Chorioamnionitída a potrat. Máte s tým skúsenosť?

horalka007
10. feb 2011

ahojte, neviem či má niekto podobné skúsenosti. Potratila som v II. trimestri. Hystológia placenty preukázala chorioamnionitídu... Má niekto podobnú skúsenosť a vie mi niekto povedať ničo bližšie, poprípade, či sa podarilo ďalšie tehotenstvo?

dilema
10. feb 2011

@horalka007 to mi je velmi luto, hmm....ja som zazila potrat v druhom trimestri, zial konkretna pricina sa neodhalila, v tvojom pripade je to teda lepsie, myslim, ze ide o zapal plodovych obalov, myslim, ze to bude skor nestastna nahoda, ze sa nejaka infekcia tam vyskytla, nevesaj hlavu, je to velmi smutne a bolestive, ale ver ze sa to nezopakuje...velmi drzim palce...

horalka007
autor
10. feb 2011

@dilema vďaka za povzbudenie. som z toho úplne mimo... celý čas nič... stále, že výsledky sú dobré. Bábätko je vitálne a zdravé a potom toto... z ničoho nič som sa začala otvárať a boli moje všetky nádeje stratené... Neviem z čoho mohol byť ten zápal, chorá ani prechladnutá som už nebola strašne dlho. chce to asi čas, ale keby sa to malo zopakovať asi by som to už neprežila... :( tak preto sa o to zaujímam...

veruleg
10. feb 2011

@horalka007 ahoj Horalko,je mi to moc lito co se Ti stalo. Ja mela taky chorioamnitidu....neboli presneji u nas zanet klku placenty. Bohuzel v nasem pripade se na to prislo az pri pitve, po te co jsem v 36.tydnu prisla o jedno z nasich jednovajecnych dvojcat. Do ted nevime pricinu a uz se to nikdy nedovime. Preju moc sily a doufam ze se takove veci nebudou opakovat.

kackag
24. feb 2011

ahoj, také jsem potratila v 23tt a konečný výsledek byl chorioamnitida III stupně. Já si myslím,ale, že je to až druhotný příznak.Choriomanitida je zánět plodových obalů a musí to být na základě infekce nebo něčeho jiného.Mám za sebou spousty vyšetření a zkouším vše co se dá a všichni mně tvrdí, že jsem zdravá ☹ nemůžu se dopátrat příčiny a už se ani nedopátrám ☹ Doktoři mi tvrdí, že příště se to může znovu stát nebo taky nemusí.

mimka1710
4. apr 2011

ahoj...aj ja som potratila v 23. tt a vysledky z histologie potvrdili rovnaky zaver - chorioamnitida lahsieho stupna, ale navyse som tam mala aj nejake placentarne infarkty a hematom cca 3 cm....tiez som mala uplne perfektny priebeh tehotenstva, vsetky testy dopadli vyborne a malicka rastla zo dna na den...v 21. tt som podstupila velke sono vysetrenie, ktore tiez bolo v poriadku, vtedy mi povedali aj pohlavie, cela natesena som sa uz nevedela dockat svojej dcerky a tyzden na to som skoncila v nemocnici, kde sa uz nedalo nic robit, len umelo vyvolat pôrod, pretoze malicka mala vraj slabe ozvy srdca a opuch a do vecera aj umrela, ako sa vsetko mohlo zmenit behom minuty vobec nechapem....asi mesiac pred tou udalostou som mala nejaku chripku alebo co to bolo, mala som teploty, ktore po troch dnoch ustupili a citila som sa vyborne...vobec netusim co bolo pricinou tejto pre mna najnestastnejsej udalosti....zaujimalo by ma ci aj vasim babätkam zistili nejaky opuch alebo ako sa vo vasom pripade prejavil ten potrat...ako postupujete pred dalsim otehotnenim, podstupujete nejake vysetrenia a tak....ja sa chystam na genetiku, hematologiu atd...dufam ze sa najde pricina lebo na nahody ja neverim....

gabriella7
5. apr 2013

Máte s tým niekto skúsenosti?

ali76
5. apr 2013

@gabriella7 ale neviem s čím mysliš?

gabriella7
6. apr 2013

@ali76 stanovili mi dovod potratu tu chlorioamnionitidu a chcela som vediet ci to prekonal tiez niekto...niečo bližsie.

ali76
6. apr 2013

@gabriella7 no ja som ju tiez prekonala v 19 tt v 2005 roku

kristiju
15. apr 2013

@mimka1710 Ahoj!tri dni pred vianocami som sa ráno zobudila a jemne ma zabolelo bruško a na nohavičkách som mala 2 drobné kvapky čerstvej krvi.bola son v 20 týždni.po jednom porode a jednom potrate,tak som bežala za svojim gynekologom,vyšetril ma a povedal že je všetko v poriadku,ale ked zapol ultrazvuk tak zisti,že nášmu synčekovi prestalo byť pred pár hodinamy srdiečko....Z hystologie nám vyšlo,že to bol zdravý chlapček a samozrejme popis nejakej možnej infekcie a mierna chlorioamniotitída,mám pocit,že je to sko dosledok než príčina potratu..

