icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

alice107
20. sep 2012

@maznacik007 nerozumela som tvojej formulacii prispevku. co som´´ podla? ´´rada by som ti odpovedala ale ta tvoja veta nema zmysel.

irriss
Odpoveď bola odstránená
jankali
20. sep 2012

@stanushqa85 A TO UŽ NEVIEM, AKO TO TÝM DEŤOM BUDE NIEKTO ODŠKODŇOVAŤ :(((( hm.

zuzana581
autor
20. sep 2012

@irriss to s tým paragrafom, čo ti dali, je hroznéé.. kde to žijeme?? Oháňame sa tu demokraciou a keď sa ludia snažia dovolať svojho práva a otvoriť iným oči svojím príbehom, tak sú stíhaní.. Je to hnus, a absolútna absurdita..

maznacik007
20. sep 2012

@alice107 vysvetli tvoj prispevok o 9:15 na predchadzajucej strane a potom sa mozeme o tom dalej bavit

drobec33
20. sep 2012

Baby mam pocit, ze ideme uplne zlym smerom a @alice107 je clovek, ktory potrebuje POMOC! Tak na nu nebudme zle, ani len netusime, aky ma problem... ☹ A ziadna z nas, jej predsa vedome ublizit nechce! 😎 Len nevie, ako o pomoc poziadat.....Tak to robi takto. 😨

irriss
20. sep 2012

@zuzana581
Kazde rano uz nekolik let LET!!! se bojim prave absurdit..
proto i chodim velmi malo ven...
Bylo i obdobi, kdy jsem mela panickou hruzu, ze se neco stane..
snazila jsem se vzdy nechat asspon jedno dite doma..aby kdyby ☹ ☹ ☹ ☹aby mi nekdo zustal...a dal silu svou pritomnosti neco hruuuuuzneho nespachat...
Byla to jako ruska ruleta...nelze jedno dite obetovat, s tim,ze druhe, treti ci ctvrte ti zustane..ale prestanes fungovat..strach je potvora

evkasus
20. sep 2012

Bolo by skoda, keby tuto temu zmazali iba vdaka Alice. 😖
O nu tu nejde, aj ked ona si to asi mysli...

lenka3007
20. sep 2012

Kocky som strcena v skole, tak neviem, ci to sem uz nikto daval, ale vcera mi chlapi znarodnili pc, tak som tu diskjsiu nevidela, da ya to nikde na nete? Je to v archive? Chcela by som si to pozret ked pridem domov. Dakuvala 🙂

jolinka
20. sep 2012

@alice107 maznacik sa preklepla v slove...namiesto "podla' chcela napisat "podala"...to uz meni vyznam

mima595
20. sep 2012

@alice107 - ale ja som sa nepytala na tvoj nazor a komentar k pripadu v Anglicku, ten si už napisala velakrat..ja som sa pytala na tvoj nazor, ako je možne, /kedze mas prakticke skusenosti 😉 /, ktore my ostatne nemame, ako je možne, že aj na SR konaju tak ako konaju..pomaly ...a že MOZNO rozvratili rodinu, ktora mohla tejto spolocnosti priniest uplne iny prínos....
pytala som sa konktretne teba, ako odbornicku na rodinne pravo a tyrane deti, ako je možne niekoho obvinit na zaklade podnetov /a dokonca aj podnetu psychologicky/ a zrazu sa vyhodnocuju nove posudky..ten prvy už je neopodstatneny????

nemusis mi popisovat, ako to chodi na sude, moj brat tam robi, ale na trestnopravnom oddeleni,takže taketo vseobecne veci, ako si popisala ty, viem aj od neho...ale CHCEM vediet nazor pravnicky, ktora zastupuje deti....to nevadi, že MOZNO nepravym obvinenim obrali dieta o otca najmemej na 2 a viac rokov?????
a nemožem sa to opytat pravneho zastupcu danej zeny, ako si mi poradila, kedze ona v spore nevystupuje...len AKO SVEDOK A MANZELKA A MATKA....obvinenym je OTEC, ale to by si mala vediet, ked sa venujes rodinnejj oblasti prava...

zuzana581
autor
20. sep 2012

@alice107 prosím ťa nepoučuj tu iné o pravidlách MK, a o tom, že treba písať k téme, lebo táto téma je o podpore Ivany a možno nejakej zmene systému, ktorý je zlý, ty si ho zastávaš a Ivanu nepodporuješ, takže každý jeden príspevok od teba je mimo témy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

janano
20. sep 2012

@jolinka ale ved ona velmi dobre vie, ako ta veta mala zniet...ved je predsa pravnicka 😉

natas4
20. sep 2012

@irriss nepredstavitelne ☹ ☹ ☹ toto nemoze pochopit nik kto nezazil

mm2008
20. sep 2012

ahojte,
viem, že sa tu možno už diskutuje o tom vo veľkom, ale moje dojmy:

babička - nemá chybu!!! žiaľ, už iba ona môže bojovať (samozrejme spolu s maminou chlapcov) - ale zrejme iba jej môžu byť deti zverené do výchovy...ak som to dobre pochopila. kedže rodiča boli zbavení možnosti deti vychovávať z nezmyselného, ničím neovereného činu, ktorý neurobili...
a držala sa teda dosť - ja som mala pocit, že chvíľkami mala slzy na krajíčku... a tie fotky o zraneniach... to už nie je týranie?

a čo otec detí? ten sa asi takticky stiahol, aby "nerobil problémy" - ale myslím to v zmysle, aby sa nenašli dôvody, prečo deti nevydajú ani starej matke ... ked by vycítili, že aj otec je v ich blízkosti...

celé je to zamotané... ja nie som ani právnik, len matka dvoch synov, z ktorých jeden sa tiež volá rovnako ako jeden z týchto chlapcov... 🤐 😕

a je mi naozaj z toho nanič, že sa Slovensko vzdalo svojich občanov, a ešte viac, že sa vzdalo detí! ved deti majú Slovenské občianstvo a nie britské... a mali by byť pod ochranou Slovenských úradov (hoci sa narodili v Británii).

- ja som nikdy nemala v obľube anglicko... strašne studeno na mňa pôsobilo a odteraz ked nebudem musieť, tam ani prstom na mape tam nazablúdim....... hoci "kráľovskú svadbu" som pred rokom a pol sledovala...
nuž a skratka SS - vystihuje všetko... 😝 😝 😝

zeleny_cajik
Odpoveď bola odstránená
janano
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
irriss
20. sep 2012

@zeleny_cajik

😔 😒 ☹
nov preklepech vedu ja...moje devcata si koupily v CZ klavesnici, ktera nejen ze neodpovida pismenkama klasicke..ale dokonce pise nektere nekolikrat - nebo vubec a pauzu musis prosit

zuzana581
autor
20. sep 2012

@irriss úplne súhlasím.. alice107 nie je na milion percent právnička...

Keďže sa jej nevieme zbaviť inak, tak PROSIM všetky maminy aby ju IGNOROVALI..

jolinka
20. sep 2012

@zeleny_cajik no chcela som by raz slusna a pomahat jej 😀 😀 😀 😀 😀

janano
20. sep 2012

moj nazor .... alica mala velmi tazke detstvo, asi takto sa ku nej spravali jej vlastni rodicia, preto je taka bezcitna a chladna...vsetky, co tu diskutuju, reaguju srdcom, jedine ona sa na to diva "pravnicky"...

zeleny_cajik
20. sep 2012

@irriss ja pisem z mobilu pri tom, ako pijem kavu, dojedam ranajky od rana a staviam lego 😉 Takze mam preklepov viac ako dost, ale inteligent sa obvykle dovtipi pointu vety...a nie taha za pismenka... Ked, tak sa slusne spyta, ak je moc velky mis-mas a tamto jedno pismenko, to bolo uplne evidentne, co chcela @maznacik007 napisat 🙄

evkasus
20. sep 2012

@janano ale divat sa na to pravnicky neznamena prestat byt ludskym...alebo mat aspon kusok empatie...

janano
20. sep 2012

@evkasus samozrejme nie, ja mam v rodine 2 pravnikov a pocujem aj ich nazor.... preto si myslim, ze ta jej tvrdost musi niekde pramenit...

natas4
20. sep 2012

@zuzana581 mna uz teraz mrzi, ze som sa nechala vyprovokovat 😒 hanbim sa, ze som sa k tomu vobec znizila 😖

zeleny_cajik
20. sep 2012

@natas4 klud...na velku dieru velka zaplata 😉

jolinka
20. sep 2012

@janano nemyslim si ze "pravnicky" skor ani neviem ako to nazvat " vsetko trestajuca mysel" ☹

uz len tie vyrazy " spamataj sa, spravaj sa ako dospela zena, bud zopovedna, mala vediet pravidla a zakony, tak nech nevyplakava...sama si je na vine".... to nie su pravnicke formulacie.

pravnik nehodnoti tvoje spravanie...ale snazi sa ti pomoct v ramci zakonov, sprava sa k tebe slusne {sak ma zaplatene zeano} .

ak by bola dotycna @alica107 skutocna pravnicka a zaujimal by ju tento pripad...V PRVOM RADE...by si obstarala co najviac informacii, pozrela by si natoceny dokument a naslednu diskusiu k tomu, pretoze samozrejme ak nie je osobne poziadana o pravnu ucast, nemoze nahliadnut do originalnych spisov. Argument ze ide tak ci tak o bulvar a klamstva...neobstoji, pretoze skutocny pravnik si pozrie VSETKY DOSTUPNE iformacie a z nich si vyselektuje to co povazuje za objektivne fakty.

Ona tu vsak od zaciatku prudila, hadzala svoje dohady ktore sa o par stran ukazovali ako neoopodstatnene...napr. ze matka sa neodvolala, pricom sa odvolala a odvolanie bolo zamietnute, operovala s tyranim rodicov, pricom sud tyranie nepotrvdil {ak uz nie je o tom k nahliadnutiu original sudne rozhodnutie, tak sekundarnym faktom je to, ze rodicia nie su odsudeni vo vezeni}... operovala s padmi dietata ktore sposobila matka...neskor sa ukazalo ze dieta malo urazy v opatrovatelskej rodine.

Ak nechcela pozerat dokument a diskusiu ako nedoveryhodne informaciee...potom nech sa nevyjadruje VOBEC lebo jej DOHADY ktore odvodzuje zo svojej udajnej pravnickej praxe su este NEDOVERYHODNEJSIE.

drobec33
20. sep 2012

@natas4 myslim si, ze kazda mame svoje dno, svoju hranicu. Ked by sme tu urobili prieskum, skoncili by sme v nom skoro vsetky rovnako. Stane sa kazdej z nas, ja som k tomu tiez nemala daleko. Preto este nemusis byt zly clovek. 😉 A nemyslim si ani, ze si 🙂 Staci mi mat oci otvorene... 😉

veve39
20. sep 2012

@jolinka alice107 nemoze byt pravnicka a predovsetkym neverim tomu, ze je MATKA...takto predsa nemoze jedna zena -matka zmyslat a pisat 😲