Je riziko ísť na interupciu?

luli15
2. júl 2017

Ahojte, ostala som tehotná z chlapcom z jednej noci .. problem je že má priateľku.. niesom s nim ani v kontakte.. Zvažujem nad interupciou :/ nechcem ostať z dieťaťom sama .. aký mate na to názor?

osky
2. júl 2017

Uz su tu taketo diskusie.treba hladat.
Na nazor si sa mala pytat skor predtym-ako po tej jednej noci.

Ja som v kazdom pripade proti.
Nosis v sebe novy zivot a aj ked teraz sa ti to nezda,ma to zmysel.
Veci sa nedeju len tak...
Odhluadnuc od toho,ze je tu zivot o ktorom nemas pravo rozhodnut,
Potratom mozes riskovat i vlastne zdravotne problemy do buducna.
Rozhodni sa spravne.drzim palce!

anjelicek26
2. júl 2017

@luli15 Riziko to je, pre teba zdravotne, psychicky, s tym sa maloktora len tak vysporiada...spravia ti sono, budes vidiet bijuce srdce, to nedas len tak... hlavne ak to chces spravit tajne bez pomoci rodiny ako sa mi zda. Porozpravaj sa s nim, ako pre pana v dnesnej dobe "nemozete byt v kontakte"... aj keby si si ho na fb mala najst ci mu lastovicku poslat - povedz mu to! Ma pravo to vediet. Ak ma priatelku - tak si ju nezasluzi tak ci tak, ked poza jej chrbat spava s inymi... takze si nerob hlavu, ci pokazis alebo nepokazis ich vztah...ten aj tak v poriadku nie je... povedz mu to, povedz to svojej rodine a hladajte riesenia. Ta interupcia by mala byt uplne najposlednejsia moznost. Ak mas dve zdrave ruky, svoje dieta vzdy uzivis.

marikap18
2. júl 2017

Zivot dietata je to najkrajsie, co moze byt. To co sa ti stalo, malo urcite nejaky zmysel. Ja som urcite proti, no a co , ze ma priatelku? Takych je...V buducnosti nemusis trpiet iba po fyzickej stranke, ale aj po psychickej, mozes si cely zivot vycitat, ze si zabila vlastne dieta....

bluff
2. júl 2017

.. si na "stranke pre mamicky a buduce mamicky". Co si myslis ake odpovede tu dostanes? Spytaj sa lekara na rizika.

miuska232
2. júl 2017

@luli15 ci je to spravne no podla mna nie .... Ak niekto deti nechce nech rata s tym ze ak sa nechrani tak to potom ma svoje nasledky...a ano ako slecna alebo pani nadomnou pise nic sa nedeje nahodou...je to zivot tvoj zivot a ver ked to nadherne male dieta porodis nikdy by si nedopustila aby mu niekto ublizil budes ho milovat viac ako svoj zivot...takze prosim neber mu zivot ... Je to len na Tebe to ano ...toto je len moj nazor ale dieta je ten najkrajsi dar ...ja som najstastnejsia a kazdy den za syna dakujem bohu...aj keby som ostala sama s malym nedam ho za nic na svete ....a po dalsie kamaratka bola na interupcii a teraz chce dieta pracuji na nom uz tri roky bola na umelom oplodneni a nic nedari sa takze nikdy nevies ake nasledky to zanecha a ona by teraz dala vsetko na svete aby mohla mat dieta ...a predtym to dieta ...dar....vedome dala zabit

cocogogo
2. júl 2017

@luli15 najednoduchsie riesenia su tienajhorsie pre tvoju buducnost.Predstav si sama seba o 10 rokov. Kazdy rok si budes pocitat kolko rokov by malo tvoje dieta a porovnavat si ho s inymi detmi.

