Manžel chce s dieťaťom počkať.

srnka19
9. júl 2018

Ahojte, vo februári som otehotnela, nechávali sme tomu s manželom voľný priebeh, nečakali sme, že to príde tak rýchlo, v podstate hneď. Po 8 týždňoch sa však plod prestal vyvíjať, takže som podstúpila kyretáž. Všetko prebehlo v poriadku, tak som sa tešila, že to skúsime opäť, manžel sa však rozhodol počkať, pretože sme sa rozhodli kúpiť nový, väčší byt, a chceli sme si došetriť nejaké peniaze a tehotenstvo- alebo skôr snaženie sa odložiť až na budúci rok. Mám 29 rokov a po potrate som veľmi začala túžiť po dieťati, rozumiem však racionálnym dôvodom môjho manžela. Má niektorá podobnú skúsenosť?

pininka
9. júl 2018

@srnka19 mam rovnaku skusenost a preto ti mozem povedat,ze byt je len zasterka. Ja som po potrate mala co robit so sebou a dlhsie ako tri mesiace som cakat nechcela,no muz zrazu nie. Dlho mi trvalo kym som zistila,ze mal vacsi strach ako ja, aby sa to nezopakovalo. Oni to nahlas nepovedia, plakat nebudu, ale trapi ich to rovnako. Moj sa nakoniec odhodlal a opat som otehotnela na prvy sup,nastastie uz bolo vsetko ok.

thoughtfulweirdo
9. júl 2018

@srnka19 Mám trochu podobnú, ale u mňa je to iné, lebo už jedno dieťatko máme. Dcérka má len 4 mesiace, ale mňa chytila obrovská túžba po ďalšom, chcem malý rozdiel medzi detmi. Lenže máme nový domček, na ktorý sme oplieskali všetky finančné rezervy a ešte nás bude stáť aj ďalšie peniaze, takže ďalšie bábätko momentálne neprichádza do úvahy, chceme najskôr nejakú finančnú rezervu, aby sme potom nešli každý mesiac hádam až do mínusu. Čiže chápem, aké je ťažké odložiť túžbu po dieťati kvôli materiálnym dôvodom, ale ja to mám oveľa jednoduchšie v tom, že sa môžem sústrediť na dcérku.

libawet
9. júl 2018

@srnka19 asi by som počkala, ale to hovorím za seba. Neviem, aká si Ty povaha, aký je manžel a čo je skutočný dôvod, že on zmenil názor. Možno tá kúpa bytu, no možno jeho strach ako píše aj @pininka. Hovorte o tom, rozoberte svoje pocity, obavy, možno sa o sebe aj viac dozviete, je to predsa len " nový podnet " vo vašom vzťahu a určité jeho posunutie a dozrievanie, pretože aj to negatívne nás učí, a viac.

17juraj17
9. júl 2018

@srnka19 To je v poriadku, nechaj ho to vydychat. Ako uz bolo povedane, muz to zbytocne pitvat nebude ale ak je normalny manzel tak jeho pocit sa prehlbuje ako strata dietata na ktore sa iste tesil ako ty a nasobi to v pripade opakovania aj tvoja frustracia z toho co musis vsetko podstupit a aku citis u toho stratu. To ze to nevravi neznamena ze to nevnima.

anett63
9. júl 2018

@srnka19 Ahoj prešli sme si podobným,len s tým rozdielom,že ja som čakala dvojičky,ktoré som predčasne porodila a moje dievčatka nezvládli skorý príchod na svet.😓 Otehotnela som vo veku 27 rokov prirodzene a bolo to moje prvé tehotenstvo. Svet sa nám zrútil. Manžel mal veľký strach o moju psychiku,no ja som vedela,že jedine,čo mi pomôže sa dostať z toho začarovaného kruhu je pokúsiť sa znovu otehotnieť. Po 5 mesiacoch som manžela prehovorila,že nech to skúsime len raz a keď nám to nebude súdené ešte pár mesiacov pockame. Tiez chcel čakať dlhšie. Podarilo sa hneď a teraz som v 5 mesiaci,som PN,navštevujem rizikovú poradňu každé dva týždne. Čo ti môžem poradiť,otvorene sa o všetkom rozprávať, povedať manželovi o svojich pocitoch, obavách. Ten strach tam bude už navždy,keď ženy potratia alebo im dieťatko zomrie. Držím ti palce,aby si už zažívala len radostné okamihy.

srnka19
autor
9. júl 2018

Ďakujem za názory. @libawet určite je v takýchto veciach rozvážnejší ako ja 🙂 neviem, či sa to dá označiť ako že "zmenil názor", ja som začiatkom roka po ix rokoch vysadila HAK, a brali sme to tak, že určite sa telo bude istý čas dávať do poriadku, ale ak by sa stalo, dieťa by sme privítali, tak sme ochranu neriešili. V ten mesiac, tesne predtým ako som zistila, že som tehotná sme sa narýchlo rozhodli ísť do novej nehnuteľnosti, zaplatili zálohu a dohodli sa, že sa budeme chrániť, ale už bolo neskoro, lebo o pár týždňov sa ukázalo, že čakáme dieťa. Najskôr sme boli vyplašení, že budeme vo finančnej tiesni, ale nejako sme si to prerátali, uskromnili sa a zrazu sa všetko dalo, všetko by vyšlo... Preto teraz manžel hovorí, že najskôr si urobíme všetko v byte naporiadok a potom môžme riešiť dieťa, že nechce zariaďovať byt na úkor kvality a tiež nechce aby dieťaťu niečo chýbalo. Takže je to také... síce racionálne, ale niektoré veci, po istých skúsenostiach ťažko riešiť len rozumom. Samozrejme, už sme o tom hovorili, narovinu, ale myslím že v tomto spore budem musieť počkať, kým budeme chcieť obaja to isté.

maruski99
9. júl 2018

@srnka19 jooj moja, drž sa a snáď tvoj manžel zmení názor...skús sa s ním porozprávať o tom a hlavne tak hlbšie, aby ti povedal dôvod toho, prečo chce čakať a nechce to skúšať znovu..

jeltica
9. júl 2018

Ak tomu rozumies, teda tym jeho dovodom tak jednoducho musis iba vydrzat. Koniec koncov pre vas tiez chce len to najlepsie nie?

whatever1
9. júl 2018

@srnka19 Ahoj, skuste sa uprimne pozhovarat kto co ako citi. Takmer kazda zena po potrate tuzi po dietatku okamzite. Je to ako naplast na tu bolest. Muzi tiez trpia ale inak ako my. Ak chce cas tak mu ho daj... Alebo urobte kompromis. Tlacit niekoho do niecoho nerobi dobrotu. Vies on tiez moze smutit za tym babatkom co odislo a potrebuje cas na to sa s tym zmierit..

verca888
10. júl 2018

@srnka19 skuste sa dohodnut na nejakom kompromise, to bude najlepsie. netreba ho odsudzovat za to, ze chce cas. proste sa urcite boji, ze by sa to mohlo zopakovat. chlapi su citlivy aj ked to navonok neukazuju

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre