icon

Bojíte sa vojny a globálneho konfliktu?

michaela12_34
Včera o 20:05

V mojom okolí sa takmer každý človek prestal zaujímať o spravodajstvo. Doslova na ľuďoch vidíte, že to prestali dávať. Sklopia zrak, odmlčia sa, sú totálne disociovaní.

Ja pri pomyslení na súčasnú situáciu vo svete cítim strašnú úzkosť, strach a pocit zúfalstva. Bojím sa vojny a globálneho konfliktu.

Je to, že všetci to prestali dávať, len vec, ktorú som si všimla ja? Je to nejaká názorová špirála (akože som sa obklopila týmto pohľadom a vnímam to skreslene)? Žijú ostatní ľudia v úplne inom svete ako ja? Alebo to takto máte aj vy?

Strana
z2
anonym_35eaf2
Včera o 22:08

Už som počula názory,že keď príde vojna k nám,tak odletia celá rodina na islam,či do švajčiarska,lebo veď neutrálna krajina. Akurát neviem ako odletia,keď nebude fungovať letisko napr. Či pešo pôjdu,či ako. Niektoré ženy keď počúvam v okolí,že nevadí,neriešim a keď to príde, odletíme 😃😃😃😃

pralinka25
Včera o 22:22
@anonym_35eaf2

Už som počula názory,že keď príde vojna k nám,tak odletia celá rodina na islam,či do švajčiarska,lebo veď neutrálna krajina. Akurát neviem ako odletia,keď nebude fungovať letisko napr. Či pešo pôjdu,či ako. Niektoré ženy keď počúvam v okolí,že nevadí,neriešim a keď to príde, odletíme 😃😃😃😃

@anonym_35eaf2 presne. teraz to nadherne vidime. odchod z krajiny je nemozny, to za prve a za druhe svajciarsko island novy zeland vsetci cakaju na masy utecencov. lebo nikto sa nechce zachranit len 5 osvietenych. chcem vidiet ze ak bude vojna tak budu mat moznosti okamzite sa dostat cez hranice na novy zeland. ani len do svajciarska nedojde. budu kontroly vojaci problem riziko jak svina. ak nastane takato smrst bude vsade. proste nebude realne odist, uz len kvoli masovemu chaosu, zlyhaniu infrastruktury, sluzieb a vsetkeho. to su take mokre sny toto. kolko ludi z nepokojov na blizkom vychode prislo teraz v tychto dnoch do eu?
ak pride k skutocnej 3WW nebude ako a kam ist. kedze sme v nato a eu nebude to malicky problem.

anonym_9dff91
Včera o 22:34
@pralinka25

@anonym_35eaf2 presne. teraz to nadherne vidime. odchod z krajiny je nemozny, to za prve a za druhe svajciarsko island novy zeland vsetci cakaju na masy utecencov. lebo nikto sa nechce zachranit len 5 osvietenych. chcem vidiet ze ak bude vojna tak budu mat moznosti okamzite sa dostat cez hranice na novy zeland. ani len do svajciarska nedojde. budu kontroly vojaci problem riziko jak svina. ak nastane takato smrst bude vsade. proste nebude realne odist, uz len kvoli masovemu chaosu, zlyhaniu infrastruktury, sluzieb a vsetkeho. to su take mokre sny toto. kolko ludi z nepokojov na blizkom vychode prislo teraz v tychto dnoch do eu?
ak pride k skutocnej 3WW nebude ako a kam ist. kedze sme v nato a eu nebude to malicky problem.

@pralinka25 ak v dome,ci v byte bude aspon 1 veriaci,prislub p.Marie,ze ochrani ten dom,ci byt.Ale mnoho veriacich sa otoci a budu z nich neveriaci a mnohi neveriaci uveria.Bezpecie bude len doma,s modlitbou na perach.Vtedy p.Maria ochrani dom a zly duch zostane pred dverami,nebude vpusteni do takeho posveteneho domu,bytu.
A nie,nechodim do kostola ale verim,ze to tak bude.

anonym_1d876c
Včera o 22:41

Nebojím sa, mám väčšiu istotu že sa spĺňajú proroctvá zapísané v Biblii. Čakajú nás dramatické udalosti ale nemusíme sa ich báť. Všetko zlo čo sa teraz deje bude čoskoro minulosťou a konečne na zemi nastane pokoj a mier.
Ježiš zničí božích nepriateľov, odstráni utrpenie a obnoví na zemi raj. Falošné náboženstvá náhle skončia, ľudské vlády skončia.

julish
Včera o 22:52
@pralinka25

@julish stale nechapes ze kym pride vojna na zaprdene slovensko svet bude v totalne riti cely? ze mozes utiect mozno tak na antarktidu.

