Dobrovoľný potrat po 40tke
Nechcem nikoho touto témou pobúriť, vopred sa ospravedlňujem, ale u gynekologičky som sa dozvedela, že som tehotná a v tom šoku som sa zabudla popýtať na to či je potrat po 40tke zdarma. Hľadala som to aj na internete a našla som protichodné tvrdenia, lekárke som sa nevedela dovolať a objednaná som až o týždeň, neviem kde sa na to mám informovať. Totálne sa mi klepú ruky... problém je ten, že už v 35tke som prekonala skorú menopauzu, ktorú sa nijako nedalo zastaviť a podľa všetkého som mala byť neplodná a teraz toto. Som úplne zúfalá..
@sorciera24 To je len dobre, že ti to hlava neberie, možno si nebola v takej situácii.
@fineta a aký máš názor na otcov, aj oni sú pri výrobe a tiež nesú zodpovednosť. A co povieš na prípady, keď sa to dieta, nechceme dieťa, donosi a matka ho proste neľúbi, lebo tie kraviny, ako sa automaticky po narodeni dieťaťa stáva žena milujicou matkou neznášam a tobôž keď ide o nechcené tehotenstvo, matka dieťaťu ublíži, ubližuje, stačí citový chlad, zničené životy viacerých, to je ôk? Proste je tu možnosť voľby a neurcuj ty, ako obyčajný človek, čo je a čo nie je zlo, myslím, že nie si ta vyvolena. Je tu ta voľba a možnosti a za tie zodpovedá individuálne každý sám za seba.
@maciatkolulu
ani ty draha, ani ty, nie si ta vyvolena, kto ma urcovat, ci pre citovy chlad buducej matky je lepsie nenarodene dieta nehumanne zabit, ktore ako tu niekto hore spomenul "ti nemoze ukazat ani fuckera" lebo este nema cns, ze ano
peace
@bmuller Tvoj nazor.
a buduci otcovia?
Ved nemaju maternicu, ako ti mozu mat svoj nazor, ved oni nemozu ani dieta porodit, ako si vobec mozu dovolit k tejto teme nieco povedat, ved ani cicky nemaju, ako by to dieta nakojili 😂
Moje reprodukcne organy, moje telo, moja volba, aky potrat, aky otec 😂
@maciatkolulu samozrejme, že otec je rovnako zodpovedný ako matka. Len najhoršie preto malé neviniatko je, keď potratia rozum obaja rodicia. Co sa ono samé dožadovalo vzniknut? Ono môže za to, že otec zaujal taký postoj? Matka má stále šancu dieťa vynosit, porodiť a dopriať mu právo na život. Žena je na to predurčená a žena matka zvládne všetko. Stačí iba chcieť, možno zvoliť na obdobie tehotenstva a pôrodu pre ňu náročnejšiu cestu ako po zvyšok života žiť s výčitkami, že podstúpila UPT. Ale niekto si radšej zvolí skratky. Som za adopciu a proti potratom. Potrat = vražda, vražda = zlo. Je to jednoduchá rovnica, ktorú by mohol pochopiť každý obyčajný človek.
@maciatkolulu hej, ale aj tak je zaujimave, ze matka dokaze svoje prve dieta bezhranicne lubit ... a to druhe vyhodit do odpadu s tym, ze musi podporovat to prve.
@fineta mne zas pride ako paradox, ze si niekto mysli, ze zena nema pravo rozhodovat o svojom tele a osude, ale “Najvyssi” kludne tehotenstva konci.... hlavne tie vytuzene. Ved aj to je vrazda, ci? A to sa povazujem za veriacu.
Na druhej strane, neschvalujem opakovane potraty ako opisuje
@acrobaleno. Avsak mam uz dostatok zivotnych skusenosti na to, aby som si dokazala predstavit situacie, ked potrat je rozumnym riesenim a aj opakovane. Neznamena to, ze ja to urobim, ale podla mna je spravne, ze ta zena tu moznost volby ma. A rovnako je spravne, ze ta moznost je len do urciteho tyzdna. Iste, je tu moznost adopcie, ale tehotenstvo a porod samotny je zdravotne riziko. Aj tu koniku su zeny, co riesia fekalnu inkontinenciu kvoli porodu. Preco by taketo riziko mala podstupovat zena, ktora tehotna byt nechce.... je to jej telo, jej zivot, jej osud. Ona na pravo sa rozhodnut. Nie ty a ani nie ja.
@evkano1402 ani ja draha neurcujem, nesudim a nerobim nejake zavery, od toho tu urcite nie som a preto, opakujem sa draha uz po neviem kolkykrat, ze to je na slobodnej volbe danej rodiny a zeny. A ano, otec ma co do toho hovorit, aspon povedat svoj nazor, urcite viac ako niekto na fore. Kazdy mozeme mat svoj, ale nebudem podsuvat a nutit niekomu ten moj.
@bmuller lebo je to jej rozhodnutie, ona ma na to asi svoje dovody, ona asi pozna svoju situacia a ona zije svoj zivot. Velmi jednoduche a naozaj mna uz zivot naucil, ze nikdy nehovor nikdy, naozaj nevies, co ta v zivote este moze stretnut, ake polienka budes musiet preskakovat.
@maciatkolulu
podla hesla MY BODY MY CHOICE otec ma pravo na velke h....
@evkano1402 ,ok😉 ked sa narodi ma ale povinnost platit, starat sa behat okolo zadku zene, ale inak ma pravo na velke hovno, akurat tak drzat hubu 😨😂 chudaci chlapi, ja sa im ani necudujem, ze nemaju zaujem o sobase a zenske ich musia nahanat a uhanat a toboz, ze sa nehrnu mat deti... Akoze jasne,ze posledne slovo ma vzdy zena, ale moze si snad aspon pipnut aj otec😉, urcite viac ako cudzie zenske na fore snad.
@maciatkolulu
ved prave 😉 myslim to ironicky uz od zaciatku
prepacte, ale podla mna heslo, MY BODY MY CHOICE nefunguje...
Keby mi moj drahy pred xy rokmi nepovedal, ok nemam maternicu, neviem porodit, nemam cicky, ale zo vsetkym ostatnym ti pomozem, tak aj moje "volba" by dopadla inak...
Mimochodom aj tato diskusia zacina otazkou jednej baby "co na to tvoj muz" a hned nato ju dalsia sprdla " ze co sa stara", hned prva strana 😂
Myslím, že táto téma bola dosť nešťastne zvolená, síce autorka sa pýta, či je potrat po 40 zadarmo, ale to skôr mohla zavolať do nemocnice, tu to skôr veľa žien poburi, najmä tých, čo roky nemôžu mať deti. Iste ona chce vedieť len niečo ohľadom platenia, ale aj mňa jej otázka veľmi nahnevala, taky prístup by, som čakala od nejakej nezrelej18tky,nie dospelej žene po 40tke.bohuzial,na túto stránku chodia aj ženy, aké nemôžu mať deti, alebo prišli o dieta a je úplne pochopiteľne, že takto zvolená otázka vyvolá hnev

@acrobaleno Viackrat podstupit potrat? Tak to sorry, ale tu sa naozaj obhajovat nemusia - niet sa totiz cim, V dobe, ked existuje antikoncepcia... :-/ Kazdeho vec, ako naklada so svojim telom, ale nehrajme sa na inteligentnych a civilizovanych ludi, ked takto riesime otehotnenie :-P