Čo si vziať a ako sa pripraviť na kyretáž?
ahoj kočky, v stredu idem na kyret. Doktorka my to aja vysvetlila aj všetko, len som bola v takom stave, že som ju aninevnímala, poradte mi, čo si mám vziať so sebou, ako dlho to bude trvať a na čo si mám dať pozor? za všetky odp. dakujem
@violet1609 to ešte nemusí nič znamenať , aj mne ukázalo vždy dva týždne po . Držím držím palce
@eliskaevicka ani nie ze snazili.. teraz neriesime nestresijeme testami no pozor si nedavame a papkame vitaminky.
@desza17 drzim silno palceky nech sa zadari 😘😘😘
@eliskaevicka stretneme sa tam, aj ja tomu verím ☺
Tak babulky mrcha dorazila 😢 meskala 10 dni... asi to bolo ako som pisala chorobou. ..
Ideme dalej raz to musi vyjst 😘😘😘
@juliett99 ahojky..... tak som s Tebou dufala,ze nedorazi.... ☹ tak ,ale ide sa dalej. Verim,ze coskoro si ta anjelik opat najde.
Ja uvidim ci 3.mrcha v sobotu dorazi. Dufam,ze nie. 🙏
@violet1609 dakujem Ti za podporu... moc moc drzim palceky .. uz treba aby sa tu objavili ciarocky 😀
Ahojte dievcata,dnes mi vkladali embryjko,lezim a oddychujem,nech sa mi poriadne uhniezdi,o 14dni idem na krv.drzte palceky
@desza17 drzim palceky nech sa drobcek dobre udomacni.🙏👶
Mne mrcha meska 2 dni ,ale testy su biele ako sneh. ☹
@violet1609 dakujem kraaasne.a mrcha zvykne meskavat?ci mas pravidelne cykly?
@desza17 praveze zvykne meskat.raz je cyklus 35,raz 31,29 ....... nepravidelny....cize nic nove s meskanim.
@violet1609 aha,tak chapem.a neberes nic na upravu?ja som bravala duphaston,ale mne ani uprava cyklu nepomohla,k ovulacii u mna nikdy nedoslo,kvoli pco,takze spontanne tehu bez nadeje,preto sme podstupili IVF.
@desza17 praveze neberiem.... nikdy som ten moj cyklus neriesila.az teraz sa na to viac zameriavam. Lekar mi odporucal duphaston len ja zatial hormony velmi nechcem.uvidim ak sa nebude darit tak zvazim.....
Tebe drzim palceky silno ,silno 🙏
@violet1609 drzim aj ja palceky nech sa zadari,a ak by nahodou nie,neboj sa tych hormonov,nieje to az take strasne,aha kolko som ich ja mala v tele pocas ivf,a tu som.pre babo aj nemozneeee.a aj ti robieva gynek folikulometriu?ci vies kedy mavas ovu?
@desza17 ovulacia iba podla hlienu.....ked nam sa predtym na prvy sup zadarilo a pri synovi tiez,tak preto to zatial neriesim.
Ahojte, je to velmi roztahana tema, neviem ci sa nepytam na nieco co tu uz bolo spomenute, akurat nemam sil listovat 700 stran, prepacte :(
Lekar ma objednal kvoli zamlknutemu potratu na kyretaz do nemocnice. Asi pojdem na Antolsku, ale nikdy som v nemocnici nebola.
Prosim viete mi poradit? Kde sa treba objednavat? Zoberu ma hned? Alebo objednaju na termin? Predoperacne vysetrenia su priamo v nemocnici? Co si tam mam vlastne priniest? Budu mi robit kontrolny ultrazvuk pred zakrokom? Moze so mnou ist manzel, resp prist za mnou ak tam budem dlhsie? Na izbe budu ine tehotne zeny/zeny po porode s babatkami?
Prepacte za otazky, ale celkom sa bojim a je to moj prvy pobyt v nemocnici :(
@korkova V prvom rade ma mrzi,ze si si tym musela prejst. V kolkatom tt si bola, ked to zistili? Musel to byt velky sok. Ja sobne na ten den nikdy nezabudnem.
Neviem ,ci to je tak aj u Vas,ale ja som sa bola hned na gynekolog.oddeleni objednat na kyretaz. Predoperacne vysetrenia som si robila v nemocnici den pred kyretazou. Krv mi zobrali na gynekol.ambulancii kde chodim. Je to jednodnova zalezitost,ak vsetko prebieha bez problemov.
Mne robili aj kontrolny usg pred kyretazou. Manzel prisiel o 15:00 po mna. So sebou som mala nocnu koselu,zupan,...... vela veci ti netreba. Nejaku vodu.
Kedze som Rh - a manzel Rh + pichali mi aj injekciu na pritilatky
@korkova to ma mrzí...🙁
mne nerobili predoperačné keďže zhodnotili že je to krátka narkóza a som mladá a bez rizika, a sestrička z gynekológie bola zlatá a sama mi ponúkla izbu nadštandard kde som mohla byť sama a potom ku mne prišla rodina ako podpora, ešte som nevedela čo ma čaká ale zobrala som si tú izbu a dobre som urobila, no ja som bola v nemocnici na východe. Neviem v koľkatom tt si ty, či ti budú robiť len čistenie, bodaj by len to, ja som to mala horšie, už som bola 18tt😢
držím ti palce aby všetko dobre dopadlo a aby si sa dočkala zdravého drobca.
@galaktic
@violet1609
dakujem vam velmi za podporu.
Prave som zistila ze mam taky hnedy vytok, tak dufam ze to vyjde prirodzenou cestou.
Ja by som mala byt v 10tt, ale na sone mi 3 tyzdne hovoril ze to vyzera len na 6tt, takze som cakala a 3t som chodila na kontroly a teraz mi dal papier ze ak sa to do tyzdna nespusti same, mam ist na kyret.
A to som si hovorila ze budem pripravena na vsetko, ale na toto sa asi neda pripravit.
Ale nastastie je to takto skoro, neskor v takom 18tt to uz musi byt velky sok :( To si neviem predstavit, ked uz to oznamujes stastna okoliu a zrazu taky sok na kontrole :(
Oh hlavne mysliet pozitivne. Dakujem este raz a drzim palce aj ja vam.
@korkova
je mi to moc luto,
ja som bola sice na kyrete v Ruzinove, ale asi to bude to iste ako na Antolskej. tieto velke nemocnice to maju rozdelene, takze budes najskor na gynekologickom oddeleni, kde nebudu zeny po porode, tie su na inom, ale mozu byt s Tebou na izbe nejake tehotne rizikovky, alebo zeny po zakrokoch, gyn.operaciach a pod.
bolo by moc krute davat spolu lezat zenu s babetkom a zenu, co potratila....
nemusis sa bat, co sa fyzicna tyka, kyret je v tomto stadiu tak 15minutovy zakrok, aj ta narkoza je kratka a obvykle sa znasa, malokedy je nutne robit aj dlhe predoperacne vysetrenia.
ja som naposledy potratila tiez zamlknuty v 11tt, velkostne bolo asi 9tt, a uz som to aj tu v teme ci inde pisala, dost ma soklo, ze ked sa to same spustilo, dost masivne som krvacala, ja som bola ale dohodnuta tak, ze pockam doma, kym to pride a az potom budem utekat na prijem, ked to bude zle....slo o uz 3.potrat v poradi, aspon som vedela, co uz mam cakat.
\tak sa pripadne nezlakni, ak sa rozkrvacas nahle a prudko, plati to, co pri silnom menzese, pi tekutiny nech neodpadnes, a cim skor s niekym na centralny prijem.
takto v noci.
inak len postupuj podla dohody s Tvojim gynekologom
a podla mna je uplne najhorsi ten pocit v hlave a v srdci, na to pobyt v nemocnici nepomaha, a maloco vobec pomaha, tak Ti zelam, aby si po tejto stranke bola cim skor tiez viac ok,
kyret aj nemocnicu zvladnes, to urcite.
@korkova este ma napadlo,ze my sme lezali 3 zeny na izbe a to bolo vsetko jednodnova izba cize ziadne tehulky tam neboli. Ale po MA som bola jedina,ostatne mali kyret z inych zdrav.problemov.
Drzim palceky ,aby vsetko prebehlo co najlahsie.
@violet1609 aspon tak,mna dali lezat na daku izbu kde susili perinky plienky a kosielky pre novorodeniatka,hroznyyyy pocit😢
@desza17 tak to muselo byt hrozne s tymi babatkovskymi vecickami 😢
Inak ja som 4DC takze pokracujeme v snazeni ;)
Ty ako?oddychujes?kedy budes testovat?
@violet1609 to bola katastrofa,este ze ma za par hodin pustili domov.tak drzim palce v snazilkovani.robis aj ovu testy?ci meras bazalku?ja idem testovat utorok,bude siedmy den od transferu,tak aspon ducha hadaaaaam uvidim🙆
@desza17 moja ja zatial nic nesledujem,iba hlien.......tak iuvidime ako to pojde.snad sa coskoro zadari......
Na teba budem mysliet,potom daj vediet. Verim,ze bude tak ako ma ❤
@violet1609 dakujem zo 💗.nech to aj tebe coskoro vyjde,drzim palceky.
@desza17
mna po jednom kyrete dali na izbu sice samu, ale potom mi pre nedosatok miesta doviezli mladucku vysokoskolacku pred UPT na vlastnu ziadost.
tiez to bola silna kava, ja urevana ze som v 6tt zase prisla o dietatko, a ona mi tam vykladala, ze to je dobre, ze to je este vlastne take "nic len 6tt", a ze ona si to teraz nemoze dovolit a priatel este nechce a este musi dokoncit skolu a potom neskor aj dieta a vypytovala sa mna, aky ten kyret je, a ci to velmi boli a tak...

@desza17 dakujem.....dam vediet ❤