Missed abortion v 14. týždni
Ahojte,
Viem, ze to nie je lahka tema, ale je tu nejaka baba, ktorej prestali babatku bit srdiecko v 14tt?
Ze priste v 12 tt boli vsetko ok na velkom usg a babatko sa vyvijalo, prosperovalo, nemalo ziadne vady…
Ale vy napr ste mali aj nemali bolesti a tazkosti…
Ked Vam to zistili sli ste na kyret? Alebo Vam pivedali pockat ci sa to spusti samo? Alebo je to uz vyvolanie porodu v tomto tyzdni?
@hederamonstera a prosim ta kyret ti dali alo moznost alebo ti povedali ze sa da este zacat kym to nezacne same? Mala si na sono vsetko ok v 12tt?
Dskujem za odpoved
ja som mala zisteny MA v 13tt a teda v 11tt vsetko ok. bola som na kyret. u mna sa to uz rozbiehalo, isla som na vysetrenie, ked som mala kvapku na toaletaku 2x za den. dalsi den nic, ale sli sme. dr mal dovolenku, zastupovali ho v nemocke, tak si ma tam rovno nechali.
v 14tt je babo uz velke, obavam sa, ze by samovolny potrat mohol byt narocnejsi, hoci asi nie nemozny.
vyvolanie porodu to nie je. Môžeš počkať kým to odíde samo, alebo sa zveríš do rúk lekára v nemocnici a ten ťa vyčistí malým zákrokom. Smutná téma, ale v živote žien je to tak.
Kamoska uz musela teda kvazi porodit a potom ju docistili. Teraz maju dalsie zdrave deti. Je mi to velmi luto 🖤
@kajka293 mozem pockat aj v tak vysokom tyzdni ?
Je mi to veľmi ľúto. Neboj sa všetko dobre dopadne a budeš sa onedlho tešiť bábätku.Ja som po potrate dlhšie čakala pol roka. A porodila som zdravého syna a dnes bude mať pomaly 16.rokov.
Mne zistili na tom väčšom sone v 12tt, že nebije srdiečko aj plod bol menší. Možno týždeň predtým som bola u svojho gynekológa a bolo všetko v poriadku. Bol to strašný šok. Mňa nechali čakať nejakých pár
dní, nepamätám presne.Mala som prísť na kontrolné Sono a už vtedy som tam začala krvácať, zrazeniny,bolesti brucha a neposlal ma do nemocnice, aie za svojim lekárom a predoperačné si urobiť.
Ešte mi doktor predpísal Dufasthon.Potratila som doma deň pred nástupom do nemocnice na kyret. Ešte som si musela robiť predoperačné .U mňa to bolo strašné! Horšie ako pôrod. Nechcela som do nemocnice ísť, lebo som sa nedokázala ani osprchovať. Nakoniec v bolestiach s dvomi uterákmi sme išli a čistili ma bez narkózy,ani injekciu od bolesti vraj mi nemôžu pichnúť. Bolo to pre celú rodinu aj pre mňa veľmi dramatický zážitok. Nikdy v živote by ma nenapadlo, že bude svedkom toho ešte aj môj v tom čase 8.ročný syn.
Ja som v 11tom týždni zacala spinit, nakoľko som 6 mesiacov pred tým potratila, sla som do nemocnice a rovno som aj ostala, dali mi na výber, že to necháme tak, tabletky na potratenie alebo kyret. Vybrala som si tabletky q ze hneď, a aj tak som musela ísť na kyret lebo mi ostala veľká zrazenina a bolesti som mala obrovské každé 3 hodiny lieky od bolesti a ani tie nezabrali

Ja som mala MA v 14tt. Zacala som hnedo spinit, tak som sla na kontrolu a uz nebilo srdiecko. Sla som na kyret, chcela som to mat za sebou a rychlo sa zacat snazit o druhe.
Vyvolanie porodu je myslim od 16tt