jana_eyre
2. júl 2017

Nazor na interupcie mam silne negativny, ale akceptujem, ze niektore zeny ju podstupia a nesudim ich.. Musis ratat s tym, ze nech zena akokolvek dieta nechce, bude ju to boliet a dost mozne, ze ju to bude boliet uz navzdy, jednoducho to spojenie tam je od prvej bunky.. Tiez je riziko ze ked pride cas ked budes deti chciet, nemusis ich kvoli tomuto zakroku mat.. Ja viem ze je tazka situacia ak sa dieta splodi s niekym defacto neznamim, ale nie nezvladnutelna.. Treba zvazit aj ine moznosti ako je interupcia..

anjelicek26
2. júl 2017

No a k planovaniu, dobra polovica deti, ktore behaju po svete planovane neboli... rozhodujuce je to, ako s tymto prekvapkom buduci rodicia nalozia... my mame dve take, takze u nas statistika sedi 😎 Nevymenili by sme ich teda za nic na svete 😇

hettinka
3. júl 2017

@luli15 áno, je tam riziko smrti - toho dieťaťa.
A pre teba riziko, že viac detí mať nebudeš. To ti povie každý lekár. na druhej strane je to dnes už šetrne robený zákrok a existuje množstvo žien, ktoré majú potom deti v pohode a bez problémov. No a samozrejme, ešte môže byť aj psychický problém, myšlienka na dieťa, ktoré mohlo byť a nebolo, ťa bude sprevádzať celý život.
Ak sa rozhodneš predsa len pre interupciu, nezvažuj dlho, čím skor sa to urobí, tým pre ženu lepšie.
No myslím, že ak máš aspon základné možnosti si dieťa nechať - nejaké financie, máš kde bývať, podporu rodiny, tak sa rozhodneš pre život. Ved nemusíš zostať navždy sama, Mnoho slobodných mamičiek si nájde časom partnera, ktorý ich prijme aj s dieťaťom.
Alebo ho môžeš dať na adopciu, sú aj iné možnosti.

nika898
3. júl 2017

@luli15 nejdem moralizovat no je to pre teba velke riziko ze uz mozno nebudes moct mat deti. Asi ti to bolo sudene ze si po jednej noci ostala tehotna. Niekomu sa to nedari roky. Dobre si to rozmysli. Tak ako ti pisu vyssie ked budes pocut pripadne aj uvidis bijuce srdiecko tak to bude velmi tazke. Ver tomu ze je to neopisatelny pocit. V dnesnej dobe sa da vsetko zvladnut a tomu chlapovi to povedz az ked budes ty na 100% rozhodnuta ako dalej a nenechaj sa nim ovplyvnit. Je to tvoje telo a tvoj zivot. Drzim palce nech sa rozhodnes akokolvek.

sense
3. júl 2017

Aj interupvia je riziko, aj pri porode moze nastat komplikacie.... nepoviem ti co mas robit....ale ani ta nebudem sudit...tu ti vela zien povie ze to nemas robit kedze si na tejto stranke kde sa riesia hl.deti, problemy s otehotnenim a s milon ocuranymi testami na kt nie je nic vidiet ale nadej umiera posledna...

V kazdom pripade nech sa rozhodnes akokolvek... jednoduche to nebude

1.mozes ist na interrupciu a mat psychicke problemy potom plus mozes sa stat ze uz nikdy neotehotnies
2. Mozes si to nechat a bojovat sa, nebude to urcite lahke ale ak mas podporu v rodine to zvladnes, semenonosic by sa to mal dozvediet...

A nikto nema pravo sudit ta...ak ma to dieta zostat pohodene potom niekde v igelitke al si mas na nom vybijat zlost a frustraciu tak to uz radsej potrat... a do buducnost zvaz antikoncepciu

moonlight1210
3. júl 2017

@luli15 ak sa rizhodnes si ho nechat, tomu chlapovi to oznam teraz, ze si tehotna.
Nie o rok, dva, tri, styri, a nie az po rokoch svojmu dietatu, nech ide a hlada ho. To uz mu potom radsej povedz, ze netusis, kto je otec.

