Kyretáž - priebeh v deň príjmu
Ahojte, čaká ma kyretáž v nemocnici, moja doktorka mi vlastne nič nepovedala, a keď som sa jej pýtala, tak nebola moc zhovorčivá. A v nemocnici ma objednala sestrička, dala papier, aké predoperačné a čo si treba priniesť.
Ako to prebiehalo u vás?
Ráno príjem, potom ste ako dlho čakali? (kedže treba nalačno, ani piť nemôžem, tak reku, koľko budem v tom teple čakať).
Pred operáciou ste mali najprv aj vyšetrenie u doktora, alebo vás vzali hneď na zákrok?
Píšu, že treba pyžamo, župan, papuče... po zákroku ste ešte ležali na izbe v pyžame nejaký čas?
Tie vložky.. krvácali ste po zákroku? Ako vás dali na izbu mali ste sa prezliecť a dať si vložku?
A brali ste si veci len tak do tašky na ten jeden deň, či kufor?
Brali ste si potom aj nejaké jedlo, najesť sa po zákroku?
V nas v nemocnici : rano som prisla na lacno a prezliekla si nocnu koselu. So sestrou som vypisala este nejake papiere. Umiestnili ma na izbu a tam som asi hodinku cakala kym ma vezmu. Prisiel sanitar, odviezol ma na salu, tam mi spravili este rychle sono (sono a vysetrenie mi robili ked som sa bola objednat v nemocke na kyret), zaviedli kanylu a uspali ma. Stale som mala oblecenu koselu az kym som nesla domov. Prebrala som sa na izbe, dospavala este par hodin, tiekla infuzka. Poobede ma pustili domom. A krvacala som po zakroku, bolo treba menit vlozky. V malej taske som mala nocnu koselu, slapky, vlozky, vodu na pitie. Urcite netreba kufor na tych par hodin.
Mne robili predoperačné v nemocnici v deň zákroku. Prišla som na príjem, odtiaľ na oddelenie. Prezliecť, EKG, kanyla, potom sme šli na interné tuším (tam len skonzultovali výsledky); potom anesteziológia, tam nejaký krátky pohovor.
Odtiaľ späť na oddelenie, čakala som tuším až do obeda, možno aj nejak poobede, kým ma zobrali. Na sálu ma odviezli, preskočila som na operačný stôl a za pár minút už ma uspávali. Prebudila som sa na pooperačnej izbe, previezli ma na tú moju pôvodnú na oddelenie. Bolo mi zle, nevedela som sa ani na nohy postaviť, točila sa mi hlava, ešte som driemala a dospávala. sestričky ma poslali tuším cikať, čo bolo dosť náročné v tom stave točenia hlavy. Určite odporúčam vziať si vodu a nejaké jedlo, cukor, mne to pomohlo. No a potom prišiel primár, ktorý mi povedal, že ak chcem ísť v ten deň domov, musím za ním po vlastných prísť o poschodnie nižšie na sono a keď to zvládnem, tak ma prepustí. No kým som sa odhodlala tam ísť, aj so sestrou ako doprovodom, tak ubehol nejaký čas (fakt mi bolo zle, ale Tebe snáď nebude), ale nakoniec sa podarilo, spravil sono kde mi ukázal, že je všetko vyčistené a prepustili ma domov, bolo cca osem hodín večer.
Ja som bola po MA napr hned hospit . Keďže som mala ísť na poradňu a krv bola som nalacno . Okolo 09.00 ma prijali. Ur9bili vyšetrenie,sono
. Pred zákrokom mi urobili ekg ,anestez.a okolo 13.00 ma brali na salu. Večer domov .
Mala som ich pyžamo a aj som bola prevezený na izbu s vložkou.
Keď som išla na iný zákrok. Tak ráno príjem. Pripravili ma . Kanila,infuzia atď a išla som na rad podľa poradia aké si oni určili dopredu ... v ten deň to nebolo lebo bolo veľa akútnych sekcii . Na ďalší deň ma dali prvú.
Teraz tuším ideš deň dopredu do nemocnice . Ale to neviem ci platí na každom oddelení. Chirurgia u nas napr áno.
Všetko robili pár dní predtým aj sono, vyšetrenie, predoperačné anestéziológ...
