icon

Čo si vziať a ako sa pripraviť na kyretáž?

anniqa
26. jan 2009

ahoj kočky, v stredu idem na kyret. Doktorka my to aja vysvetlila aj všetko, len som bola v takom stave, že som ju aninevnímala, poradte mi, čo si mám vziať so sebou, ako dlho to bude trvať a na čo si mám dať pozor? za všetky odp. dakujem

zebrickaa
26. jún 2014

Baby dnes mi mudr oznamil ze nam nebije srdiecko a caka ma cistenie. Zajtra iden na predoperacne. Je potrebne dat si pred zakrokom - cistenim dole gelove nechty a mihy? Dakujem

monika2712
26. jún 2014

@zebrickaa nemyslim si, je to iba chvilkovy zakrok 15minut max si na sale.. gelace ani mihy by vadit nemali.

ciusinka
26. jún 2014

@zebrickaa Ja som mala obidvakrat gelove nechty a v pohode..Mihalnice neviem, ale predpokladam, ze ani to nie je problem..

zebrickaa
26. jún 2014

@monika2712
@ciusinka dakujem baby

ciusinka
26. jún 2014

@zebrickaa Velmi ma mrzi,co ta postretlo,doverne to poznam,drz sa ☹

zebrickaa
26. jún 2014

@ciusinka dakujem :(

zebrickaa
26. jún 2014

@ciusinka
@monika2712 baby po akej dobe vam urobilo kyretaz od zistenia ze nebije srdiecko? Do kolkych dni??

monika2712
26. jún 2014

@zebrickaa ja som srdiecko ani nemala, ja som mala anembryomolu tzv bezplodove tehotenstvo, myslim ze odporucaju ist cim skor kvoli moznej infekcii.

zebrickaa
26. jún 2014

@monika2712 dnes mi to zistil a v pondelok hned rano idem na zakrok... Zajtra pred operacne vybavit

monika2712
26. jún 2014

@zebrickaa ano myslim ze to je bezne, tam nie je na co cakat bohuzial.... ono je moznost aj to nechat na prirodu a pockat kym telo vypudi same plod von a su tu kocky ktore to spravili ale nie kazdy ma na to odvahu. drzim palce, je to tazke, hlavne psychicky, keby si mala nejake otazky kludne napis.

zebrickaa
26. jún 2014

@monika2712 dakujem za pomoc. Znama ma postrasila ze mozem dostat infekciu z mrtveho plodu tak som sa zlakla. Hej tiez som citala o tom ako baby nechali nech to priroda vyriesi ale na to "gule" nemam. Uz to chcem mat vonku a dostavat sa z toho.

monika2712
27. jún 2014

@zebrickaa uplne chapem, to strasenie je myslim troska prehnane ale samozrejme ze stat sa moze cokolvek, prajem ti vela sil.

ciusinka
27. jún 2014

@zebrickaa Ja som tiez nemala ani raz srdiecko, prvykrat sa mi potrat spustil sam uz v 5tt a druhykrat som mala to iste co monika2712, cize sa mi vobec nevytvoril plod, gestacny vak zodpovedal velkosti 8tt+4, podla MS som mala byt 7tt+6, ale plod nikde ☹ prvykrat mi robili kyret na druhy den odkedy som zacala krvacat a druhykrat v ten den, ked mi lekar stanovil missed abort..

viera788
8. júl 2014

Dievcata mam otazocku, vo stvrtok som bola na cisteni maternice po porode...teda mala uz bude mat 3 mesiace a rozhodli sa az teraz ma vycistit...zostal vo mne kusok z placenty...Je to normalne, ze este stale krvacam jasne cervenou krvou...A mam trochu bolesti v podbrusku, hlavne ked sa postavim, citim akoby taky neprijemny tlak...Beriem aj ATB tak dufam, ze zapal nedostanem....

