icon

Čo si myslíte o dojčení detí v piesku alebo vo vani?

oveit
6. nov 2017

áno?

Strana
z2
bombonka
6. nov 2017

😀 😂😂😀
Decko ktoré sa hrá v piesku už naozaj dojcene byť nemusí a keď si to nejaká matka myslí, nech navštívi odborníka!

dedeline
6. nov 2017

A to mas odkial prosim?🙂

11monni11
6. nov 2017

Akoze v piesku myslis polrocne dieta na dovolenke na plazi-dojcenie ok, fantazia 0bodov.
Inak na starsie deti,ktore sa uz hraju (2roky a viac) zdielam nazor @bombonka

beky1813
6. nov 2017
sticker
dominika6
6. nov 2017

@oveit a koho fantaziu to rozvija...?..neviem co beries ale mala by si s tym prestat

lindusss2016
6. nov 2017

@bombonka
Moja sa v piesku hrala cca od roka a to mi.este nepripadalo, ze nemusi byt dojcena (ale teda v piesku nikdy dojcena nebola)
@oveit dojcila som ju denne vo vani, nakolko sa nevydrzala iba prizerat, ked uz videla nahe prsia 😀 ale ci to malo vplyv na rozvoj fantazie, to naozaj netusim. Nikdy som nezachytila podobnu info. Dojci tam a vtedy, ked to tvoje dieta potrebuje alebo chce a neries, aky to ma vplyv. Ked mu dojcenim vyhovies, tak iste len pozitivny 😉

candii
6. nov 2017

Zvlastna doba toto

sticker
rakywanda
6. nov 2017

mám kreatívny blok, dnes obedujem v porýľovanej záhrade, nohy si zahrabem v opadanom lístí...

bobulazelena
6. nov 2017

Baby skoro som umrela z tych komentarov.
Inak fantaziu to rozhodne rozvija, najma fantaziu okoloiducich podla mna.

sticker
osky
6. nov 2017

😲

lindusss2016
6. nov 2017

@bobulazelena
Tak da sa kojit vonku aj bez toho, aby okoloiduci co i len nieco zbadali. Ja sa v tom sice nikdy nevyzivala, ale boli situacie, kedy sme boli vonku a dieta bolo hladne. Nebudem predsa zakazdym utekat domov.
Ale tak je pravda, ze kvoli rozvoju fantazie som kuriozne miesta na kojenie nevyhladavala

babulkomale
6. nov 2017

Mamila radi, ze dojcenie dolu hlavou zlepsuje tok mlieka a ze pokial mas tmavu sosovicku do 10 cm od prsnika, mlieko ma kakaovu prichut.
Potom sa aj odporuca dojcit na svadbe, hlavne zenicha, aby nebol v strese a lepsie sa adaptoval na novu situaciu. Hlavne pokial nebol dojceny na promocii a ma traumu. Tam je uz ale vhodne prehodit si talar cez seba a na svadbe si pozicat nevestin zavoj.

lindusss2016
6. nov 2017

Baby, ale nemusite byt snad hned sarkasticke za to, ze sa niekto opyta, aj ked je to podla vas blbost. Vy ste ako prvorodicky vedeli vsetko? Z vlastnej skusenosti viem, ze z dojcenia si robia srandu hlavne zeny, ktore to proste nezvladli uz z roznych pricin.

malasandrika
6. nov 2017

@babulkomale top 😄😄😄

babulkomale
6. nov 2017

@lindusss2016 to nie je sranda z dojcenia. To je sranda z fanatickych, chorych nazorov, ktore doviedli uz mnohe deti ku chorobam a mnohe mamicky k absolutnemu vycerpaniu fyzickemu aj psychickemu.

candii
6. nov 2017

@lindusss2016 no uprimne, mna ako prvorodicku teda zaujimali ine veci, toto ma ani nepadlo. A kojila som dost dlho 🙂 a kazdy inteligentny clovek vie ze je to sprostost 😀

lindusss2016
6. nov 2017

@candii
No mna to tiez nebapadlo, ale tak kazdy rozmysla inak, za to sa este netreba osocovat, ze je niekto svojsky

moonlight1210
6. nov 2017

@lindusss2016 dojcit ok.
ale uz nevediet co od rozkose a skusat vyniknut niecim nezvycajnym?

preco nie rovno bazen? alebo more? alebo strecha panelaku pri zapade slnka?

ale ked uz fantaziu, tak kludne vyliezt na strane pod tatrami, aby ked "prvý raz šuhaj oči roztvorí, čo vidí? výsosť Poľany hory a opachy nezvratných skál, i spustí zraky prvé v doliny čo vidí? hory zázračnej stíny a prekrásnu slovenskú diaľ.”
to by uz mohlo fantaziu porozvijat. 🙂

u nas sa dojcilo, aj ked iba kratko, a hlavne k tomu bol vtedy potrebny klud.

lindusss2016
6. nov 2017

@moonlight1210
No ved ak si pozorne citala moje prispevky, pisala som, ze sice som parkrat bola donutena dojcit na verejnosti, ale je mi to proti srsti, tiez som k tomu potrebovala klud.
Ale mne ta otazka neprisla, ako ze chce na seba putat, skor to niekde zacula/citala a niekto je nachylny verit takym veciam. Ako sorry, ale vedu sa vazne diskusie ohladom cervenych naramkov a urieknutia dietata a toto je vam na smiech? Ja v tom teda rozdiel nevidim...