V deň zákroku som bola 7 čakalo sa dlho.Ostatne už baby napísali krvácala som mierne, za pár hodín som išla domov.Najhorsie bolo pre mňa nepiť a jesť🙂zober si banán, niečo malé rožok a veľa vody mňa veľmi smadilo po zákroku
Normalne sa rychlo spravilo sono, odovzdala som vtedy papiere, potom prisla sestra a dala kanylu, za 15 min som uz isla na salu, zobudila sa s porodnou vlozkou medzi nohami. Par hodin pockala a potom mi pichli rhegu a isla domov. Musel prist doprovod. Uz je to davno, ale ten postup asi moc iny nebude. O dva tyzdne som mala volat o vysledky histologie
Všetko robili pár dní predtým aj sono, vyšetrenie, predoperačné anestéziológ...
V deň zákroku som bola 7 čakalo sa dlho.Ostatne už baby napísali krvácala som mierne, za pár hodín som išla domov.Najhorsie bolo pre mňa nepiť a jesť🙂zober si banán, niečo malé rožok a veľa vody mňa veľmi smadilo po zákroku
@luccija mne dali ovocny sladeny caj po zakroku, lebo som mala nizky cukor a isla im tesne pred nastupom na salu do zachvatu. Takze to tam riesili S tymi, hned mi davali glukozu a po prebudeni ten slubovany caj
Vložky ste si brali také normálne, čo používate? Či nejaké väčšie z lekárne?
Na ten župan sa spýtam, či to treba. Lebo mám len teplý zimný a to mi príde zbytočné nosiť a zaberie to priveľa miesta.
A krvácali ste koľko dní?
Menštruácia vám potom prišla kedy, či rozhádzalo vám to nejak cyklus?
Mne dr. len povedala, že môžem krvácať po zákroku aj nemusím.
Krvacala som iba pár hodín. Potom som sa opäť rozkrvávala tak sme išli na pohotovost ,zostal tam 8mm kúsoček. Tak sa cakalo . A spinila som presne 21 dní. Na 27 deň ako vždy mi prišla MS .
Bola som dvakrát . Pár dní pred zákrokom predoperačné.Prisla som ráno na 7:30h . Urobili mi ultrazvuk, vypísali nejaké papiere.Cakali sme na izbe, prezlečené v pyžame.Zupan netreba.Postupne po nás chodil sanitár,dali oblbovak,po zákroku nás odviezol na izbu.Vlozky som mala hrubé,tie na noc. Prvý krát som krvácala dosť, druhý úplne slabo cca tri dni. Ležala som tam asi do tretej,dali nám obed a hajde domov 😉 určite si treba poriešiť odvoz a neísť sama domov.Mne bolo veľmi zle takže by som to neodsoferovala.Držím palce
A pomohol vám ten zákrok?
Mňa dr. poslala, lebo že aj po skončení menštruácie mám stále vysokú sliznicu, že mi to neodkrváca všetko, čo treba.
Mne to nejak problémy nerobili (len občas väčšie kúsky som krvácala), vraj sa to môže upraviť, nemusí. Ale neupravilo sa to, dokonca mám menštruáciu ešte slabšiu, tak reku už idem.
A aj ste sa nejak viac oholili, či stačí tak normálne?
Ja som tam bola kvôli missed abort, nie z dôvodu ako sa chystáš ty, takže nepomohlo.
Mna poslali hned, nemala som cas sa pobalit. Dosla som vlastne bez nicoho len s kabelkou. Vobec nevadilo. Vsetko mi dali, hned ma zobrali na salu a po 2h som isla domov. Otazka par hodin. Kramare.
