icon

Keby som otehotnela, tak by som podľa manžela išla na potrat

10. feb 2022

Sme zobratí rok, deti síce nechceme zatiaľ, ale manžel povedal, že keby som otehotnela tak smer potrat. Že iné riešenie tu neexistuje.
Od tohto bodu, mi neustále behá hlavou, že s týmto mužom prežiť život nechcem. Samozrejme, zhodli sme sa že dieťa zatiaľ nie, najskôr za pár rokov. Avšak stať sa môže kedykoľvek a ja by som svoje dieťa od prvej sekundy milovala. Ako toto mohol vôbec vysloviť?

kittykat22
10. feb 2022

Samozrejme ste sa zhodli, ze dieta az za par rokov? Tak to dufam, ze ked ste sa takto zhodli tak pouzivate dostatocnu ochranu. Avsak sa kedykolvek asi nic nestane pokial mas antikoncepciu alebo kondom.

jazula
10. feb 2022

Človek nahovorí občas vecí…ťažko 100% povedať, ako by sa zachoval v reálnej situácii.

mamina1419
10. feb 2022

Za pár rokov budete mať svoj štandard a ťažko sa vám bude prispôsobovať bábätku

junova
10. feb 2022

Chápem ťa, mne toto isté povedal, že keby sa zadarilo tretie. Je to od nich hnusné, čo i len vysloviť to. Tiež ma to veľmi sklamalo.

elizabet173
10. feb 2022

@kris_tin257 každá ochrana vie zlyhať, zvlášť na MK zlyháva dva krát toľko, ako v reálnom živote ...keď budú používať dva druhy súčasne, neverím, že by zlyhala. Ale to nie je podstatné, podstatné je, že takéto niečo vypustí z úst čerstvo ženatý muž. U mňa totálny primitív.

evaachesa
10. feb 2022

A si si istá že v budúcnosti bude chcieť dieťa? Nepripadá mi to tak.😳

autor
10. feb 2022

@cherry_cherry pred manželstvom toto nikdy, nikdy nevyslovil…

autor
10. feb 2022

@kris_tin257 nie nie je to tak. Proste “decko nás nebude zbytočne ťažiť” … opakujem, pred manželstvom takýto názor nemal

autor
10. feb 2022

@kittykat22 HAK ani žiadne hormóny nemôžem v žiadnom prípade. A kondom môže zlyhať

luccija
10. feb 2022

Má nejaké hlúpe názory.Bola by som veľmi sklamana

sono2
10. feb 2022

Dobrý manžel. Ľúbi len sám seba.

sono2
10. feb 2022

Wow a to veríš že ho niekedy ťažiť nebude?
Ešte aké vyjadrenie že decko

oblecenie99
10. feb 2022

Co už na takú perlu reagovať od čerstvého manžela.. Možno niečo v štýle "úf, dobre ze hovoríš dopredu, keď budem spolu s TEBOU, tak sa budem chrániť viac ako inokedy,".

kris_tin257
10. feb 2022

Fuuu tak keď je to tak a čítam si takéto príbehy tak potom som fakt rada že som povedala drahému že sa nechcem vydávať že chcem najprv dieťa a svadbu až neskôr ... Porazilo by ma, ak je to teda tak ako to píšeš a má takýto názor tak potom k inému ako k rozvodu to smerovať nebude

madeline1
10. feb 2022

Hlavne ste manzelia, preco si ta bral, ked by nechcel dieta s tebou? Co je to za charakter? Bolo by to ale rovnako nevhodne aj od nie manzela. Ste asi mlady, ak je to len civilny sobas, rozved sa. A druhy krat spoznaj aj partnerovo vnutro a nazory na rodinny zivot.

madeline1
10. feb 2022

@sono2 ten jej manzel je este sam decko

brembo
10. feb 2022

ked ste sa vopred dohodli,že dieta nie hned ale časom,tak toto vobec nie je v poriadku. že na potrat. Debil.
Zrejme ani deti vobec nechce. Nevidím velku perspektívu tohto manželstva,po čase ty dieta zrejme budeš chciet,ale on už má rozhodnuté. Možno po čase zmení názor,ale len možno. Budeš s ním zabíjat čas?

