icon

Moje trápenie s umelým prerušením tehotenstva

scarlet24
11. jan 2016

Ahojte..vytvorila som si novy nick,hlavne koli priatelom a rodine aby som ostala v anonymite aby sa netrapili a v konecnom dosledku ma nelutovali,z nazvu temy plinie ze idem na umele prerusenie,,velmi tazko to znasam ale aj napriek tomu nieje cesty naspet,, beriem totiz velmi ale velmi silnu liecbu,,ktora je nezlucitelna s novym zivotom ktory by vo mne rastol ,,preto aj pri zahajeni tejto liecby zhruba pred rokom som podpisovala suhlas ze vedome neotehotniem,,,takze som nasadila antikoncepciu,,ale kedze som sa velmi bala pouzivali sme aj inu ochranu takze chranenie na 2x plus ziadne take "ze spravis sa do mna " cez vikend som si robila 3testy a vsetky pozitivne plus doktorka potvrdila zatial 5tt plus este kontrola lebo dobre tam este nic nevidela,,ale vraj aj z krvy zistila tehotnost,,,neviem sa s tym vysporiadat ,,boli ma z toho dusa ze sme sa tak snazili chranit a predsa ,,nemozem spat,,len rozmyslam,,preto pisem sem potrebovala by som trosku pochopenia,,hlavne citim nenavist k svojmu telu,,preco nam ked ine zeny sa roky a roky snazia,,dakujem za precitanie

Strana
z4
stepanka274
12. jan 2016

To mi je luto, ze sa musis takto trapit, nebola som nikdy v takejto situacii, ale z tvojho prispevku je citit zufalstvo, az sa bojim aby si si nieco neurobila, mozno aj nejake sedenie u psychologa by nebolo na skodu, inak ked som citala ako ste sa zodpovedne chranili a predsa sa to stalo tak ma napadlo ci predsa len by si si ho nemala nechat, ale zrejme tvoja liecba resp lieky sa nezlucuju s tehu, posielam ti vela sily, aby si uniesla tu tarchu ktoru teraz na sebe nosis

mlil77
12. jan 2016

neviem si realne predstavit co prezivas pretoze kto nezazije na vlastnej kozi nikdy nepochopi....pozri zazraky sa deju mozno bude z toho nakoniec zdrave babo a ak sa ma nieco stat nechaj to na toho hore a ty umelo neprerusuj tehotenstvo ak tak nech babo sa samo rozhodne kedy co a ako..........nechod na umele prerusenie..........neviem co beries za liecbu a preco ale skus ju vynechat a aj ked sa neda nerob to nechaj to vsetko na babatku. Aspon nikdy nebudes mat vycitky svedomia ze ty si to umelo prerusila, drzim velmi silno prsty.........rozmysli si to.

vorkola
12. jan 2016

Mila scarlet,neśla b som na interup.,ani keby ma mali vesat.V podstate to nie je interup.,je to vrazda.A ty chces s takym bilagom zit ?Nerob to .vsetko sa da vyriesit,ale vrazda nenearodeneho dietata je neospravedlnuta.Do konca zivota budes mat vycitky svedomia.Vzdy ked budes vidiet deti dostanes vycitky.A tie deti budes vidiet vsade do konca zivota.mozes byt akakolvek uspesna, bohata,cielavedomazena, ktora dobre sekla karieru,ale za cenu vrazdy ?.Nikdy.Po case ta to dostane na psychiatriu..Ver mi.A to nehovorim o nasledkoch na tvoj organizmus.

tajka1986
12. jan 2016

@scarlet24 je mi to luto co musis prezivat. Zelam len vela sily. Ine vychodisko z tejto situacie nie je,bohuzial,musis byt silna. Tiez mame dvojitu ochranu a nemozem otehotniet pretoze by bol velmi vazne ohrozeny moj zivot. Keby sa tak nahodou stalo tiez musim volit potrat. Bez vahania ☹

kacena4
12. jan 2016

ahojko je to najjednoduchsie rozhodnutie a je to "tvoje" rozhodnutie, nie toho babatka ☹ hoci si podpisovala pisomny suhlas, ze "vedome" neotehotnies, nespravila si to vedome, neviem ake nasledky to moze mat pre teba ci dieta, no v mojich ociach je kazde dieta Bozi dar a su moznosti ako dalej len ich treba hadat, no nebudu jednoduche. drzim ti palceky

mb269
12. jan 2016

podpisovala si ze neotehotnies teda lekari vedia ze liecba by mala fatalne nasledky na plod. kedze v tehotenstve sa nesmie uzivat prakticky ani paralen tak plod v tvojom pripade by mal telesne deformacie , vyvinove poruchy alebo geneticke mutacie. sanca ze dieta bude zdrave je nulove percento v tomto pripade. myslim ze vacsie vycitky by si mala keby sa dietatu stalo nieco vo vyssom stadiu tehotenstva co by mohlo sposobit aj tebe znacne zdravotne problemy. vseobecne nie som za interupciu doslova nenavidim zeny ktore si daju dieta zobrat len tak lebo sa na to necitia no v tvojom pripade je to diametralne ina situacia.. hlavne sa o tom rozpravaj s tvojim muzom/partnerom aby ti bol oporou po cely cas. drzim palce

tajka1986
12. jan 2016

Zeny ako jej v takejto situacii mozete napisat ze zazraky sa deju a ma si ho nechat atd. Nechapete ze to je jedniducho nemozne?? Dopredu bolo jasne ze tie lieky su nezlucitelne s novym zivotom. Asi to lekari vedia lepsie ako mudrlantky na MK ☹(

matilda72
12. jan 2016

@vorkola tak toto som si hovorila aj ja, bila som sa do prs, že by som nikdy nešla, a poviem ti len jedno váž slová, nikdy nevieš čo ta prinúti nad tým uvažovať. ja som musela podstúpiť potrat v 21tt, je to ťažké bábo bolo priam vymodlené, nejdem písať čo malo to by bolo na dlho. len ked už bolo potom dr. potvrdil, že sme urobili dobre hrozila mi otrava krvi, či strata maternice a to dr., najprv nevedeli len ked dieťatko vyšlo von zistili, že mu odumiera tkanivo resp. nožička a mohla by som dostať sepsu. nikdy nevieš, kedy ta život preskúša. a ešte k scarlet24 držím ti palce nech sa rozhodneš správne tak aby si s tým dokázala žiť. viem čo prežívaš je mi to veľmi ľúto ale zváž všetko ale úplne všetko. držím palce

bosoriak
12. jan 2016

@vorkola Ako to presne vies, co sa jej bude diat, ak ty sama by si nikdy na interupciu nesla? 🙂 Ked nemas co mudre povedat, radsej treba byt ticho. A ten tvoj prispevok je velmi zranujuci a uplne zbytocny.

@tajka1986 To je tu na fore taka kultura. Zena potrebuje podporit, vyrozpravat sa, namiesto toho sa jej dostane takychto radoby humanistickych kecov. Ziadna z tych, ktora "by nikdy nesla na interupciu" nebude niest to bremeno, ziadna neporodi deformovane alebo mrtve dieta, ziadna z nich neohrozi svoj zivot kvoli nejakej nadeji na zazrak. Ale autorke to pokojne poradia, lebo je to take jednoduche. A jo, najviac sa mi paci, ako su tieto "nikdy"zeny najvacsie odbornicky na to, ako sa zena po zakroku citi. Ech.

@scarlet24 Sama pises, ze ste urobili vsetko. Ak je skutocne tvoja liecba nezlucitelna s tehotenstvom, nemozes mat ziadne vycitky. Pre istotu mozes pokojne vyhladat psychologa, nech mas nejake metody na zvladanie svojich pocitov. Ak raz clovek nema na vyber, tak nema na vyber, nikto iny za teba tu tazobu neponesie. Ale som si ista, ze to prejde. Teraz to jednoducho nema byt. Zvladnes to.

rheuska
12. jan 2016

Prepacte zeny. Kludne ma ukrizujte. Interupcia nie je vrazda. Kazde dieta vdychuje dusu az prvym dychom a nikto ma nepresvedci o opaku. Nechcem sa tu hadat, ale vazne zazraky sa deju. Kazde rano vyjdde slnko, na jar zacnu kvitnut kvietky. Zazrak je spev vtacika. Postihnute dieta nebude zazracne vyliecene a bohuzial rodia sa aj take. Ja osobne by som vedome nechcela vynosit nezdrave dieta. Uz teraz sa lutujes a co bude potom? Ak to nebodaj prezije? Ako sa chora zena bude starat o chore dieta? Alebo ti ho pre istotu ani v nemocnici neukazu, lebo to bude mala prisera? Nie! Proste toto je cele zle. Podpisala si papier. Viec co liecba obnasa. Tak o com to teraz je? Vies, ze ked sa vyliecis tak budes moct otehotniet, kedze sa ti to zazracne podarilo teraz. A inak tomuto neverim, ze pri troch antikoncepcnych metodach si otehotnela. Proste neexistuje. Takze ste nieco niekde zanedbali. Porozpravaj sa s lekarom o tom aby si sa tomu mohla vyvarovat, pokial liecba neskonci. Sustred sa teraz na svoju vlastnu liecbu a potom v buducnosti vynosis zdrave dieta a budes stastna mamina.

matilda72
12. jan 2016

@bosoriak presne si to vystihla, je to len a len na scarlet na nikom inom. ja som bola pred rokom asi rovnaká a vidíš ☹ no taký je život. inak som si všimla, že čakáš bábatko, máš presne taký termín ako sme mali my tiež sa mala malá narodiť v marci, ale verím, že nám pošle súrodenca 😀 😀 držím vám žienku palce 😉 😉

womankc
12. jan 2016

@bosoriak veľmi trefná reakcia .

@scarlet24 ja aj napriek tomu, že sama som prišla o dieťa a ťažko som sa s tým vyrovnávala a aj napriek tomu, že nie som za interupcie. by som reagovala zrejme ako ty. Prosto urob , čo musíš . Osobne by som veľmi veľmi uvažovala , či podstúpim ohrozenie zdravia mňa alebo dieťaťa len pre čakanie na zázrak. Ak ty podstupuješ liečbu, ktorá závažne ohrozuje dieťa , alebo teba v tehotenstve, tak predsa to lekári nehovoria len tak pre nič za nič...... Je to ťažké , smutné , nespravodlivé , ale podľa mňa má človek sám za seba predovšetkým zodpovednosť ............

argyro
12. jan 2016

@scarlet24 ak by tá liečba bola ako píšeš nezlučiteľná so životom, vznikal by v tebe nový život? Nemôžeš tu liečbu prerušiť a dieťatko si nechať? Čo ti radí tvoja doktorka? Aká je pravdepodobnosť poškodenia plodu vyjadrená v percentách?

sardinka335
12. jan 2016

@scarlet24 no....ak si užívala tabletkovu antikoncepciu, kondom a nespravil sa ,,do teba,,, tak prepáč, ale to musí byť ,,dieťa šťasteny,, čo ste počali...lebo prakticky je to nemožné. Takže bud si jedna z neviem akeho miliona čo sa jej to stalo alebo to čo píšeš nie je pravda....asi az tak ste sa nachranili. Nech je ako chce...nepišeš o ake ochorenie sa jedna, o aku liečbu...papiere ze ,,na vlastne riziko,, sa podpisuju pri kde čom. Niečo mi tu proste nesedí, sorry...

bosoriak
12. jan 2016

@matilda72 Drzim palce, nech sa vam podari. Ja sama som mala 2x MA a nad umelym prerusenim teda rozmyslat nastastie nemusim, ale ak sa jedna o vedome donosenie choreho plodu, to by som ja nedokazala, na to som jednoducho prilisny sebec. Akurat mam tu vyhodu, ze to mam v sebe vyriesene a nepotrebujem podporu nikoho ineho, nez mojho partnera, ale az ma dviha zo stolicky, ked obcas vidim tie komentare "ved pockaj ako sa to vyvinie, mozno sa lekari mylia".

sluchatka
12. jan 2016

To myslite vazne, co jej tu radite?? Ze ma prerusit liecbu, plod si nechat? Aj ked je vysoke percento, ze bude poskodeny? Skuste si prosim vas precitat jej prispevok este raz. Berie silne lieky tak asi ich neberie len tak pre nic za nic ! Ako vas toto moze napadnt, tu sa az rozum zastavuje, vy by ste jej urcite naordinovali uspesnejsiu liecbu , pretoze ako citam tak lekari nic nevedia a zazraky sa deju. Autorka- drzim ti palce, treba sa so situaciou zmierit bohuzial, stalo sa. Ano, mali ste si davat vacsi pozor, ale to uz nezmenite. Nemozes sa ani obvinovat, Ani lutovat. Prijat situaciu, akceptovat a ist dalej. Nic ine sa porAdit neda. Drzim palce nech si cim skor v poriadku. Je mi to luto

zeleny_cajik
12. jan 2016

@vorkola Že sa nehanbíš. Aj si si prečítala ten príspevok? 😒

lauricka
12. jan 2016

@mb269 ospravedlnujem sa za poznamku mimo temy, ale v tehotenstve, ze sa nesmie paralen, tak to uz teda ale su bludy. Paralen nie je kontraindikovany. A co sa tyka temy, zakladatelke zelam vela sil. K tomuto sa ani vyjadrit nedokazem. To len lekari mozu posudit.

