icon

Missed abort - priebeh zákroku

tinka0000
3. jan 2018

Tak baby dnes som bola u gynekol.ktory mi potvrdil missed ,najhorsia sprava v mojom zivote😖,5teho idem na zakrok,ako to prosim prebieha? Treba mi nieco do nemocnice?. Dakujem.

alison11
2. máj 2018

@tinka0000 Ahoj,mám otázku,viem že možno skoro,ale začali ste sa už od čistenia snažiť?Mne robili čistenie 26.4. a plánujeme ´dalšie ale doktor zakázal do najbližšej ms mať vztyk,tak nám to približne vychádza o 2 mesiace kým príde ms aj sa skončí tvrdil že ms môže prísť o 5-6týždňov až.Mne zistili v 10tt že už 2týždne plod odumrel :-/
@silvia3009 Vau tak super gratulujem k tehotenstvu a najmä prajem aby ste to dotiahli do úspešného konca u vás zistili prečo došlo k potratu pri predošlom?U mňa je vraj z hustotou krvi niečo čakáme na výsledky zo zrážanlivosti pri operácii som veľmi krávacala museli mi dať injekciu na zástavu krvácania po zákroku.

tinka0000
autor
2. máj 2018

@alison11 ahoj, tak my sme sa snazili a som tehu 😊4tt mam.
Takze pocuvaj dr.. Prva ms by ti mala dojst lebo tam sa uplne docistis.. Tak az po 2ms by som Ti radila.. 🙂🙂

mirus100
2. máj 2018

Ahojte, hneď po prvom menzese po vyčistení som otehotnela a som v 13tt🙂

alison11
3. máj 2018

@tinka0000 Ďakujem tak som aj plánovala 🙂 keďže budem musieť aj nejaké lieky brať na krv.Gratulujem a aká chyba bola u vás pri predošlom?
@mirus100 Gratulujem a u vás sa zistilo aká bola chyba pri predošlom?

tinka0000
autor
3. máj 2018

@alison11 mala som krvnu zrazeninu.. Nebolo vidno akciu srdiecka.. Bola som v januari ja kyretaz 5eho..a doteraz nemam vysledky z histologie

alison11
3. máj 2018

@tinka0000 Juj, a to ako že nemáš výsledky? Ja mám mať výsledky najskôr 10.5. ale vraj mám ísť radšej pozdejšie pre istotu,tak sa chystám týždeň potom.A z krvi na anémiu a zrážanlivosť vraj tiež do 2týždňov mám volať ja bez výsledkov by som sa aj bála začať snažiť.

tinka0000
autor
3. máj 2018

@alison11 tak ale aj doktor vidi vies ze ci sa ti hoji a tak.. 😊😊
No vidis keby som mala cakat dovtedy kym mi pridu vysledky taaaaa.... 🤐
Idem tam volat
No mala som aj Ja malo zeleza ano.. Ale uz to mak v norme.. 😊😊🤔

alison11
3. máj 2018

@tinka0000 Tak super a ench máš výsledky ok 🙂
Včera pozeral a vravel,že je všetko čisté,ale zakázal mať pohl. styk do prvej ms. A potom mi vravel že 3 mesiace femibion by som mala brať čo mne je veľa,podľa mňa a zbytočne drahé keď kys. listová je aj samotná kým len plánujem si myslím stačí čistá.tú si mienim kúpiť už budúci týždeň a tú budem brať do // na teste a doma mám ostatné ladeevitu na dva mesiace.