bobulazelena
6. nov 2017

@lindusss2016 to mi je jasne. Ved ked treba, das drobcovi lapat, len asi nie uprostred pieskoviska 🙂
A teda ja ako baby predo mnou nie dom velmi zastanca nekonecneho kojenie. Ked dieta moze jest rezen ( obrazne) , nema pre neho podla mna materske mlieko uz ziaden vyznam. Ale tak to je vecou kazdej matky, mnoho z nich ma opacny nazor.

lindusss2016
6. nov 2017

@babulkomale
Ako co doviedlo deti k chorobam? Dlhodobe dojcenie?
S tym, ze ked uz matka nevladze, treba prestat, plne suhlasim. Taktiez som malu odstavila "nasilim" v 18 m, lebo som to uz kvoli dalsiemu tehu nezvladala. Vycerpana som z toho bola len psychicky, lebo to strasne bolelo, ale tak verim, ze to niekoho zlomi ajfyzicky.

lindusss2016
6. nov 2017

@bobulazelena
Tak ja si naopak myslim, ze aj pre starsie deti to moze byt velkym prinosom, samozrejme nie ako jedina strava, ale z psychologickeho hladiska to ma pre cca.dvojrocne dieta velky vyznam. Kto nekojil uz take rozumnejsie dieta, nemoze tvrdit opak. Je to uplne iny zazitok ako kojit novorodenca.

lindusss2016
6. nov 2017

Ale zas su aj mamicky exibicionistky 😀 a ked to im samotnym nevadi, nevidim dovod, preco by to malo pohorsovat mna, ze otrcaju svoje mliecne bary kade tade...

bobulazelena
6. nov 2017

@lindusss2016 ale to ma byt podla prinos pre dieta a nie zazitok pre teba. To je jedno...kazda mame iny nazor.
Aj ked ja este deti nemam, takze pre mna su to take len moje plany, aka bude realita, uvidim tak za rok 🙂
Ale tak ja sa dost spolieham na vyjadrenia pediatrov.

bobulazelena
6. nov 2017

@lindusss2016 no inak mne take exhibicionistky tiez nevadia. Ved ich prsia. Mne to je jedno. 🙂

lindusss2016
6. nov 2017

@bobulazelena
Praveze pre to dieta, ktore si to uz uvedomuje a vnima aj inak ako zdroj potravy, je to prinos z psychickej stranky obrovsky. Neexistovala situacia, v ktorej by sa mala pocas kojenia neukludnila. Choroby, zuby, vsetko sme zvladali super. Ja som s nou nezazila prebdene noci a pod. Je to uzasne a kludne dieta a myslim, ze to ma s tym kojenim nejaky suvis, kedze od malicka boli jej potreby plnene a nezazivala si ziadne stresy typu: necham vyrevat, ved si zvykne.
Pre teba ako mamicku bude aj kojenie novorodenca zazitok, ale s tym vacsim dietatom uz citis spojenie, tazko to opisat, je to proste uplne ine. Zelam ti, aby sa ti kojit podarilo. Ja inak tiez rodim v januari dalsieho potomka 🙂
Ja sa vo vychove a starostlivosti viac spolieham na vlastnu intuiciu, nez vyjadrenia pediatrov. Samozrejme vsetko s mierou. Co sa tyka stravovania, urcite si radsej vypocujem odbornikov ako mamicky, co radia davat kravske mlieko od pol roka napr. Ale vo vsetkom mi teda ich vyjadrenia nesedia. Alebo aby som bola presna, aj pediatri sa rozlisuju na dva tabory,v realite sa bohuzial stretnes len s tym jednym, co si ide este zastaraly komunisticky program,to nie je nic pre mna.

bobulazelena
6. nov 2017

@lindusss2016 no ja mam vo velmi blizkej rodine pediatra, ktory je naozaj odbornik vo svojom obore a tym ze je mi to velmi blizka rodina viem ze mne ako aj drobcovi bude chciet len to najlepsie. Takze ja dost sa na to spolieham...🙂
A ano su aj odbornici co zastavaju aj jeden aj druhy nazor.
No ved uvidim co a ako sa bude darit. Kedze teraz je lahke mat na nieco jednoznacny nazor, kedze je to len teoria pre mna zatial 😀

babulkomale
6. nov 2017

@lindusss2016 nie dlhodobe fungujuce dojcenie, ale dojcenie za kazdu cenu, nepodavanie vody ked to dieta uz potrebovalo, nechcem o tom velmi rozpisovat, co sa stalo ale bolo to hrozne. Su to info od lekarov.
A mamicky - telo nie je dokonale, trpi roznymi metabolickymi poruchami, nedostatkom mineralov alebo vitaminov a nie pre kazdu matku je v pohode byt doslova dlhodobo vyciciavana. Nie sme stroje, kde sa vrchom naleju idealne suroviny a spodom vyteka idealny produkt. Hlavne ked je z mamy uz cumel a velke dieta sa kazdu polhodinu v spolocnosti dobyja do tricka a vyzlieka ju.

sadika
6. nov 2017
lindusss2016
6. nov 2017

@bobulazelena
Tak to je uplne o inom, ked mas niekoho blizkeho, komu mozes doverovat. Ja nasej pedine verim odtial potial, lebo neuznavam prepchavanie dietata farmaceutikami a pod...
Ale ako pises, teoria a prax su rozdielne. Tiez som od zaciatku vedela, co a ako budem robit a s dietatom prisli aj pochybnosti 😀

Strana
z2