icon

Je lepšie podstúpiť kyret alebo si vziať tabletku?

4. jún 2025

Je lepsi kyret alebo tabletka na vyvolanie pri zamlcanom potrate?
Poradte dievcata, co je lepsie urobit v 6 tyzdni tehotenstva?

marta_93
14. jún 2025
@dixitka

@marta_93 spýtaj sa v nemocnici, to ti nepredpíše “hocikto”. Napr. moja gyn tiež nie je úplne fanúšik tej tabletky, ale povedala, nech sa rozhodnem sama, ale mala som to už riešiť s nemocnicou, nepredpisovala to ona. Neviem, odkiaľ si, ale napr. v BA určite dávajú tabletku v Ružinovskej nemocnici (asi aj v ostatných, ale to som si nezisťovala)

@dixitka Okres Poprad ... Skúsim sa tam spýtať či nedávajú tabletku ..a načo slúži tá tabletka ??

sense
15. jún 2025
@marta_93

@sense ktovie prečo mne nechce predpísať ale posielava na kyretaz ...

@marta_93 to už musíš riešiť s lekárom. Mne dal môj na výber s tým že mi vysvetlil plusy aj mínusy tabletky ako aj kyretu

marta_93
15. jún 2025
@tini27

Mala som anembryolu, jednoznačná odpoveď lekárky bola tabletka

@tini27 môžem sa spýtať čoto je je to len ten vacok ??

marta_93
15. jún 2025
@sense

@marta_93 to už musíš riešiť s lekárom. Mne dal môj na výber s tým že mi vysvetlil plusy aj mínusy tabletky ako aj kyretu

@sense vy ste si vybrala tabletku ?

marta_93
15. jún 2025
@pralinka25

@marta_93 myslim si ze telo si vie poradit a je skor male percento kedy nie. lenze dnes sa vsetci preventivne ponahlaju. za mna je kyret dost invazivny zakrok. ja viem ze sa robi ako na beziacom pase aj mandle sa kedsi brali mirnix dirnix a potom sa zistilo aka je to sprostost. ano jasne riziko je vzdy ale aj kyret ma svoje rizika. otrava krvi nie je blesk z jasneho neba. nejako prebieha. plodik alebo vacok je malinkaty to nebude otrava do troch dni.
ale ja nechcem nikoho presviedcat. moj gynekolog (u nas v meste uznavany rokmi overeny) neponahlal. povedal ze pockame. dal mi instrukcie co mam sledovat a prikaz ze cokolvek by sa mi nezdalo mam prist hned.
mnoho lekarov ide na istotu. kyret je jednoduchy na ukon tak spravia. mne to takto vyhovoalo. ale to som ja a moja situacia. rozhodne to neplati vseobecne. neviem naozaj. nechcem ti poradit zle. asi sa zariad podla lekara pripadne vyhladaj aj ineho pre nazor. faktom je ze zdravie mas len jedno. zalezi aj ako sa citis. ja som sa citila dobre. mna nic nebolelo. nemala som ziadne priznaky otravy krvi ani nicoho takeho. a zas je ine ked sa rozklada povedzme 13 tyzdnovy plod a ine ked sa rozklada vacok 8tt

@pralinka25 máte pravdu a tu tabletu vám predpísal váš gynekológ ? ..lebo môj mi nič také neposkytol povedal mi že mám ísť na kyret len ,,,,

marta_93
15. jún 2025
@tini27

Mala som anembryolu, jednoznačná odpoveď lekárky bola tabletka

@tini27 ten anebryo je len gestacny vak ?

sense
15. jún 2025
@marta_93

@sense vy ste si vybrala tabletku ?

@marta_93 tak to je asi jasné keďze som to absolvovala 2x miesto kyretu

marta_93
15. jún 2025
@sense

@marta_93 tak to je asi jasné keďze som to absolvovala 2x miesto kyretu

@sense ale nato musí byť aj dobrý doktor že vám dá tu tabletku mne nič také nenavrhol

sense
15. jún 2025
@marta_93

@sense ale nato musí byť aj dobrý doktor že vám dá tu tabletku mne nič také nenavrhol

@marta_93 tak sa spýtaj aj na iné možnosti, prípadne názor iného lekara a ak nie si s ním spokojná tak ho vymen.

autor
15. jún 2025
@marta_93

@marta_93 dava sa v BA iba v ruzinovskej nemocnici inde nie

marta_93
21. jún 2025
@selenka7

V prvom rade - je mi luto Tvojej straty. V 6. tyzdni je to este velmi malicke. Nesla by som do zakroku, telo to zvladne. V tomto obdobi by si teoreticky ani nemusela vediet, ze si tehotna, ak by si mala nepravidelny cyklus a nerobila by si si test. Ja som odmietla kyret pri MA na prelome 10./11. tyzdna, ale to uz bol dost zahul to krvacanie. Zvladla som to, ale strasne ma to vydesilo a s odstupom casu viem, ze to bol risk. Kazdopadne, maj niekoho pri sebe, ked zacnes krvacat a ak by to bolo velmi masivne, radsej na pohotovost. Cakaj nieco ako "silnejsi menzes".

@selenka7 môžem sa spýtať z ničoho nič vám to začalo ? Alebo ste niečo preto robila ..

selenka7
21. jún 2025
@marta_93

@selenka7 môžem sa spýtať z ničoho nič vám to začalo ? Alebo ste niečo preto robila ..

