icon

Interupcia

kika26785
24. máj 2013

ahojte, musim podstupit interupciu a chcem sa vas spytat kde v tt sa to vykonava a cena, postup? dakujem

junek
7. mar 2014

Prosim o vyplnenie dotaznika pre moju Bc.pracu je to anonymne dakujem .

http://Postabortivnysyndrom.dotaznicek.sk

mimi123486
23. mar 2014

ahoj

mimi123486
23. mar 2014

ahoj. Bolo to vsestko pred jednym rokom ja som mala 20 a priatel 25 stastnou alebo nestastnou nahodou sa nam podarilo po pol roku otehotniet. Zrazu som nevedela co dalej. Ja este rok skoly pred sebou predstavovana snubna buducnost a co teraz. Nakoniec som urobila najvacsiu chybu v zivote isla som na potrat pretoze som si myslela ze to bude to najlepsie. Ze skoncim skolu najdem si vybornu pracu skratka dosiahnem to co chcem. Ale bohuzial to vobec nie je tak s priatelom som zostala ale vo mne to stale zostalo vzdy budem to budem lutovat co mohlo byt ze som mohla mat krasne babätko, krasnu rodinu. Aj ked sme nemali na zaciatkku peniaze byvali by sme u priatelovych rodicov ale vzdy sa najde nejaky sposob kym sa osamostatníte. tym chcem len povedat nechodte na potrat ja som tiez precitala vela blogov preto aj toto pisem a vobec to nie je tak ze nebudete mat ziadne vycitky. Budete mat a neprejde to len tak stale budete mysliet na to ako mohlo vyzerat co by to mohlo byt ako by pokracoval vas zivot dalej. ak by som to mohla vratit spat urcite by som to neurobila brala by som to co mi zivot dal lebo verim ze by to bolo to najlepsie by mi mohol poskytnut. P S tym co sa rozhoduju ci ist alebo nie urcite hovorim ze nie je to najvacsia chyba aku mozte urobit

nikawero12
23. mar 2014

@mimi123486 prepáč, ale vyjadrím sa k tvojmu príspevku. Najväčšia chyba u teba nie je to, že si išla na potrat, ale to, že sa ľutuješ a namýšľaš si, že tvoj život už skončil...Veď sa preber dievča!...Fňucháš tu ako stará žena po menopauze, ktorá už nemôže mať deti. Máš 21 rokov a celý život pred sebou. Ty môžeš mať ešte kopu detí, tak neži minulosťou, ale prítomnosťou a budúcnosťou.

lenka2233
Odpoveď bola odstránená
marika1977
30. mar 2014

ty si už stála pred takýmto rozhodnutím?už si vzala život svojmu plodu?ako možeš písať o sebaľútosti?maximálne bagatelizuješ skutočné pocity ktoré si ona prežila.nemožem s tebou súhlasiť,možem len súcitiť alebo račej potom nepísať nič.ten kríž si žena bude niesť na pleciach po celý svoj život a len bezcity dokážu zahodiť všetko to zlé za hlavu a vysmiate ísť životom ďalej..mimi123486 držím ti palce v ďalšom a hlavne šťastnejšom živote 🙂

19monika75
31. mar 2014

@kristin01 to nieje pravda pretoze su ludia ktory proste nedokazu diete vychovat anemaju ani na antiku radsej to ukoncit skor ako spravit blbost po porode

19monika75
31. mar 2014

ja vobec neodcudzujem zeny ktore to spravia ties mam 4 deti a mame sa co obracat aby sme to zvladly skola uver ved to vsetky poznate ale mozem si povedat ze by som nemala 4 deti keby nemam rodicov ktory my moc pomohly hlavne co sa tyka byvania a opatery aby som mohla chodit do prace ked su chore nie vsetky mame taketo moznosti niektore sa odstahujeme na 2 koniec slovenska a neme nan kto pomoct mam dceru ktora bude mat19 ja som us v tom case mala ju ale keby som sama tak neviem a hlavne teras je strasne zla doba pre mladych neni dost prace a ked je tak je malo platena a su radi ze preziju oni a nie este dieta ties som musela ist do prace ked mali moje dievcata po roku ale zas boli tu moji rodicia ktory boli mojimi operkami myslim si ze kazda zena ktora podstupi interupciu ma vycitky aj ked to tak mozno navonok neda najavo ale je to v nej ved kazda mame svedomie

lusi2888
21. jún 2014

Neda mi nevyjadrit sa k tomuto prispevku. Mam 20 rokov, cerstva studentka Vs, za sebou nechraneny sex so studentom z Talianska ktory tu bol len na par mesiacov. Pred 2 mesiacmi som si robila test ktory mi vysiel pozitivny. V tom okamihu sa mi zrutil svet. Myslela som si ze zomriem od strachu. Nasledovali vysetrenia u gynekologicky, injekcie na vyvolanie ms a cakanie na menstruaciu. Ked mi dosla po 13 dnoch rozplakala som sa od statia, no ukludnena som nebola aj tak, predsa pozitivny test, stale nutkanie na cikanie, bolest v podbrusku. Nasledoval mesiac cakania na dalsiu, pred tyzdnom prisla druha ms. Ulavilo sa mi a tehotna pravdepodobne nie som. Tymto mojim pribehom chcem ale pvedat len tolko, ze cele 2 mesiace som nemyslela na nic ine len na interupciu. Nechat si dieta bolo nepredstavitelne, otca by nemalo, resp hej ale niekde v Taliansku ja estelen studentka na Vs, hanba v rodine a navyse sama. Vy, ktore mate stastne manzelstvo alebo vek na dieta nevidim dovod nechat si zobrat dieta. Ale! v ziadnom pripade nikdy neodsudzujte zenu ktora sa rozhodne dat si zobrat dieta ci uz z vasho pohladu neopodstatneneho dovodu. Je to jej zivot nie vas! Jej svedomie nie vase! Cely zivot som bola proti potratom ako tinedzerka alebo dieta pozerajuc na zakladnej skole vychovne dokumenty o potrate. No prislo k tomu kedy som si toto prezila na vlastnej kozi a verte mi moj pohlad sa zmenil o 180 stupnov a uz chapem vsetky zeny ktore sa rozhodli pre tento krok. Pravdepodobne by som sa s tym nezmierila dokonca zivota ze som zabila dieta, doteraz mam problemy so snami a to som ani tehotna nebola ale viem, ze priviest to dieta na svet by bol najvacsi omyl mojho zivota. Myslite na ochranu pred sexom nie po! potom je uz az velmi neskoro...men stacilo trocha alkoholu velka naklonnost k muzovi a par minutove potesenie skoro skoncilo pre mna tragediou do konca zivota. Od vtedy nevediem pohl. styk, co nieje tragedia je to 2aj pol mesiaca ale poucila som sa jak nikdy a bez antikonc. uz mat sex nikdy nebudem.

janinah
21. jún 2014

@lusi2888 neodsudzujem také ženy,ja ich ľutujem 😒 a z tvojho príspevku kričí nezrelosť,načo máš však právo 😉

sorciera24
21. jún 2014

@lusi2888 esteze som v 20tke nebola taka nezrela ako ty a nemusela nad interupciou ani len rozmyslat!...kazdy mame svoju volbu a sme za nu zodpovedni!

lusi2888
21. jún 2014

@sorciera24 Tu nejde o zrelost a nezrelost. Dieta by som vychovat dokazala, zabezpecena som tiez. srdce by mi trhalo keby mam podstupit interupciu,do konca zivota by som si to vycitala a zle spavala ale ide tu o to, ze nechcela by som vychovavat dieta bez otca ktory je v taliansku, ktory ani vobec netusi ze ma dieta a chcem dostudovat kvalitnu a vysnivanu vysoku skolu na ktoru som estelen nastupila a splodit a vychovavat deti chcem po VS s milujucim manzelom. Ano priznavam, spravila som obrovsku chybu ked sme si nedali pozor no nevratim to uz spat, nastastie tehotna nie som tak potrat riesit nemusim a dufam ze nikdy v zivote uz ani nebudem musiet. Dostala som lekciu do zivota. Lutujem vsetky zeny ktore to musia ci uz dobrovolne alebo nedobrovolne podstupit ale plne ich chapem lebo kazde rozhodnutie si ta zena milion krat premysli, preplace ale zvoli si tu moznost ktoru poklada vo svojej situacii za najvhodnejsiu. Dufam ze ste natolko ohladuplne a chapate aj moj nazor a viete sa pozriet na vec aj z ineho pohladu ako toho vasho.