@pralinka25 Nie, pozri sa, co robi Orban, co robi Fico. Toto odklananie od spojencov a napomahanie Rusku su celkom slusne redflagy. Ale chapem, ze sa bojis.

anonym_e3d7bc
Včera o 23:21
@julish

@pralinka25 Nie, pozri sa, co robi Orban, co robi Fico. Toto odklananie od spojencov a napomahanie Rusku su celkom slusne redflagy. Ale chapem, ze sa bojis.

@julish no ja sa noapak bojím že sa prikláňame k západu a akože k spojencom, ktorý pomaly podlieha deštrukcii cez rôzne ideológie a aj náboženstvo islám . Kriminalita vysoká , vysoká pôrodnosť islámskej populácie, čo myslíš kto bude o pár rokov hlavne v armádach ? Ak si myslíš že ti na západe bude lepšie , utekaj , ja zostanem tu alebo sa vyberiem do krajín kde zostalo ešte trocha zdravého rozumu . Doteraz Orbán aj Fico mali pravdu ako v migračnej politike tak budú mať pravdu aj v rope a plyne, len treba nechať tomu troška času . Ale to že sú vojny kvôli rope ktorú Slovensko nemá je ešte ako tak ,horšie to bude ak budú vojny kvôli pitnej vode a tie prídu.

pralinka25
Včera o 23:55
@julish

@julish chapes zle. ja sa nebojim. naozaj nie. v pohode mam kupenu letenku do usa aj turecka. zijem normalne dalej. politicka situacia je vsade nahovno. neriesim. nevyriesim. nikde neni raj na zemi.

anonym_ff4e08
Dnes o 00:42

správy sledujem okrajovo, strach nemám.

julish
Dnes o 06:49
@pralinka25

@julish chapes zle. ja sa nebojim. naozaj nie. v pohode mam kupenu letenku do usa aj turecka. zijem normalne dalej. politicka situacia je vsade nahovno. neriesim. nevyriesim. nikde neni raj na zemi.

@pralinka25 tak preco mas potrebu ma poucit, ze vpjna bude o par rokov vsade? Pricom ja vysvetlujem, ako so strachpˇ nakladamja a ako hladam cestu von? Hm?

julish
Dnes o 06:50
@anonym_e3d7bc

@julish no ja sa noapak bojím že sa prikláňame k západu a akože k spojencom, ktorý pomaly podlieha deštrukcii cez rôzne ideológie a aj náboženstvo islám . Kriminalita vysoká , vysoká pôrodnosť islámskej populácie, čo myslíš kto bude o pár rokov hlavne v armádach ? Ak si myslíš že ti na západe bude lepšie , utekaj , ja zostanem tu alebo sa vyberiem do krajín kde zostalo ešte trocha zdravého rozumu . Doteraz Orbán aj Fico mali pravdu ako v migračnej politike tak budú mať pravdu aj v rope a plyne, len treba nechať tomu troška času . Ale to že sú vojny kvôli rope ktorú Slovensko nemá je ešte ako tak ,horšie to bude ak budú vojny kvôli pitnej vode a tie prídu.

@anonym_e3d7bc ty si na zapade asi nezila, ze?

7miriam77
Dnes o 06:53

Ja už nemám energiu sledovať najmä našich politikov,hlavne tých koaličných, ...a štve ma ako tu všetko ide dole vodou. Čo sa týka konfliktu s Iranom vnímam to a sledujem, no strach,že by sa to mohlo "dostať" sem, nemám. No vzhľadom na túto situáciu sme sa tento rok rozhodli neletieť na dovolenku, ...

anonym_9e859f
Dnes o 06:55
@anonym_1d876c

Nebojím sa, mám väčšiu istotu že sa spĺňajú proroctvá zapísané v Biblii. Čakajú nás dramatické udalosti ale nemusíme sa ich báť. Všetko zlo čo sa teraz deje bude čoskoro minulosťou a konečne na zemi nastane pokoj a mier.
Ježiš zničí božích nepriateľov, odstráni utrpenie a obnoví na zemi raj. Falošné náboženstvá náhle skončia, ľudské vlády skončia.

@anonym_1d876c preco jezis neodstrani utrpenie uz teraz? Bizar...Tieto nabozenske povedacky. Kde je teraz?

anonym_9e859f
Dnes o 06:56
@anonym_e3d7bc

@anonym_e3d7bc kedy mal fico a orban pravdu? Dvaja zlodejski klamari, ktori utocia na city a nizku mentalnu uroven svojich volicov.

anonym_2e38fe
Dnes o 07:07
@julish

@anonym_6a2b96 snazim sa smerovat karieru tak, aby som v pripade nahlej emigracie mala vacsiu sancu ziskat pobyt, viac sa otvaram zahranicnym projektom…a idem si spravit alternativny zdroj tepla do bytu

@julish No najlepsie je, ze ti co dnes nadavaju na ukrajincov, ze usli pred vojnou, cakaju, ze ich niekto potom prijme v pripade vojny s otvorenou narucou zo statu, ktory otvorene podporoval agresora rusko, pricom ti co utekaju, umoznili vladu skorumpovaneho proruskeho exkomunistu, ktory podkopaval nohy eu vzdy, ked mohol. Radsej prijmu ludi z priatelskych statov (pobaltie,...), nez podvratackych slovenska a madarska.
Ak by bolo take jednoduche ujst pred vojnou, preco cele slovensko jednoducho neuslo niekam v druhej svetovej? A kam malo ujst? EU uz dnes nezvlada prilev ukrajincov a ilegalnych imigrantov.

julish
Dnes o 07:47
@anonym_2e38fe

@julish No najlepsie je, ze ti co dnes nadavaju na ukrajincov, ze usli pred vojnou, cakaju, ze ich niekto potom prijme v pripade vojny s otvorenou narucou zo statu, ktory otvorene podporoval agresora rusko, pricom ti co utekaju, umoznili vladu skorumpovaneho proruskeho exkomunistu, ktory podkopaval nohy eu vzdy, ked mohol. Radsej prijmu ludi z priatelskych statov (pobaltie,...), nez podvratackych slovenska a madarska.
Ak by bolo take jednoduche ujst pred vojnou, preco cele slovensko jednoducho neuslo niekam v druhej svetovej? A kam malo ujst? EU uz dnes nezvlada prilev ukrajincov a ilegalnych imigrantov.

@anonym_2e38fe presne tak. Mozno preto to ti dvaja karpatski diktatori robia - aby im krajina neubzikla na ten zly zapad,,”bez ktoreho by nasa ekonomika skolabovala a odkial dovazame pitraviny a s ktorym sme v NATO…

anonym_725707
Dnes o 08:32

Ja sa hlavne bojím o psychické zdravie ľudí…. To svoje psychické zdravie si poctivo chránim nesledovanim správ.

anonym_1d876c
Dnes o 08:37
@anonym_9e859f

@anonym_1d876c preco jezis neodstrani utrpenie uz teraz? Bizar...Tieto nabozenske povedacky. Kde je teraz?

@anonym_9e859f Ježiš je v nebi, tam vládne. V nebi bola vojna a Ježiš zvíťazil, urobil poriadky zvrhol satana a jeho anjelov na zem, nebo je teraz vyčistené od zla, ale beda zemi. Zjavenie Jána 12;7-12

Ježiš zasiahne až keď bude na zemi kritická situácia, keby zasiahol pred 20 rokmi mnoho ľudí si žilo v pohode, nepotrebovalo zmenu, skôr by sa pýtali prečo im Ježiš zasahuje do ich života, nech im dá pokoj je im dobre tak ako je.

Tiež musel ubehnúť dostatočný čas aby sa vyriešili 2 veci.
Adam s Evou sa vzbúrili a uverili Satanovmu klamstvu že keď si sami budú určovať čo je dobré a čo zlé a nebudú poslúchať boha bude sa im žiť lepšie.
Satan obvinil verného Jóba a ľudí na zemi že slúžia Bohu len preto že sa im darí a keď sa budú mať zle, odvrátia sa od boha a zaprú ho.

