icon

Interrupcia v 10. týždni tehotenstva

11. jan 2026

Ahojte Nájde sa tu niekto kto bol na interupciu v 10 týždni ?
Mám 22 rokov , s priateľom prišli nezhody , a to ešte nebývame spolu keďže je to neplánovane.. rozprávali sme sa o spoločnom bývaní aj hľadali sme nejake bývania v okoli jeho mesta kde pracuje, keďže ja som ukončila štúdium na VŠ kvôli tomu že som otehotnela (prax v nemocnici) no príde mi že sa do spoločného bývania veľmi nehrnie keďže musí vziat hypotéku a pod. podľa všetkého by som mala mať pôrod v auguste a do vtedy treba nakúpiť veci, postieľku pre maleho, vybaviť pediatričku, dokúpiť veci do bytu ale o tom všetkom sme sa rozprávali.. nezhody sú skôr v názoroch že máme iné názory na veci odlišne a vieme sa na tom riadne pochytiť a pohádať , no najviac mi prekáža že neberie veci tak zodpovedne a nerozpráva otvorene o niektorých veciach a nepovie ako si to predstavuje do budúcna, berie to na ľahkú váhu. Teraz mi mamina pomáha lebo mám celodenné nevoľnosti no viem sa premôcť počas toho keď mamina nieje doma upratať, dať prat, navariť .. ale rada si dlhšie pospím lebo niekedy mi je v noci zle, a priatel minule prišiel za mnou s otázkou že kto nam bude variť keď budeme bývať sami dvaja, že už nebudem spat dokedy len chcem? veľmi ma to vytočilo ako to všetko vidí. Mozno je to hlúposť zvažovať interupciu v 10 týždni , ale keď už teraz mame nezhody čo príde potom keď sa babo narodí.

Strana
z3
anonym_b848ba
13. jan 2026

Choď na potrat si mladá nezvladnes to
Jeho isto dieťa nebude zaujímať
Čoskoro ťa podvedie a opustí
A ty budeš dieťaťu vyčítať svoj mizerný život

anonym_eaae48
13. jan 2026

@anonym_autor nečítam všetko prečo si musela prerušiť VS?Možno to bola z jeho strany len taká otázka možno ti pomáha mama až príliš.Ak by nebolo mamy kto by to robil?S dieťaťom sa budes už musieť premôcť a vela krát.Rozhodnutie je na tebe a tvojim svedomí a zivote

luccija
13. jan 2026

@anonym_autor a čo chces ty chces dieťa?zvládneš to s mamou pomôžu ti?Chápem aj jeho, že on má brať hypo atď .a ty rozprávaš o výbavičke.Ved si sadnite a rozprávajte sa.Mozno si nevie predstaviť byť otec zostať s tebou...alebo chce, ale má obavy z hypo a spoločného života.Vies zostať doma bez príjmu bez školy pri máme tiež nie je dospelé.Ty si daj otázku, že ak on z toho vystúpi či chces dieťa a ideš do toho sama s výživným a pomocou rodičov.Nepises koľko ste spolu možno má aj strach zo všetkých zmien.Jeho nerieš ty, aby si vedela čo chces...

ivananr
13. jan 2026
@any_soj

@misiak7777 anonym vyššie zdieľal článok o tom, že fotka, ktorú tu niekto vložil, nie je dieťa, len veľmi nepresný model - na margo toho, že v tak skorom týždni "to" ešte nevyzerá ako dieťa. Väčšinou takéto fotky nepridávam, lebo viem, že niektoré ženy sú statočné keď majú druhým odporúčať potrat, ale precitlivele, keď ide o vizuálny materiál. A teda že by tu bola vlna hejtu na to. Ale keďže sa tu vyslovene rieši ako plod v tom čase vyzerá, či nevyzerá, ...

@any_soj typická bigotná osoba bez empatie, toto je tak sebecké. Keď chces žiť podľa evanjelia, tak tu nikomu nevnucuj svoje názory ale riaď sa aj inými časťami Biblie.

ivananr
13. jan 2026

@anonym_autor možno sa len neviete porozprávať naozaj do hĺbky a v kľude. Odporúčam to prebrať naozaj naozaj dôsledne. MoNo aj on má strach, chlapi v takomto veku sú vlastne deti. A možno je úplne nepoužiteľný. Aj to sa môže stať, že ujde, že ty s ním nebudeš chcieť byt. Musíš zvážiť všetky scenare. Tie, čo ti tu radia ako si nasilu dieťa musíš nechať vôbec neriešia verziu, že budeš mať 24, malé dieťa, žiadneho partnera ani peniaze, veď ani materská ti nevyjde vôbec žiadna alebo žiadna svetoborná. A psychické problémy môže mať človek po interrupcii, áno. Ale aj ak žije život, ktorý žiť nechcel a trápi sa, samotou, finančnými problémami, a pod. Si dospelá, sebe musíš rozumieť najmä ty.

any_soj
13. jan 2026
@ivananr

@any_soj typická bigotná osoba bez empatie, toto je tak sebecké. Keď chces žiť podľa evanjelia, tak tu nikomu nevnucuj svoje názory ale riaď sa aj inými časťami Biblie.

@ivananr prosím napíšeš jediný môj názor, aký som tu napísala? Ja si nie som vedomá, že by som tu uvádzala svoj názor na interupciu alebo na autorku.

anonym_d70d2d
13. jan 2026
@any_soj

@misiak7777 ja to nezdieľam autorke, ale ako reakciu na dezinformáciu, že v 10 týždni "to" ešte nevyzerá ako maličké dieťa. A toto nie sú obrázky umelo potratenych detí (tie sú roztrhané). Je to nádherné svedectvo ľudskosti už tak malých plodov. Na týchto obrázkoch by nemalo byť nič nechutné či pohorsujuce. Každý z nás tak vyzeral. Lenže ozvali sa tu reakcie - že vraj v skutočnosti tak človek v 10. týždni vývoja nevyzerá. Lebo niekomu vadilo, že sa zdieľala ilustrácia, nie skutočná fotka...

@any_soj prečo schválne prekrucuješ čo je písané v diskusii? Pôvodný komentár bol k 12 týždňovému "plodu" a nie 10.
A áno, 12 týždňový plod tak nevyzerá ani omylom ako je prezentované na tej fotke

hopsas
13. jan 2026

Áno je to naozaj hlúposť zvažovať interrupciu v 10. týždni. Prečo chces zabiť úbohé dieťa, ono nemôže za to že ty nevychádzas s jeho otcom? A že jeho otec nevie variť? Ach.... Len aby sa ti nestalo potom že raz to dieťa budeš chcieť a ono už nepríde ..lebo aj také.pripady sú okolo mňa. Si v najlepšom veku, zvládneš to. Aj sama, keď bude treba.

any_soj
13. jan 2026
@anonym_d70d2d

@any_soj prečo schválne prekrucuješ čo je písané v diskusii? Pôvodný komentár bol k 12 týždňovému "plodu" a nie 10.
A áno, 12 týždňový plod tak nevyzerá ani omylom ako je prezentované na tej fotke

@anonym_d70d2d Schválne prekrucujem? Tvoje komentáre nie sú jediné v tejto diskusii, ja som reagovala aj na iný anonym, kde išlo o 10 týždňové. Každopádne by ma ale zaujímalo, ako podľa teba vyzerá 12 týždňový plod. Daj prosím fotku toho správneho.

anonym_7a5134
13. jan 2026
@anonym_3311ac

@anonym_autor chod na potrat, a nepočúvaj tu sväté žienky, ony ti pomáhať nebudú, ale múdrovat to im ide. A toho svojho kopni do riti, on nevie co chce, do bývania sa nehrnie, mate iné názory, podľa mňa ešte nemá rozum. Držím palce

@anonym_3311ac nahováraš ženu na zabitie vlastného dieťaťa, si s tým v rámci svedomia v pohode?

anonym_7a5134
13. jan 2026

@anonym_autor nerob nič čo by si neskôr ľutovala, nenáhli sa v rozhodovaní, ak si si vybrala nevhodného partnera, nie je jediný, dieťatko je už tu, otca nebude potrebovať, ak bude mať milujúcu mamu, pozisťuj si všetky možnosti príspevkov, pomoci, dali ti tu rady ako a kam na to a ver mi, že ideálne podmienky nie sú nikdy. Máš vzdelanie, máš rodinu, máš tým pádom možnosti, máš viac ako mnohé z nás. Držím palce ❤️

anonym_3311ac
13. jan 2026
@anonym_7a5134

@anonym_3311ac nahováraš ženu na zabitie vlastného dieťaťa, si s tým v rámci svedomia v pohode?

