icon

Interupcia ano či nie? Neviem sa rozhodnúť

monika112
11. feb 2011

Dobrý večer prajem.Pred pár dňami som sa dozvedela,že som tehotná.Momentálne riešim vážny problém či si dieťa nechať alebo podstúpiť interupciu .Bojím sa to povedať priateľovi .Prosím Vás pomôžte mi som bezradná..☹

Strana
z2
dada1212
28. feb 2012

to je len na tebe ako sa rozhodneš, musíš vedieť ty, či by si bola schopná sa o dieťatko postarať a milovať ho.
každopádne tu sú odpovede trochu skreslené, nakoľko je to stránka plná matiek s malinkými detičkami a tu ťažko nejaká mamička ktorá sa práve teší zo svojho malého dieťatka ti povie, aby si šla na interupciu.
je to fakt na tebe, ja ti nepoviem ani áno ani nie, lebo na jednej strane ak dieťa nechceš, tak si myslím, že na svete je už dosť nechcených detí a ak by vyrastalo dieťa v domove alebo by si ho nemilovala, tak to bude mať ťažké, na druhej strane taký zákrok určite poznačí psychiku.
každopádne takéto niečo treba konzultovať aj s priateľom, tvojou najbližšou rodinou, možno by ti pomohli a zvládli by ste to, hoci máš pocit, že by ťa nepodporili

katakatarina
28. feb 2012

Monika, toto je link k tejto téme, ktorý sa oplatí vidieť

https://www.youtube.com/watch?v=gqkFKkH5I14

Možno Ti pomôže sa rozhodnúť...

daniku
28. feb 2012

ist na potrat znamena zradit cloviecika malinkeho, bezbranneho, pre ktoreho znamenas cely svet.....ale kazdy nech sa rozhodne ako chce....urcite sa porad s priatelom a rodinou a najdete riesenie. verim ze spravne

bettypo
28. feb 2012

zbytočne míňate energiu. Je to príspevok z r. 2011 a o pár dní napísala takýto
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mam-fliaciky-na-brusku/

pink_lady
28. feb 2012

NIE - P.S::(prazdniny ...)

pojezdalova
28. feb 2012

Ahojte, kedže som si prečitala tuto temu rozhodla som sa ze prispejem. Kazdy si je strojcom svojho stastia.Ja som bola tehotna ked som mala 14rokov a o potrate som nerozmyslala ani nahodou, vsak sa uz ani nedalo lebo dietatko uz bolo velke, teraz ma syn 6,5 roka chodi do predskolskej, pismena napise, cisla uz pozna uplne sam, ked nanho pozeram ako nevinne spinka, je uzasny, kolko krat mi povie maminka lubim ta, nikdy by som si ho nedala vziat, dalsie dietatko som uz mala planovane, narodila sa mi dcerka ma 2 roky , som na nich pysna, ked mi ukaze carbanicu ktoru nacmarala na papier a je na to hrda nemozem sa na nu vynadivat, vecer ked zaspava mi povie dobru nocku a lubim ta su to neopisatelne pocity........myslim si ze potrat je uplna blbost, som proti tomu, pokial sa nekona z niakych vaznych dovodov, ako napr.choroba a podobne veci.....My pri sexe nepouzivame ani ochranu ani antikoncepciu, pretoze od vtedy ako sme urobili prvu chyba a narodil sa nam syncek sme sa ponaucili a davame pozor,, aj tak ked ma niekto obdari dietatko to je to najkrajsie na svete......deti su nevinne tak preco sa trapit pre hlupost rodicov.......tolko moj nazor 😒 😖

digysa
28. feb 2012

@monika112 ak chces radu, tak zmen tuto OTAZKU na DISKUSIU, aby si mohla dievcatam poskytnut viac informaci k danemu problemu.....

takto sa da opovedat iba ANo, chod na potrat, alebo NIE, nechod na potrat....

Nikto ti tu nic neporadil.....len ti vsetky opisali ich pribeh, alebo ake je krasne byt matkou..... Ako, je to krasne...ale kde je slubena rada???? 😅

reni1512
28. feb 2012

Aoj Monika 🙂 ... asi netusim ako sa citis, mozno je to chvilkovy stav bezradnosti, ale som tiez mlada kočka a strasne tuzim po babatku, mam vazne zdrav. zenske problemy, ktore neprajem nikomu a tiez kazdym dnom citam fora kade tade ze cim dalej tym viac zeny trpia neplodnostou atd. URCITE to zvaz uz akokolvek to je medzi tebou a priatelom, nedaj si vziat tu najvacsiu radost v zivote! nikto ti nikdy neda tolko lasky a tvoj pocit ze je to jediny cloviecik ktory bude stale pri tebe... V zivote je hrozne vela peknych veci, ale tato je darom 🙂 Drzim ti prsty!

kibuk
28. feb 2012

zienky to je uz rok stary prispevok 🙂 zbytocne reagujete

hori
28. feb 2012

@bettypo dik za link... 😉 tolko mudrych rad a ona chcela ist na potrat v 5. mesiaci...
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mam-fliaciky-na-brusku/

jankako
28. feb 2012

to akože ked ti tu 5 ludí napíše chod,tak pojdeš???uvažujem či si kompletná!!!!ved to je tvoja osobná vec..nehádž zodpovednosť za tvoje činy na druhých ludí..

mikavo
28. feb 2012

urcite nechat, je to ten najvacsi dar, aky moze zena len dostat, lebo nikdy nevies, ci sa ti este takato moznost naskytne

zmurka25
28. feb 2012

Akoze co tu riesite?Vsak to je rok stara otazka 😖

korre
28. feb 2012

ano, zenu tato situacia poriadne zaskoci, nech sa nachadza v akomkolvek vztahu, prostredi... Pokial niekto vedome nechce otehotniet, vzdy je to prekvapenie spojene s obrovskymi obavami - o buducnost, so strachom. Zazila som nieco podobne, a to som bola uz vydata, mali sme byt, vysnivanu pracu... Proste vsetko. Ale vedomie toho, ze stratim vsetko to, co som mala, ma nutilo premyslat aj nad moznostou keby...
Ale! Proste som to nespravila. Co sa stalo neviem. Teraz ma Oskarko 8 mesiacov, lubim ho a NIKDY, ale skutocne NIKDY som nebola stastnejsia. Nie je to iba fraza. Matersky cit nevznikne z vecera do rana, ani ked sa drobec narodil som nebola 100% matka. Vela noci som preplakala nad marnivym zivotom predtym. Ale az teraz, ked vidim, ze Oskarko ma potrebuje, ked vidim, ze je to bytost, osobnost, CLOVEK, ktory zije iba vdaka mne, ktory bude o mne raz hovorit ako o svojej mamicke, ktory, ked sa smeje, tak mi od radosti tecu slzy - je to MOJ SYN, ktoreho som sa rozhodla si nechat navzdy!!! Milujem ho, nelutujem to a urcite to neolutujes ani ty. Neboj sa! A co ma asi najviac prekvapilo: postoj mojho manzela. Aj ked je o 4 roky mladsi, on to prijal hned od zaciatku. Bol to jediny clovek, ktory stal pri mne aj ked mi bolo zle a je to tak stale. Miluje Oskarka a on jeho. Je to happyend? NIE, JE TO NAS ZIVOT! JE KRASNY A DAKUJEM ZA TO BOHU.
Uz by som sa spat vratit nechcela 🙂
Drzim palce, ver mi, stoji to za to.

baramborka
28. feb 2012

ANTIKA ? GUMA ? NESEXOVAT ?TABLETKA PO ? hovori ti to niečo ? maš niekolko možnosti ako dieta v dnešnej dobe nemat ..tak prečo si preto niečo nerobila ??? nezodpovednost maximalna , iste, chod na potrat, a potom si s tymi vyčitkami ži a fakt ti to prajem,pretože ja som ho chcela a prišla som on no naštastie mi pan Boh dal este jednu možnost a čakam druhe , no INE mamičky take štastie nemali a možno nebudeš už ani ty ak to urobiš !! tie čo nemožu mat , by dali život aby mali mimi a take AKO TY , čO SI HO SPRAVIA ANI NEVEDIA AKO , HO ODMIETAJU....bohužial , taky je nespravodlivy svet...

katren
28. feb 2012

kocky, pozrite si obcas datum, kedy bola otazka zalozena....tato ma uz rok, takze jej uz ziadne prispevky nepomozu a dufam, ze sa rozhodla spravne....

kika1111
28. feb 2012

Monika, interupciu môžeš a asi aj budeš do konca života ľutovať..ak máš nejaké problémy, prečo hľadáš najjednoduchší spôsob ako ich vyriešiť??? poznám pár, ktorý prišiel o strechu nad hlavou, nemali kde bývať, nemali čo jesť...boli u mňa, ale nad interupciou nerozmýšlali ani sekundu.. a dnes sa tešia z polročnej dcérky..problémom sa treba postaviť tvárou.. a ver tomu, že jedna interupcia ti môže zničiť život..tak ako jednej kamarátke, ktorá ju podstúpila a za posledné 2 roky 3x spontánne potratila svoje detičky, ktoré by teraz veľmi chcela, ale nie je schopná ich donosiť - možno je to Boží trest za to, že sa zbavila prvého bábätka...

maribell
9. mar 2012

nechcem nikoho odcudzovat ale nechapem ked ludia nechcu mat babatko preco to vobec dopustia aby ho mali. Ja kym som nechcela babatko tak by som nedopustila aby sa nieco take stalo ved existuje tolko sposobov ochrany. Az teraz kym sme sa s priatelom dohodli tak sme ho s laskou planovali a babatko je chcene. Podla mna je to velka nezodpovednost mat nechcene babatko. Ved ked zena prejde urcitym vekom tak by mala vediet zvazit kazdu moznost a aj moznost ochrany.

eaka
1. okt 2012

@ela2710 ten bábätkovský monológ som už čítala, no aj tak ma zase rozreval...
@monika112 určite bábätku daj šancu, je celkom normálne, ak máš teraz strach, ale ten prejde... a keby sa aj situácia vyvinula tak, že by si bábo nakoniec nechcela, je na SK kopec ľudí čakajúcich na nechcené bábo, aby ho oni mohli milovať, lebo vlastné sa im nedarí... Dieťatko nie je koniec sveta, ale začiatok...
Držím palce na správne rozhodnutie 🙂

jenny2009
1. okt 2012

nechaj si to je to najuzasnejsia vec na svete, ja som tiez nikdy nejak netuzila a som teraz najstastnejsia , lebo ten cloviecik co sa ti narodi ti nebude robit len starosti ale budes stasna ak ho uvidis,predstav si ze bude raz dospely dovol mu narodit sa !

lussy23
4. okt 2012

ľudia prečo odpovedáte na rok a pol starú otázku? To bábo (ak si h odotyčná nechala) má už minimálne pol roka

amouramour
4. okt 2012

ak nemas ako babo uzivit, ak ho neches, chod...a nepocuvaj moralistky tu, ucty za teba platit nebudu ani babo vychovavat...je to tvoje rozhodnutie a sama musis citit co je spravne

gumbala
Odpoveď bola odstránená
usiko
23. okt 2012

hlavne kasli na tie populisticke clanky o malinkom doetati v brusku, co ta vola mama apodobne...ty musis vediet: ci to dieta vies zaopatrit aby mu nic nechybalo, teda ani peniaze, ani otec ani mama, ani psychicky zdravy vyvoj v rodine, a vsetky veci,co dieta na zdravy rast potrebuje...ak mu to vies zabezpecit,tak si ho nechaj, ak chcers...ak mu toto zabezpecit, tak vedz, ze vsetko, co dieta potrebuje a nema, na nom moze zanechat stopy, vazne stopy , hlavne psychicke a moze mu to sposobit ujmu na kvalitnom zivote, aj v dospelosti, fobie, poruchy a podobne......na svete su miliony nechcenych deti, ktore nemaju vsetko, co potrebuju: bud nemaju otca, bud co jest, bud maju doma nepokoje a hadky, proste alebo nemaju vobec rodicov......neprived na svet dieta nechcene, lebo to bude vediet.....ak ho chces tak si povinna mu dat vsetko co potrebuje......

lusiana55
23. okt 2012

nechaj si dieťatko zabudni na takúto možnosť, vieš koľko žien by chcelo baby a v tichosti si teraz myslia keby som tehotná ,čo všetko by za to dali, ja som medzi nimi,hovorím ti razantné nie!!!!!

miska030
23. okt 2012

Babo si nechaj,vycitky a potrat ta budu prenasledovat do konca zivota.Nezmieris sa s tym!Vsetko sa da a na NE je iba Nedela.Ja cakam tretie a som stastna,Ze ich mam!

fomarik
23. okt 2012

haloooooo...toto je príspevok z februára 2011

kubkopatko
23. okt 2012

ale zaujimavena to jeze 11.feb zistila ze je tehotna a 17.feb.nato bolauz v 5 mesiaci zaujimave nepozerala nahodou Twilight?a nie ta stvrta cast je az teraz xixi zaujimave je to 😀

Strana
z2