icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

zeleny_cajik
20. sep 2012

@liave fu, to znie neprijemne...nic dobre mu z oci nekuka 😕 ale podla mna pes, ktory steka a nehryzie....

liave
20. sep 2012

http://www.mzv.sk/londyn a toto je co za blivajz???
Súd 19. júla 2010 rozhodol o umiestnení detí do dočasnej pestúnskej starostlivosti, a to až do konečného vyšetrenia a vyriešenia prípadu. Následne, 16.-29. mája 2012 co bolo medzi tymito datumami???????akoze normalne sa tam dva roky porste stratili???? fuuuj tajbl to je skopirovnae zo slovenskej ambasady v londyyyne prosim pekne z tohto clanku

http://www.mzv.sk/londyn

liave
20. sep 2012

@zeleny_cajik no duufam lebo z aposledne minuty tam zo seba robil sasa....rozprava tam s ludmi po anglicky ajk drbnuty ako keby bol niekto zvedavi na jeho anglistinu..posmieva s atam ludom a robi zo seba uplneho debila no co dodat 😠

baklik
20. sep 2012

@liave tak praveze Nicholsonova sa ich tam snazila dohnat k nejakej akcnosti, pretoze tam ostatni mali len prazdne blaboly a snazili sa natahovat cas, pretoze im bolo nepohodlne, aby od nich niekto nieco chcel v tomto smere, akoze prieskum ohladom spisov adoptovanych deti len pro forma pre nich, miesto toho, aby isli konat - pozri si tie zaznamy.

liave
20. sep 2012

@baklik mne ona pride strasne ako herecka 😖 si nemozem pomoct to co jej ide s pusy mi nic nehovori ...ale mozno s a mylim budem to musiet pozriet viacej krat som uplne mimo uz dnes 😖

katrinka8
20. sep 2012

Baby, uz nevladzem ani pisat, len citam, ale uz aj to idem - bude zas tazka noc ☹ Dobru nocku 🙂

stanushqa85
20. sep 2012

@liave daj sem prosim ta link kde si si s nim pisala

liave
20. sep 2012

@stanushqa85 noo to sa neda uz lebo on to vsetko vymazal...alebo niekto to vymazal ...mne nejde vobec nic co s atyka jeho 😔 takze sme navzajom blopkovany co dodat 😒
ale na tejto strankehttps://www.facebook.com/events/440313356009965/ zacian byt dost idiotov ktory idu proti zdravemu rozumu

natas4
20. sep 2012

@liave nerozumiem, to ako ti mohol zablokovat FB ? 😲 😲 😲 😲

vvrka
20. sep 2012

pozeram tu vcerajsiu debatu z archivu v TV a som zhrozena. prave babicka ukazala tie Martinkove fotky zraneni, strasne ma to dostalo. snazila som sa nepripustat si to a nepredstavovat, ale toto je hroza, hroza, hroza. kto si vie predstavit, co zazivaju tie deti? ze ich zrazu zoberu od rodicov, z nicoho nic su v cudzom prostredi, mamu vidaju len obcas na par hodin, byvaju u cudzich ludi. preboha, ved to je ako z hororu, naozaj ma chyta hroza. kto vrati Ivane a jej detom tie dva roky? to je nieco tak strasne, ze na to nemam ani slova.

stanushqa85
Odpoveď bola odstránená
natas4
20. sep 2012

@liave teraz som to pozerala...to je nejaky trtko neboj 😉 ale davaj si pozor, fakt clovek nikdy nevie na akeho debila natrafi

natas4
20. sep 2012

@stanushqa85 to nie je ta spevacka? husteeeee 😀 😀 😀 😀 😀 ale ake pravdive 😝

stanushqa85
20. sep 2012

@natas4 neviem neviem kto to je ale tiez sa mi paci co napisala 😎

zuzana581
autor
21. sep 2012

@liave teraz som si ho prečítala a ak je pravda to, čo tam píše, tak si zoberte, že ďalšia absurdita na grcanie, on píše: 5 detí - tri boli vrátené rodičom, jedno umiestnené do dlhodobej náhradnej starostlivosti a jedno dané na adopciu. To si akože len tak ententičky vypočítali, vy idete naspäť, na teba je objednávka tam a ty ideš tam..???? Bože, veď to naozaj nie je normálne.... Ako sa môže toto diať? Teraz už sa o tom vie, a keď to niekto nezastaví, tak boh nás ochraňuj ☹