mirus100
3. máj 2018

@alison11 nie, lebo som sa rozhodla pre spontánne vyčistenie a plodik sme dali do zeme, chodíme mu zapáliť sviečku

tinka0000
autor
3. máj 2018

@alison11 no ja som kupila kys. Listovu za 2,9
No ano pockaj do 1ms urcite a ja by som pockala do 2 aby sa ti to upravilo, zahojilo vies 😊
A potom sa mozte snazit 🤔
A Ty si mala aky problem ze nevyslo babo🙏

alison11
3. máj 2018

@tinka0000 Ja mám niečo zo zrážanlivosťou,tak vraveli po operácií,že som veľmi krvácala vzali krv na zrážanlivosť a anémiu a čakám na výsledky... aj chcem počkať 2 mesiace len tú kyselinu chcem už začať brať po výplate. predca je to vitamín tak je dobre vpredstihu ho brať.

alison11
3. máj 2018

@mirus100 To je iné pokiaľ Ti nič nebolo,ja som mala tlaky na konečník,aj akoby kontrakcie a ktomu horúčku mňa záchranári brali do pôrodnice na kyret :-/.

alison11
3. máj 2018

@mirus100 A v koľkom si bola týždni? Ja som mala byť v 10tt ale podľa sona odumrelo 7tt-8tt.

mirus100
3. máj 2018

@alison11 tak to je jasne, keď si už mala takéto stavy, že ta museli poriadne vyčistiť 😔ja som nemala žiadne problémy, len na sone gyn zistil, ze srdiečko uz nebilo😔odumretie v 7tt a o 3 týždne potom sa mi spustil potrat, tiež to boli kontrakcie, našťastie som veľa nekrvacala, tak som mohla byt doma.

alexsk
3. máj 2018

Ahojte dievcata, ja som tyzden po missed abortion. isla som si po tehotensku knizku v 12 tyzdni, ked mi lekar oznamil, ze babatku nebije srdiecko. Tri dni na to kyret, z nemocnice a pristupu lekarov som si odniesla taku traumu, este ma dali k rodickam na izbu, kde im nosili babatka na kojenie. :( Som si myslela, ze som silny clovek, ale neviem, ci je to znasobene tym, co bolo v nemocnici, ale stale sa z toho neviem spamatat. Momentalne som pn, neviem si predstavit vratit sa do prace, kde to uz kazdy vedel, mam nejaku socialnu fobiu. Ako ste to prekonali? A ako ste zvladli dalsie tehotenstvo, bez strachu?

mirus100
3. máj 2018

@alexsk ahoj, je mi veľmi ľúto tvojej straty 😔viem o čom hovoríš, tiež som mala problém vrátiť sa potom do prace, stále som plakala, aj ty sa vyplač, koľko potrebuješ, je to strašná bolesť, musíš si stratu len odslúžiť, ver mi ako budú týždne pribúdať, budeš sa cítiť lepšie, aj keď nikdy nezabudnes, ja som teraz v 12tt, hneď po strate som otehotnela, ale strachu mam viac ako radosti, veríme, že tentokrát to vyjde 🙏zelam ti veľa síl a zdravé dieťatko

alexsk
3. máj 2018

@mirus100 dakujem za povzbudenie, som rada, ze mi niekto povedal, ze plakat je normalne, a ze s pribudajucim casom to bude lahsie. Tak to je uzasna sprava, tesim sa s tebou a prajem bezproblemove tehotenstvo. Dodala si mi nadej. Kolko po ma si otehotnela? Rada by som ta nejako povzbudila, ale viem si predstavit ako sa bojis. Snad len, ze my zeny sme silne, a ze mas uz prvy trimester za sebou, tak kvoli babatku verim, ze uz budes iba kludnejsia. ;)

mirus100
4. máj 2018

@alexsk ďakujem veľmi pekne 🤗veľmi má potešilo, že som ti trošičku mohla vliať nádej, áno ako pises, sme silne a zvládneme veľmi vela👍Tehotenstvo je tuším o strachu, prvý trimester za mnou, čo sme si mohli trochu vydýchnuť, tak nám genetické testy nevyšli dobre, ale ti už je zasa o inom🙏Musíme veriť, že všetko bude dobre 🙂ja som po MÁ dostala za mesiac prvý menzes a ten druhý už neprišiel, boli sme v príjemnom šoku, lebo nám bolo povedané že prirodzene to nepojde, aj to predtým bolo cez IUI a pozri🙂neboj, dobre bude čas rany potlači a pripraví ti nové pekne prekvapenia 👍

alexsk
4. máj 2018

@mirus100 och, tak to ma mrzi, ale viem, ze tieto testy castokrat zavadzaju, budete si robit dalsie testy? Viem si predstavit, ako sa citis a velmi ta obdivujem, ze si taka silna a pozitivna. Drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku, velmi, velmi ti to prajem <3

alison11
4. máj 2018

@mirus100 Tak to je super,že si nemusela vôbec do nemocnice.Tak nech vám malinké rastie a ste zdravý obaja.
@mirus100 Juj moja to by aj mňa zložilo,hoc ja som v nemocnici zle znášala aj pohľad na tehotné ☹ nieto ešte na bábätká,mne ako napriek pondelok rodila švagriná tak svokra sa vytešuje a na mňa ohľad neberie ☹ mne robili minulý týždeň vo štvrtok kyret ☹.

alexsk
4. máj 2018

@alison11 mne v piatok, nech sa snazim akokolvek utesit, ze tak to malo byt, nepomaha. Mas to tazke, ked ti svagrina porodila, o to viac to musi boliet a byt ti luto. Skoda, ze mas na nic svokru, ja to mam u mamy, nezaujima sa o mna, ale vo svokre som nasla mamu, aku som si vzdy zelala. Aj ma vola, ze mam prist cez vikend, ze sa nemam vyhybat ludom, ale ja neviem, je mi tak lepsie. Akurat som sa dozvedela, ze v praci vsetci riesia moj potrat :( dost sa mi tam nechcelo vratit, tak aj ti, co nevedeli, ze som tehotna, uz vedia, ze som potratila :(

alison11
4. máj 2018

@alexsk Mňa mama lepšie chápe keďže ona si kyretom tiež prešla až v 4 mesiaci :-/.Pred našou nevlastnou sestrou.Mojej svokre sa hneď na prvý krát podarili deti ako si zmyslela že chce mať a aj mojej švagrinej,darmo toto pochopia len tie ktoré si tým prešli :-/.Ja som sa cez to asi aj preto ako tak dostala,lebo bolo to bábo neplánované a chystala som sa už do práce,až dnes som sa z celého spamätala že po čom som už túžila pred tehotenstvom,proste sa dostať už z tohto,som doma už 10rok na rodičovskom deti často bývajú choré preto som na predĺženej :-/ moc dúfam,že čím skôr vyrastie mladší z chorôb a staršiemu sa posilní imunita aby nebol náchylný na choroby beztak má elektívny mutizmus,kvôli čomu sa budem trápiť sním keď nastúpi do zš psychologička tvrdí že to potrvá do 3tej triedy,tak aj preto som ako tka rada že k nám nepribudne ďalší člen rodinky a nejako sa pozbierame už z chorôb a budem môcť si už vydýchnuť a ísť pracovať. Tebe moc prajem aby si sa ztoho dostala čím skôr a čoskoro sa dočkala vytúžených detičiek.Nám sa 4roky takmer nedarilo otehtonieť kým sme sa dočkali prvého a po ňom tri odišli samovoľne v 5-6tt bez kyretu potom som sa zas liečila a ostala z druhým tehotná toto tehotenstvo bolo najdlhšie z tých kde došlo k odumretiu plodu u nás v 10tt :-/.Mojej sesternici robili kyret tiež v 4 mesiaci ako mojej mame nuž jej sa 2 roky potom narodil synček,nuž viac nechcú žiaľ majú ťažkosti z rečou malý im nerozpráva už má vyše 2 rokov a bojí sa všetkého najmä detí.Ja neviem ale akosi mám pocit keď sa spätne pozriem že asi kvôli zdravot. sa tie deti rodia zo zdravotnými ťažkosťami alebo rovno duševnými ☹.Koľkokrát sa cítim zničená keď stále po lekároch behám buď z deťmi sebou alebo z mužom.
Neboj dáš sa doporiadku duševne i telesne až potom sa pustíte do ´dalšieho čítala som článok na nete keď si dáš do googla ako zvládnuť potrat tam Ti vyhodí ten článok,vraj sa treba ztoho duševne dostať aby sa to neprenieslo na ´dalšie tehotenstvo a bábo.

kubkovamama
4. máj 2018

@alexsk ahoj,mala som viackrát MA,asi to netreba rozpisovať čo,ako,preco....Tá akoby fóbia,to je normálne.Nechcels som nikoho ani vidieť,mam už 10r prvého syna,mala som problém o chudatko vôbec sa mu venovať.Ked sa to stalo prvýkrát,po 2tyzdnoch som išla do prace,vedela to iba nadriadena,ale nedalo sa,plakala som tam za stolom každú chvíľu a urobené nič.Vadil mi len pohľad na niekoho tam.Nastastie si ma nikto nevšímal.Svokra má tlačila že mám byť s ľuďmi,spolocenska,bola až netaktna,kto v dedine je tehu a kto porodil,doslo to tak ďaleko ,že nahovarala muža aby si našiel "zdravu".😠Ďalší krát som narodila hneď od pozitív.testu až cca 3mes po MA,dokopy 4-5mes som nebola v robote,proste sa nedalo a po viac potratoch a vyšetreniach som aj tak mala stále bolesti.to už mi gynekologička navrhla psychologicku,no už to išlo do extrému aj doma,skoro sme sa rozišli,nejak sme to ustáli a máme ročnú buchtu.Tiez zrážanlivosť a genetika,lieky a Fraxiparine a dobojovali sme to.Az nechceš ísť do práce,kvoli ľuďom až ti to vedenie umožní ostan doma co najdlhšie,telo sa do mesiaca spamätá,dusa nie

luciasveckova
4. máj 2018

Potrebujes vložky nocnu koselu zupan.je to kratky zakrok.uspia ta.cele to trva asi 15 min
@tinka0000 potre

tinka0000
autor
4. máj 2018

@luciasveckova hm ja niesom v takej situacii.. Asi si sa pomylila 😊
Datum je stary 🤢

luciasveckova
Autor odpoveď zmazal
mirus100
6. máj 2018

@alison11 ďakujeme veľmi pekne 🤗

mirus100
6. máj 2018

@alexsk si veľmi milá, naozaj ďakujem 🤗áno boli sme na takom špeci sone, kde sa zatiaľ zdá byt všetko Ok a čakám este na jedny DNA testy, tak uvidíme 🙏pomáha mi to, že si hovorim že aj to nieje v našich rukách, pre nás už to, že sme prirodzene otehotneli a za chvíľu budem na začiatku 14tt je veľký zázrak, to Ma má naučilo veľkej pokory a vďačnosti za každý deň ktorý môžem prežiť s bábätkom 🤗 si silný a pozitívny človek, nebojím sa o teba, budeš v poriadku a znova šťastná 👍😉

mirus100
6. máj 2018

@kubkovamama skvele že máte zlaticko ročne 😍 a že ste to všetko spolu ustali 👍👍tie problémy s krvou sú veľmi často príčinou veru 😔na tu tvoju svokru ani neviem čo povedať, snáď iba to že ju ľutujem za to aká je, Resp ako dokáže ubližovať😒

alexsk
6. máj 2018

@mirus100 dakujem pekne, ide z teba taka sila, si pre mna inspiraciou. Pevne verim a drzim palce, aby dna testy dopadli ok. Viem presne o akej pokore hovoris, donutilo ma to prehodnotit vela oblasti mojho zivota a hlavne sa zamysliet nad banalitami, ktore som riesila, a z ktorych som bola zbytocne v strese.