Mne to pomohlo tak cca na rok a potom som bola znova.No a tak asi 5 rokov pokoj, momentálne som rok po hysterektomii, keďže som mala myóm.Ale cítim sa super, všetko je v poriadku tak si užívam život bez menštruácie 🙈
Ja som mala prísť o 7:00 a presne o deviatej som mužovi písala sms, že už mám po zákroku. Bola som v súkromnej, takže mi dali nočnú košeľu (aj župan, ale ten som ani nevytiahla zo skrine), na izbe som sa prezliekla, prišli mi napichnúť kanylu a spraviť EKG. Sono mi už nerobili. Tú nočnú košeľu som mala potom celý čas na sebe, počas zákroku samozrejme vyhrnutú, čiže prezliekala som sa až keď som išla domov. Vložky mi dali oni, tie popôrodné. Potom som ešte driemala, chodila ma potom cca každú polhodinu kontrolovať sestrička, či veľmi nekrvácam. No ja som v ten deň aj neskôr v podstate len špinila, cca týždeň červená krv a ďalší týždeň hnedá. Čiže na doma mi stačili intímky, von som si ten prvý týždeň pre istotu dávala vložku.
No a okolo dvanástej mi priniesli ľahký obed a potom som pod dohľadom sestričky mohla vstať a ísť na wc. Cítila som sa úplne v pohode, takže 12:30 som mohla ísť domov. Kontrolné sono som mala po týždni. A na ďalšiu menštruáciu ešte čakám, keďže som len 3 týždne po zákroku. Myslím, že ani ovulácia ešte nebola. Ale ja som bola po potrate, čiže to ešte musí klesnúť hcg a potom nabieha cyklus. V tvojom prípade je podľa mňa možné, že ďalšiu menštruáciu dostaneš ako obvykle.
A inak, v deň zákroku som sa cítila fajn, no na druhý deň som bola ako keby ma prešiel parný valec. Bolela ma hlava aj podbruško, unavená som bola hrozne, z postele som celý deň pomaly ani nevyliezla.
1. Čakáš tak dlho, kým neprídeš na rad. V nemocnici majú svoj operačný program, niekoho vezmú o 8:00, niekoho o 13:00 - ak teda nejdeš do súkromnej na presný čas.
2. Pred zákrokom vyšetrenie u lekára - kontrola sono.
3. Mne nechali ich operačnu košeľu počas aj po zákroku. Papuče sú zaklad. Do svojej košele som šla až na noc keď som mala nemocničnú košeľu špinavú.
4. Krvacala som, niekoľko hodín ako menštruácia, potom menej. Mne zakázali používať moje vložky, dávali mi ich nemocničné na ktorých sa im dalo lepšie kontrolovať krvácanie. Nohavičky som si mohla dať až po niekoľkých hodinách. Ale vezmi si aj svoje - minimálne na cestu domov.
5. Iba najnutnejšie veci do kabelky. Väčšinou na druhý deň púšťajú. Takže žiadne zbytočnosti. Jedlo po zákroku áno. Ja osobne som dostala prvé jedlo po narkóze nejaké mastné kapustové niečo, takže moje snacky z domu ma zachránili.
Inak klasika príjem ako v nemocnici, papiere, napichutie ihly, pred zákrokom ATB do žily.
Keď sa pýtaš na holenie - ja som to mala ako akútny zákrok, takže aká som prišla, taká som bola - nič moc. Ale keby to mám plánované asi sa pripravím, neviem.
Ja som bola v štátnej nemocnici takže pustili až za 24 hodín, inak niekde púšťajú aj skôr, žiaľ moja nemocnica má takúto zmluvu, aby im bola hospitalizácia preplatená.
Pred prepustenim na druhý deň mi bolo dobre a krvacalo to slabo takže už ani nevysetrovali a rovno ma pustili.
Inak na sálu ma zobrali 3:20, 3:,50 som sa našla zobudena v posteli, takže pol hodinku dokopy cesta na sal, uspatie, zákrok aj cesta na izbu späť. Narkóza bola krátka, takže som bola hneď fit.
Držím palce.

Ahoj, ja som bola objednana na 3 hodinu. Prijali ma o 4. Tiez som musela byt od rana nalacno😒. Najorv ma dr vysetril. Potom ma prioravili a cca o pol 5 ma vzali na salu. Bola som tam asi 15 min. Ja som bola v sukromnej nemocnici, cize som si nebrala nic. Dali mi jednorazovy plast aj papuce. Po zakroku som bola chvilu na pozorovani a cca o 7/8 vecer ma pustili domou. Tusim mi dali aj nieco lahke zjest. A vlozky som si mala doniest na cestu domou velke hrube, silno som krvacala, ano. Drzim palce.