Manžel nechce druhé dieťa

simkanati
17. aug 2015

Ahojte,
pred rokom sa nám narodilo choré dieťatko (nie je to nič genetické) a veľmi túžim po ďalšom, zdravom babatku. No manžel už ďalšie deti nechce, nikdy, neveri už lekárom a vraj toto jedno nám stači. No ja som z toho strašne nešťastná, dcérku milujem, ale nie je ako iné deti, ani sa len neusmeje a neviem si ani len predstaviť, že sa niečo stane a ja zostanem uplne bez deti ☹ .. Manžela som už všemožne skušala presvedčiť a už neviem čo robiť.. Bola ste niektorá v podobnej situácií?

dilino
17. aug 2015

ahoj napiš prosim čo sa stalo aj u nas pri pôrode teda u mňa lekar urobil chybu a tiež sme sa zhodli že už nikdy žiadne dieta ja ho chapem jedno chore je dosť nieto ak by sa narodila nedajbože druhe take okolo choreho jedneho je prace dosť a ak by ste mali druhe dieťa ver trpelo by na ukor toho choreho chapem manžela viem sa vžiť do jeho pocitov to iste preživame my len že my sme sa zhodli obaja že žiadne dieťa nechceme už nikdy skus ho pochopiť a čo sa stalo malej dcerke jasne ani my už lekarom neverime v akej nemocnici sa dcerka narodila.

simkanati
autor
17. aug 2015

@dilino u nás si lekár za celé tehu nevšimol, že mala ma niečo s hlavičkou, zistili sme to až pred porodom, že ma menšiu hlavičku o osem týždňov, muselo sa jej niečo ešte v brušku stať, lebo na genetike nič nezistili, ani chorá som nebola, ani úraz, jednoducho nič.. ja viem že každe tehotenstvo nesie nejake to riziko, že sa niečo stane, ale nikdy by ma nenapadlo, že aj dvom zdravím luďom. A toto je tak ojedinele, že ja by som to chcela ešte skusiť, nestretla som sa ešte s párom, že by mali viac choručkých detičiek, teda ak to nie je v genetike..

dilino
17. aug 2015

no ved uvidiš každopadne starostlivosť o chore je dvojnsoba ako o zdrave možna časom zmeni nazor uvidiš ako sa situacia vyvinie a dcerka bude všetko aj rozpravať aj chodiť aj všetky tieto ostatne veci či nie bude nosiť aj ked bude veľka plienky

simkanati
autor
17. aug 2015

@dilino nikto nam nevie nič povedať, len vieme že bude zaostavať.. no ešte sa neotočí ani na bruško, ani sa len nesmeje. Stale je ako také novorodeniatko, len papať, spinkať, mojkať a keď je hore aby sme sa jej venovali .. preto by som chcela aj čím skor ďalšie, lebo keď neskor už bude ťažká a s bruškom by som ju nevladala dvihať.. no ale mm nechce ani teraz ani nikdy, tak nevieme ako to bude neskor.. a vaše dieťatko je ako na tom?

mirkava
17. aug 2015

@simkanati ahoj... Kolko mas rokov? Ja mam 36 a jedno babo. Neviem ci bude dalsie, manzel tiez nechce a ja sa bojim tehotenstba a porodu (prvy porod bol tazky s komlpikaciami a trvalymi nasledkami). Mozme mat este deti,ale neviem ci sa k tomu odhodlame. Aj ked by som strasne chcela mat aspon dve. Neviem ci by sme to s manzelom zvladli....

simkanati
autor
17. aug 2015

@mirkava ja mam 29.. myslim, ze ked zvladneme toto dietatko, tak uz so zdravym to bude jednoduchsie a hlavne nam bude robit radost.. a bojim sa ze dcerka zostane raz sama a nevravim aby ju surodenec opatroval, na to by som ho nezneuzivala, ale aspon navstevovat by ju mohol.. ale to uz moc dopredu rozmyslam, zvazujem vsetky pre aj proti..