seraa
21. jún 2014

@lusi2888

@janinah

nezrelost? sprostost by som povedala a to vsetk ktore sa trepu do postele este aj bez ochrany a s cudzincami ci domacimi
to ze ostala tehotna je este lepsi pripad... a co sexulane chorobi??
mozno nabuduce pouzit kondom?? to vam tu zeny ,teda dievcata nikto este neporadil
miesto rozmyslalania nad interupcoiu a ci sa rozhodnes ist ci nie potom lutovat a nariekat staci pouzit kondom co vy na to???

mirka_st
Autor odpoveď zmazal
janinah
22. jún 2014

@seraa máš pravdu,je to riziko jak sviňa....viem o dievčine,ktorá si z takej akcie doniesla AIDS 😒 pre pár minút teraz nešťastie na celý život.....múdre ženy sa učia na chybách iných,nie na svojich....

lusi2888
22. jún 2014

@seraa tak po prve nic ta neopravnuje niekomu koho nepoznas hovorit ze je sprosty. Po druhe netvar sa ze si objavila Ameriku ked rozpravas o ochrane a kondomoch. Vela zien je uvedomelych neboj sa aj bez tvojej prevratnej rady.Samozrejme, ano existuju aj take ktore nato kaslu, netvarim sa ze nie, ale verim ze stale prevazuju zeny s rozumom. Ja osobne som nikdy nespala s muzom bez kondomu az na to jedno zlyhanie ktoré si uvedomujem a nikdy nezopakujem. Tiez stale krútim hlavou nad zenami ktoré sa nechrania a hold v opitosti sa to nakoniec stalo aj mne. Zena vie, ze sa ma chranit ci uz pred pohl.chorobami alebo tehotenstvom no su pripady ked aj ta najväčšia moralistka zlyhá. Nuz, sme len ludia omylni a bohužiaľ za svoje zlyhania sa platí 🙂

seraa
23. jún 2014

@lusi2888

ale opravnuje
nieekdy treba byt priamy, mozno si moj prispevok precitaju a zapamataju
tu nie je cas sa bavit v rukavickach tu ide o zivot a niekedy aj o dva
a jasne ze sa stane aj tym co vedia a to je ta sprostost
aj mne sa stalo a vravvim - sprostost ... este ze som mala stastie ...a nic sa nestalo..

somjankad
23. jún 2014

interupcia-trochu zo zivota-nasla som to prednedavnom na fb-Na zamyslenie.... Istá zúfalá žena prišla ku gynekológovi a povedala: Doktor, musíte mi pomôcť, mám problém: môj syn nemá ešte ani rok a už som znovu tehotná. Nechcem ďalšie dieťa v takom krátkom čase, možno neskôr... teraz očakávam vašu pomoc, chcem prerušiť tehotenstvo. Doktor po dlhšom tichu odpovie: Myslím, že som našiel spôsob, ako vyriešiť problém menej nebezpečným spôsobom... Žena, mysliac si, že doktor prijal jej žiadosť, sa usmeje. Doktor pokračuje: Takže milá pani, aby sme vyriešili problém a nezostali ste s dvomi malými deťmi v takom krátkom časovom rozhraní, zabijeme toto, ktoré držíte práve na rukách. Tak si budete môcť deväť mesiacov oddýchnuť, kým sa narodí ďalšie. Ak máme zabíjať, neexistuje rozdiel medzi týmto dieťaťom a tým druhým a dokonca obetovať toto dieťa na vašich rukách prinesie menej rizík pre vás. Žena odpovie ešte zúfalejšie: Nieeee, zabiť dieťa je zločin! A doktor odpovie: Presne to isté si myslím aj ja, ale vy ste boli taká rozhodnutá, že vám mám pomôcť... Doktor pochopil, že jeho lekcia vyvolala svoj efekt. Usmial sa a povedal: „Uvidíme sa o týždeň na prvé vyšetrenie a vypočujeme si srdiečko súrodenca...“

warholette
24. jún 2014

@somjankad toto je taka chobotina! nic na tom na zamyslenie nie je, porovnavat zhluk buniek ktore nie su zivotaschopne mimo matkino telo s dietatom.

hana342
13. sep 2014

@klari_s Ja si nemyslim, ze by mala byt fanaticka len preto, ze vo svojom prispevku spomenie Boha...Mozno sa raz aj Ty stretnes s tym, ze prave On bude ten, ktory Ti pomoze najst vychodisko z tazkej situacie a potom mozno zmenis nazor...

hana342
13. sep 2014

@warholette Nemyslim, ze dieta je v prvych dnoch len zhluk buniek- je to novy jedinec, uplne originalny, geneticky ma uz kopec veci zakodovanych ako sa mu vyvinu! Ved aj Ty si originalna a jedinecna a tiez si bola zhlukom buniek...

warholette
13. sep 2014

@hana342 a tu cast o zivotaschopnosti si preskocila preco? ako dokaze osembunkove embryo, akokolvek jedinecne a originalne, prezit samo o sebe? bez matkinho tela neexistuje a nema sancu prezit, na rozdiel od "hotoveho" dietata, ktore ma vyvinute vsetky sustavy a dokaze prezit bez matky, aj ked pravda potrebuje starostlivost ineho cloveka. preto ma dieta vacsie pravo na zivot ako embryo, je zivotaschopne.

maaaria3
13. sep 2014

@warholette to je teda pekné určenie kto ano a kto nie... teda dieťa 2 ročné má prednosť pred ročným? teda asi tak???

linda81
13. sep 2014

@warholette no lenze 8 buniek ma embryo na 3 den cca....to o tehotenstve este nikto nehovori......embryom je do 8 tt, potom je uz plod...v 10 tt dokonca s dokoncenou organogenezou.....je zive a zivotaschopne....s prejavmi zivota, ako rast,latkova vymena, akcia srdca, dokonca aj pohyb v tomto stadiu..

maaaria3
13. sep 2014

@warholette Človek sa vyvíja celý život, aj smerovanie ku smrti je vývoj... jako existujeme az po narodení? o čom sa tu bavíme, záleží od etických a morálnych zásad každého z nás... a o hraniciach, ktoré máme... ale človek isto začína počatím, o tom sa snáď nemusíme baviť... a má práva ako človek, je jedno, koľko buniek stihol nadobudnúť... neznie to logicky?

radanna11
13. sep 2014

@lusi2888 mozem sa opytat...trochu tomu nerozumiem prisla si k doktorke ze.mas.pozitivny test a ona ti vyvolala menzzes a este k tomu ti ani nepovedala ci tehotna si alebo nie? ja som prisla k doktorovi ze.mam.pozitivny test ...vysetril ma a zistil ze moje kuriatko je naozaj v brusku....tak ja absolutne nechapem akoze ti vyvolala.menzes a cakas ci pride druhy to ti k tomu nic viac nepovedali...? mozno sa.pytam sprostost ale ma to zaujalo.lebo to nechapem

warholette
13. sep 2014

@maaaria3 citanie s porozumenim, hovorim o embryu verzus dieta, nie novorodenec verzus batola.
@linda81 je zivotaschopne mimo tela matky alebo nie? v 8 tt, 10 tt, 12 tt? lebo o tom sa bavime.

linda81
14. sep 2014

@warholette nie je......ale napr.... v 26 tt je??? a napriek tomu sa povazuje za cloveka a pokusame sa ho zachranit.....adalsia otazka je.....aky velky je rozdiel medzi 12 tt a 13 tt....a UPT sa od 13 tt nerobi...je to len vec dohody, o kedy je zabitie legalne a od kedy nie.....co je to katastrofa, si myslim....

linda81
14. sep 2014

@warholette a bavime sa nie o tom , ci je schopne prezit mimo matky alebo nie je, ale o Tom , ci ide o zabitie, alebo nie...podla mna , ked sa ukoncia prejavy zivota aj v tomto stadiu, je to ukoncenie zivota, a kedze plod ho neukoncuje sam, ide o nasilne ukoncenie....( napriek tomu , ze to DNESNA legislativa dovoluje akoze zakonne.....co ak to bude niekedy inak?...)
v dnesnej dobe dokonca prezivaju aj deti v 22 tt , aj ked to je tiez otazka, za aku cenu....druha vec je, ze su krajiny, kde je UPT dovolene do 24 tt....je fakt otazka, do akej miery ma clovek pravo rozhodovat o ziti a neziti....volakedy sa za potrat povazovalo dieta pod 1000g,ktore neprezilo 24 h, dnes prezije aj 450 g.....ktovie, ako to bude v buducnosti........

a zas medzi 12 tt a 22 tt je 10 tyzdnov rozdiel....necele 2 mesiace,... a vtom 12 tt to clovek nie je a v 22 tyzdni , ked sa pokusame dieta zahranit , uz je???

dalsia ve je, kto rozhodnuje o tom , ktory zivot je hodnotnejsi....to si aj Hilter myslel, ze biela rasa ma vacsiu cenu...a vies , ako to dopadlo.....

linda81
14. sep 2014

@warholette necele 3 mesiace malo byt...🙂