@anonym_7a5134 áno, v úplnej 👍. A ty si v pohode?

anonym_6c5aaf
13. jan 2026
@anonym_7a5134

@anonym_autor nerob nič čo by si neskôr ľutovala, nenáhli sa v rozhodovaní, ak si si vybrala nevhodného partnera, nie je jediný, dieťatko je už tu, otca nebude potrebovať, ak bude mať milujúcu mamu, pozisťuj si všetky možnosti príspevkov, pomoci, dali ti tu rady ako a kam na to a ver mi, že ideálne podmienky nie sú nikdy. Máš vzdelanie, máš rodinu, máš tým pádom možnosti, máš viac ako mnohé z nás. Držím palce ❤️

@anonym_7a5134 idealne podmienky mozno nie su nikdy ale autorkine podmienky su horsie nez nez neidealne

anonym_7a5134
13. jan 2026
@anonym_6c5aaf

@anonym_7a5134 idealne podmienky mozno nie su nikdy ale autorkine podmienky su horsie nez nez neidealne

@anonym_6c5aaf absolútne nesúhlasím, je dospelá, má kde bývať, má maminu, ktorá jej pomáha, skončenú strednú školu.
A život a možnosti pred sebou.

anonym_6c5aaf
13. jan 2026
@anonym_7a5134

@anonym_6c5aaf absolútne nesúhlasím, je dospelá, má kde bývať, má maminu, ktorá jej pomáha, skončenú strednú školu.
A život a možnosti pred sebou.

@anonym_7a5134 skoncena stredna skola je aka perspektiva? A z davok a vyzivneho (v akej vyske vobec budu?) bude zit v chudobe, pokial ju dlhodobo nebude dotovat mama.
Najlepsie by bolo dieta dat na adopciu

anonym_7a5134
13. jan 2026
@anonym_6c5aaf

@anonym_7a5134 skoncena stredna skola je aka perspektiva? A z davok a vyzivneho (v akej vyske vobec budu?) bude zit v chudobe, pokial ju dlhodobo nebude dotovat mama.
Najlepsie by bolo dieta dat na adopciu

@anonym_6c5aaf aj to by bola možnosť, ale mala by ešte 7 mesiacov na rozhodnutie sa a zistenie možností.

anonym_194e5c
13. jan 2026

Preco si musela prerusit skolu? Otehotnela som v 4 rocniku na medicine, odchodila vsetky cvika v nemocnici, porodila a skolu dokoncila…. Ked si sa uz takto rozhodla, nechaj si radsej dieta a “priatela” posli kade lahsie

oblecenie99
13. jan 2026

Nikdy neohovaram, neodsudzujem, som za voľbu, tvoje telo, tvoj život. Ale musím ti napísať: otec je zrejme problémový už teraz, máte nezhody a vyžerie to vlastne vaše dieťa? Vážne takto uvažuješ?

annalubuska
17. jan 2026

Každé dieťa je zázrak, príde keď je jeho čas. Táto žena mala 1000 dôvodov aby ukončila jeho život, ale skutočná láska a úcta k životu vyzerá práve takto:

https://www.youtube.com/watch?v=bLBb8cnk8MI
marshellina
21. jan 2026

Už si ukončila štúdium.. ukončis vzťah.. ukoncis tehotenstvo.. a čo ti ostane ??? Potom sa budes cítiť lepšie ??? Keď je chlap chuj iný nebude pri tejto príležitosti sa ukázal aký je charakter.. ale to dieťa za to nemôže. Nebudeš ani prvá ani posledna sama a dieťaťom a máš matku, ktorá ti určite pomoze. A v pravý čas nájdeš chlapa, ktorý si dieťa osvojí a budete žiť ako rodina.

anonym_928fd7
21. jan 2026

Bože tu sa zas zišlo pridrbany"" komentárov

mizoko
25. jan 2026
@mmoonna

@anonym_autor hádam sa s priateľom,tak zabijem dieťa. Naozaj super riešenie

@mmoonna nie je to dieťa ale plod. Ale áno,toto ani mne nepríde ako závažný dôvod na UPT. Ale nie je to moje tehotenstvo. Voľba je iba na nej. Len pochybujem že tu jej to niekto odkvka že kvôli tomuto je fajn ísť na UPT. Jej telo - jej voľba.

anonym_f3c581
25. jan 2026
@annalubuska

Každé dieťa je zázrak, príde keď je jeho čas. Táto žena mala 1000 dôvodov aby ukončila jeho život, ale skutočná láska a úcta k životu vyzerá práve takto:

@annalubuska Krásne. A to ju medicínske autority posielali zabiť vlastné dieťa. Po tom, čo jej chémiou zničili srdce. Žiaden zázrak, ale prirodzenosť a jej sila.

Strana
z3