Hanbím sa ísť k gynekológovi. Čo ak ide o PCOS?
Je mi to trápne. Mám problémy s menzesom prestal mi chodiť som 53DC. Minulý mesiac som bola na vyvolavacke 65DC ale to bolo v rámci preventivky. Trošku sa však hanbím lebo som obézna, že aj tak mi len povie, že mám chudnúť a nič viac. Minule mi síce nič nepovedal ale pozeral na mňa tak divne asi chcel ale on je taký slušný. Myslíte si, že sa mám objednať? Ako to povedať ? Obávam sa, že je to PCOS. Chcela by som aj dieťa a bojím sa veľmi. Predstava, že takto budem chodiť stále na vyvolavacky ma desí. Čo ďalej ?
Chudnúť sa snažím ale zatiaľ to nie je nič prevratné a bojim sa, že má bude súdiť. Mám aj psychické problémy a problémy s prejedaním. Ale snažím sa ale tiež nechcen byť bez menzesu, keď neviem čo sa deje.
@anonym_autor sudit ta nebude, lebo ak povie, ze mas schudnut je to jeho medicinsky nazor a rada lekara. Takze len tam pekne chod, nechaj sa kompletne vysetrit a pokracuj v chudnuti. Pri PCOS je obezita vazny problem, ktory treba riesit. Kludne si pytaj vymenny listok k dietologovi, nech ta vysetri aj on.
Chudnúť sa snažím ale zatiaľ to nie je nič prevratné a bojim sa, že má bude súdiť. Mám aj psychické problémy a problémy s prejedaním. Ale snažím sa ale tiež nechcen byť bez menzesu, keď neviem čo sa deje.
@anonym_autor tak pri obezite je strata menzesu dost bezna vec. Vies, co ma s tebou on robit, tu si na tahu ty.
Len pokým schudnem nebudem mať menzes a čo keď mi zhrubne tá vystelka maternice. Nestane sa dovtedy nič, keď budem bez menzesu. Dovie kedy sa spustí a či vobec.
Kym neporiesis psychicke problemy a obezitu, nemaj dieťa.
Kym neporiesis psychicke problemy a obezitu, nemaj dieťa.
@anonym_d97630 ja ho ani nechcem úplne, že teraz len sa bojím následkov, keď budem bez menzesu či už potom nebude neskoro, že sa tá maternica poškodí do budúcna.
@anonym_d97630 ja ho ani nechcem úplne, že teraz len sa bojím následkov, keď budem bez menzesu či už potom nebude neskoro, že sa tá maternica poškodí do budúcna.
@anonym_autor obezita ta poskodzuje viac ako chybajuci menzes.
Bola som obézna, nemala som menštruáciu a ani plodné dni...schudla som, menštruácia sa vrátila...hneď po schudnutí prvých 5kg pravidelná ako hodinky...takže ak ti lekár (je jedno či gynekológ alebo obvodný) povie, že máš schudnúť, tak ti radi veľmi dobre....a nie, moja maternica sa nepoškodila...a to som nemala menštruáciu dlhé roky, pokiaľ som si vážne neuvedomila, že na seba seriem...otehotnela som na prvýkrát....bezproblémové tehotenstvo...pôrod to je už iná kapitola, ale nemala som žiadne problémy....takže ak ti to lekár povie, povie ti to s dobrým úmyslom a nie preto, aby ťa súdil.
Kvôli psychickým problémom a prejedaniu skús zvážiť aj návštevu psychológa.
