icon

Čo si vziať a ako sa pripraviť na kyretáž?

anniqa
26. jan 2009

ahoj kočky, v stredu idem na kyret. Doktorka my to aja vysvetlila aj všetko, len som bola v takom stave, že som ju aninevnímala, poradte mi, čo si mám vziať so sebou, ako dlho to bude trvať a na čo si mám dať pozor? za všetky odp. dakujem

kaculiatko88
14. okt 2011

@chrustik1 @monika2712 no tak aj to môže byť. Ale niečo muselo narušiť normálny chod domácnosti u rodinky Hormóny. Všetko sa vzbúrilo proti nám. Na telo je naozaj nevypočitateľne. Robí si čo len chce.

kaculiatko88
14. okt 2011

@desiree_tf nemáš čo obdivovať. Ja som po prvom tiež nemala chuť na bábo. Zariaďovala som si život. A teraz keď som prišla o druhé tak už nechcem čakať. Teraz som po všetkých vyšetreniach a nemám problém zatiaľ, lebo nemáme ešte všetky výsledky. Tak na čo mám čakať. A sú tu aj baby, ktorím tikajú hodinky a túžia po bábetku. Musíš si uvedomiť, že nie si prvá ani posledná a život ide ďalej.

shania31
14. okt 2011

@monika2712
@chrustik1
veru tak, urcite hormony maju na to dost vplyv a za dalsie od vitaminov skupiny B sa tiez dost pribera 😀

kaculiatko88
14. okt 2011

@shania31 tak nie u každého vitamíny B spôsobujú priberanie. Ja do manžela to už pchám asi dva mesiace a on z toho chudne a ja priberám a čisté B nepapkám.

eginny
14. okt 2011

ahojte kocky, dufam, ze sa k vam mozem pridat. mna caka kyret buduci tyzden. tehtotenstvo sme mali ocakavane a planovane, ale zial... mne vsak lekar povedal, ze 6 - 12 mesiacov po zakroku sa nemame snazit o dieta. ale ked som citala niektore prispevky, tak co lekar, to iny nazor...

shania31
14. okt 2011

@kaculiatko88
zase my zeny maju k tomu vacsie sklony priberat+ hormony nase
ty nepapas ziadne Bcka??

desiree_tf
14. okt 2011

@kaculiatko88 vies ja sa nelutujem som s tym celym v hlave vyrovnana, mne by podla mojho veku mali tikat hodiny ale dako ich nepocujem, manzelstvo sa mi ruca po tej kyretazi, takze este aj to riesim...

chrustik1
14. okt 2011

@shania31 , @kaculiatko88 , @monika2712 ďakujem baby, že ste mi dali super výhovorky, takže za to môžu hormóny a vitamíny a ja s tým nič neurobím 😀 Ale nie, vy sa smejete ale segra a švagriná tiež berú femibion a obe po ňom pribrali. Teda žiadna nehovorí, že to po femibione pribrali ale žeby to predsa len nebola náhoda? 😀

shania31
14. okt 2011

@eginny
vitaj- i ked v tej smutnejsej teme 😖
v ktorom tt si?

shania31
14. okt 2011

@chrustik1
presne aj ja som nazoru (aj viacere ine babeny pisali) ze od femibionu sa pribera 😝

kaculiatko88
14. okt 2011

@eginny vitáme ťa medzi nami. Aj mne to povedali pri prvom. Čakala som 3 roky a tiež to neskončilo naj. Tak ako sa tu písalo, keď sa budeš ty na to cítiť tak šup na to.
@shania31 papkám femibion a imunoglukán. Ale čisté B - kompex nepapkám.

chrustik1
14. okt 2011

Ahoj @eginny je mi ľúto, že aj ty sem patríš. 12 mesiacov neotehotnieť? To počujem prvý krát, v ktorom si bola tt?

