icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

zeleny_cajik
17. sep 2012

@solass ty si ten dokument aj videla, ci si si len precitala par statusov a prisla rypnut? 😕

zeleny_cajik
17. sep 2012

@solass a pozri si www.forced-adoption.com , aby si si urobila obraz...

lea987
17. sep 2012

prave som to dopozerala, este som to stihla, ale uz to z archivu stiahli...je to strasne, chudatka deticky :(

ervenka
17. sep 2012

http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti...
http://udalosti.noviny.sk/pochybne-adopcie-deti...
Ak tu niekto tvrdi, ze ta mama neplace, atd. Tak nech sa paci- maminine slzy... A mimochodom,cely dokument je strihany- takze preto nevidno ako place. Kazda zena, ktora je mamou by si oci vyplakala. Obdivujem mamininu silu a odvahu.

huxy
17. sep 2012

škoda,že to stiahli z youbute,rada by som si to pozrela ☹

drobec33
17. sep 2012

@zeleny_cajik aj ja si teraz rypnem!
@solass dnesna registracia a hned mudra ako radio! 🙄

drobec33
17. sep 2012

Nema sice uplny prehlad, ale videla som ze je tato kauza uz nejaky ten tyzden vonku. Viac sa nedalo, kedze je to uz stahnute. Dovolim si vyslovit svoj nazor.
Som rovnako znechutena ako stovky dalsich mamiciek/rodicov z toho, co som videla a citala! Nebyt medializacie, zial ani netusim, coho vsetkeho su peniaze v dnesnej dobe schopne, aku maju SILU! Nehovoriac o pripadoch, ktore medializovane neboli a nikdy nebudu. 😖
Som znechutena z pristupu hlavne nasej vlady a ludi, ktori maju nasu doveru a su plateni z nasich dani. Je smutne, ze sa opat potvrdzuje, ze u nas robia politiku ludia, ktori peniaze nemaju, ale zarabaju ich vdaka svojim postom. Je "smiesne", ze nasa vlada robi poslednu dobu obrovsku propagandu za to, aby sa zvysila porodnost. Na SVK stat nie je schopny sa slusne postarat o rodiny s detmi, skor naopak, hadzu polena pod nohy. O almuzne, ktoru rodicia dostavaju ako rodicovsky prispevok sa vyjadrovat ani nebudem!
Co to ma spolocne s tymto pripadom, ked rodina zije v zahranici? Jeden spolocny menovatel. Su obcania Slovenskej republiky a podla mna, bez ohladu na to, ze ziju v inom state maju nie len moralne pravo na to, aby sa tento stat o nich postaral. Priala by som kazdemu jednemu ignorantovi ci slovenskemu, alebo anglickemu, aby si toto prezil na vlastnej kozi! Tlacia sa mi na jazyk slova, hanbim sa za to, ze mam slovenske obcianstvo. Podla toho co som videla, je to iba nic neznamenajuca fraza.
Kritizovat dokaze kazdi a ako sa vravi, po bitke je gazdi general. nespasime celu zemegulu, ja si vsak nemyslim, ze mame zatvarat oci pred takymito vecami iba preto, ze sa nas to netyka. Never say never(Nikdy nehovor nikdy) a to je svata pravda!
Na zaver: "Stlacme tie vypinace na televizoroch a nestarajme sa o to, ako sa budu mat nase deti! " Som nasr..a, posledna poznamka je sarkasticka. 😠

