icon

Do tridsiatky som neúspešne podstúpila 2x umelé oplodnenie

4. aug 2020

😔 Som veľmi nešťastná. Tak veľmi som sa zamerala na to, aby sme mali dieťatko, že som prestala žiť. Keď som mala 26 a manžel 31,povedali sme si, že to skúsime. A tak sme skúšali rok, bez úspechu až sme teda navštívili centrum asistovanej reprodukcie. Problém na oboch stranách. Manžel nulovú morfológiu, ja myom na maternici. Išli sme teda do prvého IVF, z ktorého sme mali dve embria. Hneď prvé sa uchytilo a ja som bola tehotná a šťastná prešťastná. Žiaľ v 19.tt sme o bábo prišli, o naše vysnívané dievčatko 😢 Keď som sa ako tak dala psychicky do poriadku, chceli sme to skúsiť sami, opäť nič. Po čase sme si boli zobrať to druhe emrio, no to sa už nechytili. Teraz mam za sebou 2 IVF, zatiaľ to ešte nie je definitívne ale vyzerá, že budeme mať len 1 embrio. Tento strach a neistotu už nechcem zažívať. Dnes msm niečo pred tridsiatkou a rozmýšľam, či sme si na všetko nemali dat čas. Aj keď to už je jedno. Alebo sa mam na to vykašľať a začať myslieť na seba, na nás. Keby to bolo také jednoduché, hlavou mi už kadečo beží, aj to, že čo ak deti nebudeme mať. Ja by som veľmi chcela byt maminka 😔 to naozaj je cesta za dieťatkom taka trnista?

Strana
z2
777januska777
4. aug 2020

A čo tak adopcia? Veď toľko detičiek je čo túžia po rodine a nemajú ju a vy zas túžite po dieťatku a nemáte ho. Čo tak spojiť tieto dva svety? 🙂

zuzka1117
4. aug 2020

Neboj určite sa zadarí, veď ešte nemas ani 30. Hlavu hore

ernuska
4. aug 2020

ja som tiez vyskusala vselico, vsetky tri cykly IVF, vela vkladov. ziaden uspech. skus si od gynekologicky vypytat Kupele Lucky. Oddychnes si a spoznas tam baby, co si prechadzaju tym istym, pripadne horsim. Nakoniec sme adoptovali a sme velmi stastni... prajem vela stastia a hlavu hore

autor
4. aug 2020

@777januska777
@ernuska všetci, ktorí si adoptuju majú môj veľký obdiv a rešpekt, ale ja túžim po dieťatku, ktoré bude z nás. Nechcem aby to niekto zle pochopil, ale mam 29r., a ešte chcem bojovať za naše vlastné dieťatko. Možno v budúcnosti ak by, sa nepodarilo, nevylučujem to. Ale teraz to tak ešte necítim. Ale ďakujem vám.
A v Lúčkach som bola, žiaľ v období, keď vypukla corona, po 3 dňoch som išla domov.

autor
4. aug 2020

@zuzka1117 tiež si hovorím, že mám 29 ale tie roky tak utekajú a ja mam strach čo ma ešte čaká.. Niekedy je tu oho veľa aj na koňa 🙂

veronikaa006
4. aug 2020

ja mám tiež 29rokov. Otehotnela som hned po svadbe no bolo to mimomaternicové (za 12 dní som zažila 3 narkozy..bolo to príšerné) potom sme sa snažili no podarilo sa až po 2 rokoch a opäť to bolo mimomaternicove. Teraz mám už len jeden vajcovod a ovuláciu skoro stále na tej strane kde vajcovod nie je. Presne tak ako píšeš cesta za babom je nesmierne ťažká ale keby sme mali aspoň istotu že sa dočkáme :(

gagik
4. aug 2020

Treba ist na ivf do reprofitu v Brne.

evik159
4. aug 2020

pozri plodar.sk.... mozno by vam vedeli pomoct, viac skumat priciny stavu a liecit ich.... mas 29, este mas cas aj na dlhsie trvajuce pristupy.

brona235
4. aug 2020

Poznam par, ktory mal tiez problem ako u mouza tak aj u zeny. Po nevydarenom IVF dlho rozmyslali, az si nakoniec adoptovali chlapceka. A cuduj sa svete, po 2 rokoch od adopcia sa im narodila dcerka. Nehovorim, ze aj vam sa to tak stane, ale vo velmi vela pripadoch to skoncilo rovnako. Ludia sa potom tak nesustredia na to vlastne babatko a nakoniec to pride same... 😊
Kazdopadne ti drzim palce. A este mas par rokov sancu... nevzdavaj to... ❤

autor
4. aug 2020

@veronikaa006 ach, to mi je veľmi ľúto. No co nám ostáva? Bojovať, aj keď ja už nevládzem niekedy.. Presne keby sme mali istotu, že tam na konci nás čaká vysnívaný drobček ❤️ držím silno palce

autor
4. aug 2020

@gagik myslíš, že je to naozaj v tom? Ako nebudem klamať, už som si hovorila, že ak pôjdeme do toho tretí krát tak tam.. Lebo som kadečo počula. Ale prečo je to tam lepšie ako ma sk?

