Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@cinderella. to je zase ich dalsie "kulturne specifikum" boze miliony deti po svete sa stahuju menia krajiny a skoly...a nikomu to nevadi,....len chudatka odobrate deti by z toho mali desivu traumu,tak radsej nech nevyrastaju z vlastnymi rodicmi...zase sa mi otvara kudla vo vrecku 😠 😠 😠
a to ked niekto zije v UK a dieta mu tam chodi do skoly...po odstahovani dieta ostava v UK????? lebo ma vazbu na skolu?? prooste uz nemaju co vymysliet aby si tie decka mohli nechat.... 😠 😠 😠 ☹ ☹ ☹ .
@cinderella. a nie je nahodou vazba na rodica viac nez vazba na skolu ????
moja dcera v priebehu 2.5 roka vymenila 3 skolky a potom 4ta skola ...a je v pohode, toto je posledna vec, s ktorou by mala problem... 😝
a nieto 4rocne...male deti si co sa tyka skolky skoly zvyknu velmi rychlo...bez problemov najdu druhych kamaratov.
@jolinka so vsetkym do bodky suhlasim. moj syn chodi do skoly v anglicku a teraz akoze tu budeme musiet ostat kvoli tomu cely zivot? co ked sa chcem vratit na slovensko ... syna tu dam na adopciu, aby som mu vazby na skolu neprerusila alebo co??? 😠
a dalsia vec je, ze povinna skolska dochadzka je od 5 rokov. martinka do skoly vobec dat este nemuseli. vraj deti, ktore prechadzaju tazkym zivotnym obdobim, vacsinou nechavaju nastupit do skoly az v 5 rokoch. jeho supli hned od septembra, aby mali dalsi dovod na nevratenie 😠 .
@cinderella. svine jedne vychcane, nemam slov 😠 😠 😠 😠 😠
@jolinka presne, suhlasim. aj som tu vcera pisala, ze moj mladsi chodi styri mesiace v anglicku do skolky, ale ziadnu vazbu na tu skolku nevidim. keby som mu povedala, ze uz do tej skolky nebude moct ist, dokonca ho velmi potesim.
@cinderella. ..to uz mozu rovno povedat...ze ma vazbu na skolku, na jasle...a tak pre istotu supnut do jasli hned prvy den po odobrati...aby uz nebola ziadna sanca na navrat....GRCAAAAAAM 😠 😠 😠 😠 😠
@cinderella. zaujimave ze ked odoberaju s policajtami, putami, narekom deti a rodicov...NIKOHO vazby dietata nezaujimaju a netrapia 😠 😠 😠 😠 😠
proste kazde to odobrate dieta len caka pri dverach s papuckami, kedy ho uz konecne vezmu z tej rodiny kde nema ziadne vazby... 😖 😖 😖 😖 😝 😝 😝
a este preberali vcera ten obvykly pobyt chlapcov. cisarova im vysvetlovala, ze obvykly pobyt nema nic spolocne s obcianstvom, ze sa pocita 1 rok, co mala aj pravdu, ale myslim si, ze obcianstvo predsa prevysuje pobyt, nie? pobyt sa da lahko zmenit...
a teda babka povedala, ze samko mal 10 mesiacov, ked ho zobrali, takze u nho to nemoze platit, ze nebol este rok ... tak neviem.
@jolinka hej, a co taka citova vazba s vlastnou detskou izbickou, s hrackami, s postelou ... ked uz citova vazba s biologickymi rodicmi nema ziadnu hodnotu ...
@cinderella.
@jolinka dievcata zas okolo toho nerobte take ''histerie'' (uz vidim ako ma tu zozeriete za ten termin, ale nenaslo som lepsi)
..ono sa tym mysli vseobecna vazba na ludi co su okolo konkretnych deticiek, ked niekomu napr. odoberu deti, alebo ich niekto adoptuje a su tam par rokov..aj ked sa na to pride, ze adopcia nebola ''lege artis'' tak ich nevratia do povodnej rodiny, lebo adopcia je nezvratny proces a deti si uz zvykli na novych rodicov, alebo pestunov a zmena prostredia by im mohla sposobit dalsiu traumu (aj ked prvou traumou mohlo byt aj odobratie z rodiny)
..potom sa uz sleduje hlavne dobro deticiek a uz sa tak nepozera na rodicov, presne to iste sa mnoho krat stane ked niekto z rodicov dieta ''unesie''
..ale tym nechcem povedat, ze to co sa deje v UK je legalne a spravne!!! 😠
..len sa mi prestava pacit co sa z tejto temy stava ☹
@slniecko77 no do Hysterie {s tvrdym y} mam daleko 😉
ano, som rozculena...ze pravo je len na jednej strane, deti a ich rodicia sa musia "prisposobit" taktike a hre... 😖
@slniecko77 mna by len zaujimalo, preco sa vazbami a traumami deti zaobera AZ po odobrati...automaticky sa predpoklada ze s povodnou biologickou rodinou a prostredim dieta vazby nemalo?
