Má moja mama právo biť ma?
Dobrý večer prvý krát som rada,že je možnosť pridať anonymnú diskusiu tak vám napíšem môj problém.
Moja mama ma často bije nie každý deň ale viac krát do týždňa áno a to za všetko...zbije má s čímkoľvek čo je po ruke metla,varecha, čokoľvek je mi to trápne a ponižujúce má nato právo? Robí dobre?
urcte to ries s mamou a to rozhovorom alebo listom. ked je klbko nervov ako pises jej reakcia nemusi byt prijemna, moze sa nahnevat,ale ak ma vas rada a ma nejake city nezabudne na to a bude ju to nutit nad tym premyslat a vstupit si do svedomia. drzim palce
och moja, je mi to luto, vdaka tomu co tvoj otec urobil a ze tvoja mama to nezvlada trpite vsetky deti, ty si najstarsia tak sa to na teba znasa asi od nej... a necudujem ze sa ti neda ucit, ved aj ty si asi uz z toho celeho vycerpana... neviem ako by som ti mohla pomoct... bojim sa ze tvoja mama to nepochopi, ako pises ktovie ako zareaguje (ja nemam taku mamu ako ty a tiez sa jej bojim nejake veci povedat lebo uz tusim reakciu a to som uz daaavno dospela...), ak by si cokolvek potrebovala kludne napis IP a ta mala sestricka co to nechape, chudiatko tiez... a co brat ten to ako znasa?
@martinka13 Taká "supermatka" sa nespamätá....Ale vybíjať si zlosť na vlastných deťoch mi príde primitívne. Pani máma je frustrovaná z toho, že ju odkopol chlap a tak mláti hlava-nehlava...
Preco mam pocit, ze tu niekto obhajuje spravanie matky. Toto co autorka napisala vobec nieje dovod nato aby jedna matka sa mala takto spravat k svojim detom. To skor by som prefackala matku aby sa spamatala. Puberta je citlive obdobie pre vsetkych v rodine. Ja si nedovolil nahucat na dceru v podobnom veku, pretoze to zanecha do buducna stopy na dalsej komunikacii a vztahoch.
Ahoj,velmi ma.mrzi citat riadky,ktore pises. Mas to tazke,si citlive dievca a velmi dobre,mile,ktore si nezasluzi taketo trapenie. Sama som nemala dobry vztah s mamou,sice ma nebila,ale mala svoj "rozum",nijako mi neprejavovala city,rozpravat sa s nou nedalo,kricala po mne,so strachom so chodievala domov,z coho ma bude obvinovat zase. Moje vykupenie bolo jen odist z domu,ty to mas o to tazsie,ze mas mladsiu sestru,o ktoru sa uzasne staras. Moc ti.drzim palce,aby si zvladla toto tazke obdobie,ak by si nieco potrebovala pomoct,poradit,napis mi IP.
Myslis, ze by mohol niekto o tom tusit, ako sa mama sprava? Z rodiny, zo susedov, ucitelka? je u vas aj krik? Lebo ja sa obavam, ze ked to budes riesit ty osobne, aby si to potom s tebou mama este dodatocne nevybavila - ze ja sa tu o teba staram, a ty ma za chrbtom ohovaras a pod. Myslim, si ze by ta pomoc mala prist odniekial zvonka.
No tak podla mna to rozhodne nie je normalne!! Aby si dostala facku za to ze pomalsie jes ? To co je toto? Mna rodicia nikdy nezbili ani facku som nikdy nedostala a urcite nikdy neudriem ani moju dceru. (Samozrejme neodcudzujem vychovnu po zadku ale ja si to necham na velmi krajny pripad) prepac ale neviem ako ti pomoct
Ahoj, v prvom rade ti pisem, ze ak je toto pravda, co pises, tvoja mama nema pravo ta bit. Si dieta, mozno v puberte, ale na toto nema pravo. Taktiez to, co robis sestre a ako jej pomahas, je velmi pekne. Vidim, ze si velmi citliva a dobra dusa. Chcem sa spytat, na skole nemate psychologa? Taktiez sa priklanam k nazoru treba toto povedat babke, dedkovi, aby si s tvojou mamou spravili poriadky a dali pozor, aby Vas nebila.
Ďakujem všetkým za názory veľmi si ich vážim a veľmi ste mi pomohli🙏prosím držte mi palce dnes idem za starými rodičmi poviem im o Tom 🙂 snáď mi pomôžu a dajú to do poriadku nakoľko viem že mama nie je zlá i keď ma bije viem že to má ťažké nie je taká ako to možno z komentárov znie lebo ja viem že nás aj so sestrou veľmi ľúbi dôkazom je aj to že na ňu iba kričí nebije ju mňa áno možno preto že som staršia zvládnem viac ako malinká...
Chcem to dať do poriadku nie tak kvôli mne ako kvôli malinkej a kvôli mame lebo keď sa uvedomí bude si vyčítať aká bola a to nechcem ešte raz ďakujem všetkým veľmi veľmi 💌🙏😊
Nemas zaco!! Drz sa a super, ze im to povies. Urcite sa to zlepsiiii !!!!
@hivanik keď vieš takto písať a rozpisat svoj problém skús riešiť taký problem aj s mamu.
Ja som mala taki istý problém čo ty ale ja som už mala že Tiranie skrs ktorého som skončila v detskom domove .
Skús sa porozprávať s mamu a spýtaj sa jej či je to podľa nej riešenie keď ťa bije
@hivanik ja som v tvojom veku keďže som už ako tak rozmýšľala a povedala som že to tak nechať nemôžem tak nech som prišla aká prišla ale zasla som na sociálku a tam všetko riešila čiže najprv sa porozprávaj povec jej že nech veci ,problémy skúsi riešiť inak než bytku a ak to neskončí nenapravy tak to treba riešiť čím ďalej tým viac .
zaujímalo by ma, ako toto pokračuje.. nevie niekto?

@0martina0 ďakujem veľmi pekne