icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

dejnas
22. sep 2012

@sendy182 samozrejme, že hlavný vinník je tyran.. vždy a za každých okolností, bez debaty...
na margo toho "nášho" prípadu Lucky - úradníci to teraz ale znovu zrejme parádne po.s.r.ali... pustili matku, akože "obeť" a ona im úplne zdrhla a nevedia, kde je... ak bola obeť a bola tiež týraná, prečo nie je na psychiatrii?
nepatrí na psychiatriu, ak "dokázala" 3 roky žiť v byte s telíčkom mŕtvej dcérky???
aspoň, kým by sa definitívne potvrdilo, resp. vyvrátilo, či mala tiež svoj podiel viny 😠 😖

katrinka8
22. sep 2012

@evkasus @katie555 - to odvolanie bolo nieco do 3000€. Predpokladam, ze si babka pozicat nemohla (od koho, ked ma neplatene volno, neustale pendluje medzi UK a SK, zit tiez musi z niecoho, tie sudy a pravnika platit asi tiez... pre nezamestnaneho cloveka je 3000 € obrovska suma) - banka by jej nedala a casu zbierat od pribuznych a priatelov asi vela nebolo - mozno len par dni. Myslim, ze keby si pozicat mohla, urcite by to urobila! Ale na to, aby sa mohla odvolat, musela SK strana poziadat o vydanie deti na SK a o doriesenie pripadu na nasom uzemi nasimi sudmi a socialnymi uradmi. A to je to, co nasim neustale vycitaju, ze to neurobili a podarilo sa im to az teraz, po rozputani celej kauzy. Aspon ja som to takto pochopila.

strawberry17
22. sep 2012

no teraz ma napadlo, ze mam kamosku co sa vydala do anglicka, maju 2 male krasne deti a nedavno odisli zit do talianska a ja som sa cudovala ze preco 😲 uz sa necudujem 😲

baklik
22. sep 2012

@strawberry17 tak vraj v IT to nie je o nic lepsie

dejnas
22. sep 2012

kočky, neviete aké zamestnanie má / mala ivanina matka? v akom obore pôsobí? len zo zvedavosti... je to taká rázna osôbka, nezľakne sa, nevzdáva sa a je neskutočne "nadupaná" všetkými postupmi a zákonmi, zotrie ľavou zadnou aj našich "fundovaných odborníkov" 🙂 jasné, že tie potrebné zákony si naštudovala, ale to chce tiež "múdru hlavičku" 😉

katrinka8
22. sep 2012

@dai - no len byt v kolektive sa da aj na par hodin denne. Nielen tak, ze na celych 8 alebo aj viac 😉 Ale tak isto je to indi-vindi u kazdeho dietata. Ja osobne si myslim, ze ci mensie dieta, tym horsie znasa dlhodobe odlucenie (celodenne).
Inak, neviem kde uz presne to bolo, ale jeden clovek napisal, ze pre dieta neprinasame obet, ale dakujeme osudu za tu milost, ktorej sa nam dostalo. Mne sa to paci, lebo to vystihuje to, co citim vo vztahu k svojej dcerke 🙂 Ale fakt sme uz off topic. Ale asi to trosku aj treba v tejto teme, lebo naozaj je to tazke citat a hlavne prezivat.
Dnes som bola s mm na koncerte La Gioya a kazdu chvilu som mala slzy v ociach, lebo som myslela na tie deti a rodicov, ze oni sa nemozu ist takto zabavit, oddychnut...

strawberry17
22. sep 2012

@dejnas moja mama spekulovala ci nie je lekarka, ze jej je nejaka povedoma, ale na moju mamu sa neda spoliehat ta ma sklerozu poriadnu 😀

zuzana76
22. sep 2012

@dejnas v anglicku pracovala s mentalne psotihnutymi detmi a aj v domove dochodcov , teda paradoxne tiez v socialnej oblasti a kedysi bola mniskou

