icon

Je lepšie podstúpiť kyretáž alebo počkať?

1. aug 2024

Ahojte zienky. Žiaľ, nám dnes bol diagnostikovaný MA v 8tt (plod sa prestal vyvíjať v 6tt). Kyret som odmietla no predsa len, viete sa mi zdôveriť s Vašimi skúsenosťami či je lepšie podstúpiť kyretaz alebo počkať? Pripadne nejaké “tipy triky” na spustenie čistenia? Zatiaľ vobec nekrvácam ani nespinim. Najviac ma odrádza tá doba čakania potom na ďalšie snaženie, a samozrejme mám prirodzený strach, aby niečo nepoškodili. Ďakujem 🙏🏻🤍

Strana
z2
cca123
2. aug 2024

Keď som mala MA v 12 TT dali mi na pohotovosti na výber buď kyret alebo čípok...odporučili mi čípok nakoľko som ešte nerodila ..všetko prebehlo v poriadku ráno som si zaviedla čípok a do večera už bolo po. Prajem veľa síl ❤️

cukroska
2. aug 2024

@andovka007 Áno neverili sme s mužom,že to takto funguje.A tesne predtým asi týždeň som bola na kontrolu a bolo všetko OK. Alebo nebolo a doktor mi nepovedal neviem..Až na Sono také väčšie u iného lekára dopadlo akp dopadlo..Je mi to ľúto a cítim s tebou.

autor
2. aug 2024

Ďakujem za podelenie sa s vašimi skúsenosťami. Rozhodla som sa počkať do pondelku, v pondelok idem ešte na UTZ k inej gynekologičke, pretože od terajšej som akosi nedostala odpovede na moje otázky, resp sa mi nepozdával úplne tento prístup, tak dám šancu ešte jednému názoru a vysvetleniu. Potom budem riešiť kyret, ak sa samozrejme dovtedy nezačnem čistiť sama. Je ťažké to vstrebať a uveriť tomu celému, sme neskutočne silné bytosti, máte moj obdiv každá jedna z Vás čo si prešla akoukoľvek stratou. Ďakujem ešte raz 🤍

lilli110
2. aug 2024

Ahoj. Mrzi ma, co sa ti deje. U mna podobny priebeh pred cca 2 rokmi. V 7tt sa plod prestal vyvijat. Tyzden na to potvrdeny MA. Rozhodla som sa cakat vtedy, chodila som do prace, doma by som sa zblaznila. Trvalo to ale strasne dlho. Potratila som v 12tt. Pomaly mi klesalo hcg. V ten den sa mi pokazilo auto a isla som busom a ako zakon schvalnosti, v autobuse ma prehlo od bolesti a spustilo sa mi to. Uvidis par dni ako to budes zvladat. Ale ja uz by som sa rozhodla po tejto skusenosti pre kyret, nech to mam cim skor za sebou. To cakanie je nekonecne a narocne na psychiku. Dalsi rok som otehotnela a teraz tu vedla mna buva 4-mesacny krpec 🙂 drzim kazdopadne silno palce ❤ az sa mi slzy tisnu do oci, ked som toto citala... pretoze, co preziva taka zena, si vie predstavit ozaj len ta, ktora si tym presla.

autor
6. aug 2024

Ahojte dievčatá, len som Vám chcela povedať, ze už som po zákroku. Zvládla som to bravúrne, nie je to nič hrozné, po fyzickej stránke teda vobec nie, horšia je tá psychika. Personál a celková starostlivosť v nemocnici tip top od primára až po upratovačku. Už sa len zotaviť, pobehať vyšetrenia, a snáď to nabudúce vyjde všetko ako má. Ďakujem Vám ešte raz 🤍🤍

caramellka
Autor odpoveď zmazal
baba34
14. aug 2024

Ahojte v piatok nastupujem na kyretáž 🥺 to čakanie je neskutočne . Som 11+5tt a plod umrel v 7tt . Vcera som bola na kontrole , ale som tusila , že niečo nieje v poriadku 😒

autor
15. aug 2024

@baba34 ahoj, áno to čakanie je na tom najhoršie. Posielam ti veľa veľa síl, bude to dobré ❤️‍🩹

patkapagacova
15. aug 2024

@baba34 ahoj presne takto som to mala aj ja to čakanie je hrozne ale keď som mala už po zákroku uľavilo sa mi poplakala som si neverila som tomu čo sa stalo.. drzkaj sa posielam veľa síl 🥺🤍

Strana
z2