Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@slavka1212 aspon si precitaj tie zlate pravidla ako sa chovat ked sa ozvu ss, co odporuca ten znamy právik z Monaka, ktorý sa roky tymito pripadmi zaoberá, @zeleny_cajik dala link, ale ja dávam pre istotu este raz, a stale na teba budem mysliet, moje nervy, nech to dobre dopadne, lebo toot nieje normalne http://www.forced-adoption.com/introduction.asp...
maminy, preboha. Vytvarate tu strašnú paniku, ktorá je zrejme úplne zbytočná a stresujete všetky maminy, ktoré žijú v UK. Televízia podáva všetko skreslene, tak, aby z toho bola senzácia, ale nikto z vás nevie, ako to všetko je v skutočnosti (nehovorím, že ja to viem). V každom prípade sa však ukľudnite a nehľadajte senzácie kde nie sú.
@indiankaindi prepac, ale kde si bola doteraz? chod googlit forced adoptions, children stolen by uk social services, co-to precitaj a potom prid zas 😅
@slavka1212 ved prave, ze nejde ani tak o jazyk ako o znalost britskeho systemu a na to potrebujes profesionala. Ak ti ambasada nevie nikoho ineho poslat, ber aj tuto...ked ju odmietnes, mozu pri neskorsom probleme povedat, ze si ich pomoc odmietla. Ambasadu uz nechaj tak, volaj Cisarovej a zozen si na pondelok pravnika. Popytajte sa znamych, kolegov, susedov, ci niekoho nepoznaju. Oslov zajtra ludi v tvojom okoli, urcite sa niekto najde, kto ti pomoze.
@fracle health visitors chodi ku nam bezne od kedy sa nam narodil maly ...ma 3 mesiace od jeho narodenia kazde tri tyzdne .......a mne sa predstavil social service ..este viem ako sa volam
@indiankaindi radsej 100x paniku, ako neskor tragediu
@indiankaindi kto tu hlada senzacie ? moje nervy, chod si prosim ta precitat celu diskusiu od zaciatku a az ked budes mat prehlad o com toto cele je, potom sem napis taký prispevok, ktorý zhadzuje nasu snahu pomoct a aspon nieco urobit pre zmenu tohoto nehorázneho kradnutia deti, ktoré sa SKUTOČNE deje !
@slavka1212 nooo ale ze @aliza ako mudro si teraz dala 🙂 pravdu hovoris...ambasadu uvitaj ale nech tam je aj pravny zastup a TY v tej skole!!!
@fracle hadam vieme co je HV a co je SS 😒
@indiankaindi ty ais necitas ze niekoho tu kontaktovala SS a postup teda nejde velmi ruka v ruke zo zakonom???a sksu si naozja dat namahu miesto toho co citas nasu !"paniku" a najdi si nieco co by ti dalo informacie o tom ako to vo SVETE chodi...btw...pan hemming a man curtis asi neziju na inej planete kedze zalozili nadacie a stranky na pomoc takymto rodinam 😉 eeehm...
@slavka1212 prepac, ja ta ozaj nechcem urazit, urcite vies lepsie co sa okolo teba deje. Len mi ozaj neslo do hlavy, ze ti SS nahlasilo svoju navstevu. Ale asi maju praktiky v kazdej casti UK. Ja mam s nimi nastastie Len dobru skusenost, ale kamoske klopu na dvere (vdaka jej ex) kazdu chvilu, bez ohlasenia!
@liave
@ela19
@aliza
@zeleny_cajik ja mám o tom dosť info a diskusiu som síce neprečítala úplne celú, ale takmer všetko a je mi jasné, že panikárite. SS nikoho nekontaktovali, pretože oni vopred nekontaktujú, to robí sociálka na Slovensku, nie v GB. Kamarátka pracuje pre ss priamo v Londýne, takže viem info aj z druhej strany, ako to bežne chodí a hovorím vám, že televízia podáva iba skreslený pohľad, aby vyvolali senzáciu. A za to, že v jednom prípade slovenských občanov to nebolo v súlade so zákonom, resp. na začiatku bolo, ale neskôr to pokašlali, to ešte neznamená, že sa to deje stále.
