Kyretáž alebo samočistenie
Ahojte, uz po druhy krat prezivam zamlcany potrat. Obrovska bolest...
Dr. mi dala na vyber bud kyretaz alebo pockam kym sa to spusti same
Podla sona som mala byt 8+5 ale plod je velky na 6+2
V marci som uz jeden kyret abslovovala tam to skoncilo tiez tak 7-8tt, ale uprimne bojim sa ist na to opäť.
Na druhej strane bojim sa aj toho ake to bude ked sa to spusti same..
Tie ktore si si to prezili, co by ste si znova vybrali?
Deticky este nemam ziadne a velmi sa bojim ze ak pôjdem znova na kyretaz môze sa nieco stat, alebo sa mi oslabi maternica a bude problem v dalsom tehotenstve :(
@petricka22 neviem aspon tak som to citala....ja ked som bola napr na kyretazi v Kochu v BA tiez som videla na chodbe babatka ale nastastie izbu mi dali samostatnu
@nika_val no verim..asi to neni prijemny pohlad na to cele😢😢 v tomto je ta kyretaz fakt vyhoda..ze nic nevidim
U mňa to bolo silnejší a dlhsi menzes, odchádzali zo mňa väčšie krvné zrazeniny. Ale nič, čo by sa nedalo zvládnuť. Mysli pozitívne. A na záver... V čase očakávaného TP potrateneho dieťatka som otehotnela a mám krásneho synčeka. Držím palce!
@ankare kiezby to bol aj moj pripad :( lenze nas cakaju este vysetrenia (hematologia,genetika...)..a zevraj sa dlho caka na vysledky, takze to cakanie bude asi dlhsie kym mozeme znova skusat :(
@ankare a v ktorom tyzdni si bola? ked to bol ako silnejsi menzes?
Asi v 7.tt. ale keď som prišla na sono na pohotovosť, dr. už nič v maternici nevidel, ktovie, kedy sa embryo prestalo vyvíjať. Ja som ešte nemala potvrdené oficiálne tehotenstvo, len testy som mala pozitívne, v ten týždeň som mala ísť 1.x do poradne.
Autorka, mne po kyretazi uplne dodrbali maternicu, uplne som stratila menzes.
Po prvom potrate som sa cistila sama, cakala som dvojicky. Bolo to celkom bolestive myslim fyzicky, strasne ma boleli krize a brucho. A teda moje polodiky som si nasla na vlozke, to nebolo nic prijemne, lebo uz to malo tvar cliveka. Cistila som sa ale dlho, nieco mi tam ostalo a aj mesiac som preto krvacala. Nakoniec to ale vyslo.
No a po druhom potrate som sla na ten kyret ako pisem hore a odvtedy nemam menzes, uz 3 roky.
asi sa mi to zacalo rozbiehat...boli ma brucho ako prvy den MS, a uz som zacala jemne krvacat
Držím palce nech to prebehne čo najmiernejsie 🙏 myslím na teba ❤️
Drž sa, snaž sa byt čo najviac v klude a skusiť z mysli vytesniť to že sa deje prave to čo sa deje.. je to tažké ale dá sa to..
Držim palce nech to je či najrychlejšie a najmiernejšie 🍀
tak...asi to najhorsie je za mnou... uz som bola zbalena ze ideme na pohotovost, lebo bolest sa zacala stupnovat a bala som sa..ale trebalo mi este ist este strasne na wecko (cikat) a v tom z nicoho nic ako som si tam sadla som dostala silny krc a doslova to vyslo naraz..najprv velka hrudka krvi a hned za tym asi ten plodovy vak (bolo to biele tak predpokladam ze to bolo ono ) a potom zas len hrudky krvi....akonahle to vyslo prisla neskutocna ulava a uz zase len mierna bolest... dakujem vam snad to uz horsie nebude🙏
zatial to zvladam bez tabletky proti bolesti
Ahoj. Mrzí ma tvoja strata .. 💔
Len som ti chcela povedať - príde mi strašné (pre teba), že tvoja rodina o ničom nevie a dokonca sa ide narodiť dieťa v podobnom termíne. Ak je to blízka rodina, niekto, s kým si aspoň trochu rozumieš, resp. aspoň nie ste úplne proti sebe, veľmi ti odporúčam povedať to. Rodine, a predovšetkým tej druhej mame. Veľmi pravdepodobne pre teba bude zbytočne ťažké, ak to budes tajiť a tváriť sa dlhodobo, že sa nič nedeje. Naopak, úprimný rozhovor môže veľmi pomôcť. Tej druhej mame k vďačnosti za vlastné dieťa a aj tebe. Nám zomrela dcéra v 38.tt bezproblémového tehotenstva. V deň, keď som sa to dozvedela, rodila v tej istej miestnosti jedna vzdialenejšie kamoška. V noci, keď som čakala na začiatok vyvolania pôrodu, porodila v tej istej miestnosti moja priateľka dcéru. Neviem si predstaviť, že by nevedeli, čo sa mi stalo. Ich súcit (v pravom zmysle slova - compatire, zo slov trpieť s) mi veľmi pomohol - hovorili a písali mi, ako to prežívajú - veľmi mi pomohlo vedieť, že im to nielenže nie je jedno, ale že napriek radosti z vlastného dieťaťa si uvedomujú, aké hrozne chvíle zažívam. Bolo to také zvláštne puto, čo medzi nami vzniklo. Neviem si predstaviť, že by to nevedeli, keď som prvý raz držala ich deti v náručí. To, že to vedeli, mi dovolili slobodne plakať, prežívať to všetko slobodne. A zároveň si dopriať ten pocit že takato by teraz bola Sára. Lebo ten pocit sa prirodzene natiskal a neviem, čo by s mojou psychikou robilo, kebyže sa tváril že pohoda. Prosila som ich, aby sa slobodne tešili zo svojich detí. A aby mne dovolili slobodne plakať. Priateľka je teraz krstná mama Juli, ktorá sa narodila o rok...
Hrozne ma mrzi keď toto čítam.. normalne sa vraciam k tomu dňu u mňa a keď si predstavim čo prežívaš..
U mňa to bolo podobne silne nutkanie na wc(na malu), potom silny krč a vyšlo to s vela vela vela krvi.. až na ten rozdiel že mne bolesti ani ulava neprišla potom ..ja som si bola 2krat pytat injekciu od bolesti 🙁
Takze dufam že tym že tebe sa "ulavilo" (aspon fyzicky) tak že to budeš mať lepšie ..
Drž sa.. bud so svojim partnerom, oddychuj a snaž sa byť čo najviac v klude to ide
Verím,že najhoršie máš za sebou. Myslím na Teba.
ahojte, za kolko dni by som mala zbehnut si to dat skontrolovat, ci vyslo vsetko? aj teraz cez vikend mam skocit na pohotovst? alebo myslite ze to pocka do utorka ked som objednana k svojej dr?
Počká to do utorka.. môžu z teba vychadzat ešte zrazeniny dovtedy stale sa môžeš čistiť netreba to unahlovať..
ale nastastie som to zvladla fajn si myslim...ani som si akokeby nestihla vlasne uvedomit co sa prave deje...mozno tym ze to uz bol druhy potrat alebo mozno to len pride... najhorsie boli tie 2 hodiny kym vyslo to co malo a potom uz len silnejsie MS bolesti (dala som si 1 tabletku na bolest) a bolest bola prec..odvtedy uz nic neboli a uz to je ako klasicka MS
co ma ale mrzi je to ze sa to stalo cele doma, na wc ☹ bolo to tak rychle ze sa nedalo nic robit a keby som nesla na to wecko tak by som cela pretiekla v aute na ceste do nemocnice
S kontrolou sa neponáhľaj, aby si sa pekne vyčistila a potom Ťa už len skontrolujú. Drž sa!
Keď sa ti skončí krvácanie tak sa môžeš potom objednať ku gynekológovi na kontrolu. Či je všetko ok. Či si sa čistila pekne. A teším sa že si zvládala potrat doma, predsa sme silné ženy🙂)
ahojte, tak bola som vcera na kontrole na usg...maternica bola uplne cista, nic tam uz dr. nenasla. Nebolo potrebne dat ani injekciu na stiahnutie maternice. Takze som bola velmi rada. Dakujem za podporu aj vdaka vam dievcata som to zvladla takto doma🙏❤❤
Tak to je super že si sa vyhla zakroku a celkovo aj nemocnici.. a hlavne teda že si v poriadku po zdravotnej stránke 😊
Prajem vela štastia nech sa čo najskôr podarí dalšie tehu a tento krát už do uspešného konca 😊🍀
@nika_val dakujem pekne🙏 len teraz este ma cakaju vysetrenia, reproimunologia, hematologia, partner aj spermie pre istotu..a caka sa tam veru dlho co som si zistovala :( cize budem rada ak do konca roka budem mat vysledky
Paráda! Prajem Ti zdravé a krásne dieťatko!
Ja som si zvolila vyčkavaciu metódu a už by sim druhý krát nedala,určite kyretáž.Niečo hrozné na psychiku,človek nevie kedy to príde ako to bude prebiehať a ten čas, kým to príde je hrozný.Ja som mala 2 a pol dňa bolesti ako pri pôrode, vkuse išli zo mňa veľké kusi krvi a až po dvoch dňoch vyšiel plod a potom strašná úľava. Na kontrole u gynekologa mi bolo povedané, že zostali ešte vo mne nejake kusi krvi ale že pri prvej menstruacii sa to vyplavi samo a aj tak sa stalo.Od vtedy mám menštruáciu dost silnú.Neviem či ťa bolesť bola väčšia psychická alebo fyzická ale určite už by som išla na kyretaz, ak by sa mi stalo niečo takéto ešte raz.Hrozna bolesť a keď clovek vidí ako kusy jeho vytúženého babetka padaju do záchoda, tak nema chuť ani žiť. Psychicky to cloveka úplne odrovná.Za mňa určite kyretaz aj ked som to ešte nikdy neabsolvovala ale ta bolest pri vyckavacej metode je hrozna.
@zuzkamati ja som mala asi stastie teraz alebo neviem, ale pre mna praveze tento samovolny bol lepsi, co sa tyka aj psychiky, zotavenie, a ani ta bolest fyzicka nebola strasna (iba ako silnejsia MS) ja som dlho ani necakala presne tyzden to trvalo od dna ako som sa dozvedela ze babatko nerastie po kym sa to cele nespustilo

Plod samotny neuvidiš ale mna dosť šokovala keď som videla samotny ten asi to bol cely gestačny vak so všetkym.. 😓