Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@slavka1212 no niejako stale nechapem, ako si SS zistili tvoje tel.cislo a ako je mozne, ze SS tvojej svagrine povedali kto ta udal, kedze to je prisne tajna informacia:
"Anyone can tell Social Services that a child is in need or at risk. The identity of the person doing this (making a referral) is protected information."
V kazdom pripade ale drzim palce!!!
@slavka1212 spravne.nemas co skyvat a teda im mozes ukazat a odpovedat na otazky ohladne vychovy,vyzivy a starostlivosti . obaja mate pravo starostlivosti.ty aj otec dietata.ale kedze sa maly narodil v uk a ma tu centrum zivotnych zaujmov a nikdy nezil inde tak patri pod jusrisdikciu a pravomc organov v uk.
takze nemusis mat ozaj ziadnu paniku z navstevy.kedze nevies ako to cele vzniklo ziadaj vysvetlenie .
samozrejme ze to nejde len tak sa zbalit a dist. na to ma vplyv vela faktorov.
kto ma v starostlivost tvojho dalsieho maloleteho syna;ci ich otec suhlasi s vycestovanim,a podobne.
nemusis vsak podliehat ozaj panike.zatial je to len rutinne predbezne setrenie na zaklade podnetu.ale je dolezite aky je to podnet a ake fakty obsahuje. ci podla uk pravneho sytemu by ste boli nieco porusili ci neznedbali.a na to ti da odpoved len uk advokat co s tym ma skusenosti.
zrejme ten podmet vysiel od niekho kto vas velmi dobre pozna.a podmienky vasej rodiny.
takze oni vsetko preveria a ver ak je to nepodlozena loz tak to zalozia ad acta.
a nebudu ti branit ani tvojim detom opusti uk kedykolvek.ani doteraz nemas zakazene vycestovat s dietatom.
@fracle vies co ..cely pribeh som si vymyslela lebo som chcela vzbudit SENZACIU na MK .........jej to povedali lebo ona vie ako nanich .a je tiez mama pomaha mi ako vie ........tebe by to nepovedali ani mne ...lebo sme slovaci .........este malo vies ..........a dakujem za prsty
@fracle nechapem, preco zpochybnujes to, co slavka pise. Volali jej, povedali, co povedali, volala tam aj bratova zena-anglicanka a tej povedali to iste. Prave preto 'panikarime' lebo ten postup nie je standardny.
A to, ze povedali, ze kto to nahlasil, to napadlo aj mna, ze to urcite nemozu zverejnit, nemozu ani len naznacit, ci to bol slovak alebo ktokolvek...ak to povedali, tak preco?
Ospravedlnujem sa, toto je trosku dlhsie ale mozne to @slavka1212 pomoze:
ACCEPTING THE INITIAL ASSESSMENT MEETING
* A family is extremely unwise to refuse an Initial Assessment meeting. This can be interpreted as an attempt to hide abuse, and stronger powers invoked to force a meeting. If this happens the meeting will begin from the assumption that the family is hiding abuse which will set up immediate distrust and suspicion far worse than the original situation.
* However, unless the enquiry is of an extremely urgent Section 47 status (“significant harm”) the family may ask for an appointment to be made in writing.
HAVING A LITTLE CHAT/ PREPARING FOR THE MEETING
* These meetings are often described as ‘a little chat.’ This is misleading. They are really business meetings which can carry enormous weight in later decisions about the future of all members of the family. It is therefore advisable to treat this event as important.
*It is best to:
– Tape the meeting so there can be no quarrels later about what is said. Buy a “conference microphone” to make sure you get a clear recording.
– Have at least one person you know and trust there as a witness. Ask them to come the night before, or at least an hour or two in advance to help you cope with your natural fear. During the meeting they should be able to speak little and observe carefully.
– Prepare a file of any papers you think might be useful if you know what the meeting is about. If not, guess, and if in doubt put it in. Put everything in date order/ the order that it happened. Put a note of your own about any telephone calls or meetings already happened, with the date or an approximate date.
– Make a list of all the papers you have in date order, naming each item so you can recognise it and giving the name/s of any Social Worker, Education staff etc involved in each item. Put this list on top. From this you can quickly look up anything you need during the meeting.