fracle
21. sep 2012

@zuzana581 diskusiu ktoru spominas v poslednom prispevku som sice necitala, ale to co pises je bohuzial pravda ☹. Statisticky je dokazana, ze vacsina deti ktore dali na adopciu mali blond vlasy, modre oci. Deti od urciteho veku su neziaduce, cize ostavaju u vlastnych rodicov. Takze aj to dokazuje, ze vala (samozrejma nie vsetky) deti su odoberane nasilim na objednavku, dopredu vyhliadnute a objednane 😢

zeleny_cajik
21. sep 2012

@zuzana581 presne to mi vscera napadlo... Ze sa ani nad tym nezamysli, ako to je chore. Ze matka je asi dobra len pre troch, nastavili jej limit na deti, ci len jedno dieta bolo dobre "obchodovatelne"?...Surodenci rozdeleni na cely zivot....

barcelona94901
21. sep 2012

@katrinka8 áno ja som sa pýtala,dakujem za vysvetlenie
už viem,že tých prípadov je teda veľa,netušila som,čo sa všetko deje 😕

zuzana581
autor
21. sep 2012

A ja sa pýtam, kde je královská rodina? Štát, alebo sociálka si urobili s detí biznis, ale královská rodina je tam len na okrasu?? Oni toto nevidia? Ano, nesmie sa hovoriť.. ale z času na čas určite nejaký prípad výde na povrch a to im potom nenapadne preveriť celý systém?? Podla mňa má královská rodina dosť kompetencii na to, aby to urobila, či nie?? Baby, ktoré viete anglicky a nebývate v UK (aby ste nemali problémy), nemohli by ste napísať nejaký list aj pre královskú rodinu, aby si prečítali čo sa deje. Také zhrnutie toho celého a prosbu o pomoc a nápravu.. Myslíte, že by to nepomohlo??

jolinka
21. sep 2012

@zuzana581 kralovsku rodinu tak akurat zaujima na co zdochol starej kralovnej psicek 😠 😠 😠 😠

skoda ze uz nezije princezna Diana...ta akabolatakabola ale o deti sa velmi zaujimala.

jolinka
21. sep 2012

@zuzana581 aj k svojim detom mala viac "slovansky" pristup nez typicky anglicky... vsak zato sa im cudna videla 😒 😒

jolinka
21. sep 2012

Gasparovica som nikdy nepokladala za "svojho" prezidenta...uuuch
no nejdem nadavat, ...tu to nema zmysel, iba ak rovno jemu do ksichtu. 😠

jolinka
21. sep 2012

no idem s detmi vonku...ale poviem mam od zaciatku ako som zacula o tomto pripade mam v kuse stiahnuty zaludok a neviem sa uvolnit, neustale mam tie deti v hlave, ked uspavam alebo objimam svoje, ...mi vzdy prebehne ze Matko a Samko svoju mamu pri sebe nemaju ☹ ☹ ☹ ☹

zuzana581
autor
21. sep 2012

@jolinka presne aj ja to tak cítim a to som nikdy nebola ani nie som nejaká precitlivená, ale tento prípad ma tak chytil za srdce, že to až nie je možné.. Ja si ani neviem predstaviť, čo sa musí odohrávať v Ivane a jej deťoch.. Keď vidím môjho syna, ako plače len keď chcem ísť bez neho a má zostať s babkou, tak nikdy nikam nejdem, alebo idem s ním.. A tí chlapci žijú 2 roky s cudzími... Nemajú tú lásku ktorú by mali doma.. Nech mi nikto nehovorí, že pre dieťa je cudzia rodina lepšia.. VB potrebuje z ludí vychovávať studené čumáky.. preto luďom kradnú deti.. Žiadne city.. iba stroje.. ☹

jolinka
21. sep 2012

@zuzana581 presne tak...aj moje deti su take normalne...cize normalne zalezene za mamou, ja som centrom ich sveta a to i u tej 8 rocnej...ked mam v rukach maleho Matyho a ma 13 mesiacov, jej 10 mesacneho vzali, tak sa normalne trasiem len pri tej predstave ☹ ☹ ☹ ☹

bailey06
21. sep 2012

@zuzana581 Ahoj Zuzi chcela som len zareagovat ja byvam v UK uz 15 rokov, som tu vydata za Anglicana, mam dve krasne deti a super robotu (personel a mzdove uctovnictvo), kupeny byt atd. Samozrejme ma tento skandal tiez zhrozil a som z toho dost mimo, aj som o tom hovorila v kancelarii s anglicankami kolegynami a musim sa priznat, ze ich to vobec nezaujimalo, oni sa skor staraju o to, ze kolko vojakov zomrelo v Afganistane a ze Kate fotografovali hore bez a aky to je skandal. Ale inak nesuhlasim s tym, ze Anglicania su studeni cumaci, moj manzel je nekonecne mily a takisto su moje kamosky, susedia, spolupracovnici a ini a vynikajuco s nimi vychadzam. Len tolko.

