Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
tusim ale niekto spominal ze najblizssi sud s babickou deti je 2. oktobra...
@jolinka ja tiez na nich neustale myslim, najma na tie deticky, ako asi ziju, co prave robia, u koho vlastne su, ako sa k nim spravaju, ako to cele vnimaju, ze vyrastaju u niekoho cudzieho a pritom je tu aj mama, ktora je pre nich momentalne asi viac cudzia, ako ti nahradni rodicia....ake to bude, ak sa vratia na SK, do cudzej krajiny, cudzi jazyk, cudzi ludia, vsetko nove, ine....toto su otazky, co mi stale idu v hlave. Ako sa s tym vsetkym da vlastne vysporiadat. ☹
@aliza
@jolinka aj ja na nich stale myslim 😔 myslim a verim, ze deti Ivanke nakoniec vratia resp. poslu ich na Slovensko (kedze uz sa konecne do sporu zapojila aj Slovenska republika a tento pripad bol medializovany, tak si myslim, ze si nedovolia spravit opak)...ale co tie ostatne deticky ☹ ☹ ☹ tie, o ktorych sa nevie, tie, ktore su zatial s ich rodicmi , ale uz boli vytipovane ☹
@jolinka
@aliza
@aliza
@natas4 baby mne tiez neda spavat a stake cakam.co bude.chodim na stranky na fb a snorim .presne koli ako si to povedala,maju Mena tvare ocka...maju mamu a pozname jej tvar aj slzy :( mna vzdy premkne taka brutalna uzkozt!a uz dokonca o tom aj snivam a ako to tu niektp pisal,tusim @evkasus Mali by ame sa Incas zastavit Ak ked uz bude po vsetkom a obcas pripomenut verejnosti co ss vo svete deje!pretpze to zlo v ludoch nikdy nespi!spravne som to pochopila@evkasus?🙂
Idem vsak uz spat zajtra tazky den v UK ...mimochodom my sme v databaze SS a Len sa modlim ze nasu pozitivnu spravu nikto prepisovat nebude...ale ppvoem vam pro najmensom naznaku sedim v lietadle,vlaku,Lodi aute proste prec odtialto hned ako sa bide dat Ak sa ohlasia z nicoho nic!
@liave raz mi zaklopu na dvere, este v ten den letime domov 😉
http://afinabul.blog.cz/1208/o-tom-ako-anglicke...
citali ste to? 😢 ak je to pravda, preco o tom nikto nevedel? nemalo by slovensko vediet o umrtiach svojich obcanov v zahranici? a bolo by treba tu pochybnu tlmocnicku vystopovat, lebo v tom ma ocividne prsty. 😠
Anna Slivkova - to je meno ceskej babicky, ktorej ss v uk zobrali vnucku (rodicom).
Tiez suhlasim s tym, ze Ivanin pribeh berieme tak citlivo a osobne, lebo ich "pozname". Z tohto dovodu by som chcela vediet identitu aj ostatnych.
este som chcela, ze na fb v tych skupinach, kde anglicke mamicky davaju fotky svojich ukradnutych deti, pisali, ze anglicke media nechodia ani na tieto protesty v anglicku, pretoze sa boja. boja sa, ze ss si potom zacnu vsimat ich rodiny.
@cinderella
citali ste to? ak je to pravda, preco o tom nikto nevedel? nemalo by slovensko vediet o umrtiach svojich obcanov v zahranici?
teraz odpovedam len vecne na otazku, necitala som dany pribeh... umrtia, narodenia, sobase...a pod si si povinna zorganizovat a postarat sa o formality ty sama, prip. rodinni prislusnici, ak mas o to zaujem. stat ako taky nezaobstara o ziadne tieto formality, jedine o co sa stara je vymahanie odvodov (socialne, zdravotne) ak mas trvaly pobyt nahlaseny na slovensku.
aha, dakujem za objasnenie, nevyznam sa v tom 😒 . ide o to, ze ss v uk dohnali slovenskeho otca k samovrazde.