– Make a copy for each family member or witness who will be there.
– Choose carefully where you will feel happiest to seat your visitors. Round a table is good as it helps everyone to stay alert and businesslike. Think about how that area of your home looks: if you are happy with how it looks you will feel less nervous.
– Arrange something like a video to keep the child/ren happy in another room. Or have them next door with a neighbour at first, or out with a trusted relative. Make sure that they can be reliably available within half an hour of the appointment time though.
Separating the child/ren away allows you to deal with your visitors on their own then bring the child/ren into the meeting once you have got used to whoever comes. A short introductory period as adults also allows you to ask questions and get clearer what it is all about.
– Treat the visit as a business meeting so don’t offer tea/ coffee and biscuits! This encourages you and others present to relax and half-consciously treat the meeting in a sloppy way. Instead have a jug of water and glasses set out ready on the table together with the papers you prepare.
– Sadly you cannot trust your visitors, no matter how nice they are. Many Social Workers are actually nice people who want to help others. But in child protection work their duty is to examine you and your home for any signs that you are an unfit parent. From their point of view you may be the enemy of your child’s health and happiness.
It is NOT their job to be kind to you or forgive you anything, though they should behave with respect and courtesy to you as above. They may as part of the job offer you sympathy or invite you to confide in them. This can be muddling but remember they are a kind of police checking that you have done nothing wrong and it becomes less muddling to understand what is happening.
– Be very careful of the end of a meeting. Even if it is only half an hour or an hour you will be very tired. You can easily say something careless at this point which causes misunderstandings and can blow up into trouble. DON’T make jokes at any time as these can be misunderstood.
– Arrange in advance that your supporter or another will stay with you for as long as possible afterwards. You will be upset and tired, and will need to talk over what happened.
MEETING THE CHILD
* The crucial part of an Initial Assessment is to meet and assess the child who “should be seen.” (3.10)
However there is no authority to require you to permit your child to be interviewed alone without a known and trusted person with them. If the Social Workers visiting you ask to talk to the child/ren, ask for either yourself or another person you approve to sit with your child to monitor for any distress. If this is refused ask the Social Workers politely to tell you exactly where it is stated that they have authority to require an interview alone with the child/ren. Keep this as extremely polite as you can but insist.
You are the protector of your child and no child can be forced to talk to a stranger on their own except in a very urgent crisis where no trusted person can be available soon enough to help a child in bad distress.
Try to explain carefully to the child/ren in advance that these people just have to do their job, so they have a right to ask questions and there is nothing you can do about it. Explain a few days in advance if possible as this gives the child time to panic, refuse to cooperate, and calm down again, if they need to. If they do panic try to say little and allow them time to get over the shock.
The child/ren need to understand they should be polite and helpful. If they do not like the Social Workers they can say so to you, but should try to be polite even so. But you can explain that Social Workers do not have the right to upset the child/ren unnecessarily and someone familiar will stay with them at all times.
HOW TO TAPE THE MEETING
* It is essential to tape any meeting to ensure there is an accurate record to access in case of any dispute about what happened or what was said.
Taping also makes it clear that you are taking the meeting seriously and helps everyone remember to behave as sensibly as possible.
* The tape can only be used later if everyone present was asked at the start if they objected to being taped.
* Consent to taping is best done with the tape already running as everyone sits down; to avoid disagreement later on as to whether consent was asked.
There is no valid reason for social workers or other staff to object to taping.
* You will need a “conference microphone” (non-directional) which can be bought cheaply from Maplin’s. Without this the tape may not be clear and usable.
@slavka1212 prepac mi otazku. len jedno nechapem.preco si sa spoliehala na sk ambasadu ked mas v uk rodinu a mohli ti pomoct efektivnejsie ?.a to najdenim advokata.?
ved ak svagina je rodena anglicanka tak ona aj jej rodina dobre vedia ze v uk si advokata volaju pre menej dolezite veci ako je toto.a ty zijes sama v uk roky.tak nechapem preco si hned nesla za advokatom na radu?
@aliza ano, je tam velmi vela dobrych rad. A @slavka1212 by prave podla tohto mohla nastojit na svojej pritomnosti pri rozhovore so synom. U nas ale islo o nieco uplne ine, takze som nemala problem nechat syna sameho.
Tiez sa mi paci to nahravanie rozhovoru. Urcite by som to urobila.
@fracle nahrať môže ale nedovolia jej nahrávky použiť aj Ivana mala a aj má a nesmie ich zverejniť
@zlatka0604 dalej v clanku (nekopirovala som ho cely) sa pise, ze pokial obe strany s nahravanim suhlasili (aj suhlas k nahravaniu musi byt zaznamenany na nahravke), nahravka sa bude moct pouzit ako dokaz na sude. Musi vsak byt cista, zrozumitelna. Takze radsej nahravat ako neskor lutovat 😉
@fracle pozerala som diskusiu a tam sa vyjadrila aj Ivana a jej mama že majú nahrávky ako jednali s deťmi a aj ich navštevy ale zakazali im ich zverejniť na súde a aj mediam len som posunula informaciu ,,
@fracle papierovo to možno majú podložene ale žial realita býva často iná,, skus sledovať situaciu čo sa deje okolo Ivany a budeš vedieť že i ked máš pravdu tak podla niekoho ju nemáš a ten niekto sú zvyčajne úrady. Éšte si sa s tým nestretla ja ano aj ako sa prekrúcajú veci a aj prieťahy na súde a aj tá ochota soc. kurátoriek nula bodov a to bolo na sk ☹
@zlatka0604 ahoj ja si teda nie som ista ale mne sa zda ze to vravela o nahravkach co maju zo stretnuti s detmi, tak neviem 😕
@zlatka0604 situaciu sledujem, a ako vravi @domak2 u Ivany neslo o nahravky z prvheho stretnutia so SS, ale o nahravky z dalsich stretnuti s detmi. Ja pisem o nahravke pri prvotnom stretnuti s SS. Ja neviem, osobne by som podnikla vsetky kroky, mozne aj nemozne aby som chranila svoje deti. Nevynechala by som ani jeden. Vcetne nahravky, ci by uz neskor pomohla alebo nie.
@fracle
@domak2 myslím že je to to isté že nemôžu použiť žiadne nahrávky lebo sa im vyhrážajú,, ak by to bolo možné neboli by zverejnovane v anonymite ,, kolovali videa na stranke Ivany a nikto ich nepoužil lebo sa báli že už deti neuvidia a asi ich zverejnili až ked im ich odobrali a už si nevedeli pomôcť ☹ aj ja som za nahrávanie či už u nás alebo v iných štátoch
@slavka1212 a pridu a budu prezentovat ze je tam pre nich nejaky problem tak mas pravo poziadat o zvolanie tzv.family conference... tak si to ziadaj...to by vam mohlo pomoct... lebo jednak tam budu aj vam blizky ludia, aj zo skoly a tak... a nebudete v tom samy...
@fracle preto si myslim, ze najlepsie bude, ak bude mat toho pravnika, zbytocne takto rozmyslat, co moze a nemoze....v tom strese, co maju, toto nemusi zvladnut, myslim komunikaciu s ss a nastojenie na svojich pravach, natacanie, atd. na to treba nezaujateho profesionala, ktory povie, ze dieta pri vysluchu bez rodica-pribuzneho nebude lebo to nenariaduje ziaden zakon a hotovo, ktory bude trvat na zapise, ktory podpisu svedkovia, cize on a pod., toto vystresovani rodicia nemusia zvladnut.
a este ma napadlo, ci sa nieco neudialo v skole, ci zo skoly nevolali ss, ked ho idu takto preverovat, aj byvalu skolu. Lebo cely ten dovod je absurdny a aj keby islo len o tu oslavu, tak by prisli najprv domov, nevysetrovali by syna. @slavka1212 nebol na tych fotkach z oslavy syn s poharom, ktory by pripominal alkhohol? prepac za hlupu otazku, ale mozno si to niekto zle vylozil
@slavka1212 mám až zimomriavky z toho ☹ ale ako bolo písané vyššie,ty más právo byt zo synom v škole takže na tom by som trvala,príp.si to ešte pozistuj ako to presne v UK je.pre mna je nepredstavitelne ze by s mojou dcerou hovoril niekto bezo mna...a fakt by bolo asi najlepšie zohnat toho právnika.a presne to isté napadlo aj mna ako píše @aliza,či niečo syn nepovedal možno zo srandy v škole,či nemal nejaký problém o ktorom ti nepovedal...no každopádne budem na teba velmi myslieť a držať palce na zajtra 😒 a možno fakt ide len o bežnú kontolu a nič sa nestane,dufam a verím,že je to tak 😉
stačí si pozriet na Fb stranku Stolen Children of the Uk to hovorý za všetko aký bordel tam maju
@ela19 ja sa snažím pomôcť tým, že poukážem na to, že panikárite a robíte aj tej mamine, ktorú majú prísť kontrolovať zbytočné stresy. Pod vplyvom vašich hysákov potom celú, možno rutinnú kontrolu pokašle, pretože bude vystresovaná a možno zbytočne. Pretože podľa vás ak jedna rodina je v kaši, tak sú všetky. A to sa mi nepáči a považujem to za umelé vytváranie senzácií. Namiesto toho, aby ste ju upokojili a povzbudili ju stresujete. A to podľa mňa nie je správne. Nepodpichujem, iba chcem poukázať aj na inú stránku celej veci.
@zuzana581 jednoznačne sa mýliš, práve kvôli ľuďom, ktorí umelo vytvárajú paniku tam, kde ju netreba je situácia taká ako je. matky sa boja o svoje deti, hoci im nič nehrozí, ak nemajú čo skrývať. Ja by som mala radšej vo svojej krajine systém, kde kontrolujú deti aj pre istotu, ako v krajine, kde neskontrolujú dieťa ani ak na to je upozornené. 😖 Neviem ako ty, ale ja nemám rada, ak sa deťom ubližuje. 🙄
@liave by si sa čudovala, ale týrané deti nie sú vždy skrývané. Rodičia sa nimi chvália, dávajú ich fotky na fb, zverejňujú ich kde sa dá a dieťa pritom trpí, je bité a týrané. Nie je to tak, že rodina žije v zlých sociálnych pomeroch a dieťa skrýva. Tejto problematike sa rozumiem, nehovorím z laických vedomostí nadobudnutých v článkoch v ženských bulvárnych plátkoch. Hovorím z praxe, ktorá nie je pekná, ale reálna. A preto sa domnievam, že tieto rodiny možno svojim deťom ubližovali. Ak v anglicku nepošleš svoje dieťa bezdôvodne do školy niekoľko dní, tak ťa skontrolujú. Na Slovensku ti vezmú dávky. Je toto riešenie? Pomôže sa tým dieťaťu? Ja sa obávam že nie. A ak je už kontrola v rodine a rodina má problém, zrejme tam všetko nie je v poriadku. Ja neobhajujem anglický systém úplne, len si myslím, že to tu strašne preháňate a bojujete proti niečomu, čo možno ani neexistuje, alebo pomáhate rodinám, ktoré svojim deťom ubližujú a to je smutné. 😒
@slavka1212 prepáč, ale napriek akýmkoľvek príspevkom ti všetky držíme palce, aby sa nič negatívne neudialo, hoci si myslím, že ak je u vás všetko ok, tak sa nemáš čoho báť. V každom prípade tvoje uštipačné poznámky a irónia nie je na mieste. Držím však palec, aby si sa stresovala čo najmenej ty, aj deti a aby bolo všetko ok.
@indiankaindi ty si fakt myslis, ze clen parlamentu by riskoval svoju karieru pre vymyslene, nafuknute pripady?
@aliza nie, ja si myslím, že to trochu nafukujete vy tu 😅 A robíte z toho väčšiu senzáciu ako je.
@indiankaindi a ten pravnik v Monaku uz vyhral stovky pripadov, kedy deti isli naspat rodicom. Myslis, ze by to bolo mozne, ak by rodiny naozaj ublizovali svojim detom? Aj ten Hemming povedal, ze vsetky tieto pripady ma preverene, vsetky dokazy a dovody, inak by tychto ludi nehajil, ak by tam nieco nesedelo alebo ak by tam bol co i len najmensi dovod na odobratie.

@liave asi sa stiahnem ale pravdu vam napisem to mi verte !!!!!!!!! aj tebe dobru aj vsetkym co maju srdce