jajuuus
14. okt 2011

ahojte baby, bola som v stredu na čistení, som po MA a dnes ma dosť bolí pravý vaječník a vystreľuje mi to niekam dozadu akoby do pravej strany krížov... mali ste niektorá takéto bolesti? 😔

shania31
14. okt 2011

@kaculiatko88
no vsak presne pisem vitaminy skupiny B a femibion obsahuje aj vitaminy skupiny B 😀

chrustik1
14. okt 2011

@shania31 myslím, že femibion ich obsahuje až až tých vitamínov skupiny B takže je jasné na koho sa treba vyhovoriť za tie kilá 😀

kaculiatko88
14. okt 2011

@desiree_tf tak to mi je ľúto. Všetko sa časom vyrieši ale akým smerom neviem.
@chrustik1 ja femibion beriem druhý deň tak v tom to nevidím. Od kyretu som pribrala 3 kila a papkala som len čistú kyselinu listovú.

shania31
14. okt 2011

@jajuuus
hm, bolesti su silne??? aj krvacas velmi??
ono to je dost nebezpecne ked su tie bolesti take (moze byt zapal....)

kaculiatko88
14. okt 2011

@shania31
@jajuuus môže to byť zápal alebo nejaký blok.

chrustik1
14. okt 2011

@kaculiatko88 veď my tu samozrejme žartujeme, každý to máme asi inak nastavené. Ja ho beriem 4 mesiace zhruba a priberanie sa mi začalo teraz. Dokonca do týždňa po kyrete som zhruba kilo schudla. Teraz mám ale pocit, že váha ide hore aj kvôli tomu, že som dosť nafúknutá a nejde sa mi ehm toto vytoto ale to prečo mám to netuším lebo beriem poctivo aj probiotiká

chrustik1
14. okt 2011

@kaculiatko88 z čoho by tam mohla mať zápal? Že by ju zle vyčistili či?

kaculiatko88
14. okt 2011

@chrustik1 tak aj s tým mám problém. To som mala v tehotenstve. Ja som zase začala papkať activiu a actimel. Skúšam všetko. Banány. ovocie zapiť čajom. No mixujem a nepomáha.

kaculiatko88
14. okt 2011

@chrustik1 prechladla, vírus, je veľa možností. Mňa tak minulý týždeň bolo a bola som na rehabilitácii a nakoniec som mala len krč v chrbtom svale v oblasti krížov a vystreľovalo mi to až na vaječníky a maternicu. Všetko so všetkým je v našom tele spojené a prepojené.

chrustik1
14. okt 2011

@kaculiatko88 ajaj, to ešte aj na prechladnutie či vírusy si treba dávať pozor? No ešteže mám doma chorého mm aj malého 😖

kaculiatko88
14. okt 2011

@chrustik1 no na to si treba dávať veľký pozor. Treba podporiť funkciu imunitného systému. Zvýšiť príjem vitamínov v prirodzenej norme, dodržiavať pitný režim. A hlavne v tomto období.

jajuuus
14. okt 2011

@shania31 nie dáke silné, asi také, ako keď máš krámy a bolia ťa vaječníky... už nekrvácam, už len málinko špiním hnedým.... ja len dúfam, že ma dobre vyčistili...

shania31
14. okt 2011

@chrustik1
Ako následok abortu sa môžu vyskytnúť komplikácie, ktoré sú spojené s rozšírením zápalov v okolí maternice. K tomu patria zápaly vaječníkov resp. vajíčkovodov (adnexitis), zápal podbrušnice (paritonitis) ako aj trombózy panvových žíl.

shania31
14. okt 2011

@jajuuus
no aj to moze byt, ze nevycistia dobre
s tym som presne ja mala problem

jajuuus
14. okt 2011

@shania31 bože len to nie... 😔

kaculiatko88
14. okt 2011

@jajuuus čím skôr to začneš riešiť tým lepšie.

jajuuus
14. okt 2011

@kaculiatko88 no uvidím, ako mi bude ďalej... len najhoršie, že môj doky robí až v utorok... ☹