evita138
17. sep 2012

@solass
Ty si to vobec videla? 😠
A keby aj bolo nieco na tom, ze by ich otec zneuzival, co sa mi podla toho dokumentu moc nezda, tak preco by s nimi nemohla byt matka? Ako sa previnila? Ty,keby si si zobrala muza a po case by sa zistilo, ze zneuziva aj Tvoje, teda vase deti, tak podla Teba by bolo spravne, aby ich aj Tebe odobrali, vinna by si bola aj Ty?!.....
Pozri si ten dokument este raz, aby si si doplnila medzery... Vsetko to, co Ti uniklo.... napr. kopa nepotvrdenych posudkov, slzy matky, ze sa to taha uz 2 roky. Ty by si 2 roky chodila ako bezdomovec, aby bolo vidno, ze sa trapis.... Ta matka musi chodit aj do prace, stretava sa aj s inymi ludmi, detmi.... To sa ma vsade ukazovat s mastnou hlavou, obhryzenymi nechtami, spinavymi satami,...... To by bolo podla Teba spravne, aby sa takto opustila?!... Je to velmi silna zena a jej aj jej rodine drzim moc palce, aby sa to vsetko vyriesilo so stastnym koncom.
Hmmmm.....velmi zvlastne uvazujes........

dai
17. sep 2012

necitala som si vsetky statusy a ani som nevidela cely vcerajsi dokument - jednej veci ale nerozumiem... keby islo baby o moje deti tak mi verte ze sa o tejto kauze nedozviete 2 roky odvtedy ako mi boli deti odobrane...

natas4
17. sep 2012

@dai nemohli o tom hovorit...aj teraz porusila zakaz, ale preto az teraz, lebo uz deti dali na adopciu...doteraz dufala, ze ak nic neporusi a nezacne prvokovat tym ze bude o tom hovorit, tak ze vyhra..teraz uz nema co stratit, tak zacala hovorit...pisala o tom aj pred rokom tu na mk

evita138
17. sep 2012

@solass
Nebudes Ty nahodou zakoplexovana stara dievka?! Ty isto nie si matka.....

adri2211
17. sep 2012

@dai no vies,ale v Uk je medializacia velmi nebezpecna, aj to v tom dokumente vysvetlovali, za medializaciu,ktoru si stat nepraje mozes ist do basy.

maznacik007
17. sep 2012

@dai v uk je to tak ze vsetky konania ktore sa tykaju rodinneho prava su posudzovane ako confidental cize u nas by som povedala ze doverne a tam je specialny rezim cize nesmu sa zverejnovat ziadne udaje co sa tykaju maloletych... inak ti hrozi vezenie
tymto rodicom povedali ze ak to zverejnia tak uz im neumoznia dalsi kontakt s detmi.... takze asi tak

lambr
17. sep 2012

Pre pochybovacov - bolo si treba pozriet pozorne cely dokument aj s diskusiou. Ja som to vydrzala pozerat cca do druhej hodiny, ale ani potom som nevedela zaspat. O tomto pripade viem uz 2 roky a rodina cely cas o tie deti neunavne bujuje. Kompetentni sa u nas zacali o tento pripad zaujimat az potom, ako sa v televizii prevalila ta afera, ked ciganom zobrali niekolko deti. Ten pastor, co mal tychto dvoch chlapcov prvy mesiac u seba, v dokumente hovoril o zmanipulovanych fotkach na pojednavani, a o tom, ze sa asi vrati do Ameriky, lebo si nevie predstavit, ze by sa toto mohlo raz stat aj jeho detom a vnukom. On je uz v Amerike. Podla dalsich vyjadreni, sa toto deje bezne najma rodinam pristahovalcov. V Anglicku je to vynosny biznis starat sa o deti odobrate rodicom - okolo 450 libier na dieta a tyzden... A o pracu maju postarane a aj dobre zaplatene okrem pracovnikov SS (social services) aj advokati aj sudcovia. Hrozu mi nahanal najma fakt, ze rozhodnutie sudcu sa neda zmenit, len napadnut, to je ozaj vsetko postavene len na rozhodnuti jedneho cloveka?!!! Drzim celej rodine palce, aby sa ich trapenie skoncilo a aby uz mohli byt konecne spolu

drobec33
17. sep 2012

@dai popravde, mne ta otazka tiez napadla. Avsak ani za seba nedokazem povedat, ci by som pod takym tlakom a stresom dokazala hladat riesenie cez medializiaciu. Aj ked dva roky su velmi dlha doba. 😒 Ci je rovno tento pirpad pravdivy, alebo nie (nepolemizuje, myslene ako recnicka otazka) faktom zostava, ze taketo pripady existuju a podla mna, su velmi podctivo strazene pod pokrievkou. Politika je spina vec!

