icon

Dá sa prekonať stillbirth?

15. júl 2022

Da sa prekonat stillbirth a este normalne zit niekedy?

pribinak
15. júl 2022

Tak pre rodičov je tragédia ak sa im narodí mŕtve dieťa. Ale sú na to dvaja a dúfam že sú si oporou a zvládnu to

marianarem
15. júl 2022

😪 To mi je fakt luto. Mne osobne sa to nestalo, ale poznala som jednu babu, ktorej sa to stalo dvakrat po sebe. Dala sa na to este tretikrat, mala strasne nervy, bola vela v nemocnici, sledovana, aj lieky na psychiku brala. Ale dala to. Dnes je uz chalan dospely, vydareny. Niekedy je neuveritelne,, ako clovek vydrzi bojovat, vacsinou ovela viac, ako si mysli. Drzim palce 🍀

karhu
15. júl 2022

poznam osobne 2 zeny ktorym sa to stalo, jedna sa davala dokopy rok, potom mala zdrave dietatko, druha sla po tyzdni do prace, neskor mala dvojicky..ak clovek musi, prekona vsetko, no samozrejme nikdy nezabudne😢

ildiko36
15. júl 2022

Moja starka stratila dvojicky, jedna žila 1deň a druha tyzden, narodili sa na 8mes..teraz by ich boli zachránili, v tedy na to kašlali.
Kus sa jej uľavilo ked o par rokov porodila syna ale celý zivot sa s tým nezmierila že prišla o jednovajíckove dvojíčky, teraz ma 84r

autor
15. júl 2022

@marianarem preboha preco az dvakrat? Mala nejaky zdravotny problem?

paradajkova
15. júl 2022

Moja mama takto prisla o babatko, malemu sa omotala pupocna snura okolo krku. Ja som dieta, ktore prislo na svet par rokov po tomto nestasti. Stalo sa to pred zhruba 35 rokmi a keby ti to nepovie, tak nemas ako zistit, ze sa jej tato tragedia prihodila. My ako deti sme to nikdy nepocitili. Dokonca ani ked som ja, alebo sestra bola tehotna, tak to nebolo nijak poznat. Teraz je z nej stastna dvojnasobna babicka.

marianarem
16. júl 2022

No praveze sa na nic neprislo. Ale hovorim, chalan je uz dospely, vlastne uz mu taha na 30, dnes by sa mozno zistilo viac.

any_soj
16. júl 2022

Ahoj. Normálne som asi nežila ani predtým :D Teda podľa niekoho žijem dosť uletený život (v štýle napríklad že nemám plný úväzok, aby som stihala dobrovoľníčenie) - takže normálne nežijem ani teraz. Ale áno, vrátila som sa do svojej normy, že ma smrť zdravej dcéry v 38.tt bezproblémového tehotenstva negatívne neovplyvňuje. Ale nie som taká, ako predtým. Sára a pôrod ma neskutočne v dobrom zmenila. Som za ňu veľmi vďačná. Samozrejme mi bolo nahovno. Ale ak by som sa mohla rozhodnúť, ani za nič by som nechcela, aby nebola vôbec alebo zomrela skôr. Takto som ju smela cítiť a vidieť. Neviem, či ide o teba, ak áno, úprimnú sústrasť.... https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb... Napísané mesiac po pôrode.