zuzana76
22. sep 2012

@dejnas jaj sorry, ivanina matka, zle som precitala

cinderella.
22. sep 2012

mne z tohto vsetkeho zacina byt uz fyzicky zle. mam depresiu, ani z domu nechcem vyjst. doma sme za zatiahnutymi zavesmi. nebojim sa toho, ze by mi socialka zobrala deti (chvalabohu, ze su slovenski obcania s trvalym pobytom na slovensku - hoci som im chcela vybavit anglicke obcianstvo - uz som si to rozmyslela), ale som zdesena z toho, co sa v tejto krajine deje. deje sa to denne okolo mna a ja to nevidim. nikto to nevidi. kazdy tyzden v anglicku ss zoberu cca 225 deti. tento rok uz zobrali vyse 10 tisic deti. ludia na fb davaju fotky svojich deti, pisu ich mena a datum kedy ich ss zobrali, pripadne aj meno ss. vsetko su to krasne a podla fotky aj velmi stastne deti (cisto oblecene a v peknom rodinnom prostredi). boze, co je 2. svetova vojna? je mi z toho vsetkeho nanic. ale neda mi nad tym iba mavnut rukou. zacinam zvazovat, ci to vobec ma zmysel ostavat v UK. na fb jedna baba napisala:"aj my asi ideme domov. lepsie plakat za peniazmi ako za detmi" ... za chvilu mi bude zvonit budik do roboty a ja neviem spat. ked zaspim, bude sa mi o tom snivat. asi vyhodim pocitac z okna....

dejnas
22. sep 2012

@strawberry17 hmmm... zaujímavé... fakt som zvedavá... aj s mm sme to "riešili"... tak snáď bude niekto vedieť presne 🙂

zeleny_cajik
22. sep 2012

@dejnas moja mama sa s nou poznala, spytam sa jej, ci si pamata...

dana_l
23. sep 2012

@katie555 sumy za kazdy den rokovania boli 5000 libier, plus ine poplatky. takze neviem kto by mal moznost to platit zo svojho ak nie je milionarom pretoze nikto nevie ako dlho ten sud bude trvat.
ak niektora z vas ktore pisete - ved si mali pozicat - tak vam odkazujem, naco poziciavat, ved vy by ste im to mohli dat bez ako beznavratnu pozicku. ved ak niekto nepracuje tak nema moznost vratit tie peniaze spat.

pise sa ze GB zvysilo "plan" na rocny pocet adoptovanych deti do rodin. robia z toho pasovu vyrobu - mame plan ktory sa musi dodrzat a ak nemame dost deti na adopciu tak si musime zaobstarat "nove" aby sme splnili limit.
uplne na hlavu postavene.
len dufam ze tato kauza bude medzinarodne "publikovana" a ze GB bude musiet zmenit zakony a hlavne vratit deti spat, i tie ktore uz boli adoptovane. bez tych hlupych "mudrosti" ze dietatu sa urobi vacsia trauma ak sa vrati svojim povodnym rodicom ako keby ich nechali v adoptivnej rodine.
a ze sa tieto nekale praktiky, ktore spraktizuju i v inych statoch odhalia a potrestaju vinnikov.

nech si staty vravia ze ich sudy su "ich vecou", ale svet ich musi - mal by - prinuti pozriet sa na ich vlastnu "uvarenu zhnitu" kasu a nech im je zo seba vlastneho na 😝 .

strawberry17
23. sep 2012

vidim,ze tu riesite Lucku, ja toho tyrana poznam 😖 volakedy som robila v petrzalke 2 roky s jeho matkou, bola to alkoholicka, o deti sa nestarala, 3 deti, boli to deti "ulice", dokonca behala raz hola po sidlisku, bola z toho senzacia...tento maly bol taky chudacik, doobliekany, spinavy, nepritomny vyraz tvare...uz vtedy sa mi zdla zaostaly, zanedbany, alebo nie normalny...po case som sa dozvedela, ze jeho matka okrem alkoholu zacala aj drogovat a az roboty ju vyhodili (predtym ju trpeli len kvoli tomu, ze mala deti)...mal zloe detstvo, ale to ho neospravedlnuje
dufam, ze nevadi, ze som to sem otvorene vsetko napisala 😖

zeleny_cajik
23. sep 2012

@dejnas tak mamina vravi, ze robila na nejakom urade, ale nepamata sa, kde....

zuzana581
autor
23. sep 2012

http://www.voxvictims.com/2012/09/21/brian-gerr...
ja sa už tiež snažím nečítať všetko ohladom tohto Ivaninho, aj ostatných prípadov, lebo ma to hrozne deptá.. ale nedá mi to.. Začala som si ale po dlhej dobe aj čítať rozčítanú knihu, aspom vtedy sa mi myšlienky trošku zresetujú, lebo inak som na to myslela skoro vkuse a hrozne ma to vyčerpávalo psychicky..

zuzana581
autor
23. sep 2012

Takáto výzva sa objavila na FB stránke, ak ju náhodou niekto nesledujete.. Rozšírte to prosím hlavne medzi ludí žijúcich v UK..
Andrea Stibrova Ksenakova
Please Help Slovak Families
RTI would like to encourage you, if you are a Slovak family, or any other country for that matter, suffering problems with the UKs Social Services and your children; please contact John Hemming MP via:
Email: hemmingj@parliament.uk or
Telephone: 00 44 121 722 3417.
Páči sa mi to · · Pred 21 minútami
Andrea Stibrova Ksenakova Je to vyzva pre vsetky slovenske,ale aj ine(napr.ceske) rodiny, ktorym SS odobrali deti v UK,aby ste kontaktovali Johna Hemminga na horeuvedenej emailovej adrese alebo telefone.Pisat mozete aj po slovensky
Pred 13 minútami · Páči sa mi to..

dejnas
23. sep 2012

@zeleny_cajik ďakujem 😉 takže môj "predpoklad" sa naplnil... neviem prečo, ale mala som tušáka, že je nejaká úradníčka 😉

baklik
23. sep 2012

@cinderella. ale tak zas to neber tak tragicky... ono zas kolko ludi je v GB spokojnych a par ich aj vyuziva socialny system. ja vlastne ani neviem, co si mam o tom vsetkom mysliet. je to take zvlastne... kamaratka ma sesternicu, ktora je v GB ako slobodna matka, tam sa jej narodila dcera s Jamajcanom, ktory ju pocas tehu opustil, ziju priamo v Londyne a ona je spokojna, dostala byt, vsetko jej platia, pre malu kruzky, pre nu skolu, atd. na SK patria jej rodicia k lepsej strednej vrstve, jej otec je podnikatel, netrela by tu biedu a ona tvrdi, ze tam jej nic nechyba, nema preco sa vracat.... tak ja uz fakt neviem 😖
je dobre, ze sa teraz do toho zaangazovala aj slovenska strana a snad sa tym klepne SS po prstoch aspon ciastocne a minimalne to bude pre nich gesto, ze SK strana dokaze kricat a neda sa len tak... nemaluj certa na stenu 😉

baklik
23. sep 2012

@strawberry17 jasne, ze nevadi. to je len dokaz toho, ze niekedy je skutocne na mieste, ked socialka zasiahne. v takychto pripadoch by mala deti bezpodmienecne odobrat, podla mna. no co z neho vyrastlo??? nic poriadne...

mm2008
23. sep 2012

ahojte,
ja som tiež hľadala na nete - mám pocit, že ivanina mama pracovala v BA na nejakom úrade ohľadom daní, poplatkov? aspoň čo som našla na nete , ked som si dala jej meno. ale to nemusí byť ona samozrejme, môže to byť jej menovkyňa, alebo... ?

ja som trošku viac počítala na nete ohľadom prípadu BabyP - no až mi rozum zostáva stáť nad krutosťou ... chcela som napísať že ľudí - ale títo sa ľudmi ťažko dajú nazvať... 17-mesačné dieťa, ktoré sa narodilo, aby bolo ľúbené...

a viem, že čonkovci už majú deti späť, ale mám takého blbého tušáka, snád to nechcú spraviť britské úrady tak, že "zalepia oči" - vybavia pár prípadov a dalej budú pokračovať vo svojej doterajšej politke... niekedy to tak býva. tým úradníkom nik nevidí pod kožu.

a pamätáte si prípad "Tušice"? - ked muž (tuším bývalý policajt) -zastrelil na dvore pred očami matky seba i ich dve spoločné deti? ... u nás sa tiež takýchto prípadov nájde dosť.

axenka
23. sep 2012

@niki080 Ja som v Australii a dnes som napisala mail s prilozenymi linkami uk novin a blogov do televizneho kanalu. Uvidime, ci sa ozvu.

evkasus
23. sep 2012

Mozno trosku odveci, ale spominam si na niektore sceny z otvaracieho ceremonialu olympijskych hier...tam kde su deti a okolo nich same sestry...a potom rozne ine negativne postavy....vidim v tom akoby symboliku toho, co sa v skutocnosti aj deje...a ci chcem alebo nie, zacinam mam pocit, ze sa to nedeje iba nahodnou chybou systemu, ktory je "nahodne" zle nadstaveny.

