Koľko stojí interupcia?
no už som otázku napísala hore ďakujem za info
@biela_sova ďakujem 👍🏻
@mint_blossom pri znasilneni je potrat pre zenu dvakrat horsí, jedna trauma zo znasilnenia, druha trauma z potratu. To clovek nezabudne cely zivot. Lebo vie, ze mal dieťa a to dieta zabil. Tak ako nezabudne ani na znasilnenie. Znasilnenie neni dovod na potrat. Dokonca to dieta narodene moze zene ponoct sa s traumou vyrovnat.
@dagmarovita to z vlastnej skúsenosti či divoké teórie?
@veselo_neveselo Moralka je len jedna a to tá, ze kazdý mame moralny zakon v sebe. K tomu aby niekto vedel mat názor na potrat stací, ze je človek. Tu neni potrebne to vysvetlovat dokazmy biologie, biochemie, kazdy vie ako to v prirode chodí
@bluka2 to su logické fakty. Ano z vlastnej skúsenosti
@luscious a kto ale povedal že na tom nemám laskavo si nechajte svoje *ebnuté reči pre seba ak nevieš normalne odpoveď tak nestrkaj nos všade
@lilope kto mlčal žienky moje krásne ja som sa vás ale nepýtala na vaše názory len na to koľko to stojí nemyľste si veci a čítajte s porozumením ak by som nechcela tak si ho nenechám a trol nazývaj seba nauč sa hlavne čítať už mi to tu tak lezie na nervy a že vraj mamičkovské forum no mamičkové asi tazko keď je tu toľko zla a nenávisti.. a neodpovedala som preto lebo skoro ani jedna odpoveď nezodpovedala otázke a ak aj áno ja nemám cely deň čas vysedavať pri mk ako vy a odpovedať na každú jednu otazku a vám ktoré ste odpovedali normálne ďakujem
@omama40 už som sa k tejto téme vyjadrovala a pre mňa to logiku nepostráda, pretože ja by som na interupciu išla kvôli sebe a nie kvôli dieťaťu. Ak sa pri sexe chránim, tak kvôli sebe, aby som nemusela podstupovať zbytočné rizikové zákroky. Ak by som si zvolila interupciu pred adopciou, tak kvôli sebe, pretože ja by som pravdepodobne ostala psychicky poznačená viac ako pri interupcii a to nedovolím. Som v tomto totálne sebecká a mám plné právo na to byť či už to u niekoho logiku postráda alebo nie. Ty kľudne môžeš porodiť a vychovať ďalších 10 detí, za každú interupciu. Vtedy ich budeš živiť ty a nie tie, ktorým tu hovoríte do duše. Tie sa zatiaľ vysporiadajú s menšími/väčšími/žiadnymi výčitkami po zákroku. Ja volím menšie zlo pre seba a nie pre dieťa a vôbec sa za to necítim zle a ani nikdy nebudem. A taktiež to nikto a nič nezmení, našťastie tieto vaše básne o vraždách nemajú žiadnu váhu ani v zákone a ani v osobných životoch ale tu sa môžete vypísať.
@miriam11 Smutná realita je neúcta k životu ako takému. A ja zas rešpektujem právo na život toho nenarodeného dieťaťa, ktoré sa nedokáže brániť, hoci my ľudia mu dávame rôzne "prívlastky" /podotýkam, aby sme svoju situáciu ľahšie zvládli.../, kým uzrie svetlo sveta...,stále sú to pre mňa iba hry so slovíčkami...., ako nedokáže prežiť novorodenec bez pomoci vonkajšieho sveta, tak nedokáže dieťa v lone matky prežiť bez jej vyživovania...Úcta k životu sa dnes z našich životov vytráca...A nepresadzujem svoj názor, ale som napísala, že sa stotožňujem s názorom Najvyššieho na život nenarodeného človiečika /na čo dnes nie že zabúdame, ale ani o tom uvažovať nechceme/...A či sú naše rozhodnutia správne v absolútnom zmysle z dlhodobého hľadiska, na to dá odpoveď vždy iba čas...A nikoho tu nechcem súdiť, to nie je mojou vecou, to prináleží niekomu inému...Prajem vám všetko dobré, nech sa iba darí....A opakujem: ďakujem matkám, ktoré v ťažkých situáciách dali šancu svojim deťom žiť...
@autorka prečo to adresuješ mne? Niekde v diskusii som sa vyjadrovala k tomu či máš alebo nemáš ísť na potrat? Nie, to bol môj prvý príspevok a nebol adresovaný tebe, tak sa nauč čítať ty. A rovnako by si sa mohla naučiť používať internet na potrebné veci, nielen na zakladanie anonymných diskusií, ktoré majú účel rozhádať ostatných. Neuviedla si z akého dôvodu chceš ísť na UPT ani v akom meste, ani na akej ambulancii, čo všetko je potrebné vedieť pri určovaní jeho ceny. Takže nikto ti tu nebude vedieť uviesť presnú sumu, to si vieš nájsť len sama, použi hlavu a prídeš na to.
Téma, kde ti nemôže nikto relevantne odpovedať z vyššie uvedených dôvodov môže byť založená len na rozprúdenie vášní, ako tu býva pravidlom. Dúfam, že si to plne pochopila, už jednoduchšie sa to nedá.
Nechaj...tvoje najlepšie rozhodnutie.
Teraz je to ťažké...a neraz to bude ťažké. Ale dieťa Ti dá toľko lásky, ako nikto. Určite budeš šťastná, že si sa rozhodla bábätko si nechať. A pyšná na seba aj na dieťa. Tvoje dieťa.
@cocolino234 veľmi veľký potlesk 👏👏👏
Cena je nižšia ako hodnota toho života.