kikusa23
29. mar 2017

ahojte podelim sa aj ja svami ja som potratila už 3 krat . 2x v 9tyždni mam jedneho syna a teraz sme sa tešili na vytužene babetko konečne po 2 rokoch všetko bolo super ukažkove tehotenstvo plod bol vysoko. ked sa mi bližil 21 tyžden zacala som mat silne soplave vitoky presne ako vam idu y nosa pri nadche. a ked som sla na stolicu mi vitlačilo akysy balonik y pošvy strasne som sa zlakla .Na tie hlieny doktorka tvrdila že je to normalne že ak mam tlaky v maternici tak to može byt. podstupila som vyšetrenie v 21tyž. sono meranie dietata a potvrdila mi že je všetko v poriadku a a večer o 7 som začala mat silne kontrakcie šla som na zachod kedže mi každy tvrdil že je to zapcha ktora ma prave trapila žacala som tak neskutočne krvacat že bolo jedno štastie že bol manžel doma rychlo sme vzali veci a leteli na pohotovost kontrakcie boli bolestivejsie ako pri porode a to som porodila 4kg dieta. po každej kontrakcii som zo mna vychalo strasne vela krvy až som prisla do nemocnice moje ruky už nemali cit boli vykrutene do stran a ja na pokraji odpadnutia v momente somnou robyli uspavali pretože sa mi otvorili porodne cesty a to dieta slo von mala som ho v pošve iba ho zomna vybrali strašna bolest!!! bol o chlapček 25cm 300g dnes mi prisla histologia a vnej saa dočitam ze v dietati nasli ženske pohlavne organy ! zaver DIEVčA??? nechapem . a tiež potvrdene že som mala CHORIOAMNIONITíDU. Tak mi povedze čo si mam o tomto mysliet . poslali chlapca prislo dievča. zajtra volam na patologiu. Zažili ste niekto niečo podobne .

zizana
3. apr 2017

@kikusa23 aj mne sa to stalo. Bola som v 17 tom týždni keď mi povedali ze bábätku nebije srdiečko. Išla som do nemocnice, kde mi vyvolávali pôrod a pi pôrode mi povedali, že to bol chlapček. Potom prišla správa z patológie že plod ženského pohlavia 😢. Príčinu som sa nedozvedela.

kikusa23
4. apr 2017

@zizana och a čo mali ste potom deti? ako ste sa liecili. Čiže vy máte tiež ten problém homozygot?

kikusa23
4. apr 2017

@kikusa23
@zizana takže vám ani nepovedali či sa vlastne stalo? Ak môžte opíšte mi niečo viac. Čo sa dialo či ste užívali koľké tehotenstvo alebo potrat? Dakujem

zizana
5. apr 2017

@kikusa23 Moje tretie tehotenstvo. Prvé dve boli úplne bez problémov. Užívala som kyselinu listovú. Bola som aj na hematologii, genetike aj s manželom a všetko v poriadku. Ale pre povzbudenie: Po pol roku som otehotnela a teraz mam 5 mesačného chlapčeka 🙂

kikusa23
6. apr 2017

@zizana takže na hematologii vám nezistili nič? Nič žiadnu mutácií. A neboli ste náhodou chorá v Tom období? Mňa trápil zápal dutín uši až mesiac. Ževraj asi z toho aj!

zizana
6. apr 2017

Ja si vôbec nepamätám že by som bola chorá. Uzavreli to ako náhoda. Zvlášť keď už som dve deti mala.

kikusa23
7. apr 2017

Aha tak vám ďakujem .Pekné za odpoveď. Budem pátrať dalej

didi97
13. jan 2023

@mimka1710 ahoj, mne sa stalo presne toto isté pred 4. mesiacmi. Celé tehotenstvo super výsledky. Bola som tiež na veľkom sone v 20.tt tak bolo všetko dobre maličká bola zdravá a v 23tt jej prestalo biť srdiečko, len tak. A tiež mi zistili chorioamniotidu a že placenta bola na chybe. Chcela som sa ťa spýtam, či si mala ďalšie tehotenstvo a či bolo bezproblémové, pretože sa bojím či sa to znova nezopakuje.

kikusa23
13. jan 2023

@didi97 ahoj ja som potratila v 22 týždni tiež chorioamnionityda, nič mi nepovedali vôbec . potom som otehotnela do 3 mesiacov ale som porodila v 25tyzdni zas streptokok to spustil, daj si vyšetriť faktor antistreptolyzin O. Toto sa stane po angíne . Tu sa ukaze ci mas v tele zapal.To je faktor ktorý chce síce odomna teraz reumatolog ale ja som teraz po 5 rokoch zistila ze som prekonala streptokokovu infekciu ktorá poškodzuje srdce kĺby a červené krvinky. A mam za sebou 3 potraty a neviem preco. Treba to riešiť úplne z iného konca podľa mňa nielen gyndu . Možno ti to pomôže neviem skus sa na to opýtať. Keď je niečo v tele zle ako prvé vylúči plod.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre