka vselico nahovorila mamicku, nech suhlasi, tak ta suhlasila, lebo sa bala, ze deti uz nikdy neuvidi. sud rozhodol, ze deti pojdu na adopciu v anglicku. babicka na slovensku o nich bojovala od zaciatku, ze si ich vezme ona, ale zamietli to a bohuzial v stanovenej dobe nepodala odvolanie. chlapci su obaja slovenski obcania, ale britania ich nechce pustit domov.

ak to bolo inak, opravte ma, prosim.

cinderella.
19. sep 2012

@fiffinkaa a este aby som nezabudla na jeden nonsens, ale mamicka dostala z toho iste uradu, ktory jej vzal deti, certifikat, ze si moze otvorit skolku v anglicku. takze ma dovolene sa starat o cudzie deti, ale o svoje vraj nie. 😢

cinderella.
19. sep 2012

prave som videla na facebooku pripad Lucie Matejkovej ... kto je to? nepocula som o jej pripade. vraj ma tiez certifikat na pracu s detmi, ale jej 3-tyzdnove babatko tiez zobrali ss. 😢

fiffinkaa
19. sep 2012

@cinderella.
kks..hrozné

cinderella.
19. sep 2012

citali ste na facebooku ? naadherne napisane, tlieskam 🙂 oplati sa cele precitat.
http://www.facebook.com/IvanaBoorovaChceSvojeDe...

aliza
19. sep 2012

@cinderella. k tomu certifikatu, ono certifikat nie je problem ziskat, tam cloveka nepreveruju, proste prides na kurz a na konci dostanes certifikat, nikto sa ta na nic nepyta. Ale ak by si Ivana isla naozaj otvorit skolku, uz by mohla mat problem, uz by jej to nemuseli schvalit a myslim, ze by ani neschvalili. To, ze ma certifikat na childcare nie je dokaz o pripadnej nevine, resp. absurdity celeho pripadu.

cinderella.
19. sep 2012

@aliza aha, dakujem za vysvetlenie. ale precitaj si tu rec na facebooku. vyzera to slubne 🙂

aliza
19. sep 2012

@cinderella. ano, citala som, tak uz len verit, ze sa to naozaj potiahne co najvyssie

aliza
19. sep 2012

jedna kocka na FB napisala toto, dufam, ze sa nenahneva, ked vam to sem skopirujem:

Aj ja zijem v Uk,mam 3deti 12,9,. a 19 mes synceka...v juny som bola s malym na pohotovosti ,lebo nabural do stola a rozrazil si hlavu trosku..je to velmi zive dieta)hned velke vypocuvania na pohotovosti..ze poslu SS a take bludy..vcera mi poslali dokumenty z pasoveho spat len fotky mojho synceka nie..dufam,ze za tym neni nieco viac dnes tam idem volat nech mi vratia fotky..uz im neverim.

dana_l
19. sep 2012

@alice107 neviem aka si v skutocnosti osoba ale tvoje prispevky su chladne, bezcitne a ako by si sa len tisila z ludskeho nestastia.
ak nechas svojim priatelom precitat tuto diskusiu bez toho aby si im povedala ktora "osoba" si ty tak ti povedia to iste ako ja.

mojmu synovi sa teraz prerezavalo naraz 8 zubov. kedze ho to bolelo tak hryzol, vsetko. i moje rameno ked som ho drzala na rukach. moja ruka bola od ramena po laket plna modrin. mm mi vravel ze sa boji aby nas - jeho ludia neudali ze ma tryzni. ako vidim tak v anglicku by na nas zavolali socialku, ze som tyrana, zobrali by nam predbezne deti a kedze by ich uz raz mali a nase vysvetlenie by nestacilo - brali ako ho ako loz, neverili by nam - tak ja by som prisla o rodinu - manzela i deti. takze toto je ten "spravny" system ktory obhajujes. super treba ti len zatlieskat s velkymi ovaciami.

ani ja neviem co sa tam presne stalo, nebola som tam. ani ty nevies co sa stalo. ale tvoj postoj je ze matka i stara matka su vinovate lebo SU VINOVATE.

nie som pomstychtiva osoba ale takym ako ty by bola dobra zivotna lekcia - zazit to na vlastnej kozi.

