icon

Interupcia v 10 týždni

Včera o 17:00

Ahojte Nájde sa tu niekto kto bol na interupciu v 10 týždni ?
Mám 22 rokov , s priateľom prišli nezhody , a to ešte nebývame spolu keďže je to neplánovane.. rozprávali sme sa o spoločnom bývaní aj hľadali sme nejake bývania v okoli jeho mesta kde pracuje, keďže ja som ukončila štúdium na VŠ kvôli tomu že som otehotnela (prax v nemocnici) no príde mi že sa do spoločného bývania veľmi nehrnie keďže musí vziat hypotéku a pod. podľa všetkého by som mala mať pôrod v auguste a do vtedy treba nakúpiť veci, postieľku pre maleho, vybaviť pediatričku, dokúpiť veci do bytu ale o tom všetkom sme sa rozprávali.. nezhody sú skôr v názoroch že máme iné názory na veci odlišne a vieme sa na tom riadne pochytiť a pohádať , no najviac mi prekáža že neberie veci tak zodpovedne a nerozpráva otvorene o niektorých veciach a nepovie ako si to predstavuje do budúcna, berie to na ľahkú váhu. Teraz mi mamina pomáha lebo mám celodenné nevoľnosti no viem sa premôcť počas toho keď mamina nieje doma upratať, dať prat, navariť .. ale rada si dlhšie pospím lebo niekedy mi je v noci zle, a priatel minule prišiel za mnou s otázkou že kto nam bude variť keď budeme bývať sami dvaja, že už nebudem spat dokedy len chcem? veľmi ma to vytočilo ako to všetko vidí. Mozno je to hlúposť zvažovať interupciu v 10 týždni , ale keď už teraz mame nezhody čo príde potom keď sa babo narodí.

Strana
z2
pr85
Včera o 20:46
@anonym_116625

@anonym_autor Ach dievca, 22 a neperspektivny "tatko"... Na tvojom mieste by som isla na interupciu, mas pred sebou este cely zivot, kopec zazitkov a moznosti, o ktore sa teraz pripravis. Stale mozes dokoncit skolu a zalozit si neskor rodinu s niekym, kto ta bude mat rad a bude chciet prevziat zodpovednost. Drzim palce nech sa spravne rozhodnes.

@anonym_116625 A skončiť s psychickými problémami a možno aj nemoznostou mat ďalšie dieťa, keď sa niečo "pokazí" počas vraždy (interrupcie).

anonym_bba18d
Včera o 20:47

staci si precitat zufale prispevky mamiciek samoziviteliek -- decko s kretenom je cesta do pekla. Ja som si to toho precitala dost, a dobrovolne teda ist do toho ked mas moznost vyberu?? Mozno keby sa tie co ta odhovaraju poslali kazda 1000eur na ucet, potom by to bolo o inom...

anonym_df0314
Včera o 20:48

Otehotnela som ako 22 ročná počas štúdia a dieťa som si nechala. Rozdiely medzi nami dvomi sú, že môj muž nie je blbec a od začiatku sme hľadali len dôvody ako to pôjde, nie ako to nepôjde. Rozhodnúť sa musíš len ty sama, nevieme, či dieťa sama vieš uživiť a vychovať. Ale ísť na interrupciu len z dôvodu, že sa nezhodnem s frajerom alebo rada si pospím mi príde trošičku zvláštne. Zváž najprv praktické otázky ako bývanie a z čoho budeš žiť (za predpokladu, že by si na dieťa zostala sama). Ak sú tieto veci vyriešené tak sa rozhodni len podľa tvojho srdca.

abbey1
Včera o 20:52
@anonym_bba18d

staci si precitat zufale prispevky mamiciek samoziviteliek -- decko s kretenom je cesta do pekla. Ja som si to toho precitala dost, a dobrovolne teda ist do toho ked mas moznost vyberu?? Mozno keby sa tie co ta odhovaraju poslali kazda 1000eur na ucet, potom by to bolo o inom...

@anonym_bba18d Možno by stačilo prebrať zodpovedá pst za svoje konanie a nepísal potom, že jej má niekto prispievať.
Nemá 14. Vedela, čo styk môže priniesť do života. Bohužiaľ, ľudia majú radi živiť ako na ružovom obláčiku. A keď príde niečo, čo sa im nehodí, tak sa toho zbavia. Tu je to však ľudský život a nie pokazená kabelka.

sisska96
Včera o 21:08

Tak rozmýšľaj rýchlo . Ostali ti 2 týždne . Potom už neplakaj

anonym_6c5aaf
Včera o 21:35
@pr85

@anonym_autor Našla si si muža (chlapom ho nenazvem, lebo skutocny chlap by si svoje dieťa bránil pred vraždou pomocou interrupcie). A teraz by si chcela svoj problém, teda svoje nenarodené dieťa, zabiť. A tým akože vyriešiť svoj "problém". Lenže vražda dieťaťa nie je riešenie. Keď, nevieš, ako ďalej, obrat sa na poradňu Alexis. Oni ti budú vedieť pomôcť.

@pr85 ta pomoc od poradne Alexis bude mozno 0,001% energie/ financii ktore bude autorka za minimalne 18 rokov dieta potrebovat. Autorka, hlavne je uvedomit si, do akej miery si pripravena vsetko zvladnut sama?

anonym_f3ab6b
Včera o 21:55

Ahoj. My sme takto neplánovane čakali prvé dieťa. Boli sme ešte mladší od vás. Tiež sme mali nezhody krátko po zistení. Bol to stres,obavy,atď. Dá sa s tým pracovať. Už má naše bábo 13 rokov a som šťastná, že ho mám. Dospelosť je aj o zodpovednosti. Veľa ľudí tvrdí, že to nie je dieťa ale je. Odkedy mu bije srdce je a to nie som veriaca. Musíš si sama zvážiť pre a proti a rozhodnúť sa. Je to tvoje telo. Pamätaj ale na to, že existujú aj ženy ktoré po interupcii už dieťa mať nemohli. Nie je to len taký zákrok. Ak ti mamina pomáha už teraz, myslím že ti pomôže aj keby vzťah náhodou tento nápor nevydrží. Hlavne sa rozprávajte s partnerom. Držím palce.

anonym_3311ac
Včera o 22:07

@anonym_autor chod na potrat, a nepočúvaj tu sväté žienky, ony ti pomáhať nebudú, ale múdrovat to im ide. A toho svojho kopni do riti, on nevie co chce, do bývania sa nehrnie, mate iné názory, podľa mňa ešte nemá rozum. Držím palce

anonym_00ed0d
Včera o 22:14

Ja som o jedno z bábätiek prišla, zistila som to práve v 10. tt. Je to čerstvé, plačem, a je pre mňa nepochopiteľné, ak chce žena sama svoje dieťa zabiť. Jedine, čo ma drží, že odišlo milované. A reflektujem si, aké hrozné pocity musí žena prežívať, ak sa rozhodne ona ukončiť život dieťaťa.

pr85
Dnes o 02:39
@anonym_6c5aaf

@pr85 ta pomoc od poradne Alexis bude mozno 0,001% energie/ financii ktore bude autorka za minimalne 18 rokov dieta potrebovat. Autorka, hlavne je uvedomit si, do akej miery si pripravena vsetko zvladnut sama?

@anonym_6c5aaf Bude mať výživné od biologického otca. Neviem, ako je na Tom a rodinou, ale aj tá by mohla pomôcť. Prípadne, keď už všetko zlyhá, tak je tu možnosť anonymného pôrodu a následnej adopcie. Takisto existujú hniezda zachrany, kde môže beztrestne odložiť novorodenca. Riešenie je dosť a všetky sú lepšie, ako vražda pomocou interrupcie.

pr85
Dnes o 02:41
@anonym_3311ac

@anonym_autor chod na potrat, a nepočúvaj tu sväté žienky, ony ti pomáhať nebudú, ale múdrovat to im ide. A toho svojho kopni do riti, on nevie co chce, do bývania sa nehrnie, mate iné názory, podľa mňa ešte nemá rozum. Držím palce

@anonym_3311ac prečo podporuje s vraždy nenarodenych deti? Interrupcia je vždy zlo a žiadne pozitívne riešenie neprináša.

anonym_fbf957
Dnes o 06:42

@anonym_autor skus Poradňu Alexis. Bezplatne poradenstvo rozneho druhu pre tehotenstvo

anonym_30f138
Dnes o 06:46
@anonym_9d7271

@anonym_30f138 to je jedno, tuto si precitahte, davno to nie "zhluk buniek", ma uz srdce, vyvinuty mozog a nervovu sustavu a jasne vyzera ako clovek. Ze sa o tomto ideme dohadovat v 21.storoci....sa divim.
Akoze s tehotnou zenou lomcuju hormony. Mne toto ako zavazny dovod nepride. Kedze mam 4 deti, viem, co to vsetko obnasa a napriek tomu, ba mozno prave preto, by som na potrat nesla. Nie z takychto dovodov, ako popisala autorka.

@anonym_9d7271 tak to teda nie je jedno , je to zavadzanie, podprahovka
budeš mu platit kružky, stražit to dieta ?atd , nie každy ma podmienky ako ty , a tato spoločnost adopciu sice schvaluje ale dost divnym spôsobom, aj napriek utajenemu pôrodu sa roky šepka o odvrhnuti dietata , a podobne drby ,odsudzovanie atd
takže ak sa v tomto spoločnost zmení adopcii bude viac ... nehadzala by som špinu len na matku a ženu ,,,

anonym_3311ac
Dnes o 06:47
@pr85

@anonym_3311ac prečo podporuje s vraždy nenarodenych deti? Interrupcia je vždy zlo a žiadne pozitívne riešenie neprináša.

@pr85 nestaraj sa, ty svatuskar

anonym_30f138
Dnes o 06:51
@pr85

@anonym_116625 A skončiť s psychickými problémami a možno aj nemoznostou mat ďalšie dieťa, keď sa niečo "pokazí" počas vraždy (interrupcie).

@pr85 psychicke problemy bude mat aj ked jej nebude mat kto platit učty a pomôct s dietatom
nie vždy sa konči u psychiatra a nie vždy nemôže mat dieta potom, potom pri zamlčanych potratoch by muselo byt to isté
jasné čo čakat od svätých ... starat sa do cudzich život, a podprahovo vytahovat vraždu to by vam šlo , možno keby ste neboli tak slepi tak vy ste videli že ubližujete ale to cez debnenie viery nevidite
a ked sme pri tych vraždach križiaci v svätých vojnach, pre vieru upalenia a podobne to nie je vražda ? to je čo ? starostlivost o sirotky vieme aká bola , nie jeden mäsovy hrob sa našiel, magdaleniny pradelne to je čo ? to je vaša láska ano 😂

anonym_30f138
Dnes o 06:53
@anonym_3311ac

@pr85 nestaraj sa, ty svatuskar

@anonym_3311ac ja by som normálne tu na mk chlapov blokla , nechápem čo tu vôbec robia , dost mi vadia .. bolo tu bez nich dobre , mne by bolo blbé byt na nejakom mužskom fore

anonym_3311ac
Dnes o 07:03
@anonym_30f138

@anonym_3311ac ja by som normálne tu na mk chlapov blokla , nechápem čo tu vôbec robia , dost mi vadia .. bolo tu bez nich dobre , mne by bolo blbé byt na nejakom mužskom fore

@anonym_30f138 moja reč 👍

anonym_d70d2d
Dnes o 07:32
@anna777115

@anna777115 keby si aspoň nezdieľala hlúposti ale rozmýšľala trochu. Ale ktovie či to vedia také osoby ... https://fakty.afp.com/toto-je-v-skutocnosti-nep...

anna777115
Dnes o 08:12
@anonym_9d7271

@anna777115 a co sa stane, ked interrupcia je prerusenie? Po preruseni, ked Ti bude vyhovovat o rok, zapnes gombik a budes pokracovat v bode, v ktorom si to tehotenstvo prerusila? Logika sla asi na dovolenku. Naozaj je to eufemizmus, nie je to prerusenie predsa, ukonci sa tym tehotentstvo.

@anonym_9d7271 Ale nie prirodzene. Aj,eutanazia, je ukoncenie zivota, ale tak isto nie prirodzene. Je, to ukončenie zivota zasahom druheho človeka. Kto, dal ĺudom právo rozhodovať, kto móže žiť?

anonym_3311ac
Dnes o 11:14
@anna777115

@anonym_9d7271 Ale nie prirodzene. Aj,eutanazia, je ukoncenie zivota, ale tak isto nie prirodzene. Je, to ukončenie zivota zasahom druheho človeka. Kto, dal ĺudom právo rozhodovať, kto móže žiť?

@anna777115 a ty máš aké právo sa starať do druhých?

Strana
z2