elizabet173
10. feb 2022

s takýmto mužom by som nechcela byť ani do konca tohto týždňa, nie do konca života. Sebec

kittykat22
11. feb 2022

Kondom nemoze zlyhat. Jedine, ze by praskol a to si mozes zobrat tabletku PO. Nezastavam sa toho, co ti povedal tvoj manzel. Ale chapem, ze pokial ste sa jasne dohodli, ze dieta teraz nebude, tak sa k tomu stavia tak negativne. Z tejto diskusie a toho, ze si registrovana na konikovi by som povedala, ze si na dieta pripravena a mozno po nom aj tuzis. Na rozdiel od tvojho muza.

yoxinka
11. feb 2022

“Decko nas nebude zbytočne ťažiť” … čo ti poviem, názor zrelého muža … 🤦‍♀️.

nwnw
11. feb 2022

Ja nepochopim naco ste sa brali, ked nechcete deti 🤷. Ako veriaca nie som,ale to asi ani vy,ked "smer potrat".
To je snad nejaky sport..? Svadba, rozvod, svadba, rozvod. Asi prekazkovy beh a prekazkou su tie deti.

ankare
11. feb 2022

Júj, ani s ním dieťa nemaj, nezaslúži si žiadne. Máš na lepšieho chlapa! Držím palce!

kiki68
11. feb 2022

Myslim ze take manzelstvo nema perspektivu. Pokial toto nebolo vyriesene ako definitiva pred manzelstvom, tak ani nemalo vzniknut. Myslim ze taketo nieco by bol aj pre cirkevny sobas vazny dovod na anulaciu. Jednoznacne by som zvazovala rozvod. Pretoze on nazor nezmeni a Ty podla toho ako to opisujes jedneho dna tie deti chciet budes. A je skoda skoncit ako slobodna mama len skrz blby vyber partnera. Na potrat nepojdes a keby ides , tak o 20 rokov ho budes nenavidiet a seba tiez.

kiki68
11. feb 2022

@kittykat22 Kondom zlyhat moze, male percento, ale moze. My sme napr mali jednu seriu od durex a boli tam dva prepichnute kondomy. Riesili sme to ihned s firmou a okamzite ziadali aka sarza to bola atd. Ale nehoda sa stala a nastastie som vtedy neotehotnela. Ale zase na potrat by sme ani po tej nehode nepomyslali. Ale vzdy sa moze nieco stat. U muza je idealna vazektomia.

autor
11. feb 2022

@nwnw vieš.. sme veriaci.. a to viac ma zranila tá veta..

autor
11. feb 2022

@nwnw + svadba nie je o deťoch. Prepáč, ale nie. Má byť z lásky a nie na plodenie detí. To je však vedľajšie.. takúto názor som nečakala ani v najhoršom sne

ladycat2021
11. feb 2022

moj priatel bol 2x zenaty .. prvy krat sa rozviedol prave kvoli tomu, ze jeho zena nechcela mat s nim deti .. a ja by som urobila to iste .. s takym clovekom by som neostala

acrobaleno
11. feb 2022

@nwnw Ja nechcem deti, ale chcem sa vydať. Takže táto tvoja poznámka, že načo ste sa brali, keď nechcete deti je scestná. A tie páry, ktoré nemôžu mať deti a napr. vedeli to pred svadbou?
@autorka toto si treba vydiskutovať pred svadbou, pretože to nie je otázka o záclonách. Dieťa je najvyššia obeta, to sa ti zmení celý život.

autor
11. feb 2022

@acrobaleno súhlasím a súhlasím. Avšak znova zdôrazňujem, že sme to pred svadbou iz riešili

yoxinka
11. feb 2022

Veriaci človek povie, že keď jeho manželka otehotnie, tak smer potrat, lebo nebude im decko komplikovať život … tak to buď má pán manžel nejakú divnú vieru, alebo vôbec veriaci nie je, len také to tradičné chodenie do kostola. Ty si sa s ním poznala pred tou svadbou? Veď toto sú úplne zásadné veci, ktoré by ste mali mať poriešené a poznať postoj toho druhého … 🤷‍♀️