zuzana581
autor
21. sep 2012

@bailey06 netvrdím že všetci.. ale vidíš, hovorila si o tom s kolegyňami a viac ako osud Slovenských detí ich zaujímali prsia Kate... ☹ takže??? Ale nechcem sa hádať, to naozaj nie.. Určite máš milého muža aj ludí okolo seba, to je to najdôležitejšie.. ale sama vidíš, že tí, ktorí v krajine majú moc s ňou zaobchádzajú tak, akoby mohli všetko..

bailey06
21. sep 2012

@zuzana581 Ano jasna vec, a uplne chapem Tvoj hnev a mne to urcite nie je lahostajne. Ja sa niekedy sama neviem rozhodnut, ze kde vlastne patrim kedze som na SK zila 19 rokov a UK 15 rokov tak je to 50/50. A citim sa dost blbo takto mezdi dvoma krajinami lebo mam celu rodinu na SK ale som uz tak dlho prec.... Ale som rada, ze som nasla tuto diskusiu, je to zaujimave a stale to citam. Drzim palce a velmi dufam, ze to vsetko dobre dopadne. Spravodlivost musi zvitazit skor ci neskor.

popelka5000
21. sep 2012

Baby kde inde ako tu medzi vami sa vypisat aspon z toho.
Zeny mna to tak zobralo ,ze premyslam nad tym a rozculujem sa dnom nocou.Clovek ma nejaku malinku ideu,ze aj ked vycestuje a nieco zle sa mu stane ,ved mam hubu ,poradim si a pri najhorsom je ambasada,som ICH tak my pomozu.
Potom pride taketo nieco a 90perc.naroda to polozi na kolena ,ze vlastny nam nepomozu.Keby sa jednalo o dospele osoby,ale nikto nechce male deticky?
Teraz sa vyhovaraju,ze je neskoro na pomoc ,preco sa tato zasrana vlada spolu s prezidentom nepostavia za svojich obcanov?Preco?LEBO!
Vzdy ked sem pride nejaka vladna navsteva z nejakej rite ako je napr:GB ,sa idu vsetci posrat ,tie primrdane usmevy prezidenta a Fica uplne maju z toho hnede hlavy fuj....
S clovekom co ma srdce to zamava tak ,ze nemoze spat a tie svine ktore mali a maju kompetencie hovno 2 roky robili....ved naco ,ved su daleko a co tam zmoze jedna hystericka zenska a jej chlap s ktorym aj tak nie je a je obvineny uz do smrti zo sex.zneuzivania dietata.
Ano teraz som pred znamou hystericka a hrotim situaciu.No len keby kazdy nad tim mavol rukou ,ako by to dopadlo:::????
A budem hystericka ,pretoze ako povedala p.Nicholsonova ,ze ak chce clovek riesit situaciu a je pre to zapaleny je ošacovany za HYSTERKU A BLBU ZENSKU.Radsej budem hrotit situaciu a budem hystericka co sa tyka blbych komentov niektorych ludi ....podla mna su to necitlive svine ako povedal moj muz.

katie555
21. sep 2012

@zuzana581 ja nesuhlasim..ja poznam vela anglicanov, a pravdupovediac so slovakmi sa ani nestretavam...Vsetky rodiny su milujuce, zboznuju svoje deti a nevymenili by ich za nic na svete...Neviem v akej oblasti anglicka si zila (ak si vobec zila) ale to vobec nie je pravda ze su studeny cumaci. Nechapem ako mozes tak skatulkovat ludi lebo ti to tak vyhovuje...Tu sa to nerozobera v novinach - jedine v trapnom daily maily ( plus asi 2 clanky v telegraphe).. Len sa cudujem ze sa tu vsetci rozplyvali nad prispevkom citatela v daily mail- co cakate o ich citatelov to neviem...