icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

zeleny_cajik
20. sep 2012

@jolinka dala by som aspon 100 lajkov. Aj ja som pravnicka, ala za prve, rodinne pravo a uz toboz nie anglicke ci medzinarodne nie je moja domena (pochybujem ze to tak je u alice107) a za druhe mam malo informacii, aby som davala pravne rady. Preto sa na to pozeram v prvom rade ako clovek a ako matka a hodnotim to, co vidim a viem rozoznat, a sice absurdnost a nespravodlivost v postupe anglickych a slovenskych uradov...

maznacik007
20. sep 2012

baby pozrite si aj jej starsie prispevky aj je taka super pravnicka v DE a svoje dieta dava francuzskej guvernatke, dieta odstavila od prsnika za jeden den, dieta od roka musi spat same v izbe atd ... tak potom preco tu straca cas s takymito diskusiami...a mamickami... ved v prispevkoch predtym hadam v kazdom druhom pisala ze ona je pravnicka a na vsetko sa pozera ocami pravnika...
a potom tu napise ten prispevok z 9:15...

ja nie som pravnicka a nepoznam pravny system z UK ale tolko som si vypocula v tej diskusii ze deti je mozne uz len repatriovat aby bol vykon nahradnej rodinnej starostlivosti preneseny na SVK .. a tu automaticky podla nasho systemu bude oslovena babka a deti budu u nej v pestunstve a matka bude mat neobmedzeny styk... u nas sa to neriesi striktne vymedzenim casu ale dohodou medzi pestunom a bio rodicom...max. este mozu zvazit NOS .

jolinka
20. sep 2012

@zeleny_cajik no nemala som ist ja radsej na pravo???? 😀 😀

ervenka
20. sep 2012

Ahojte maminky. Problem ukradnutych deti sa netyka len Slovenska, Ceska,Polska, ale napr. aj Francuzska a dokonca aj Kene. 😒 .. Takze sa z toho stava celosvetovy problem. Zda sa mi,ze tu vznika nova Stolen Generation. Podla mna je na case, aby o tom svet vedel. Ked CNN mohli v ramci reportazi s nazvom "untold Stories" spravil reportaz o nasilnych sterilizaciach romskych zien na Slovensku a v Cechach, mozno by bolo dobre upozornit napriklad reporterku Christiane Amanpour, ktora stoji za Untold stories, a aj Project Freedom- obchodovanie s ludmi. napriklad webka bemyparent nie je nic ine len obchodovanie s detmi.

janano
20. sep 2012

@maznacik007 nie moja, ona od NARODENIA dava svoje dieta do vlastnej izby...a podla nej v nemecku vsetky vacsina deti od narodenia prespi celu noc....

zeleny_cajik
20. sep 2012

@jolinka bud rada, ze si nesla, takychto degesov by si stretavala denne 😝

jolinka
20. sep 2012

@ervenka a ty vies kontakt na tu reporterku?

kaja73
20. sep 2012

baby hovorit alici o empatii,emociach,ludskom pohlade na vec.... je ako hovorit slepemu o farbach,hluchemu o hudbe...
Zial su aj takito ludia a ona vobec nechape o com to tu hovorime 🙄 .
Bud malu vchovu v style "studeny nufak",alebo sa jej nieco stalo a jej srdce skamenelo. 😔
Je to zbytocne s nou rozoberat,ona neprizna zlyhanie sytemu ani ked Ivane deti vratia na Slovensko a dostane ich babka,ci v tom najlepsom pripade Ivana.
To len bude pre nu to prave zlyhanie systemu-ked ich vratia spat.

Inak vcera -keby som bola v UK-by som mozno prisla o deti-maly poprivezoval taky kablik okolo nabytku-celu izbu si namotal a potom vbehol do izby v plnej rychlosti a skoro sa zaskrtil-taky flak ma na krku ako by sme ho skrtili. 🙄
No stat sa to v UK-ani na to nechcem mysliet. 😖

jolinka
20. sep 2012

@zeleny_cajik no vidis...rozhodovala som sa medzi pravnickou a spisovatelkou...nie som ani jedno 😉 😉 😀 😀 😀

jolinka
20. sep 2012

@kaja73 Urazy zivych deti ma tu skoro kazda...len rozdiel medzi tyranom a dobrym rodicom je ten...ze tyran s tym nejde k lekarovi, co sam sposobil ☹

