Mám ísť na potrat?
Ahojte mam 34 rokov a 14 mesacneho synčeka. Bol velmi vytúžený po 3 potratoch ale po jeho narodený som dostala otravu krvi a po 2 krásnych týždňov sa mi zivot premenil na boj o život,mesiac v nemocnici 3 operacie a dlhá rekonvalescencia doma. Dodnes mam problémy este s bokom kde mam zrasty. Nebývame ani na slovensku ale v zahraničí. A som v 10 tyzdni tehotenstva a ja rozmýšľam nad potratom. Nechce sa mi ist znova do babatka. Vždy som ale plánovala mat 2 deti. Ale budu mat rozdiel len rok a 10 mesiacov. Neviem ci to dám. Do teraz mi priateľ pomáhal doma ale teraz začal pracovať. Mal úraz zato bol tak dlho doma. Ako s malym je to super troska nuda ale super sa mame. Bývam na 3 poschodí bez výťahu kde neni ani chodba takze kociar som riešila vzdy tak ze ostal v kufri v aute. Ako budem chodiť s 2 malými detmi. Ja si to neviem predstaviť. Odsťahovať sa nemôžeme. Je to velmi komplikovane a keby dam výpoveď na byt tak mi nemusia dat iny byt a mi skončíme este aj na ulici. Ale plán by bol taky ze ked bude mat druhy rok sa vrátime na slovensko. Nemôžeme ist skorej lebo mame tu uver ktorý treba splatiť. V srdci túžim ist na potrat ale hlava mi káže nie. Ved budu dvaja na svete a budú sa spolu hrať. Ale neskončim na psychiatrii? Uz sa ani na 2 deti necítim. Och poradte
@anonym_126043 hej chcem si aj nechať uz len kvoli tomu kolko sme sa snažili a bolo to dlhých 5 rokov a uz s termínom na umele oplodnenie a nakoniec sa nam zadaril. Ale teraz hned druhe a bojim sa ci mi to neznici zivot.
@anonym_autor nechápem, najskôr uvazujes o umelom oplodnení a teraz o prerušení?
Výťah, schody, zničim si život.....
Keď budú dve, bude ti vás rýchlejšie utekať..
V podstate, keby si ešte rok čakala na druhé, tak by si "musela" 3- ročného nosiť do škôlky s bábätkom . Takto ti bábätko vyrastie, začne chodiť a potom sa bude ľahšie chodiť do škôlky so starším. Do zahraničia nemôže za tebou z rodiny niekto pricestovať aspoň na dva týždne pomôcť po pôrode?
@anonym_d9ae42 tak ja náboženstvo dotoho neťahám. Chrániť som sa bohužiaľ tiez nemohla musela som vysadiť HAK kvoli bolestiam keďže som mala sepsu a zapal celého brucha. Možno som myslela ze neotehotniem po tých všetkých testoch kde nam vraveli ze otehotnenie bude zázrak kvoli zlým chlapovym výsledkom. Ja len viem ze ked si ho nechám vsetko sa mi v živote zmeni. Musím sa vrátiť na Slovensko a zijem v zahranici uz 13 rokov ale s 2 detmi sa tu nedá. Neni su tu skolky ako na slovensku. Ked ho dám do súkromnej zaplatím 1500 a to sa mi ozaj neoplatí tu ostat. Chcela som 2 deti ked som nemala žiadne. A teraz som spokojná aj stym co mam. Ja milujem svoje dieťa a aj to mi beha hlavou ze teraz nanho nebudem mat cas a ja som mu tak vsetko chcela ukázať.
@anonym_autor ja viem ze sem netahas nabozenstvo ale niektori prispievatelia ano, tak som to len tak na okraj spomenula. Ja ta chcem len podporit, tiez by som nevedela co spravit. Mas to komplikovane. Zelam ti vela dobreho.
@anonym_f5e922 ja nechapem co mate stale stou ochranou. Ani sama spirala ochranu nezaručí. Ja som uz tehotna tak nebudem polemizovať uz teraz o ochrane.
@anonym_autor neviem ci ti to pomôže, ale ja mam medzi deťmi rozdiel 1rok aj 9 mesiacov a teda žiadna tragédia sa nekonala. Ešte som sa popri tom starala o chorého otca a teda nehovorím, ze to bolo úplne jednoduche, ale určite nie nezvladnutelne. Teraz maju deti 7 a skoro 6 a maju super vzťah. Ja by som taky malý rozdiel uz nemenila.
No tak pocitajme,hej.Dieta ma 14 mesiacov,teraz si na zaciatku dalsieho tehotenstva.Naozaj si myslis ze deti budu mat medzi sebou 10 mesiacov???🤔🤔🤔Ved to je idealny rozdiel take plis minus 2 roky.
Postpotratový syndróm je extrémne ťažká vec, skúste si o tom prečítať. Mnoho žien sa celý život trápi výčitkami, že si zabili dieťatko. Ja si osobne nedokážem predstaviť dobrovoľne zničiť to malinké stvorenie dobrovoľne. Ale tým vôbec nechcem nikoho súdiť. Ja však verím, že keď človek chce, vždy sa všetko dá zvládnuť, niekedy pomôže zmena perspektívy, pozrieť sa na veci s odstupom, nadýchnuť sa čerstvého vzduchu a prijať život tak, ako prichádza. Veľmi vám držím palce v správnom rozhodnutí. A ešte by som doplnila, že si myslím, že pre dieťa niet krajšieho daru, ako je súrodenec. 2 roky sú úplne ideálny vekový rozdiel, súrodenec je parťák na celý život 🙂
Postpotratový syndróm je extrémne ťažká vec, skúste si o tom prečítať. Mnoho žien sa celý život trápi výčitkami, že si zabili dieťatko. Ja si osobne nedokážem predstaviť dobrovoľne zničiť to malinké stvorenie dobrovoľne. Ale tým vôbec nechcem nikoho súdiť. Ja však verím, že keď človek chce, vždy sa všetko dá zvládnuť, niekedy pomôže zmena perspektívy, pozrieť sa na veci s odstupom, nadýchnuť sa čerstvého vzduchu a prijať život tak, ako prichádza. Veľmi vám držím palce v správnom rozhodnutí. A ešte by som doplnila, že si myslím, že pre dieťa niet krajšieho daru, ako je súrodenec. 2 roky sú úplne ideálny vekový rozdiel, súrodenec je parťák na celý život 🙂
@anonym_80a9c0 mnoho zenam sa takisto ulavi ked podstupia potrat a do konca zivota si na to potom uz zriedka spomenu, a ked, ze to bolo v tom case spravne rozhodnutie pre nich.
A o tom " najkrajsomm dare" pre dieta ktorym udajne surodenec je ( z tej vety sa mi jezia chlpy), by ti mnohi ktori sa neznasaju alebo nestykaju so surodencom v dospelosti vedeli povedat svoje.
@anonym_80a9c0 mnoho zenam sa takisto ulavi ked podstupia potrat a do konca zivota si na to potom uz zriedka spomenu, a ked, ze to bolo v tom case spravne rozhodnutie pre nich.
A o tom " najkrajsomm dare" pre dieta ktorym udajne surodenec je ( z tej vety sa mi jezia chlpy), by ti mnohi ktori sa neznasaju alebo nestykaju so surodencom v dospelosti vedeli povedat svoje.
@anonym_f5e922 pre vleq žien je potrat trauma nemyslím si ze si na to zriedka spomenu. U niektorých vyvolá aj psychické problémy. Nebrala som na na ľahkú vahu

@anonym_autor pises ako keby hak bola jedna jedina moznost sa chranit
@anonym_f5e922 ja nechapem co mate stale stou ochranou. Ani sama spirala ochranu nezaručí. Ja som uz tehotna tak nebudem polemizovať uz teraz o ochrane.