autor
4. aug 2020

@brona235 ďakujem pekne 😊 no to je krásne, a veru, počula som aj ja o veľa prípadoch takých.. Asi ta psychika je ozaj veľmi dôležitá ako sa hovorí 🙂

autor
4. aug 2020

@evik159 popozerám, ďakujem

gagik
4. aug 2020

Ano je to v tom, ak ti doteraz nepomohli v SR,dalej uz nestracaj s nimi cas,chod do Brna.

veronikaa006
4. aug 2020

aj ja tebe zo srdca želám aby sa čím skôr podarilo 🙂

jeanne14
4. aug 2020

@veronikaa006 mrzí ma čím si si prešla, ale nestrácaj nádej. Zázraky sa deju, švagriná otehotnela v ten mesiac keď ovulovala na strane kde tiež nemá vajcovod 😉 život si cestu našiel

miakey
4. aug 2020

Len ta chcem podporiť a povedať ti, ze aj ja mam niekoľko myomov (3 z nich sú väčšie) a napriek tomu sa mi podarilo vynosit zdravé bábätko. Aj moja mama ma myomy a ma dve deti. Držím vám palce

veronikaa006
4. aug 2020

@jeanne14 ďakujem Ti. Veľmi si ma potešila, lebo moja gynekologička mi povedala že je tam minimálna šanca na otehotnenie keď bude ovulácia na strane kde vajcovod nieje. Ale vidím že je to možné!

jeanne14
4. aug 2020

@veronikaa006 držím palce, nič nie je nemožné. Sama to nečakala, lebo jej tvrdili to isté a predsa. Keby nezačne grciať ani by test nerobila, keďže cyklus kadejaký každý mesiac inak. Sama gynekologicka povedala, že sa stal menší zázrak 😉

krisbar
4. aug 2020

Mne to pride vzdy smutne, ked vidim ako sa zeny "snazilky" upinate na veci, ktore nemate a robite sa tym nestastne, namiesto toho aby ste si zacali vazit, to co mate a nasli vnutorny pokoj a stastie prave cez to co mate - chapavy a laskavy manzel, rodina, praca, zaluby.
Aj my sme si presli snazenim, ale v jednom momente som si povedala, ze nechcem byt nestastna, pretoze nieco nemam, ale budem stastna s tym co mam. A takto sme zili - velmi krasne a spokojne. A stal sa zazrak, v 41 rokoch, po 14 rokoch manzelstva cakam dieta. Preto je mi (a prepac ak to zaboli) az smiesne, ked tu vyplakavate v 30 rokoch ake ste nestastne, ze "nieco nemate". Ak ste smutne z toho, ze to nemate, znamena to ze je vo vas nejaka "diera nespokojnosti", ktoru mozno ani dieta nezalepi. Zalepit ju vies, len zameranim sa na svoj zivot a hladanim radosti s tym co mas. A dieta bude len krasnym darom do toho vsetkeho. A ked aj nepride - bude to OK, pretoze v tebe nebude ziadna diera, ktoru potrebujes vyplnat.
Cize premysli si, ci chces prezit cely zivot v nespokojnksti a fnukanim, ze nieco nemas, alebo najdes krasu a radost zo zivota s tym co mas.

lienocka2808
4. aug 2020

Tuto informaciu o tom Brne mam aj ja priamo od asistentky na operacnych salach na antolskej kde robia aj IVF. Hovorila mi, ze ona by si na svk umele oplodnenie davat nerobila, ze skoda penazi. Maju malu uspesnost len cca okolo 20percent. Tiez hovorila, ze uz radsej brno alebo USA, kde maju omnoho vacsie skusenosti.

autor
5. aug 2020

@lienocka2808 hm, uvidíme co bude.. Ak to nevyjde, ďalší rok skúsime asi fakt to Brno. Aši to ma ozaj niečo do seba ako tak kade tade čítam.

autor
5. aug 2020

@krisbar hm, asi máš pravdu.. No ono každý je iný, každý to prežíva inak. Ty si asi ta silnejšia. Ja sa veľmi teším, že mam toho najlepšieho muža na svete, milujem ho, tak tiež mam dobru prácu a som za to veľmi vďačná. Viem, že veľa žien to ma omnoho horšie, ale proste mam ťažké obdobie, trochu som sa potrebovala z toho vypísať, veľmi o tom nehovorím, fakt iba s tými najbližšími. Ono pre mňa je to o to horšie, že som prišla o bábo vo vysokom týždni a fakt sme si už mysleli, že to už určite dobojujeme do úspešného konca. No opak bol pravdou a bola by som radšej, keby sa nám vôbec nezadarilo ako zažívať to, čo som zažila. Neľutujem sa, ani nič, len proste je to pre mňa teraz o to ťažšie.