dai
17. sep 2012

@natas4 neviem... vies nevidela som zeby zapojili ani len vsetky statne organy ktore mohli - vid nas agent na sude v haagu - ako je mozne ze sa o tom dozvedela len nahodne a ani nie od matky... citala som tu par prispevkov ktore na tuto babu nadavaju - no, ja ju poznam a viem aka je... ta keby to dostala do ruk skor tak nenecha listok na listku ... detto som nepocula o ziadnom liste prezidentovi, vlade... ani teraz som nevidela ziadnu verejnu vyzvu v mediach okrem tejto relacie, nic v spravach...

prepac ale ja si medializaciu problemu predstavujem inak a toto mi skor pride ako ospravedlnovanie nekonania...
😔

danculik
17. sep 2012

..neviete ci sa to da este pozriet?...vcera som to nestihla..

stanushqa85
17. sep 2012

som zvedava ci bude otomto niečo v spravach vecer na jojke, ze ako postupuju atd..

drobec33
17. sep 2012

@dai ....nebolo to sice adresovane mne, ale...mozne to je, nic to vsak nemeni na veci, ze sa podobne svinstvo deje. 😖

natas4
17. sep 2012

@dai no to by si mala vidiet vcerajsiu diskusiu, pozerala som ju az do konca a este dlho som nemohla zaspat...tak neviem kto na nu nadaval, ale ak myslis tu blondynu , tak ta tam bola jedina , na ktorej bolo vidno zaujem a ochotu pomoct...Pacolak, Cisarikova ci ako sa sa vola a ten pravnik, tak na tie ich ksichty sa nedalo pozerat!!!

natas4
17. sep 2012

ach zase som sa vytocila, ked som si spomenula ako sa ten Pacolak tvaril, popod nos usmieval so zalozenymi rukami 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

gabriela1987
Odpoveď bola odstránená
mabella
17. sep 2012

Baby supnite sem link, ked to niekde uvidite.

kaja73
17. sep 2012

@gabriela1987 ved bolo povedsan preco-prisla s malym k lekarovi,ze ma zapal na pipiku a on ju udal,ze maleho sexualne znuzivaju a ze ten zapal je z toho-to je cele.
Takze ked raz budes mat syna-ak nemas-tak pozor na takíto zapal,lebo je to znak zneuzivania dietata.
Uz len tu z MK fora o stahovani predkozky chlapcom ,by bolo adeptiek na odobratie dietata neurekom.

jolinka
17. sep 2012

@gabriela1987 boze zas nejaka co nevidela a odsudzuje, jaaaaj, nechces si vyskusat na sebe ten skvely socialny system?

si naivna....ze neberu LEN TAK 😠 😠 😠 😠

stanushqa85
17. sep 2012

@gabriela1987 precitaj si tuto diskusiu od zaciatku, lebo uz ten dokument stiahli z youtube

nanulik
17. sep 2012

zatial som len prečitala začiatok diskusie ale mám z toho dojem ako ked za vojny brali deti na "prevýchovu" viem že je to pravda, ale uplne mi to vyráža dych čo su ludia schopní

winona24
17. sep 2012

@gabriela1987 ďalšia čo to videla asi len z rýchlika....na začiatku je veľmi presne pomenované prečo sa to stalo..... 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

stardust
17. sep 2012

@jolinka nie kazdy slepo uveri vsetkemu, co mu podhodia 😉

jolinka
Odpoveď bola odstránená