Museli prejsť stovky rokov aby sa ukázalo že ľudia si nedokážu sami vládnuť v mieri, nie sú spokojný a šťastný keď im vládnu ľudia.
Aj napriek ťažkostiam ktoré zažívame, stále existujú ľudia ktorí úprimne veria v boha a snažia sa žiť podľa božích požiadaviek.
Takto sa ukázalo že Satan je klamár a Ježiš má právo urobiť poriadok na zemi, zničiť zlých, odstrániť zlo a vládnuť nad ľudmi aby tu bol pokoj a mier.

anonym_962cf7
Dnes o 08:57
@anonym_9dff91

Ked sa co si stane,mame sa obratit k Bohu a prosit ho odpustenie.No aj tak to ludia neurobia,budu ruhavi este viac.Preco toto dopustil,no preto ako zijeme,horsie ako v Sodome.Ani v Sodome nik neveril,bavili sa,sobasili,stavali az do toho osudneho dna.
Ale Boh uz neurobi potopu,ako vtedy.Neznici cely narod,preto nam da poslednu sancu na obratenie a pochopenie,vcom sme zlyhali,v com sme hresili.A da nam urcity cas na napravu.Mnohi umru,z toho co uvidia,ake cierne az ziadne svedomie nemaju,dusu ciernu,umru okamzite.Takze nebojte sa,oni pojdu ako prvi aj ked budu v bunkri schovani,ani tam sa tomu nevyhnu,bude im to hrobom.
Citajte bibliu,mozno teraz sa Vam otvoria oci,usi a dusa.Mozno,lebo mnohi ju budu citat ale nebudu vidiet,nebudu pocut.Tak to mam aj ja.
Slovo nebojte sa je v biblii pisane vela,vela krat.
Tak sa nebojte,vsetko sa musi stat tak ako je napisane.

@anonym_9dff91 myslím, že v Biblii sa píše "NEBOJTE SA!" 365x ❤️

pralinka25
Dnes o 11:01
@julish

@pralinka25 tak preco mas potrebu ma poucit, ze vpjna bude o par rokov vsade? Pricom ja vysvetlujem, ako so strachpˇ nakladamja a ako hladam cestu von? Hm?

@julish tak si to vysvetlujes zle. Sudis podla seba asi. Nehovorim ze vojna bude o par rokov vsade ale ze slovensko nikdy nebude vo vojne samostatne a vsade pokoj a mier. Ved treba mat sudnost. ale zbytocna debata toto.

julish
Dnes o 12:33
@pralinka25

@julish tak si to vysvetlujes zle. Sudis podla seba asi. Nehovorim ze vojna bude o par rokov vsade ale ze slovensko nikdy nebude vo vojne samostatne a vsade pokoj a mier. Ved treba mat sudnost. ale zbytocna debata toto.

@pralinka25 a ty vies, o akych krajinach uvazujem? 🙂

pralinka25
Dnes o 14:19
@julish

@pralinka25 a ty vies, o akych krajinach uvazujem? 🙂

@julish tak minimalne si jednu pisala. A je mi to fuk. Kludne aj antarktidu. Vobec ma to nezaujima. Len tak pre uplnost nejako sa tam treba aj dostat a ako vidis ani z emiratov teraz nie je lahke odist. Tak pokial nejdes teraz v case mieru tak ak by k niecomu doslo tak to urcite nebude jednoduche. Ale tak kazdy mame nejaky konicek.

julish
Dnes o 16:47
@pralinka25

@julish tak minimalne si jednu pisala. A je mi to fuk. Kludne aj antarktidu. Vobec ma to nezaujima. Len tak pre uplnost nejako sa tam treba aj dostat a ako vidis ani z emiratov teraz nie je lahke odist. Tak pokial nejdes teraz v case mieru tak ak by k niecomu doslo tak to urcite nebude jednoduche. Ale tak kazdy mame nejaky konicek.

@pralinka25 uplne jedno ti to asi nie je, to je v poriadku. Drz sa v spracovavani po svojom

pralinka25
Dnes o 19:16
@julish

@pralinka25 uplne jedno ti to asi nie je, to je v poriadku. Drz sa v spracovavani po svojom

@julish projektujes si do ludi seba. chapes to ze?

Strana
z2