gagik
5. aug 2020

Ja by som naopak nijako nezlahcovala problem neplodnosti u 30-rocnej zeny po niekolkorocnej neuspesnej liecbe neplodnosti. To,ze niekomu sa podarilo s tymto problemom lahsie zit,ak mal k nemu lahostajny pristup je sice fajn (aj to je cesta),ale urcite k tomu netreba nabadat aj ostatnych.

ernuska
5. aug 2020

problem neplodnosti a nasledne stavy spojene s neuspesnostou by som tiez nijako nezlahcovala. pre mna to bolo tiez velmi tazke obdobie. do kazdeho cyklu vkladate nielen financie, ale najma emocie, ocakavanie. ved nikto do toho nejde s tym, ze ved uvidime, hadam sa podari. podla mna do toho idu ludia naplno. preto nasledne sklamanie je velmi tazke. tiez som si presla IVF-kami, zamlcanymi potratmi, hyperstimulakmi... clovek potrebuje okolo seba pocut ludi s podobnymi skusenostami a velmi pomoze sa vyrozpravat. ja by som v case, ked som to riesila privitala aj skupinu zien s podobnymi problemami alebo psychologicku pomoc v centre asistovanej reprodukcie. paradoxne som neplodne zeny stretla najma potom, ako sme si adoptovali deti. zrazu sa nam otvoril sveti ludi, ktori si presli podobne bolestnymi skusenostami. je super, ze si sem napisala a vyzalovala si sa. najma, nech ti to pomoze sa citit lepsie

kaitlin3
5. aug 2020

@krisbar to ti je taká blbosť, čo si napísala...od mala som snívala o deťoch, tiež sme si prešli kadečím pri ceste za synom, prišla som o dve detičky, obrovská "diera nespokojnosti" bola a keď sa nám narodil, zaplnila sa, bolo to proste to posledné a najdôležitejšie čo nám s manželom v živote chýbalo...a som si istá že takých je nás tu viac...ľahko sa ti hovorí keď už dieťa čakáš, po toľkých rokoch čakania by som čakala viac empatie

sinduss
9. aug 2020

my tiez podobná situácia: 2.ivf - uz len 1 embryo a 3 potraty za nami.
Cerstvo po potrate s dvojickami

seraa
14. aug 2020

Problem vela zien je ze strasne na to tlačia ... proste strasne az sa ničia .. mas len 29.. začni znova zit a smiať sa (lebo by si sa divila ake toto robi zázraky) a veci pridu a mozno aj same... je strasne vela prípadoch co tlačili na pílu len si poškodili cykly hormonami a všeličím a nic a ked sa na to vykašlali otehotneli prirodzene . Dne s chceme vsetko rychlo , teraz alebo nikdy.. kedysi ludia čakali aj 10 aj 15 rokov. Ale medzitým žili, zivot nie je len o výmene plienok .. nemas inú náplň? Kazdy pride na svet s plno možnosťami a potenciálom tvoriť, meniť nieco urobit nie len rodiť. Psychika je velka vec .. treba zacat zit a byt v klude a vsetko sa moze zmenit.
Moj muz mal tiez velmi zle a teraz po rokoch sice ale ma uplne ok spr. Niekedy veci maju svoj cas a miesto.. . Poznam vela párov, kde im povedali nikdy nebudu mat lebo obaja uplne beznádejne prípady a maju uz 5 a vsetko zdrave a prirodzene. Treba hladat pomoc a pytat sa ale odtial potiaľ ... ked to nejde ani tak, tak trosku cakat a nezufat. Doteraz deti vzivote neboli takto naplánované bolo kedy bolo .. svet a príroda vie ako fungovat a siliť to je niekedy naopak na škodu

seraa
14. aug 2020

@krisbar ja stenou uplne súhlasím .. niektore zeny sa uplne zničia akoleby nic ine neexistovalo ..

seraa
14. aug 2020

@kaitlin3 nie jento blbosť ... uplne snou súhlasím a ma pravdu .. my tiez sa snažíme dlho ale aby som toto talto znášala a prežívala .. ved zivot je o milion inych veci .. proste doteraz to tak fungovalo , nie vsetko mozes mat a este aj hned a svet este existuje .. toto co sa deje dnes “dned a teraz a ak nie zabijem sa “ je choré

Strana
z2