samozrejme hYsteria..mi uslo Y 😅
Napr.3 roky u adoptivnich rodicu jsou vice nez cely zivot MINUS 3 roky??? 😎 😎 😎 ☹ ☹ ☹ ☹
Zvlastne pocty...spatna nasobilka...vysoke pocty...vysledek=Valka dusi 😢 😠 ☹
p.s. Pokus si to predstavit usebe..mas malickeho, kteremu je rok a osm mesicu..Tobe se zda za 3 roky - t.j. 4 roky a 8 mesicu tak velky, ze se neda zmenit prostredi?
uz davno som sa chcela spytat a vzdy som zabudla: preco sa ivana nerozvedie na slovensku? predpokladam, ze mali svadbu na slovensku, tak preco davaju ziadost o rozvod v anglicku? tato informacia mi zatial usla. vopred dakujem za objasnenie.
ahojte. Akurat som volala s mamkou a kto mozte, pridte zajtra do medickej zahrady, o 11 pri fontane, stretnutie mamiciek a babiciek, aby sa prediskutovalo, ze co dalej. 😉
Nech sa na mna nikto nehneva, aj mna tato kauza sokovala a som z toho smutna, ale to neprijimam, ze ludia tu urazaju Anglicanov ked ich vobec nepoznaju. Ja som vydata za Anglicana uz 15 rokov a som velmi stastna, takisto s jeho rodinou, a vyborne vychadzam s kolegynami, susedmi atd. Mna to velmi uraza. Dakujem.
admin mi zmazal prispevok, ze nenadavaj-ale ked to sa v tejto teme absolutne NEDA 😕
@bailey06 Tak to tu necitaj,pretoze tu sme skupina ludi ,ktorym sa Gb velmi hnusi,akurat si budes dvihat tlak. 😅
@irriss to je psychologia 😉 ziadna valka dusi
..ide o to, aby dieta nemalo traumu dva krat..a anikde netvrdim, ze je to spravodlive
@jolinka hYsteriu som si uvedomila hned potom ako som to odslala, ale holt musela som utekat k dietatu 😉
@cinderella. predpokladam, ze nechcela odist z UK kvoli rozvodu, aby ju nemohli socpracky napadnut, ze ''opustila'' deti
..ved rozvod by neprebehol na jedno sedenie
@popelka5000 to su velmi silne slova...je tu velmi mnoho veci, ktore funguju lepsie ako na SVK..treba si drzat odstup a nadhlad..tak je clovek objektivnejsi 😉
@bailey06
psychologie z knizek..trauma 2x..a vis o tom, ze deti putuji i 10x ..do rodin, ktere se jich ujmou "ddocasne"..
TRAUMA vznika,kdyz dite zacne chapat, ze tam, kde je, nepatri..ze bylo odtrzeno... 😠 ☹ ☹ ☹
Ja pisu a mluvim z vlastni duse - MA psychologie = zkusenost = valka duse je ve mne... 😎
3roky jinde neznamena KONEC..jsou deti, ktere ziji v nemocnicich radu let..,i jim dame za rodice primare..protoze rodice mohou jen na navstevni hodiny???
@slniecko77 ja mam skor pocit,alebo dobre mienenu radu,zacat sa o tuto temu zaujimat ovela viac ,citat,pozerat videa,zaujimat sa o to a potom pisat na diskusne fora 😉 😉
http://www.webnoviny.sk/svet/londyn-vyvazal-do-...
v anglicku su rozne nelegalne postupy co sa tyka deticiek zrejme bezne...
@irriss neber vsetko osobne a ako utok, len sa i prestava pacit co sa zacina diat v teme 😒
..nikde a nikdy som nenapisala, ze je to spravne a spravodlive..a hlavne ja som viac-menej pisala o adopcii
@slniecko77 😉 😉 😉
neeeeeeeeee neberu to jako UTOK..ale beru to osobne.. 😉
protoze jak uz jsem napsala..
Neco jineho je pohled zeny a matky, ktera to nezazila a POSTOJ ZENY MATKY, ktera diky zrudam o dite prisla...
Lisi se nas pohled.....mozna to podle nekoho moc prozivam....ale jen prave proto protoze jsem to zazila..
ps.. Do temy uz moc nechodim...pred par dny jsem to "nezvladla"..a musim se venovat plnohodnotne mym dalsim TREM detem.
Proto se timto loucim 🙂
@irriss to som rada 😉
..ja sa tiez hrozim toho, ze by sa nam take nieco stalo..neviem ako by som to zvladala..v tomto ma u mna Ivanka Boorova klobuk dole
..kazdopadne je to hnusne svinstvo co sa v state britskom deje (stale mi chyba grcajuci emotikon) 😠

@ewellina vcera sme sa dozvedeli, ze kvoli tomu, ze martinko uz zacal od septembra chodit do skoly, sa ho bude ziskavat este tazsie, pretoze vraj ma uz na anglico vazby = skola. vraj to povedal aj sudca, ze ked uz zacnu deti chodit do skoly, uz ich proste von z anglicka nepustia. martinko chodi akurat tri tyzdne do skoly. babke to oznamili este v juni. takze to moc dobre bohuzial nevyzera ☹