@cinderella. ale niekde sa to spominalo, ze niektori rodicia spachali aj samovrazdu, len uz neviem, ze kde. A mna tam zarazilo, ze aj 'neockovanie' moze byt pouzite ako dovod na odobranie. Moj syn nie je ockovany...
@aliza ani moj syn nie je ockovany, nema ani TBC. dostala som od doktorky niekolko upomienok, a ked mi naposledy volali, ze mam sa dostavit na ockovanie, povedala som, ze odmietam, aby bol moj syn ockovany. Doktorka povedala, ze v poriadku, ze mi poslu paperwork postou, aby som to obratom podpisala (asi ze beriem za to zodpovednost) ... ale ked tak teraz na to myslim, ziadne papiere mi ani nedosli a to bolo asi pred 2 rokmi. 😕
@cinderella. ako savola ta skupina???
baby nejako mi nevychadza cas tu teraz.. .len tak narychlo ako ten pribeh prebieha??
uz ma spet deticky ?????
@cinderella. no ja som upomienky nedostavala, iba tie predvolania na ockovania. Ked som bola u GP, tak mi to vzdy pripomenula, ze by trebalo zaockovat, ja som argumentovala, ze teraz este nie, az neskor a v tom ich drzim uz 2 roky 😒. Vraj mam sama napisat papier, ze odmietam ockovat, ale dodnes som ho nebola schopna napisat 😖. Ale inak pohoda, nikto z toho velke halo nerobil, tak snad to tak aj zostane. Dokonca maly chodil pol roka na jeden den do skolky, tam som musela uviest, ze nie je ockovany a nikto to neriesil. Ono, kto si chce dovod najst, tak si najde. Cize sa potvrdzuje to, ze tie rodiny su sledovane, dopredu vybrane a caka sa len na ten spravny okamih.
@monika15 stolen children of the UK, ale je ich viac, dokonca sa myslim aj delia na konretne ze stolen children of birmingham alebo take nieco.
a rodicia sa na jednej z tych stranok zhodli, ze najlepsie sa "predavaju" modrooki blondacikovia. 😖
@irriss Uzastne si to napisala,kto prezije vela vela zla,zije,ale vnutri je mrtvy....a prave,ze sa pozera okolo seba a vlastne zisti,ze sa to uz neda vratit spät.
Clovek si to nesie zo sebou vsade az do smrti.
A este jedna vec,vela ludi nechape toho raneneho cloveka,mas pocit,akoby sa na teba divali cez prsty,akoby ta vyclenovali prec a nechcu to vidiet,nechcu to pocut. 😒
PS:Viem,ze pisem od veci,ale dufam,ze ma chapes ☹
aktualizujem, pomôžme tým spôsobom, že podpíšeme petíciu, ďakujem
@cinderella.
@aliza
diki baby ty kokso to hrozne :( teraz na co sa caka nejako o tom prestali pisat.... :((((
@olinka166 len k tomu videu, rozmýšlala som nad tým, že prečo to jojka nehodila o obehu aj s titulkami. Čo ak to urobili kvôli Ivane, čo ak by mala z toho problémy, ak by ten dokument videl niekto v UK?.. Podla mňa by sa trebalo spojiť s jojkou a na toto sa opýtať, aby to niekto neotitulkoval a urobí tím ešte viac škody.. Hm??

@aliza no asi uz kazdy chodi len pozerat ci tu nieco nove nepribudlo... 😒 😒 😒 ja nebudem mat pokoj v dusi kym tie Ivanine deti nebudu doma...a potom este co dalsie a dalsie, kym nepozname ich osudy, clovek to vnima tak len na okraji srdca ...
a vlastne to je i dovod preco SS naoko v mene dobra dietata, nepraju si aby boli zverejnovane pripady...lebo co je zverejnene uz nie je AKESI odobrate dieta...uz to je Martinko, Samko, vymyslim...Lucka, Majka...pozname ich usmevy, i smutne oci, a to uz neda spavat a nieco nerobit. 😕