Niektore baby tu pisali, ze uz nemaju silu sa tejto teme tolko venovat, lebo su z toho smutne a je tazke to spracovat.
Myslim, ze nas to dost vsetkych sokovalo...co vyslo najavo pocas poslednych dni.
Ale mali by sme s tou temou zit, aby pomaly neupadla do zabudnutia, iba preto, ze nas zranuje. Neviem, ci pisem zrozumitelne to, co chcem napisat...snad to niekto pochopi 😉

mm2008
23. sep 2012

@evkasus ja som to pochopila (tvoj druhý odstavec) 😉 a aj tú scénu deti a sestričky - mám pred očami. Vtedy som nerozumela, čo tým chcel autor povedať, hoci komentátor hovoril niečo v zmysle, že majú vypracovaný ten sociálny systém - no a vidíš, ubehlo pár dní a už je to na svete - že aký "skvelý" systém - no žiaľ, doplatia naň aj poctiví nevinní rodičia...

irriss
23. sep 2012

Preji krasny den....
souhlasim s @evkasus 🙂
...nikoho nenutim ani ja , aby sem prispival, jen bych POPROSILA pomoci "paci sa mi to" vedet,kolik nas tu je..kolika lidem lezi na srdci nejen tato Tema ale i realita 😉
Dekuju

irriss
23. sep 2012

@mm2008
@evkasus
@baklik
@dejnas
@zeleny_cajik
@strawberry17
a dalsi

Toto je dokument, ktery pise jen o jednom jedinem rajonu v Italii..tudiz cisla jsou hrozivejsi...
a staci tak malo..nepozorne dite ve skole..okamzite je to duvod na zavolani socialni pracovnice a hledani priciny rodicovskeho pusobeni, ktere se stane nedostatecnym..
takze, pozor,kdyz vase dite "si ve skole zivne"..muze se strhnout lavina...

http://www.falsiabusi.it/eventi/09.htm

evkasus
23. sep 2012

Myslim, ze nie je dobre aby zil clovek neustale v strachu, ved to nie je zdrave. Ja napriklad nepozeram rada horory, lebo sa potom strasne bojim. Tak aj vela ludom moze ublizovat, ak by si cital same hororove spravy zo zivota.

Ale myslela som to aj tak vseobecne, ze kazdy za seba, uz akymkolvek sposobom, by si nemal vypustit z hlavy tuto tematiku a nepravost. Ci uz prispeva na toto forum ci ine, alebo nie....to je jedno. Ved niektori ludia pomohli aj sms-kou a na internet ani nechodia.

irriss
23. sep 2012

@evkasus
Jak to myslis..cist (byt pritomny) a zaroven nemit strach.. 😔

p.s. Horor vTv si muzes psychologicky odtrhnout tim, ze si reknes a predstavis filmove nataceni...jakoby se budes ddivat do pozadi...dozakulisi..

ale Horor v podobe realnych zivotnich pribehu..a strach, ze jednou se to muze stat i Tobe nelze dat do pozadi..jedine prestat cist..nepripoustet si to..protoze filmove nataceni a zakulisi neexistuje

dana_l
23. sep 2012

@irriss je mi luto cim si musela ty i cela tvoja rodina prejs. clovek nikdy nebude ten isty. poznaci ho to navzdy a ta bolest. neuveritelna a najma "zbytocna". ved to sa vobec nemuselo stat

irriss
23. sep 2012

@dana_l
Presne tak "Ved to sa vobec nemuselo stat" ..
to te nici kazdy den a doprovazi kazdou minutu tveho dne...UZ po dobu nekolika let

Ohlizis se za kazdym, komu je Tve dite jen trocchu podobne..divas se a strkas hlavu do kocarku,ze ktereho jde plac,ktery ti pripomina tve dite..snazis se dohonit tu blondatou hlavicku v domneni, ze je to Tvuj syn..uteklo Ti vse tak rychle, ze si neuvedomujes, ze uz to neni plac, ani ta blondata hlavicka...co muze patrit Tobe...
ze uz nic nedohonis, protoze cas se nezastavil..cas ti nekdo ukradl.....
Ale ver mi, ze nejhorsi je...videt sve dite ve vsech detech okolo... 😢 ☹