Interrupcia po umelom oplodnení: Je to možné?
Ahojte, myslíte že sú také prípady ? Keď ide žena na umelé oplodnenie, vyjde to ale nakoniec sa zmenia životné okolnosti a sena nakoniec ide na interupciu ?
@anonym_autor ako ťa toto vôbec napadlo?🤯
Tak mozne to je. Niekde som davnejsie citala o pripade, ze plod bol poskodeny a rodicia sa rozhodli pre interrupciu 🤷♀️ Chceli iba zdrave dieta.
Myslim ze som čítala niekde taky príbeh. Bohužiaľ život je niekedy nevyspytateľný.
Tak mozne to je. Niekde som davnejsie citala o pripade, ze plod bol poskodeny a rodicia sa rozhodli pre interrupciu 🤷♀️ Chceli iba zdrave dieta.
@simsalabim a? co je na tom?
Vzdy tvrdim, ze je to pravo zeny, ale teraz neviem, co si o tom mysliet, ake okolnosti by ma k tomu dohnali, ked este nedavno som po dietati tuzila... alebo snad nie? Kazdopadne niekde na sukromnej klinike to urcitr urobia a nebudu sa nic pytat.
Kamaratke sa stalo nieco podobne, ale s muzom. Roky sa snazili prirodzene, potom niekolkokrat umele oplodnenie a ked to vyslo, posielal ju na potrat.
Bola rozvedena skor ako porodila. Psychologovia z centra jej velmi ponahali pocas celeho rozvodu. A hoavne na zaciatku, ked skoro na potrat pristupila.
@simsalabim a? co je na tom?
@anonym_54d769 ja som odpovedala na otazku, ci to je mozne. Nechapem, co riesis mna? 🤔A este anonymne.
Tak sa posad.
Znama prechadzala procesom IVF, trva to nejaky ten tyzden a ona pocas toho otehotnela prirodzene, skor ako stihlo dojst ku KET. Jej „partner“ zacal panikarit ze on to neocakaval takto rychlo a donutil ju ist na potrat. Donutil je v tomto kontexte relativne kedze dotycna mala podporu okolia a aj financnu stabilitu aj bez otca roka. Na potrat sla, v ten vecer ju v tom nechal samu, drzala ju za ruku nasa spolocna znama.
Par mesiacov na to otehotnela zasa, to dieta si uz nechali. Na insta dokonala rodina, dom, bazen, dovolenky, co ja viem co.
Ja som pro- choice. Ale niektore zeny si dieta nezasluzia.
A karma neexistuje.
Veľmi to nedáva logiku keďže toľko peňazí naliali do toho celého procesu. Išli do toho s cieľom ze sa to podarí. A keď chlap nakoniec spanikari keď to vyjde tak je pekný hnup, verím ze keď to žena cele podstupuje ze ona sa sama od seba dieťatka nevzdá
V čase keď ráno môžeš byť žena, na obed muž a večer rodový hlien, tak ma už fakt nič neprekvapí.
V čase keď ráno môžeš byť žena, na obed muž a večer rodový hlien, tak ma už fakt nič neprekvapí.
@thirstymonk toto ale reálne stihaš len v rozpravke, dufam že si to uvedomuješ
@anonym_54d769 ja som odpovedala na otazku, ci to je mozne. Nechapem, co riesis mna? 🤔A este anonymne.
@simsalabim riesim ten zbytocny emotikon a ten zbytocny dovetok, ze chceli iba zdrave dieta. pytam sa, co je na tom, ze si nechceli nechat dieta, ktore by pravdepodobne cely zivot trpelo... trochu z tvojej reakcie citit sudenie 😉
Možné to je , pri interrupcii sa nepýtajú, akou formou si splodila dieťa. Ideš jednoducho na zákrok
Co ak uz druhu sancu nikdy nedostanes?
Raz mi jedna pani rozprávala svoj životný príbeh. 20 rokov s manželom sa snažili otehotnieť, absolvovali dosť veľa pokusov IVF, boli roky žiadatelia o adopciu. Nakoniec im našli dieťatko, ktoré by si mohli adoptovať a v predvečer podpisu adopčných papierov sa jej manžel priznal, že má roky paralelný vzťah s inou pani, ktorá čaká jeho dieťa. Takže okolnosti sa môžu v živote zmeniť naozaj drasticky spôsobom, ktorý ani nedáva zmysel.
@simsalabim riesim ten zbytocny emotikon a ten zbytocny dovetok, ze chceli iba zdrave dieta. pytam sa, co je na tom, ze si nechceli nechat dieta, ktore by pravdepodobne cely zivot trpelo... trochu z tvojej reakcie citit sudenie 😉
@anonym_54d769 to sudenie tam asi citis iba ty. Ak co len trochu na toto forum chodis, tak si si musela vsimnut, ze ja som 100% pro choice a to nielen v situacii, kde je plod poskodeny. Emotikon - aspon v mojom vnimani - bol “nic sa neda robit”. Fakt nechapem, naco riesis mna, obrat svoju pozornost na predmet diskusie. Napr sa prestan skryvat za anonym a vyjadri svoj nazor, ze v takejto situacii povazujes za uplne spravne, akebo pochopitelne? ak ide zena na upt.
Tak sa posad.
Znama prechadzala procesom IVF, trva to nejaky ten tyzden a ona pocas toho otehotnela prirodzene, skor ako stihlo dojst ku KET. Jej „partner“ zacal panikarit ze on to neocakaval takto rychlo a donutil ju ist na potrat. Donutil je v tomto kontexte relativne kedze dotycna mala podporu okolia a aj financnu stabilitu aj bez otca roka. Na potrat sla, v ten vecer ju v tom nechal samu, drzala ju za ruku nasa spolocna znama.
Par mesiacov na to otehotnela zasa, to dieta si uz nechali. Na insta dokonala rodina, dom, bazen, dovolenky, co ja viem co.
Ja som pro- choice. Ale niektore zeny si dieta nezasluzia.
A karma neexistuje.
@anonym_cd931f no ved maju bazen, karma moze prist velmi lahko… takych ludi uz bolo…
To čo sú za názory rozšírené, že všetko tolerujeme, sme za všetko, nie sme proti ničomu, všetko je ok.
To je čo za názor človeka?som za všetko a proti ničomu?čiže vlastne aké mám v živote smerovanie?no nijaké.
Nerozmýšľam nad ničím, kašlem na životy iných, nech si žijú ako chcú, aaaaale, kým sa to nedotýka mňa. Potom už vyžadujem isté nuansy😄😆😆😆
To je krásna filozofia dnešného človeka. Radost žiť.
Potom sa divine, že naša krajina je tam, kde je.
Za nič nie som, proti ničomu tiež nie som, ži a nechaj žiť.
A nech všetko za mňa vybojujú iný. Ja sa do ničoho nestarám, nech sa nikto nestará do mňa.
Poznala som jednu takú babu, mala neskutočné zdravotné ťažkosti a musela to podstúpiť.
Som po viacerých IVF, podarili sa nám z nich dve deti a síce ja si také čosi predstaviť neviem a ani nikoho takého nepoznám, ale neodsudzujem nikoho. Nežijem život cudzích ľudí. Každý nech robí podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Inak známa sa rozviedla s mužom lebo po narodení plánovaného dieťaťa nevedel prekusnúť, že svet sa už netočí iba okolo neho, tak si narazil v tom čase dvadsiatničku - dcéru svojho kamoša a tá asi tak skoro deti nechce, tak má chlap vystarané na nejaký čas. Ľudia by si mali uvedomiť, že decko neodložíš na poličku lebo je to živá bytosť...

to hádam nie 😨