icon

Išli ste na potrat bez súhlasu partnera?

20. jún 2024

Ahojte, je tu niekto kto šiel na potrat, aj keď s tým partner nebol stotožnený? V podstate nijako sa nevyjadril, aj tak sa stale hádame, nevychadzame najlepšie ako milujúca rodina. Cítim sa psychicky aj fyzicky strašne zle, schudla som počas tohto tehotenstva už 7kg, mám už menej ako na strednej. Nevladzem sa starať ani o staršieho, a už duplom sa neviem vyrovnať s týmto tehotenstvom. Cítim, že potrat by bolo pre nás najlepšie riešenie. Poznám všetky rizika aj ako to prebieha.

Strana
z2
samoty
22. jún 2024

@lonely66 ja so písal ze mi nedala ani šancu sa k tomu vyjadriť,mimochodom ponuku na sobáš dostávala každý rok 5x po sebe a zakaždým to zmietla z debaty s tým,že na lasku jej žiadny papier netreba

lonely66
Odpoveď bola odstránená
janette2021
22. jún 2024

@lenkakravcova rovnocennost stopercentná vo všetkom neexistuje. V niečom sa o ňu môžme snažiť, ako napríklad finančné ohodnotenie mužov a žien. Ale v mnohych veciach to nejde. Tak ako muž nemôže byť tehotný napríklad.

janette2021
22. jún 2024

@dusankomoj mám pocit, že všetci, ktorí sú za to, aby muž mal rovnocenné právo rozhodnúť o potrate, hovoria len o narodenom dieťati. Akosi sa zabúda na to, že tomu predchádza 9 mesiacov tehotenstva, ktoré môže ohrozovať život ženy. Každý pôrod, nielen cisársky, je život ohrozujúci. Mám s tým dve osobné skúsenosti. Naozaj si nenechám nikoho rozprávať do toho, či to mám alebo nemám podstúpiť.

lenkakravcova
22. jún 2024

@lonely66 Ak by ten muž sa zaviazal že po pôrode si to dieťa zoberie, tak má mať na to právo. Ak mu to žena ani len nepovie, tak ho o toto právo uberá.

Áno, keď teda mu to povie a on povie že mu je to jedno. Okej nech sa rozhodne ako chce.
Ale vždy je tam možnosť, že on to dieťa bude chcieť a bude ho chcieť vychovávať. V islamských krajinách si deti kože vziat otec do výchovy ak by chcel a matka nemusí platiť žiadne výživné. Čo by na tomto bolo zle?
Prečo by toto právo mal mať odňaté?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
dusankomoj
23. jún 2024

@janette2021 presne tak. Práve preto,že tehotenstvo sa týka ženy,by ONA mala byť tou,čo si má dávať väčší pozor na otehotnenie. A nie,že ON si nedal pozor a teraz už nemôže robiť nič,iba akceptovať jej rozhodnutie. Na MK to vyzerá,že MUŽ má iba povinnosti,ale práva žiadne.

simca06022011
23. jún 2024

Otec by mohol byt proti tomu ako sa rozhodnem, jedine ak vynosi a porodi. Rozhodla by som sa sama, jedine ako to môže skončiť je rozvodom, ak bude proti, čo v zlom vzťahu, kde žena radšej podstúpi interrupciu ako ma druhé dieťa je to najlepšie.
A áno podla.mna aj ochrana by mala byť práve zo strany ženy riešená zodpovednejšie.

simca06022011
23. jún 2024

@lonely66 hej lebo ženy, len tak dajú dobrovoľne dieťa do striedavky a hurá... otec nech na rovnaké povinnosti . Ani vo fungujucich rodinách to väčšinou nefunguje takto. Mama je mama ;)

lonely66
Odpoveď bola odstránená
any_soj
1. júl 2024

@samoty mrzí ma to :( ťažko sa aj číta to, čo ti "priateľka" spravila

vorkola
13. aug 2024

No, a co, ved nevieme ani dna ani hod.dokial tu budeme,smrtelne urazy ,choroby nevyliecitelne,porazky ,infarkty ? vsak vzdy sa musi najst riesenie aj co sa tyka pozostalych deti zvlast

beata_k
13. aug 2024

@vorkola Tebe uz dnes nacisto svitori? Si si normalne dala temu upt do vyhladavania a ides tu sirit "lasku"?

hopsas
13. aug 2024

Žiaden chlap ti nestojí za to aby si kvôli nemu zabila svoje dieťa

hefo
13. aug 2024

Ak má žena právo zlikvidovať mužovo dieťa, ak ho ONA nechce, bez toho, aby to on mohol ovplyvniť, mal by mať muž právo neplatiť alimenty, pokiaľ sa v podobnej lehote rozhodne, že ON to dieťa nechce. V prípade, že muž dieťa chce a žena nie, tak by zas muž mal kompenzovať náklady, ktoré s tým žena má (prinajmenšom kompenzáciu 100% jej mzdy počas tehotenstva a čo ja viem šestonedelia), a dieťa si po pôrode vziať k sebe.

Dnešná úprava je dosť nevyvážená. Ostatne, "jej telo" to až tak úplne nie je, keďže DNA sa nezhoduje.

kristiii
14. aug 2024

@hefo a kto jej zaručí, že chlap si to dieťa po pôrode aj naozaj vezme? Tiež som za to, že otec má čo kecat do toho, či dieťa nie alebo áno, ale ty si túto svoju teóriu moc nedotiahol do konca.

ukulela
14. aug 2024

@lenkakravcova pretože otec dieťaťa neriskuje tehotenstvom a pôrodom trvalé následky, či dokonca smrť. Toto je všetko na žene. Vynosiť, porodiť.

hefo
15. aug 2024

@kristiii To by sa dalo zákonmi dostatočne ošetriť, dostatočne tvrdými sankciami za nedodržanie toho, k čomu sa zaviazal.

kristiii
15. aug 2024

@hefo aha, takže otca v prípade, že si to rozmyslí, zákony donútia si dieťa nechať. No to s ním bude mať určite skvelú budúcnosť plnú lásky. Toto sú také úvahy...
Ale mimo tejto celej absurdity si spomínal kompenzácie počas tehu. Ty si nikdy tehotny nebol, že? Lebo len chlap dokáže toto vidieť cez peniaze. Plus teda ženy, ktoré sa tým živia.

Strana
z2