@slavka1212 aku konverzaciu ste presne mali? co si ziadala? advokata? pretoze na tvoju otazku o pomoci ti mali dat jednoznacnu odpoved.
vies,oni mozu dat len tlmocnika.ziadnu inu pomoc od nich nedostanes.vies ten tlmocnik je dobra takticka vec.ja by som to na tvojom mieste vyuzila.nech tlmoci akoze vsetko.a ty zatial mas cas na premyslanie nad odpovedou.a aj keby ti dali cokolvek precitat ci podpisat tak povedz,ze to chces mat prelozene do sk jazyka.to je dolezite aby si nic nepodpisovala co nemas oficialne prelozene.celkom nic.chapes?
tvoj syn nemoze prekladat pretoze je neobjektivny podla pravnej stranky veci.
a je lepsie ked do toho nebude zainteresovany.
vies pravo na pravnika je len v trestnych veciach.takze sa nemozes ohradit ze nebudes podpovedat ak tam nie je.
necakaj ziadnu pravnu pomoc od ambasady.ani ziadnu inu v tomto duchu.to ti oni nemozu poskytnut.
ked aj pojdes do skoly tak nic neziskas.na jednanie ta nepustia .aby si nepocula co s a pytaju a co zistuju.oni maju kompetencie na to.
takze ak nic na teba nemaju tak kludne im podpovedz a ukaz vase prostredie kde vyrasta syn.preco nie? ci mas nejake problemy?
citala som ze mas pratelov anglicanov/krstneho( preco si ich neziadala o pomoc pri najdeni advokata?
vies, e ozaj velmi dolezite aby si mala dobreho advokata co sa rozumie rodinnemu pravu tam.
ale nemusis mat ziadnu paniku.ak si si uplne ista ze vsetko mas v poriadku tak je to len rutinna zalezitost.ale budu vas sledovat,ak by sa im nieco nezdalo.hlavne musia poznat,ze poznas voje prava a povinosti.
@slavka1212 drzim palce nech sa v pondelok ukaze ze bol planych poplach
@indiankaindi este raz... www.google.com... alebo priamo clanok v mojom fotoblogu... tu nejde o JEDNU slovensku rodinu, ale o desiatky a stovky rodiny, nielen slovenskych... ano, deje sa to stale a systematicky. zial... naozaj si myslim, ze si si precitala malo.
@fracle ja s nimi skusenost nemam ani som nikdy nemala....budem mat az teraz bohuzial ....a ohlasili sa mi ...netusim ani odkial mali cislo namna nic .......
@indiankaindi ale tu nejde teraz o televiziu, ide o mamicku, ktorej sa ohlasili ss na pondelok
@indiankaindi a preco si myslis ze by ti kamaratka povedala ze jasneee mi sme prehnite stado hovad ktore nici ludom rodiny?! a na druhej strane nie kazdu SS worker musi byt zkorumpovany!a tvoja kamoska nemusi o tom vediet ani prd kedze je mozno prilis ferova 😉 tu sa nesiri panika ale ide o to ze toto sa deje!!!budem sa opakovat,ale pripady z ktorymi spolupracuju hemminga pod...nie su vymyslene!su to realny ludia s realnymi zivotmi to nieje o nejakej senzacii z tv horna marikova
@slavka1212 prepac, nezda sa mi to 😖. Teda nie ze by som neverila co vravis, ale nestriela si niekto z teba? Niekto kto ta chce poriadne vystrasit? Nevolal ti niekto kto ta ma v zuboch a neohlasil sa ako SS? Teda ja pevne dufam ze ano a ze je to ako dana_I vravi, len plany poplach.
@alice107 budu mat moznost skontrolovat ja im aj dvere otvorim aby videli ako zijeme ....chcem aby pripad ci ten plany polach ci ako to nazvat uzavreli ......a ja odchadzam ...teraz nemozem nic iba spolupracovat s nimi musim lebo ked nebudem budem podozriva ze nieco nieje v poriadku ....preto ked mi niekto pise zbal kufre a odid tak je to nerealne momentalne .......odist moze iba moj muz ani nieje moj muz iba moj partner s ktorym mam 3 mesacneho syna a on je cech ...maly ma jeho priezvisko a on je jeho otec ...oni mozu odist lebo sa o to postarala ceska ambasada ......no ja s detmi z prveho manzelstva musim ostat tu ..........prveho syna sa to netyka lebo je dospely ma 18r. cize ide iba o nicolasa ....chlapec ma 12 rokov ...a idu zrejme po nom ...nastupil tu do skoly ked mal 4 roky ....a teraz toto ...po tolkych rokoch ....nechapem a nepochopim ......
@liave ja mám len pocit, že na základe toho medializovaného prípadu sa tu vytvára šialená hystéria, ktorá je možno zbytočná. A preto panikári aj mamina, ktorej sa ohlásili v pondelok na kontrolu. Ak je u nej všetko v poriadku, tak sa nemá prečo báť no nie? A kamoška je Slovenka, ktorá tam pre ss pracuje, čiže nemá mi prečo klamať, ak by to bola čo i len z časti pravda, tak by o tom určite vedela.
@ela19
@zeleny_cajik ja viem, že tých údajných rodín je viac, ale vieš určite, že v nich bolo všetko ok, ako to tvrdia? Vieš dať ruku do ohňa za to, že nikdy neublížili svojim deťom, vedome alebo nevedome? Je lepšie, ak sa kontrola ohlási týždeň vopred, alebo nepríde vôbec ani do rodiny, kde je týranie dieťaťa nahlasované niekoľkokrát? Neviem si pomôcť, ale ani google mi neukázal, že je to niečo neuveriteľne negatívne, pretože nikto ti nedá záruku, že nekonali správne. Vedia to iba rodičia. A okrem toho, za to, že ste si prečítali viaceré niekoľko negatívnych článkov o ss ešte neznamená, že ste odborníčky na to, ako to u nich chodí. Druhá kamarátka žije v uk už dlhé roky, má množstvo kamošiek, ktoré majú deti a nikdy nemali problém. Kontrola bola, nič nevidela, všetko ok. A to nie je jedna, ani 5 rodín, ale kopec. Nikto z jej okolia, ani z okolia jej známych a priateľov nikdy nemal s ss problém. Nie je to divné? Práve naopak, viacerí, čo tam žijú tvrdia, že ľudia s ss sa správajú rázne a dôsledne, ale nikdy nie nespravodlivo. 😕 Jasné, že výnimka potvrdzuje pravidlo, ale je to naozaj tak, ako to tvrdia tie rodiny?
@fracle jojjj bodaj by si mala pravdu .......ale je to realita pretoze brat je tu zenaty a ma zenu anglicanku a ona mi vsetko vcera obvolala ......nemam 15 ani 18 ......viem o com pisem aj co sa chysta ...len ako to skonci to neviem .....
@slavka1212 pokial viem ja, tak ss neohlasuju svoje navstevy... moj nazor na celu tuto diskusiu,ze niekto chce vzbudit senzaciu a mk velmi dobre posluzi :( zijem tu uz 8. rok dostala som tu dom -takze s uradmi som v kontakte stale.nikdy som sa nestretla s tym, co sa tu pise. este jedna vec, ockovania su tu neni povine,takze koli tomu ta nikto stihat nemoze 🙂 potom uz je iba na skolke ,ci zoberie nezaockovane dieta. niekde na zaciatku som zachytila ,ze sa ta pytali ci ste absolvovali ockovania
@indiankaindi ja mam pozitivnu skusenost a pre mna je to co vidim brutalnym sokom!!!a poviem ti strasne sa mi nepaci ake pochybnosti ides davat ...ani ty nemozes vediet ako to skutocne chodi!!!a inak ak sme pri tom ze co ak naozaj tirali???vies ako to chodi s tyranymi detmi???ludia ktory svoje deti tyraju ich nefotia!nedavaju na you tube videa svojich deti!nesli by verejne sami proti sebe!dokazat nevinu v tom ak niekto proti tebe pouziva vsetko v com zijes je nepravdepodobne!denne chodim po ulici a vidim zeny ktore vozia v aute deti a je cele zahulene!poznam matky ktore tu chodia s detmi napolo vyzlecenimi a nedaju im nic ineho do huby ako instatne voloviny a fajcia im rovno do xichtu!na zastavke autobusu si teenageri podavaju novorodenca z ruky do ruky a s cigaretou v papuli nad nim aaaaawkaju!!!a preco zene ktora ma cisty dom!bez cigariet!¬pracovala a slusne sa stara o deti!jej muz pracuje!preco maju potrebu riesit taku zenu???a nie jednu?! nejdem dalej s tebou debatovat,nema to viznam...tiez vidis iba jednu stranu mince!staci sa dobre pozriet okolo seba!!! 😉 dovi dopo
@indiankaindi netvrdím, že som na danú problematiku expert, ale nezatváram oči. Tých informácií je veľa, z rôznych zdrojov a sú podozrivo podobné a smerujú len k jednému... Podľa mňa je to naozaj biznis a je to pre mňa vrchol cynizmu a neľudskosti, keď sa deti predávajú (nie obrazne, ale doslovne) cez internet, viď napr. www.bemyparent.org.uk
A to sú rodinné súdy prísne neverejné, lebo vraj chránia súkromie detí.... aby ich potom so všetkými osobnými a zdravotnými detailami capli na internet a dali do ponuky "child of the day" ako lidl pokazenú salámu 🙄
@slovakia13 a ostatny...prosim vas tu nejde o vymysli 😒 okrem diskusie ste si pozreli aj prikladane linky?bud sme mali statsie na SS(pisem sme lebo aj ja mam s nimi docinenia a pozitivneho) alebo sme mali velek stastie...ako som uz poisala niekde predtym...pokial vas niekto nahlasi!podla mna uz po vas pojdu lebo ste asi niekomu padli do oka tak to beru ako signal toho ze nieco sa deje i ked sa nemusi diat!ale zakonite sa snazia matku a otca dotlacit do situacie kedy im prasknu nervy...napr...ivana boorova je toho dost dobrym prikladom !
@slovakia13 no akoze prepac ale uz nemam nic ine na praci iba vzbudzovat SENZACIU na MK!!! Aj ja tu zijem 8 rokov a co ................a ockovania kde ako moja zlata ...niekde ani poradne nie su a niekde zas su az prilis povinne ......tu ked dieta nastupuje do skoly tak anglicanom je to v pecku ci su deti ockovane alebo nie .............toto funguje na slovensku ze nevezmu nezaockovane dieta do skolky nie tu
toto mi niečo pripomína.. Aj Ivana (bombrlo) tu už raz písala a nebola pochopená..
presne kvôli luďom ako ste vy ( indiankaindy, slovakia13, alice107 a podobné) sú tie deti v UK týrané, ale nie rodičmi, ale esesákmi a ich prívržencami.. ☹
@slavka1212 kuratko idem spat som vycerpana hoc viem z enezaspiiiim 😖 bolo toho dnes na mna moc...silno na teba myslim a porosiiim ta daj vediet co nove...a radsej pis IP hoc aj hromadne ,ale apson budes mat pokoj 😉 xxx
DOBRU NOC zienky ...
@indiankaindi sú to nútené adopcie, biznis s detmi, kde sa točia obrovské peniaze, je to realita, prosim ta naozaj si to tu cele precitaj, nie raz sem napise niekto, kto to cele nesleduje a zbytocne to tu len podpichuje celú situáciu...a baby musia vynalozit znova zbytocne energiu a cele to vysvetlovat odznova, ide to na mozog uz, ak nemas nieco co pomoze, tak naco sem chodis?

Len dufam, ze tie matky, ktore tu momentalne potrebuju pravnu pomoc a 100% informacie , aby neprislo k fatalnej chybe, snad sa tu niekto na ich ukor nezahrava a nehra na pravnika:-P