jolinka
19. sep 2012

@dana_l horsie ze ona sa netesi..ani z toho ludskeho nestastia...otazka je ci sa vobec z niecoho tesi? 😢

jolinka
19. sep 2012

@dana_l ale taketo akademicke otazky je smiesne jej davat. 😉 😝 😝 😝 😝

alice107
19. sep 2012

@dana_l ty prestan riesit mna a venuj sa teme.lepsie urobis.
ako si povedala.nevies ako to bolo a nebola si tam.
tak si precitaj vyjadrenie MZV SK o tom ako to prebehlo.a o co sa jednalo.ta zena si moze za vsetko sama .
to co ty popisuje ze sa stalo tvojmu synovi nema nic spolocne s kouzou tej zeny.
a prepac mi ,ale tvoj manzel reagoval tou poznamkou ako male dieta v materskej skole.
ty si dopela zena nie dieta ktore je manzelovi zverene do starostlivosti.takze v pripade ak by sa ta lekar naprklad spytal na to zranenie povedala by si ako to bolo.kedze si dospela tak samozrejme lekar nema ziadnu povinost hlasit to uradu socialneho kuratora pre deti a mladez. 😉ani taketo zakladne veci nevies ani ty ani tvoj manzel? :-
ja sa stretavam vo svojej praxi s rodiccmi co zanedbavaju aj tyraju svoje detia vitam ze organy starostlivosti o deti dokazu zareagovat rychlo.zial niekedy ale nie dostatocne rychlo pre tie deti.tymto je pre mna tema uzatvorena.je mi na smiech ake halo sa vyvolalo a ako sa da sfanatizovat dav na zaklade bulvarnych informacii.
ale keby dotycna matka a babicka bola povedal pravdu ako to prebiehalo a a ako zmeskala lehotu tak by nedsiahla taky humbuk okolo svojej osoby.
radsej mala konat to co jej umoznoval zakon.v zakonom stanovenej lehote sa odvolat .ak mala padne dokazy na svoje tvrdenia. 8-
alebo azda chces tvrdit t ze MZV SK nepravdivo informuje verejnost a klame al en ta matka a babicka hovori pravdu? vsetci klamu? sudy v uk,zakony v uk su podla teba zle a maju sa na ziadost nejakej slovenky zmenit?
ta zena si mala preverit ake zakony platia v uk ked tam chcela zit a musi ich dodrziavat. 😎

:

natas4
19. sep 2012

Vymývajú im mozgy?

Rodina Čonkovcov padla na nové dno. Svojich päť odobratých detí mohli konečne vidieť druhýkrát. No pod prísnym dohľadom a za prísnych podmienok. "Mišo plakal, ťahal ma za vlasy, že nikam nepôjde, že chce byť s nami," hovorí zronená matka Veronika. Tá si však všimla ďalšiu vec. Keď Miškovi odovzdala pozdrav od dobrého kamaráta zo školy, vôbec si naňho nespomínal.

Podľa anglického právnika, ktorý takýmto rodinám pomáha, je to častý postup sociálky. Ide vraj o vymývanie mozgov a prípravu na život v novej rodine. "Často deťom zoberú počítače, mobily, aby nemohli kontaktovať svojich blízkych. Nesmú písať listy, rozprávať sa o skutočnej rodine. Do hlavy im vkladajú, že ich minulý život majú zabudnúť," tvrdí Ian Josephs.

http://krimi.noviny.sk/cierna-kronika/19-08-201...

dana_l
19. sep 2012

@alice107 sorry, je vdacne riesit teba - teda tvoje komentare. ty pises o niecom inom ako ja. ale obe piseme o tom istom - o zene ktora prisla o svoje deti, prisla o svoje deti bezdovodne. ale to ty nevies pochopit.
a mas svatu pravdu. na tvoje komentare sa nemusi pozerat, radsej ich budem preskakovat.

dana_l
19. sep 2012

@alice107 a este posledna poznamka. socialny urad by sa do toho zamiesal pretoze by povedali ze deti boli vystavene nasiliu - pozerali sa na nasilie ktore bolo mne urobene. takze tvoja poznamka bola skutocne uplne od veci. pretoze co sa deje v rodine sa tyka vzdy aj deti.

katrinka8
19. sep 2012

@jolinka - si to vystihla!

alice107
19. sep 2012

@dana_l vyborne preskakuj ich. 😎 a hlavne nepis tvoje osobne pocity a hodnotenia co sa mna tyka.to nepatri na verejne forum.
.