monika2712
9. júl 2014

@viera788 najlepsie bude ked si aspon zavolas svojej gynekologicke/gynekologovi a spytas sa na to, ale je to mozne podla mna, po kyrete je krvacanie normalne tych par dni, tyzden mozno, ale pre istotu sa spytaj.

marika_btt
9. júl 2014

@viera788 ahoj, ja som po kyrete uz 10 ty den a stále krvacam, hlavne po dojceni.. Dnes idem na kontrolu tak som zvedavá co mi povie doktorka..

joyance
28. júl 2014

No kocky, mam dnes za sebou kyret ... diagnostikovany MA v neukoncenom 7 tyzdni ... objednana som bola na 9:00, na stol som sa dostala nieco pred 10:30, o 12:00 som uz bola doma. Po prichode domov som sa hned dogrckala a odvtedy krvacam ako besna ... az sa bojim ist na wc, taketo silne krvacanie som fakt necakala. Som v kludovom rezime, len lezim, a napriek tomu musim kazde 2 hodiny vymenit uplne zakrvavenu vlozku. Mam strach, aj pri tom najsilnejsom menzese som krvacala asi o 80% menej ako teraz. Krv je jasne cervena, bolesti ani krce nemam, no bojim sa, ci je to normalne. Mate s tym niekto skusenost? Ak by zajtra krvacanie neustavalo, myslite, ze by som mala radsej ist k lekarovi? Ale je asi lepsie byt za hysterku ako nieco podcenit ... asi dnes ani nezaspim, ako keby toho moja psychika nemala dost ...

monika2712
28. júl 2014

@joyance krvacanie je normalne ale nie nejak extremne, asi radsej zavolaj lekarovi zajtra skor nez tam pojdes.

joyance
28. júl 2014

@monika2712 keby som vedela posudit, co je extremne, bolo by to jednoduchsie 🙂 V kazdom pripade som cakala, ze to bude slabsie, napr tak, ako pri beznej MS ... utesujem sa tym, ze som bola v 11 tyzdni tehotenstva a babo umrelo v 6tt+5, ze vo mne bolo podla mna dost dlho a toto je len reakcia ... snad

monika2712
28. júl 2014

@joyance nie moze byt viac ako pri beznej ms, kedze maternica bola mechanicky vycistena, tak to moze byt silnejsie.

joyance
28. júl 2014

@monika2712 dakujem, takto na noc som sa potrebovala aspon trosku ukludnit 😉 mna vydesili baby, ktore pisali, ze po kyrete zacali krvacat napr az po 2 dnoch ... asi sme fakt kazda ina ... dikes 😎

neznama99
29. júl 2014

@joyance Určite choď k doktorovi, alebo ak máš číslo na svojho gynekológa tak mu zavolaj. A ako je možné, že Ťa tak skoro pustili???? Ja som šla domov na druhý deň po zákroku a čo sa týka krvácania, tak to bolo o niečo viac ako bežný menzes. Krvácanie o ktorom píšeš ty sa mi normálne nezdá.

bosoriak
29. júl 2014

@joyance Ahoj, taketo silne krvacanie po kyretazi by nemalo byt. Ak to este stale nepreslo, isla by som k lekarovi. Po kyretazi je krvacanie praveze slabsie, kedze sa uz nema aka sliznica odlupit.

lucinocka
29. júl 2014

@joyance ja som bola na kyret 12+0 a tiez od 7 tt to bolo naprd...ale mna domov nepustili, dosla som do nemocky rano, poobede ma robili a pustili ma na druhy den domov, mala som v sebe napchatu tu gazu- tampon, ktoru potom vyberali, krvacala som normalne ako na ms a po 28 dnoch dosla zase ms akoby sa nic nedialo

monika2712
29. júl 2014

@joyance daj vediet ako si dopadla, ci je to lepsie... baby kazda moze reagovat inak, ja som mala silne bolesti v podbrusku aj som dost krvacala, a bolo vsetko v poriadku.. niekto nema bolesti, niekto takmer nekrvaca.. je to naozaj velmi individulane.

a pustaju domov aj v ten isty den napriklad na sukromnych klinikach, tiez som tak bola, o 10tej kyret a o 14tej ma pustili domov.

marttia
29. júl 2014

@joyance je mi luto co sa ty stalo,viem co prezivas,v roku 2007 som musela postupit kyretaz v 11tt tiez MA,ja som silno krvacala, bolo to hrozne kazdu chvilu menit vlozky aj tak vzdy som pretiekla,ze krv po nohach stekala....tym padom aj prezliekat v kupelni a na wc som stravila viac casu ako by sa malo.Bolesti ako pri menstruacii,ale kazdym dnom bolo lepsie aj krvacania co sa tyka.....desat dni.Je to individualne,moja znama 3 dni spinila,bolest ziadna.

joyance
29. júl 2014

Ahojte, tak dnes mam lepsie spravy, tie prudy krvy cez noc ustali, neuspinila som dokonca ani plachtu, dnesne krvacanie je o moc slabsie ako vcerajsie, vcera zo mna doslova tieklo, dnes uz len obcas kvapka ... ani krv nie je uz taka jasne cervena, je tmavsia, co si myslim, ze je v poriadku. Vcera som bola vystrasena, dnes som uz kludnejsia, bala som sa, ze by som mohla aj vykrvacat. Teraz mam trochu tlaky v podbrusku, ale je to slabsie ako pri MS, tak verim, ze som na dobrej ceste a davam sa pomaly dokopy.

@neznama99 dr mi dal na vyber, ci pojdem do nemocky alebo do gyn centra. V nemocke bola kolegyna a ta tam bola do dalsieho dna, a ja neznasam nemocnice, psychicky by ma znicilo, ze tam musim byt, tak som sa vybrala do Gyn Centra a tam to riesia vsetko takto jednodnovo, rano prides, na obed odchadzas, pozoruju ta cca 2 hodinky, podla toho, kedy sa prebudis a ked nemas komplikacie a citis sa na to, tak ta hned aj pustia.

monika2712
29. júl 2014

@joyance super, som rada ze to preslo.. bolesti byt mozu, ja som mala celkom silne, ale to ja mavam niekedy aj pri MS, a plus mam asi aj nizsi prah bolesti.. je to vsetko velmi individualne... teraz sa hlavne setri, fyzicka aktivita myslim ze tych 4-6 tyzdnov sa neodporuca.. kupanie atd tiez.. a ak planujes znova otehotniet, tak mozte v podstate po tom ako ti nabehne znova cyklus kludne zacat sa snazit.

monika2712
29. júl 2014

@joyance a inak ja som tiez radsej isla do sukromna centra ako do statnej nemocky.. tam nikdy nevies na koho natrafis, a pristup je 100 nasobne lepsi v tych sukromnych centrach, nehovoriac o tom ze uz si po zakroku doma, mas sukromie atd..

joyance
29. júl 2014

@monika2712 tiez som rada, ze ma to preslo 😀 teraz len lezim a kukam telku, v piatok mi zacala dovolenka, mam teraz 2 tyzdne cas dat sa aspon ako tak doporiadku, potom sa fyzickej namahe nevyhnem, ale budem sa snazit setrit sa 🙂
Na gyncentre som mala stastie na super lekara v perfektnym pristupom, bolo sice vidiet, ze je to pre neho rutina a bral nas ako na beziacom pase, no napriek tomu bol usmiaty, ochotny povysvetlovat co bolo treba a celkovo z neho islo daco pozitivne. A sestricky to iste 😉
V kazdom pripade som happy, ze to mam za sebou a pevne verim, ze to uz nikdy nebudem musiet zopakovat. O mimi sa budeme usilovat hned ako sa bude dat, predsa len nie som uz najmladsia 😎 Este sa musim prestat bat, hodit za hlavu obavy a pockat kym sa dam dokopy samozrejme aj po zdravotnej stranke. ( Inak aj my planujeme Danielka 😝 )