moje deti tiez zazivaju same "hrozy" 😉 a "tyrania" 😀 😀 😀 starsi syn vyzera ako frontovy vojak, len hladi kde sa udriet 😒 😒

irriss
20. sep 2012

@ervenka dokud se nebudou dodrzovat mezinarodni dohody a prava...nepomuze nic..
Zakony-dohody jsou!!!..jen je kompetentni lide nechteji videt..dokud se to nedotkne jejich deti, jejich rodiny..
Takto se potom stavaji unosy, vrazdy.."vyrizovani si uctu" s kompetentnimi osobami..pomoci nasili..aby poznali osobne..dokud nepoznaji,nic nezmeni..
Zakony by meli delat lide,kteri jsou nejen vyskoleni, ale i zkuseni a prosli si danym problemem "osobne"..Jinak neustale budou diry a mista na absurdity..protoze jen zkusenost ti je dokaze ukazat prstem...protoze na nemozne veci pri zakone nemyslis...a "absurdity i zazraky" se deji..

alice107
20. sep 2012

@mima595 takze ak si sa pytala na sk tak rodinu na sk nikto nerozvratil .neviem si predstavit ako sa mozes na take nieco vobec pri zdravom uvazovani pytat. ;-
ako som uz napisala tak uk ma pravny system iny ako je na sk.a dokazy vyhodnocuje inak ako na sk.takze treba sa podrobit systemu dokazovania na sude ktory je prislusny na konanie.a uk sud je bez vsetkej pochyby prislusny na konanie.
na zaklade coho vies ze bolo preukazane ze deti neboli tyrane a zanedbavane?videla si rozhodnutie vo veci ? mozno bolo preukazane ze neslo o pohlavne zneuzivanie.ale tam islo aj o zanedbavanie .a vo veci este nepadlo ziadne rozhodnutie.takze deti nemozno matke vratit.to je uplne jasne.
to je jedna stranka veci.
ina je to opatrovnictvo babicky.
to je uplne ina kauza.
prave preto sa na vsetko spytaj advokata tej matky.sk ho ma.ten ma pravo ju zastupovat a preto aj je najpovolanejsi vidiet a poznat vsetky dokazy,spisovy material,znalecke posudky a podobne.ale nemyl si advokata s poslancom co ju zastupoval v obciansko-pravnom konani. 😉
on nie je advokat.
takze obrat sa na jej advokata ajk nejakeho ma.v jej zaujme dufam ze ma a to spickoveho. nech ti ukaze cely spisvy material vo veci.tam najdes odpovede na tvoje otazky.
ja ako odbornik na rod.pravo a medzinarodne .pravo sukromne viem,ze ak sa mi nezda posudok nejakeho znalca tam navrhnem ineho .a je na sude ci prjme svedectvo a posudok takeho znalca.je na mne ako na pravnicke presvedcit sud o jeho doveryhodnosti a spochybnit toho predchadzajuceho. ;-
ale konecne slovo ma sud.a treba respektovat pravne zvyklosti a normy sudneho procedu v uk.
preto je pre tu matku doletzite mat dobreho pravnika znaleho prava v uk.

zeleny_cajik
20. sep 2012

@irriss pamatam si, ako nam v skole vraveli "ked bude najhorsie a nebudete si vediet najst robotu, chodte na legislativu, tam maju miesta vzdy a beru kazdeho...." 🤐

zuzana581
autor
20. sep 2012

Kočky, naozaj vás PROSIM, PRESTANTE UZ REAGOVAT NA ALICE107.. ZBYTOCNE JU TU RIESIME A MINAME NA NU ENERGIU.. Ona vyslovene potrebuje mať pozornosť a teší ju, že my jej ju dávame, ale táto téma nie je ani pre ňu, ani o nej.. Ak sa téma velmi rozohní, potom sa tu rieši, aká je, prečo je taká, kto je čo je.. jej ide o to, ale nám ide o niečo iné si myslím.. Ak ju začneme ignorovať, tak ju to možno prestane baviť..

ervenka
20. sep 2012

@irriss ja viem... ale neda mi spavat, ze taketo veci sa deju... A ze GB SS sa chovaju fakt ako SS, ale nemecka. ZE im je jedno ake medzinarodne dohody existuju. A ze briti sa opovazuju siahnut na deti s inou statnou prislosnostou... A tiez si myslim,ze keby bol brit obvineny z tyranie deti na SVK, kym by nasa socialka zacala poriadne konat, mily Brit by bol uz davno na ostrovoch.
Poznam sudkynu tu v Nl, ktora sa zaobera rodinnym pravom, o.i. aj odoberanim deti z rodin. Ona sama povedala,ze cerstvo vystudovani uradnici zo socialky su uplnym nestastim- neviedia o com je zivot. Pocas 3 mesiacov stopla 5 podani zo socialky o odobratie dietata...

irriss
20. sep 2012

Kdyz ted opomeneme alici a ruzne jine dohady..
A budeme se soustredit na Ivanku a det...

JAK SE DA IVANE POMOCI???
Tady v It se o nicem nemluvi...co potrebuje Ivana ted?
podpora ji problem nevyresi... ☹

Jak jsem pochopila je po zakonnych lhutach a deti jsou volne k adopci... 😎

co ted??

jolinka
20. sep 2012

@irriss fakt sa aj u vas o tom hovori? je to v mediach?

irriss
20. sep 2012

@ervenka
Zde soudci berou spisy od socialniho uradu za neomylne..okamzite podpisuji....nemaji cas neco resit....a zkoumat

Nejhorsi je, kdyz narazis na socialnipracovnici, ktera si vybudovala karieru na nestesti rodin a nestihla si pri tom poridit svou vlastni rodinu..a je ji 50... 😠 😠 😠

kaja73
20. sep 2012

@jolinka si ale predstav ze by som v Uk nabehla s takmer priskrtenym dietatom a flakom od skrtenia na krku.
Plus je moj syn nadmieru jacave dieta-no znak sikany isto 😝 a myslim, ze by sme mali po oboch detoch z fleku.
Mne vcera prislo fyzicke zle, ked som to pozerala a uvedomila si v spojitosti s tym, co sa u nas doma stalo 🙄 a ako by to mohlo v UK skoncit.
no nevysvetlila by si to a foto z toho krku by bolo v spisoch ako nocna mora.

ervenka
20. sep 2012

@jolinka ja som ireporter- ako vela inych ludi, ziadna velka vec. Sice som v BA na demostracii nebola,ale mozem na problem upozornit... A Ak sa dotoho obujem, tak si tu Chritiane najdem aj v pekle. Ked sa oni dozvedeli o kastraciach, musia vediet o kradnutych detoch...

irriss
20. sep 2012

@jolinka
Joli, NEMLUVIIIIIIIIIIII a mluvit nebude..je to plus minus ten samy system... 😉

danu
20. sep 2012

Poprosim vas, bez urazok, nadavok, dakujem

bodka70
20. sep 2012

@kaja73 , ide o to, že na Slovensku sa slovné soojenie "deti mi zoberie sociálka" berie ako vtip, ako taký ustálený slovný zvrat. Sťažuješ sa kámoške, že máš živé dieťa, že zase ti niekde spadlo alebo že po nociach vrešti - a žartom povieš,že "čudujem sa, že na nás niekto nezavolal sociálku" 😉. Ale vieš, že je to nadsádzka. Problém je, že v mnohých krajinách toto vôbec nie je vtip. 😔

jolinka
20. sep 2012

@kaja73 no radsej si to nepredstavujem... ☹ ☹ ☹

jolinka
20. sep 2012

no idem sa ja venovat batolatu a domacnosti 😉

irriss
20. sep 2012

Devcata loucim se.,,
Bohuzel..nebo spis BOHU DIK 😉 🙂
jdu pro deti do skoly..a asi jeste jednou - naposledy skocime v teto sezone do more.. 😉
Takze nekdy vecer..se prijdu mrknout.. 😉
Preji krasny den vsem -

bodka70
20. sep 2012

@jolinka , najvyšší čas, zanedbávaš dieťa - poviem sociálke? 😉 😀 😀 😀

irriss
20. sep 2012

@bodka70 😉 ☹ ☹ ☹

cinderella.
Odpoveď bola odstránená
mm2008
20. sep 2012

ak dovolíte, trošku do tohto osieho hniezda...
otázku - kde sa nachádzajú teraz chlapci - sú v náhradnej rodine zatiaľ alebo v nejakej náhradnej starostlivosti (na spôsob nášho detského domova?)?