Keď aj viackrát ti nebude chodiť menzes, určite ti predpíše "lieky" vlastne hormóny čiže HAK . Radšej si zmeň životný štýl, jedz zdravo, hýbaj. Pi gynekologické čaje
@anonym_autor a koľko vážiš? Si tu anonymne, tak sa nemusíš obávať reakcií, lebo tu píšu o nadváhe aj keď priberú z 60 na 62, občas je to dosť individuálny pohľad 😄. Dieťatko je krásna motivácia schudnúť 😉. Ja som otehotnela so 104kg, PCOS a endometriózou bez problémov a na prvý šup, ale hneď po pôrode som začala chudnúť, lebo bolo pre mňa veľmi dôležité aby som bola svojmu dieťaťu dobrou maminou aj z hľadiska výkonnosti, aby som bola pohyblivá, aby som mu stačila a nijako ho neobmedzovala, lebo " mamina nevládze" 🙂
Netreba to brať nejako zlé ale obezita môže byť naozaj tiež príčinou, tehotenstvo by som zvažovala až po Tom ako sa trošku upraví váha predsa len v tehotenstve znova žena len priberie
Bola som obézna, nemala som menštruáciu a ani plodné dni...schudla som, menštruácia sa vrátila...hneď po schudnutí prvých 5kg pravidelná ako hodinky...takže ak ti lekár (je jedno či gynekológ alebo obvodný) povie, že máš schudnúť, tak ti radi veľmi dobre....a nie, moja maternica sa nepoškodila...a to som nemala menštruáciu dlhé roky, pokiaľ som si vážne neuvedomila, že na seba seriem...otehotnela som na prvýkrát....bezproblémové tehotenstvo...pôrod to je už iná kapitola, ale nemala som žiadne problémy....takže ak ti to lekár povie, povie ti to s dobrým úmyslom a nie preto, aby ťa súdil.
@earlgrey a mala si pcos? Že ti nabehla ms po schudnuti 5kg ale možno u každého je to inak. Ja som schudla 22kg a ms sa mi neupravila vôbec, vždy skm ju mala len s progesteronom. Aj keď som schudla tak žiadna ms ani ovulacia. Nakoniec som otehotnela po letrozole a iui
Pripomenula si mi Ilonu Csákovú. Vieš, tá speváčka. Tej sa nedarilo otehotnieť. A potom s nejakým trénerom chudla, a aj schudla a podarilo sa jej. A má 2 chlapcov.
Rozumiem tomu strachu, že nevieš, čo bude a ako. Ale nech ťa motivuje to, že to robíš, aby ti bolo dobre. Nejde o to, ako vyzeráš, ale v akom stave máš telo.
Takže motivuj sa tým, že tebe bude fyzicky a aj psychicky lepšie.
@earlgrey a mala si pcos? Že ti nabehla ms po schudnuti 5kg ale možno u každého je to inak. Ja som schudla 22kg a ms sa mi neupravila vôbec, vždy skm ju mala len s progesteronom. Aj keď som schudla tak žiadna ms ani ovulacia. Nakoniec som otehotnela po letrozole a iui
@anonym_1c81d3 áno mala som...a po pôrode sa mi menštruácia zastavila znova...ale to som pribrala zase...5 rokov som nemala menštruáciu..teda pokiaľ som si ju nedala vyvolať .potom som znova schudla a menštruácia sa vrátila...samozrejme, že to nemusí mať každý takto...ja som len na margo toho, že lekár súdiť určite nebude...skôr to myslí v dobrom, keď povie, aby schudla
nie je obezita ako obezita… mnoho zien si tu mysli, ze ide o morbidnu obezitu, ale ty mozes mat len par kil navyse a hned si ta inak predstavuju… menstruaciu si urcite ries, nemusi byt za tym len vaha, nie je to ok, ked mas take dlhe cykly… chod si po radu odbornika a pokial ti nespravi ppriadne testy, chod ku inemu gyn… ja som mala nadvahu 30kg a PCOS a nikdy mi doktorka nepovedala, ze mam schudnut, i ked mne chodila pravidelne ms. Dala mi len lieky (na podporu ovulacie, tiez sa pouzivaju ako liek na inzulinovu rezistenciu pri liecbe PCOS) a popri nich som schudla asi 20kg a otehotnela 😊