dilino
17. aug 2015

@simkanati no Alicka moja dcerka ma sice 7 rokov ale je ako 3 mesačne bäbatko je to ťažke neposlal ma gynekolog skôr a dostala som veľmi ťažky epilepticky zachvat 9 minut ju oživovali vieš preto sa nečudujem tvojmu manželovi že nechce to jedno bude postihnute stale a ver že ak by si mala dalšieho drobčeka nemala by si naňho čas z jednym postihnutym je veľmi veľa roboty pozri ak ty budeš tužiť on nie tak sa vaše cesty rozijdu budeš mať novy život možno ešte mať budeš ale ja by som na tvojom mieste nechcela kde si rodila v akej nemocnici

eliska13
17. aug 2015

@simkanati
este pockaj tvoj muz to musi spracovat.Myslim, ze dalsie dieta by bolo aj pre prve prinosom a v niektorych veciach by ho potiahlo.Tiez by som tuzila po druhom,.ale s vacsim vekovym rozdielom.toho, ze budes popri druhom zanedbavat prve sa neboj to matka nedovoli praveze to druhe bude musiet brat ohlady, ze je tak niekto komu musi mama pomoct.Netlac na muza, lebo chlapi to zle prezivaju a nemusi to dobre dopasnut.Zena to dieta nosila, porodila a lubila ho este v brusku chlapi sa zle zmieruju so situaciou, ze dieta nieje zdravr

eliska13
17. aug 2015

a ako to uzavreli doktori? nemala dcera poruchu s placentou inac bola dobre vyzivovana mala normalnu porodnu vahu?ty by si bola pri druhom teh viac sledovana .Ake su prognozy?bude velmi zaostavat a zostane na urovni miminka ci je sanca, ze bude sediet, chodit....cvicite Vojtovku?kolkym ludom povedali, ze dieta bude leziace neroxpravajuce a chodia a napreduju pomaly, ale je tam pokrok

simkanati
autor
17. aug 2015

@dilino rodila som v ruzinove, tam mi to aj zistili, ze mala nie je v poriadku.. a kedze sa lekari tu s takym pripadom ani nestretli tak ani nevieme co nas caka do buducna.. tak ja manzela na jednej strane chapem, ale na druhej strane by mal aj on mna..

simkanati
autor
17. aug 2015

@eliska13 nie nemala, vsetko bolo vporiadku, narodila sa v 38.tyzdni sekciou, kvoli prepadnutej rucicke v porodnych cestach a vazila 3010g.. nedavali jej ani sancu na prezitie s takou hlavickou.. a je tu uz pomaly rok a cvicime aj vojtovku, chodime na rehabilitacie a nevedia mi povedat co bude vediet, ci bude sediet atd.. ma malo mozgovej kory a viac tej mozg. Tekutininy, malo by to byt opacne.. no nema ziadny vyvod, pekne sa jej to vstrebava a potom vytvara, a tak dookola.. ale inak aj sa hybat vie, pretoci sa nabok, pasie koniky a to je zatial vsetko.. dufam ze sa aspon nieco nauci, ze nam ta vojtovka pomoze..

leus10
17. aug 2015

Ahoj urcite na neho netlac dajte si cas a ked sa trochu date dokopi mozno sam pride na to ze to este skusite drzim palceky nech to zvladnete.

mirkava
17. aug 2015

@simkanati urcite by vam prospelo este jedno dieta, ale nestresuj sa. Ja som rodila ako 34 rocna takze este stale mas dost casu 😉. Drzim palce

simkanati
autor
18. aug 2015

Dakujem baby.. tak ja stale verim, ze si to manzel rozmysli.. je to pre mna tazke..

eliska13
19. aug 2015

@simkanati no ved to je pekne, ze sa pretoci, pasie koniky som myslela, ze to je horsie.Viem, ze by si najradsej vedela na com si, ale nechaj tuto temu s muzom zatial "spat" este mas cas venuj sa malinkej.Muzi su v tomto slabosi a zle znasaju prehry a tvoj to tak moze brat, ze to bola rana osudu.My mame v okoli 2 rodiny s tazko postihnutym.dietatom a niekto, kto take nema nechape ako vie obohatit zivot.Drz sa:

ematko29
19. aug 2015

Daj manzelovi este cas,podla mna po case bude chciet aj dalsie,teraz mate doma babetko a musis sa mu vela venovat.ved s bruskom ani vojtovku s nou nebudes moct cvicit a teraz ta velmi potrebuje.ma len jeden rok vselico sa moze zmenitmoze este s tvojou pomocou vela dokazat.