Len preto, ze ani ty by si nechcela zazit, ze zrazu o par rokov dokvitne zenska a dietatom za ruku a tvojej rodine oznami, ze sice spociatku nechcela, ale uz si to teraz rozmyslela a tu ju mate aj s dietatom, zvykajte si, ste rodina. Ani to, ze o patnast rokov by ti u dveri zaklopal ktosi, kto by ti povedal, ze on je tiez dieta tvojho muza. A tebe podla veku dojde, ze to bolo v case, ked ste uz boli spolu.
Zavisi od situacie. Da sa take zvladnut vselijako. Ale su rodiny, v ktorych to rozhadze vztahy.
Preto je ferove byt uprimna od sameho zaciatku.

Takze zvaz, aky je to typ chlapa, ci ho chces za otcovsky obraz svojmu dietatu (lebo, ked to bude vediet, moze si vymahat otcovske prava - zas vsetko ma najmenej dve strany), podla toho sa rozhodni a toho sa drz. Bud ferova.

mufka1
3. júl 2017

@luli15 Ja ta sudit nebudet ,toto je tazke zrozhodnute . Ja som mala kamaratku(21r) ktora riesila co ty.Otehotnela sice s priatelom s ktorim bola asi 2 r ,on deti nechce tak isla na potrat .No deti viac nemoze mat. 😣Teraz si to vycita ,ze bola sprosta.Je to kazdej rozhodnutie .Ty sama musis vediet co chces.

unctadorg
3. júl 2017

Je to na tebe. Zvaz si. Mas kde byvat? Mas narok na matersku? Pracujes? Mas nieoc nasetrene? Spis si za a proti. Rodina ti pomoze? Keby si to nechas, chlapcovi by som to povedala ma pravo to vediet. Je takisto "otec" ako ty "matka".... a padlo by ti len vhod vyzivne.

stevvvka
3. júl 2017

ak to dieta nechces, mozes ho dat na adopciu.
aj to je moznost,
ale nechod na potrat.

carrot_apple
3. júl 2017

@luli15 že ho pekne vynos a daj na adopciu!

gabikkas
3. júl 2017

ja mam zase pocit, ze zacali prazdniny.... a niekto sa velmi nudi...

miluna777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
krissmac
3. júl 2017

Ja by som na potrat nesla, ale akceptujem rozhodnutie zien, ktore sa pre potrat rozhodli, napr v takejto situacii. Vela z vas, tu vzdy pise, ze toto je stranka mamiciek a buducich mamiciek a bla bla.. no neda sa mi nevyjadrit k nazorom "vynos ho a daj na adopciu".. 😠 toto snad nemoze napisat MATKA. 9 mesiacov nosit dietako pod srdcom, vnimat ho, citit ho, v podstate ho tesne po porode pocut, vidiet a vzapati sa ho vzdat? Toto by ste vy, co to radite dokazali?! V tomto pripade sa radsej dietatka vzdat na zaciatku, ako ho donosit a len tak povedat, ze ho nechcem. Moj nazor, cize neutocte!

krissmac
3. júl 2017

A ked uz sme pritom. Co je podla vas lahsie.. vzdat sa dietatka, vtedy ked je este len embrio, alebo cely zivot zit s tym, ze moje dieta niekde tam vo svete zije? Podla mna ta prva moznost ak uz je slecna rozhodnuta

libawet
3. júl 2017

@luli15 nechcem čítať predošlé odpovede, aby som zostala nezaujatá a odpovedala len za seba : záleží to všetko od Tvojej momen. život. situácie. Či to dokážeš sama zvládnuť? Či si pripravená na to, že budeš na dieťa sama? Či si pripravená na to, ak sa Ťa raz to dieťa spýta, kde má otca ? Či si pripravená na to, ak budeš mať vzťah s iným mužom, ako on bude vnímať Tvoje dieťa a či od Teba " neodskočí ". Či si pripravená aj na tú možnosť, v prípade, že zvolíš interrupciu, že už nemusíš mať nikdy žiadne dieťa ? Každopádne, už len z týchto otázok vyplýva, že si bola veľmi nezodpovedná, keď si pri styku na jednu noc nevolila žiadnu ochranu. A ešte jedna vec - pri tom styku si nebola sama, takže tomu chlapovi to daj pekne na známosť, že váš ľahkovážny styk nezostal bez následkov, tiež si mal dať pozor a keď to " nevie " robiť, mal si dať gumu, tak nech sa tiež teraz stará, Už to nie je len o vás dvoch, je tu niekto tretí a ten sa sem veru nepýtal.

misinka0611
3. júl 2017

Môj názor je taký ze absolútne nechápem preco si spala s niekym kto ma partnerku BEZ OCHRANY. Ci ochrana zlyhala ??? A k tvojej otázke.. Ano je tam riziko.

miluna777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kafedame
3. júl 2017

tak ja neviem..vyspať sa s chlapom,ktorého ani nepozná..načo mu povedať,že ju nabúchal? myslíte,že takého chlapa to bude zaujímať?...len sa pýtam..🙄

khkt
3. júl 2017

Samozrejme, každé tehotenstvo môže byť tvoje posledné. Nikdy nevieš dopredu, či sa ti ešte niekedy podarí otehotnieť.
Spýtaj sa samej seba, či si ty šťastná a spokojná so svojím životom. Predpokladám, že nemáš stáleho partnera a samotu plátaš "láskou" na jednu noc. Možno ti má tvoje dieťa pomôcť, aby sa tvoj život začal uberať iným smerom. Samozrejme, môžeš túto možnosť aj odmietnuť. ☹

libawet
3. júl 2017

@kafedame asi nebude, a bude to pre neho šok, záleží či sa k tomu prizná, pretože potom by mal aspoň platiť, čo sa mu nebude chcieť....mňa toto štve, aj keď jasné že aj žena si má dávať pozor, ale odhliadnuc od toho, prečo len žena si to má po tom " odsrať " ? Lebo teda privádza na svet deti? Áno, najviac si to odnesie žena...ak si dáva pozor ( HAK je svinstvo ) a aj, keď si ten pozor nedáva ( dieťa ). To je spravodlivosť proste na h...o! Vôbec, príroda to žene vrátila aj s navijakom!

belasy_motylik
3. júl 2017

Dieťatko nemôže za vaše zlyhanie. Vy spravíte chybu a jemu preto hrozí trest smrti? A čo sa týka rizika, na ktoré sa pýtaš - áno, je. Pre dieťatko 100% riziko zabitia a pre matku psychické a fyzické riziko nezvratného poškodenia tiež.
Možno sa ti teraz zdá celá situácia neriešiteľná a nezvládnuteľná, ale daj si čas a neurob nič unáhlené a nedaj sa hlavne do ničoho vnútiť. Už si mamou, či si to uvedomuješ, alebo nie a tvoje dieťatko ti môže dať toľko lásky, koľko ti žiaden muž nedá, je len na tebe, či mu dáš šancu to dokázať.

libawet
3. júl 2017

@belasy_motylik áno, súhlasím so všetkým, ale treba uvažovať aj racionálne, nie iba cez emócie a city. Na dieťa bude sama. Uživí ho + seba? Dá tomu dieťaťu všetko, čo bude potrebovať pre svoj ďalší vývoj a budúcnosť? A aká bude ? Samozrejme, je to krásne, mať dieťa, ale keď viem, kam ho a do čoho porodím a som na to pripravená a ak nie som, tak musím sakra zvážiť, čo je pre dieťa lepšie, či sa narodiť alebo nie. A nehovorme ešte o dieťati, je to stále ešte len zhluk buniek....nie som za potraty, ale treba uvažovať racionálne.

janulka1802
3. júl 2017

samozrejme, že riziko je

morningcoffee1
3. júl 2017

@libawet My vsetci za svoj zivot zivot vdacime tomu, ze nase matky neboli na interupcii. Kazdopadne rozhodni sa spravne. Mas niekoho z rodiny, kto by ti s dietatom na zaciatku pomohol?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre