Missed abort už 3x. Už viac nechcem
Ahojte dievčatá, Pred týždňom som sa vrátila z nemocnica s jasným záverom Missed ab. a to v našom prípade už po 3x :( Moja gynekologička nás spolu s mojim mužom poslala na genetické testy a preto sa chcem informovať, že čo Vám zistili pri generických testoch ak ste mali viac postratov. Nevieme čo môžme očakávať. Aké dôvody boli Vaše potraty? Mne stále na nič neprišli.....
Ahojte dievcata, chcela by som sa spytat - ak ste otehotneli po jednom alebo po viacerych MA (bez zistenej priciny), nechali vas automaticky doma na PN ako s rizikovym tehu?☹
@silvia371
@allenka33 @fidka79 @rybicka_23 Ahojte dievcata, chcela by som sa spytat - ak ste otehotneli po jednom alebo po viacerych MA (bez zistenej priciny), nechali vas automaticky doma na PN ako s rizikovym tehu? Ci to ani ciacmenej nema vyznam? ☹
@najivka ahoj.ja mám za sebou 3 potraty,potom nasledovala laparokopia,prefuky vaječníkov,rôzne testy,bola som preliečená na imunológii,po druhom potrate mi potvrdili trombofiliu,nasadený fraxiparine,aj napriek tomu som tretí krát potratila dievčatko.Inak všetky výsledky v poriadku,ale navštívili sme UPMD v Prahe,tam nám zistili protilátky,užívala som pred tehotenstvom prednison,aj preventívne som si pichala pred otehotnením každý deň fraxiparine...no mala som to šťastie,že som otehotnela vždy,ked som to chcela.Nemala som s tým problém.Aj Jonáša som si objednala,tak ťažko povedať,čo z toho zabralo...Aj keď som na začiatku tehotenstva bola hospitalizovaná 2x,krvácala som,tak som donosila synčeka,porodila cisárskym rezom,vzhľadom na to,že tie kyrety aj laparoskopia boli v priebehu 2 rokov... 😉
@rybicka_23 mne po opakovaných odporúčali 3 mesiace pred želaným otehotnením brať maternu a hneď ako som zistila, že som tehotná, dostala som duphaston a vitamín E + materna - celé tehotenstvo a asi to pomohlo, lebo sú "výsledky"
@najivka presne preto som ti to opísala,aby si nestrácala nádej...všetko bude dobre...ale mne napríklad duphaston ešte dopomohol k potratu,a ked som bola 4x tehotná,krvácala som,vôbec mi ho nenasadili a bolo dobre...a pri tých predošlých potratoch som ho brala a potratila...takže ťažko povedať...skúšaj,pátraj...aj v prahe ti poradia aké vyšetrenia je dobre podstúpiť...skúste to,za to nič nedáš...aj poisťovňa mi to preplatila...pozdravujem... 🙂
@aii Este by som sa rada spytala: beru doktori tie "popotratove" tehotenstva vaznejsie? Napriklad ak sa mi par mesiacov po kyretazi podari otehotniet, bude to automaticky klasifikovane ako rizikove tehotenstvo - len lezat, nehybat sa a nic nepokusat? Alebo to skor zavisi o danej situacie, od poctu nestasne konciacich tehotenstiev atd...
@najivka hneď ako mi meškala, robila som test - pozitívny, bol piatok, v pondelok som šla k dr. a ten hneď duphaston + E, potom som začala špiniť, ale vraj to bol dôsledok, že som mala plod stále nízko, takže potom PN, asi 3x nemocnica, psychika v ..., do 4. mesiaca som len ležala, potom som mohla chodiť, ale skončilo to ok. Pri ďalšom plánovanom teho ma stále evidovali ako rizikovú, ale bola som ok, do pôrodu som chodila do práce, ale stále ma chceli vypísať na pn. Ja som sa cítila dobre, žiadne komplikácie. Ešte - dr. mi povedal, že každým tehotenstvom, aj keď sa skončí potratom, sa maternica posilňuje. Držím všetkým palce
@mokon Dakujem za odpoved...velmi gratulujem a trosku aj zavidim (v dobrom) 🙂 Uz sa napchavam kadejakymi mama-vitaminmi a cajmi, ale mam z toho vsetkeho velmi zly pocit, nejako neverim, ze taketo veci niecomu naozaj mozu pomoct☹ Tak mi uz len zostava dufat, ze sa to nejako podari☹...a ked budem tehu, pobezim za Dr. a skusim si vypytat aspon Duphaston...Na vysetrenia ma zial poslu asi az po viacnasobnom nestasti, takze neviem co viac este mozem spravit☹
...a ešte: treba si veriť, pozitívne myslieť, ja som vždy keď som nevedela ako ďalej pomyslela na pani, kt. som predtým spomínala, prežila 8xpotrat a vravela som si, že keď to ona zvládla 8x, aj ja to vydržím,no a 3 a 4 pokus boli úspešné. Určite to nepôjde vždy s úsmevom, ale čo najviac myslieť pozitívne.
@najivka ahoj...tak prvý,a druhý potrat ešte nič pre nich neznamená...dokonca mi po druhom potrate vyskočili protilátky,máme aj inkompatibilitu rh faktoru,a vtedajšia gynekologička,ktorú som navštevovala mi povedala,nech sa s tým zmierim,ale vraj nikdy deti nebudem mať...ihneď v ten deň som ju zmenila...ale po tretom potrate si ma zobral pod dohľad primár gyn.pôr.oddelenia,urobil mi všetky potrebné testy,už neviem ani sama kde a čo to bolo...kopu krvi na rozbory,a hned ako som otehotnela,bežala som za ním...a ono to nejako vyšlo...ale kartu som mala u svojho gynekológa...ale hlavne potrebuješ aj pozitívne myslieť...aj som krvácala,ale verila,že bude ok,neprežívala som to tak strašne ako pri predošlých potratoch a bolo dobre...ale bola som od začiatku riziková,a už pred otehotnením som si vybavila pn...zatiaľ u obvodnej,ale ako som ti spomínala,mala som to šťastie,že som otehotnela vtedy,keď som to chcela...tak hlavu hore,bude ako nebolo... 🙂
@aii ...uvidim ako sa budem citit pri dalsom tehu (teda ak sa to vobec podari), ale rozmyslam, ze prinajhorsom si tiez "vypytam" pn, ak sa budem citit nejak podozrivo zle. Totiz pocas mojho prveho tehu som bola nenormalne unavena a ked som prisla k dr. s tym, ze spinim, tak mi len povedala, ze mam "byt v klude". Tak som nic neriesila a sla som do prace☹ No a hned na druhy den som potratila 😢 Ak sa mi stane nieco podobne, pokusim sa to podchytit uz skor, ak sa to co len trochu bude dat☹
@najivka ešte ti poviem,podľa môjho prípadu,vždy som len nepatrne špinila,takmer vôbec a vždy som potratila..a teraz som krvácala dosť,a čerstvú krv a bolo ok...takže nieje špinenie ako špinenie...a určite by som brala hneď pn...držím palce,nech sa to podarí čím skôr...potom daj vedieť... 🙂
Ahoj, nečítala som čo ti písali dievčatá,ale ja som mala 2 kamarátky s podobným problémom a teraz majú krásne detičky...problém bol v tom, že mali čosi so zrážaním krvi, počas tehotenstva si pichali nejakú látku, prepáč naozaj neviem jej názov a to im pomohlo. Nepočula si o tom?
aááá mám to, Aii to tu píše- je to fraxiparin
ahoj...aj ja som potratila uz 3x....teraz je to moje stvrte tehotenstvo, tak mam velmi malinku dusicku a je pre mna velmi tazke tesit sa....skor ma zviera uzkost....bola som na geneticke testy aj s partnerom, nenasli nic co by branilo tomu, aby sme mali spolu dieta....neviem ci si bola ,ale kazdopadne chod na hematologiu...v sucasnosti je trombofilia - vysoka zrazanlivost krvi castou pricinou potratov...bolo to tak aj u mna...no napriek tomu, ze som uz urobila vsetky potrebne opatrenia - od 3. tyzdna som si pichala injekcie a brala lieky aj tak moje tretie tehotenstvo trvalo dlhsie iba o tri tyzdne ako predosle.... teraz si opat picham injekcie, beriem lieky a cakam a cakam a cakam pri kazdom sone ci tam bude srdiecko... ale nevzdavam sa...a nerob to ani ty...dolezite je nikdy sa nevzdat...drzim ti velmi palce 🙂
@najivka ja som tehotna stvrty krat - po troch missed a nemam pocit ze by ma niekto bral ako nejaku rizikovu...len ja sama seba 🙂 akurat si picham fragmin a beriem duphastone...a to som otehotnela mesiac po kyretazi...a este ...s tym spinenim je to individualne ja kym som spinila tak som bola tehotna...ked som prestala, potratila som...drzim palce
@livocka21 hlavne treba pozitívne myslenie,a uvidíš,že veci budeš zvládať lepšie...ja som natrafila na primára gyn.pôr.oddelenia tak ma brali od začiatku ako rizikovú...a chodila som častejšie na prehliadky...verím,že tento krát to už bude dobre,tak ako aj u mňa a bude z teba šťastná maminka...
dakujem 🙂 snad mas pravdu 🙂
@livocka21 dakujem za odpoved...ja som z toho vsetkeho taka nejaka "prefackana", ze ani neviem, co mam napisat☹ Obdivujem ta, ze sa nevzdavas, ja o sebe velmi pochybujem, ze budem schopna tolko bojovat☹ A mrzi ma, ze strasne vela potratov, aj opakovanych, sa nikdy nevysvetli, nenajde sa pricina☹ Tak v podstate, co ti dokrori aj vlasntne mozu robit... drzim ti velmi velmi silno palce!
ahojte dievcata, mozem sa k vam pridat? mam po druhom missed abortion, prvy v 7tt, no tam sa ani nevyvijal plod a teraz v 14tt, mali sme mat chlapceka, boli sme po amnio a 5 dni po amnio na kontrole nam zistili, ze nam nebije srdiecko.. bol to moj stvrty pokus na IVF, tri boli obycajne a posledny soft - taky zazracny a ani ten nevysiel. cakam na histologiu, lebo primar povedal, ze podla neho tam bola nejaka infekcia, lebo ked ma cistil, tak citil zapach.. Straasne sa bojim, ze to bola nasa posledna sanca a kedze mam uz po 40ke, tak je to o to horsie... ta prazdnota je strasna...