simkanati
autor
19. aug 2015

@eliska13 no ja som sa aj snazila to nespominat, no uz pomaly rok od porodu a v mojom okoli tolko zdravych deticiek prichadza.na svet tak si vzdy spomeniem ze to moje je chorucke a pride mi to luto a aj preto mam tuzbu po dalsom.. nechcem sa lutovat a tak, snazim sa byt silna, no sem tam ma to premoze.. ale inak kazdu minutu s dcerkou si uzivam, som rada ze ju mam.. je to mala maznoska 🙂

simkanati
autor
19. aug 2015

@ematko29 hej ja aj verim ze casom si to rozmysli, len byvame na tretom bez vytahu a neviem si predstavit nosit velke dieta este s bruchom hore-dole.. 😕 a do ustavu ju nechcem dat, len ked pojdem do prace tak do denneho stacionara ked uz bude treba..

ematko29
19. aug 2015

To mas tiez pravdu.iba keby ti mohol niekto pomoct. ☹ skus da s nim este pozhovarat,ze co ak po case bude chciet a uz sa to nebude dat.a ozaj fakt nebude mala napredovat ?sama chodit ?si si ista?

salamistka
19. aug 2015

môj muž tiež nechce druhé a pritom máme zdravú dcéru, len ja som mala problémy, tvojmu mužovi sa ani nečudujem, že sa bojí...aj ja by som sa bála...ale podľa mňa ho to časom prejde a bude chcieť mať viac detí, len ja som toho môjho nepresvedčila ani po 10 rokoch...chlapi sú v tomto hrozní

simkanati
autor
19. aug 2015

@ematko29 nikto nam nevie povedat ci bude vobec sediet, nieto este chodit.. je hypotonicka, ma slabsie to svalstvo, ale keby mozog nemala tak poskodeny tak by to bolo ine.. takto nevieme co sa dokaze naucit.. no manzel je ochotny so mnou ist aspon na gen. Testy, lebo zatial ich robili len malej.. tak dufam, ze to dopadne dobre a on si to rozmysli..

simkanati
autor
19. aug 2015

@salamistka hej.. ako ja som vzdy tuzila mat viac deti, ja sama som z troch a som za to vdacna, no mm vzdy len jedno, aby sme mu vedeli dat vsetko, tak som suhlasila, no to som nevedela, ze sa narodi chorucka.. to nas nikdy nenapadlo, tak sme sa ani nebavili, co ak by sa nieco take mohlo stat.. ☹

ematko29
20. aug 2015

@simkanati tak drzim palce,aby zmenil nazor.do rodiny by zdrave babo prinieslo viac radosti.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simkanati
autor
23. aug 2015

@anetkaadamko to som sa mu uz tiez snazila vysvetlit, raz ak nie malicka tak niektory z nas ostane uplne sam na starobu 😞

anetkaadamko
23. aug 2015

@simkanati tak-tak

simkanati
autor
1. sep 2015

Ahojte, tak nakoniec som včera objavila mm v telefone spravu od nejakej ženskej..neprehladavala som mu ho, len ako bol na stole videla som že mu prišla od nejakej ženy a pisala mu, že ho miluje a či ja som sa už ukludnila.. tak a mm že vraj s nou nič nemal len si pisali.. neviem čo si mam o tom myslieť.. ked sa niečo začne kazit tak poriadne.. nikdy by ma ani len nenapadlo, že on je niečoho takeho schodpný!!!

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simkanati
autor
1. sep 2015

@anetkaadamko vsak ja tiez tomu nechcem verit a vravi ze on nevie co chce, potom ze on chce somnou ostat .. asi ani sam nevie co so sebou.. a stale ma presvieca ze si len pisu.. ta zenska ka 35 rokov dieta s inym muzom, zije s terajsim priatelom a plus mi este zvadza manzela.. no comment.. nechapem tieto zeny!!!

anetkaadamko
1. sep 2015

@simkanati ale na ženu by som to moc nehádzala.........keby on nechcel, ani si len nepíšu.....

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre