Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@mima595 uk pravny system je iny ako slovensky.tam ma sudca silne postavenie .to co sa tebe moze zdat ´´tahanie procesu´´ v realnom skutkovom stave to tak nemusi byt. tuto otazku poloz pravnemu zastupcovi tej zeny ktorej sa kauza tyka.ak nejakeho ma. je vela faktorov co to ovplyvnuje. /znalecke posudky ,setrenie, studium spisoveho materialu,zavalenost sudov a sudcu a podobne.
problem ale je vo viacerych rovinach.a prave problem ktory medializuje ta matka bol zavineny nou.podla vyjadrenia ministra PSVR rodina bola upozornena na dosledky nepodania odvolania vo veci pestunskej starostlivosti.odpoved babicky znela ze na odvolanie nemaju prostriedky. ona v debate tvrdi ze moznost odvolania bola zamietnuta.ale popritom tvrdi ze sudca moznost odvolania nezamietol hned na pojednavani. a to je ten dolezity bod.ona mala urcitu lehotu na to odvolanie. po tejto lehote uz odvolanie v riadnom termine nie je mozne.takze sama si sposobila zmeskanie lehoty.asi pre tie peniaze.a aj preto,lebo vedela ze nema sancu na zmenu rozhodnutia.co aj potvrdila v debate.
nic ine nepomoze len respektovat pravny system uk pretoze prislusnost sudu uk je nespochybnitelna.a nevalat zodpovednost na slovensku stranu.
co na to povedat? ked niekto zacne spor tak ma pocitat aj s vydavkami nan.hlavne v zahranici to nie je lacna zalezitost.
ako som sa uz viackrat vyjadrila je a bolo na matke aby sa o svoje zalezitosti postarala.tak ako kazdy iny obcan. sk svojimi moznostami moze podat pomocnu ruku .ale nemoze za neho prevziat zodpovednost za jeho zivot a skutky.
najlepsie co ta zena mohla urobit bolo najat si dobreho skuseneho pravnika co sa zaobera podobnymi pripadmi. a ak si myslela ze sk voci nej a jej detom zanedbala nejake povinosti mala si najat pravnika na sk a jeho prostrednictvom ziadat napravu.v de je to bezny postup.ak klient ma problem v zahranici najme si dobreho pravnika ovladajuceho tamojsie pravo a v de pravnika na kontakt s organmi v de.
vsetko je o pocite vlastnej zodpovednosti za svoj zivot.
NO NIC! IDEM NIECO SKUSIT RIESIT LEBO MI DNES ADMINI ZRUSIA KONTO! 🙄 🙄 🙄
@alice107 keby si pisala o nuekom, kto spacha trestny cin a nasledne sa musi obhajovat pred sudom, bolo by to ok. Ale nezabudaj, ze toto je o rodine, ktorj prava boli od zaciatku pripadu porusovane a poslapane STATNYMI organmi. Nie naopak. Slova ako "ked niekto zacne spor"...."respektovat pravny system"...."zodpvednost za vlastny zivot"..."pocitat s vydavkami"...vlastne komplet cely tvoj koment je cisty cynizmus.
A kaslem na to, ze to admini zmazu, za ten chvilkovy pocit ulavy mi to stoji...kedze argumentovat s tebou nikam nevedie, napisem ti to takto.
@zeleny_cajik no to musela byt dokladna lobotomia teda 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@zeleny_cajik jej sa ale tvoj prispevok nedotkne. To by musela mat niejake emocie...takze si to asi pisala marne...
@evkasus nevadi....mne sa ulavilo 😝
keby jej deti zobrali skutocne z dovodov ako SS vravi..sa necudujem..a suhlasila by som s vyrokmi alice107 ...ale ako Ivana povedala,ma mnozstvo certifikatov,moze mat sukromnu skolku ,moze opatrovat deti celemu UK..ale svoje deti nemoze..to uz je prevelmi vazny dovod na zamyslenie,ze tam nieco nehra....a o tomto nech komunikuje SK vlada s UK...malo by byt specialne zasadnutie parlamentu..na cele s prezidentom...
rozculena som.
a tu mi napada otazka..kde je ten nas PanBozko ☹
Ale ved Alice tu provokuje uz od zaciaku a nic sa nedeje...tak ako je to s tou provokaciou 😕
@alice107 to ako ty tvrdis ze ty si podla ziadost o opatrovnictvo babicky tu na SKV? Svata (s)prostota... 😀 😀 😀

Je mi zle z toho, ze demokracia, ktorou sa europske a zapadnejsie staty hrdia je taka pseudodemokracia.
Aj demokracia je nastrojom na manipulaciu. Neviem, cim sa lisia zlociny v totalitnom systeme od zlocinov v demokratickej krajine. Asi iba v pocte a transparentnosti.