sardinka335
12. jan 2016

@lauricka presne ako píšeš KECY!!! V tehotenstve sa bezne uziva Paralen, atb. Zinnat aj Bioparox a ine lieky...a neni s tým problém. Paraleny sa mozu až 4 denne....v tehu..ak treba.

gagik
12. jan 2016

no nechce sa mi zdat ze uzivas hak, mate aj prezervativ a este aj prerusovanu suloz a si tehotna?to je nejake divne az zazracne...

sooth
12. jan 2016

@bosoriak Veľmi rozumné slová 🙂

sisaka
12. jan 2016

oralna antikoncepcia, kondom, prerusovana suloz a tehotna? tak toto len za pomoci ducha svateho. Amen.

mb269
12. jan 2016

@lauricka paralen mal byt v uvodzovkach kedze pomaly vsetko sa zakazuje pocas tehotenstva

maria117
12. jan 2016

@scarlet24 tazka situacia, nevieme podrobnosti o tvojej liecbe, ale drobec je bojovnik, ked prisiel i cez tolku ochranu. Tazko radit, ale skusila by som aspon viacerych odbornikov vypocut, skus i poradnu http://www.alexisporadna.sk

pupuka
12. jan 2016

Scarlet24 Je mi luto čim prechadzaš.Je to tvoje rozhodnutie.Skus vyhladat viacej špecislistou možno je tu nadej.Ja som dnes prišla o svoju dcerku a poviem taku bolest som v živote nezažila a urobila by som všetko preto aby mohla žit.Bohužial u nas to bolo nezvratne.Držim ti palce nech ti to dopadne akokolvek dufam že sa rozhodneš tak aby si s tym dokazala žit.

kiwi82
12. jan 2016

ahoj, ak ste sa dvojnásobne chránili a aj napriek tomu si otehotnela, asi to tak má byť..... možno práve toto dieťatko bude zmyslom Tvojho života.

lauricka
12. jan 2016

@mb269 aha

mlil77
13. jan 2016

@sluchatka absolutne nesuhlasim s tvojim nazorom, a verim ze zakladatelka si to rozmysli

sluchatka
13. jan 2016

@mlil77 a ja zase nesuhlasim s nazorom tvojǐm a tebe podobnym.. Radit niekomu aby prerusil liecbu,tak pri tomto sa mi rozum zastavuje. Prepac ale je z tvojej strany maximalne neeticke a odvazne, toto radit, ked nevies akou chorobou trpi. Esteze su na svete ludia, ktori veria zdravemu rozumu a medicine, ako nejakym vyssim silam...

scarlet24
autor
13. jan 2016

@sluchatka
@mlil77
@kiwi82
@pupuka
@maria117
@mb269
@sisaka
@gagik
@sardinka335
@stepanka274 dakujem zienky za podporu len skoda ze doma od partnera ju moc nemam,,dost smutne,,pre vas co si myslite ze je to nemozne takto otehotniet ..v mojom priprade sa to stalo a nepotrebujem uvahy ako to je alebo nieje mozne..doktorka mi povedala zesom moc plodna rovnako partner..ale stale jento pre mna sok..neskuocny smutok..nerozumiem sama sebe...babetko v takomto pripade sa nemoze narodit lebo uz v brusku by podlahlo genetickej mutacii na zaklade silnej biologickej liecby ktoru beriem...inak by som urcite chcela..lenze pri planovanom tehotenstve v mojom pripade by sa museli injekcie vysadit minimalne pol roka dopredu ak nie viac aby sa telo precistilo...samozrejme ze som to konzultovala aj s inymi lekarmi ci predsa sanca nieje...ale nieje je to pre mna nocna mora tak aspon tu najdem pochopenie...dakujem za par zienok co ma tu chapu

Strana
z4