@marta_93 ja som uz bola v nemocke po tom, ako mi na kontrole moja gynekologicka povedala, ze nevidi akciu srdiecka a dala mi papier na kyret. Ale tam som podpisala reverz a rozhodla som sa este pockat par dni, ci sa to nespusti same. Totiz mala som uz jednu skusenost s kyretom po MA a vtedy to bolo take surove a necitlive zo strany lekarov, ze ma to dalo dost psychicky dole. No a tentokrat sa to tusim spustilo hned na druhy den same od seba. Paradoxne, mala som pocit, ze aj ked to bol fyzicky dost masaker, po psychickej stranke ma to dost posilnilo. No potom som sa tam zasla este dat skontrolovat, pozreli na sono, ze je vsetko ok a vyziadala som si Rhesonativ (lebo som rH negat. a nebolo to prve tehotenstvo), tak mi ho pichli, ale musela som si plnu sumu zaplatit, prave kvoli tomu, ze som podpisala reverz.

marta_93
22. jún 2025
@selenka7

@marta_93 ja som uz bola v nemocke po tom, ako mi na kontrole moja gynekologicka povedala, ze nevidi akciu srdiecka a dala mi papier na kyret. Ale tam som podpisala reverz a rozhodla som sa este pockat par dni, ci sa to nespusti same. Totiz mala som uz jednu skusenost s kyretom po MA a vtedy to bolo take surove a necitlive zo strany lekarov, ze ma to dalo dost psychicky dole. No a tentokrat sa to tusim spustilo hned na druhy den same od seba. Paradoxne, mala som pocit, ze aj ked to bol fyzicky dost masaker, po psychickej stranke ma to dost posilnilo. No potom som sa tam zasla este dat skontrolovat, pozreli na sono, ze je vsetko ok a vyziadala som si Rhesonativ (lebo som rH negat. a nebolo to prve tehotenstvo), tak mi ho pichli, ale musela som si plnu sumu zaplatit, prave kvoli tomu, ze som podpisala reverz.

@selenka7 koľko tt ste bola keď vám to začalo ? ...to čistenie ,,

selenka7
22. jún 2025
@marta_93

@selenka7 koľko tt ste bola keď vám to začalo ? ...to čistenie ,,

@marta_93 niekde na prelome 10/11 tyzdna. No podla sona sa rast zastavil asi 2-3 tyzdne dozadu.

marta_93
22. jún 2025
@selenka7

@marta_93 niekde na prelome 10/11 tyzdna. No podla sona sa rast zastavil asi 2-3 tyzdne dozadu.

@selenka7 jaj ale ste mala plod ..mne povedal prázdny gestacny vak ...môže to mať ľahší pôvod čistenia či ?? .

selenka7
22. jún 2025
@marta_93

@selenka7 jaj ale ste mala plod ..mne povedal prázdny gestacny vak ...môže to mať ľahší pôvod čistenia či ?? .

@marta_93 to netusim. Ja ani neradim na kyret neist, pokial to fakt nie je ze povedzme 5.-6. tyzden tehotenstva, nechem aby to tak vyznelo. Kazda zena sa musi rozhodnut sama, je tam vzdy riziko silneho krvacania.

marta_93
Autor odpoveď zmazal
marta_93
23. jún 2025

Môžem sa spýtať ako ste dopadla ?? ..autor

autor
23. jún 2025
@marta_93

Môžem sa spýtať ako ste dopadla ?? ..autor

@marta_93 o jeden den prisiel samovolny potrat doma, vycistila som sa a na druhy den na kontrole tam uz nic nebolo...

marta_93
24. jún 2025

Môžem sa vás opýtať aj ja čakám na čistenie doma ...keď to nepríde pôjdem na kyret ...ale mne to aj začne a prestane začne prestane ..dokonca aj s krvou začnem krvácať a prestane...nestalo sa aj vám to tak ?? ..

kacorsita
26. jún 2025

Prosim vas,kam mam ist alebo volat aby mi tu tabletku niekto v ruzinove predpisal?

marta_93
27. jún 2025
@kacorsita

Prosim vas,kam mam ist alebo volat aby mi tu tabletku niekto v ruzinove predpisal?

@kacorsita a aký problém máte ??

marta_93
28. jún 2025
@pralinka25

Ja som pockala na samovycistenie. Bola som v 8tt
Trvalo to 2 tyzdne.

@pralinka25 môžem sa spýtať mala ste v sebe plod či len vak ??

pralinka25
28. jún 2025
@marta_93

@pralinka25 môžem sa spýtať mala ste v sebe plod či len vak ??

@marta_93 je to uz 12 rokov ja si to uz tak nepamatam len si pamatam ze povedal ze nevidi srdiecko.

marta_93
28. jún 2025
@pralinka25

@marta_93 je to uz 12 rokov ja si to uz tak nepamatam len si pamatam ze povedal ze nevidi srdiecko.

@pralinka25 a vyčistila ste sa sama ? Veľmi ste krvácala či..

pralinka25
28. jún 2025
@marta_93

@marta_93 ano sama. prvy den bol trochu silnejsi potom ako klasicka MS

autor
28. jún 2025
@marta_93

@marta_93 ja sama v 7 tt nieco ako silnejsa menstruacia dokonca ani bolesti ziadne .

marta_93
29. jún 2025

A vicistila ste sa ?

autor
29. jún 2025

ano , za 1 den vyslo vsetko

marta_93
29. jún 2025

A veľmi silné ste mala či dalo sa to ???