Môže to byť príčina môjho terajšieho potratu?

majus11
24. okt 2012

Ahojte, ešte ped nedavnom som tuto kolonku vobec nenavštevovala,no teraz som jedna z vás. Minuly týžden mi odumrel plod, prestalo mu byt srdiečko. Musela som podstupit zakrok, kyret. Ešte som na PN a preto mam rozne myšlienky.Nič som necitila nekrvacala som, nemala žiadne problemy. Až dnes som si spomenula že v predoperačnej sprave som mala napisane že zrejme podla poslednej ms som bola v 9+5, lenže velkost plodu bolo 16mm kde bolo napisane že som v 8+2. Dnes som si teda počitala presny den počatia podla kalendarika a strašne som sa rozplakala. Prave 4 dni po milovani som mala z manželom veľmi zly zažitok. Boli sme na oslave u kamošky.Kedže som nevedela že možem byť tehotná dala som si aj pár štamprlikov, no aj tak som prestala lebo manžel si dal až privela.Na začiatku to bola zabava velmi sme sa nasmiali no cesta domov bola hrozná. Sama som tahala manžela domov, stale padal no hroza. Strašne som plakala, mala som o neho strach. Ked mi ho nakoniec pomohli odniest kamoši, oddychla som si,ale ešte som nečakala čo bude doma.Manžel bol dost agresivny, vobec nevedel čo robi a dost mi ubližil, nie že by ma dobil, ale velmi sme sa dotahovali , skoro ma aj udusil. rozpraval z cesty a podobne. Velmi ma ta noc žrala ešte nikdy sa to pred tym nestalo. Strašne som plakala aj ked konečne manžel zaspal, bolo to niečo hrozne,na buduci den si nič nepamätal a velmi to olutoval, no a ja prave teraz zistim že vtedy som bola už tehotná. Strašne sa mi chce s toho plakať, može byť toto dovod na moj terajší potrat?????Prosim o vaše nazory.........

sofia2008
24. okt 2012

urcite nie.

lulu19
24. okt 2012

netrap sa urcite to nie je dovod .je my luto co sa vam stalo

habibi78
24. okt 2012

nie, nebol...

mircalla
24. okt 2012

Myslim, ze nie. Pricina najcastejsie byva geneticka, pripadne imunologia, hematologia....Moze to byt samozrejme aj stres, pad, fyzicka namaha, ale vacsinou je dovod,ze sa plod prestane vyvijat z genetickych dovodov, nie je v poriadku. To samozrejme neznamena, ze nebudes mat zdrave v buducnosti dieta, mne sa to stalo 2 krat.
Kazdopadne vsak spravanie tvojho manzela je polutovaniahodne a pouvazuj ci je to dobre rozhodnutie mat s nim dieta. Ak je chlap agresivny raz (neviem ako dlho ste spolu) je velka pravdepodobnost, ze sa to bude opakovat.
Vela sil. Drz sa.

mima4
24. okt 2012

ahoj suhlasim s kočkami predomnou a myslim si, ze nie... nebol to dovod potratu, ale taktiez suhlasim aj s @mircalla a aj pre mna je dost sokujuce spravanie sa tvojho manzela. Tiez ti odporucam zvazovat, ci s takym clovekom mat vobec dieta.

lucia20
24. okt 2012

urcite to nebol ten dovod. ja som nevedela ze som tehu a prezila som havarku auta, neskutocne stresy, sankovala som sa po bruchu na sacku a ine veci.... takze skor si myslim, ze plod mohol byt poskodeni. viem, ze to tazko znie, ale ver, ze je mozno lepsie, ked sa ti tato tragedia stala teraz ako keby si v 19.tt zistila, ze je plod velmi poskodeni a neprezije. to by bolelo mozno omnoho viac. to ze si si vypila a vlacila sa s muzom nebude toho pricina. ak si nekrvacala ani ziadne priznaky nemala, chyba bude v plode. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ moc ma to mrzi, ale casom isto budes mat krasne babatenko. Na tvojom mieste, by som ale asi uvazovala nad tym, ci to nebolo znamenie nemat s takym muzom dieta. Kedze sa tak sprava teraz.... Necakaj, ze sa to zmeni prichodom dietata. Bude to stale rovnake. ak nie horsie. mozno by som uvazovala, ci je to ten spravny otec pre tvoje deti. myslim, ze agresor nie je spravnym otcom pre ziadne dieta, nie len pre tvoje.

jana
24. okt 2012

tiez si myslim, ze nebol. A ak ta to bude trapit, porad sa s gynekologom o moznej pricine. U mna po potrate zistili, ze mam zlu zrazanlivost krvi a tak pri druhom tehu som si musela pichat inekcie na riedenie krvi.

suecy
24. okt 2012

vecsinou je pricina geneticka no mohlo to byt aj z namahy ako si ho tahala to je vsetko otazne,ja osobne som potratila 2 razy v 13 tyzdni oba plody,pricina bola zrejme geneticka,teraz mam 18 mesacnu dceru je zdrava.tym som chcela vyjadrit ze pricin je vela a su rozne,ale ked je manzel agresor a hentak si ho tahala nieje to dobre :( stres neprospieva nikomu :( ale myslim si skor ze to bola geneticka chyba ako je uz vyssie pisane konzultuj to z gynekologom ja som mala aj 3 tehotenstvo ryzykove 14 tyzdnov som nonstop krvacala spinila chodila po nemocniciach po infuziach a bola na liekoch takze skor ta genetika,zrazanlivost a podobne veci.vela stastia zelam

mojkokolja
25. okt 2012

urcite to nebola pricina. mala si missed a to som mala aj ja. v 12 tyzdni podla menzesu ma doktorka poslala na sono a tam zistili ze srdiecko nebije a plod prestal rast uz v 6 tyzdni. a to som nemala vobec ziadne problemy ktore by naznacovali ze je nieco zle. takze 6 tyzdnov som nosila mrtvy plod a pocas toho sme sa s muzom vytesovali ze budeme mat druhe babo. pri missed sa vacsinou nevie co je pricinou. proste to tak priroda kvoli niecomu zariadi. mne z tohto trapenia velmi pomohla doktorka ked mi povedala ze to tak priroda zariadi, pretoze ten plod nebol v poriadku a radsej sa stane toto akoby sa malo narodit poskodene babetko. takze sa netrap, urcite to nebolo z toho a nabuduuce to uz vynde. treba si dat teraz pauzu, aby sa maternica dala dokopy a potom zas skusat. My teraz zas skusame.Drzim ti palce

nikoliatko
27. okt 2012

4 dni po milovaní si oplodnená bola ale vajíčko ešte nebolo podľa mňa uhniezdené v maternici takže ak by sa už v ten večer niečo pokazilo, tak by sa asi ani neuchytilo. držím ti palce, nech sa z toho čo najskôr dostaneš

monyccka
27. okt 2012

Dovod to istotne nebol. Ale je to dovod zvazit, ci budes riskovat nieco podobne, ked raz to dieta budes mat. Ci chces aby take nieco zazilo s otcom.

kveta
27. okt 2012

Nie.

bajusha
27. okt 2012

Určite nie.A zvážila by som správanie manžela,neospravedlňujeho alkohol,že bol takto agresívny! 😨

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre