icon

Nechcené dieťa po znásilnení

livus5510
27. apr 2019

Nikdy by som neverila, že na podobné fórum napíšem, ale potrebujem akési povzbudenie... Po znásilnení od už bývalého priateľa som ostala tehotná. Som v 6 týždni, všetko je potvrdené aj gynekológom a mne sa po tomto zistení zrútil svet... Moje dieťa nie je chcené, sú to tvrdé slová, ale ja ho nechcem a neviem čo si počať, vždy som bola proti potratom a tak asi hľadám niekoho kto bol možno v podobnej situácií a nakoniec to dopadlo dobre. Som zúfalá, jeho čin som na polícií nenahlásila, ťažko sa o tom hovorí, ale potom čo sa stalo som bola zdevastovaná a nedokázala som ísť niekam kde by mi robili nejaké výtery a brali veci a podobne. Radšej som to zamlčala, hoci som nemala ani tušenie, že to dopadne takto, ja hlúpa som si mala dať tabletku po, lenže po znásilnení je posledné na čo človek myslí dieťa. A keď som sa z toho už začala dostávať prišlo toto, neviem čo si počať. Bojím sa ísť na potrat...

lacibo
30. apr 2019

@vevesh tak zase toto mi nedá: citujem autorku "bývalý PRIATEĽ ma ZNÁSILNIL.." - prečítaj si to ešte raz a pomaly..je to skutočne také ZLO, ktoré prebije vraždu vlastného dieťaťa..??? (asi niečo na ňom aj dobré videla, keď si s ním vôbec začínala, tak čo už teraz..nič s tým neurobí - má nevinná osoba pykať za jej chyby vo výbere partnera??? - to čo je za morálka, preboha!!

tiimka
30. apr 2019

@sharpka tak ako ty dnes zijes tak ani dieta v brusku by sa nerozhodlo pre UM. Vela ludi trpi na tomto svete, a este horsie. Ja som veriaca a viem preco to aj tak je. Konecna stanica je ale vecny zivot, zivot na zemi je len velmi maly casovy usek nasho bytia, kde ti Boh prave tu na zemi dava moznost v Neho uverit.

agnesino
30. apr 2019

Zaujímavý film Unplanned zatiaľ v angličtine, ukazuje postoj k potratu z oboch stran, možno zmení rozhodnutie v ťažkej chvíli, akou určite je rozhodnutie nechať žiť!

meredith83
30. apr 2019

@katharines & @rubinka Nechcem vam splasknut bublinu ale robi sa aj im. Mojej macke to museli urobit kedze bola prilis mala a to tehotenstvo ju uplne zabijalo. Nezrala a chradla. Bohuzial som ju nasla prilis neskoro... A to nechcite vediet co sa deje so steniaktami a maciatkami v utulkoch to by ste asi nezvladli..

kiwi3
30. apr 2019

tato tema sa pomaly zvrhla na moralizovanie krestanskych fanaticiek. ale co sa dalo cakat... lebo zivot cloveka, ktoreho sa vzdala vlastna matka/ pripadne ho nemiluje/ nenavidi je skutocne uzasny. hlavne ze je to "zivot"

katharines
30. apr 2019

@meredith83 mne staci vediet, co sa deje pri potratoch a keby som ti tu rad radom davala info, tiez neviem, ci by si to zvladla.

meredith83
30. apr 2019

@kiwi3 Samozrejme. V Polsku maju tzv moherove beretky a tu mame beretky na MK. Ono to co pan fararko povedal. To nie je slobodna volba. To je to stare peklo/nebo a nedaj boze do toho spomenut vedu alebo psychologiu. Na zene uz zijucej osobe vobec nezalezi..

@katharines ja som musela ist na kyret co je defacto potrat a zvladla som fajn. Poznam zeny ktore boli na potrate a su tiez v poriadku a maju dalsie deti. Takze vies tak velke nic. Inak ja som proti potratom v celku a keby som si nedavala pozor a bola by to moja hlupost tak by som to na 100% nepodstupila. Ale keby ma niekto znasilnil, tak neviem urcite by som fanaticky z MK neprosila o ich nebeske rady..

katharines
30. apr 2019

@meredith83 prepac, sama som ti tu dala fakty z embryologie i psychologie a i tak si ich nevzala na vedomie. 😉

lacibo
30. apr 2019

@livus5510 opýtam sa ťa len jedno, PREČO má za TVOJE chyby životné (výber partnera atď..) zaplatiť iná bytosť ( mimochodom práve Tvoje vlastné dieťa to je z tých miliárd ľudí na zemi) tou najvyššou cenou - svojim životom??? ako môžeš takto uvažovať? veď Tvoj život nie je viac ako Jeho život..možno to raz bude vedec, ktorý vynájde niečo výnimočné, možno to bude raz človek, ktorý Ti bude tou najväčšou oporou v živote - nielen deti od nás, aj my sa totiž od nich stále UĆÍME, možno sa ty cítiš teraz slabá, ale uvedom si prosím - TY si momentálne tá najsilnejšia - lebo sa v Tebe ozýva nový život, život ďaľšej jedinečnej bytosti.. ako k tomu prišlo, to teraz už nie je podstatné, prajem ti zo srdca, aby si to v sebe pocítila, že Ťa Tvoje dieťa teraz potrebuje, pretože mu ide o život.. (p.s.: nie som žiadna náboženská fanatička, iba ľudsky a prirodzene zmýšľajúca žena)..ak budeš chcieť, napíš mi do IP..

meredith83
30. apr 2019

@katharines No to je pekne ale hovoris tu o inych silach atd. To je jasne ze si radikalna krestanka co je v poriadku pre teba ale pre inych to nie je priatelne. Ja hovorim ze kazdy si moze vybrat. Hlavne ked je zijuca a rozmyslajuca osoba. Dufam ze raz budes tehotna a uvidis co to je cakat dieta aby si vedela o com hovoris.

terezka1947
30. apr 2019

Nabozenske fanaticky neodsudzuju zeny,ani nemoralizuju.....nikde som necitala,ze by niekto napisal,ze zena,co bola,co ide na potrat je zla
Pisu,nechod...nerob....budes lutovat.
Druha strana pise...chod....urob....budes mat pokoj.
Dva nazory
Kde je moralizovanie?
Kazdy ma svoje svedomie....moze si ho.vselijako cicikat,to uz kazdeho osobna vec. No svedomie sa,ozve. Ono nezavisi od vierovyznania.

kiwi3
30. apr 2019

@lacibo ja sa opytam len jedno - ak sa narodi, tak nezaplati za tie chyby? bude za nich "platit" cely zivot.
@terezka1947 praveze tu nikto nepisal, ze to ma urobit, nikto normalne zmyslajuci nie je za potraty, lenze toto je extra situacia. praveze vy sa jej snazite vsugerovat, ze to bude lutovat. neviem, naco to je dobre.

sharpka
30. apr 2019

@katharines @tiimka ..Dakujem za Vase slova, ja veriaca nie som, Vam to samozrejme neberiem. Ja som pragmaticky clovek a tymto som len chcela povedat veci na rovinu, ze mam problemy psychickeho charakteru a viem, ze nie som jedina (od psychologa), ze proste dieta citi uz odpociatku. Ja som rada, ze o tom viem a bolo mi na rovinu povedane, ze mama chcela potrat, nakolko istym sposobom boli "znicene" minimalne dva zivoty jej a moj, nakolko pre pokoj v rodine sa vydala za mojho otca (ano uz su rozvedeny)..ale robila to pre mna a nebola stastna teda obe sme neboli v konecnom dosledku. Teraz je uz nastastie vela veci inak to pripustam ale stale sa to vo mne "bije, objavuje a pretrvava" co bolo..Viem ludia ziju aj tazsie aj horsie aj su chori, opusteni atd.. Ja mam to stastie, ze mam "vsetko" v konecnom dosledku, ale stale to vo mne je..

terezka1947
30. apr 2019

@kiwi3 naozaj jej tu nikto nenapisal,ze chod?
Vies...jedna skupina jej pise,ze to lutovat bude. Druha,ze nebude.
Vieme my,co bude?

lacibo
30. apr 2019

@terezka1947 presne tak, nemá to s náboženstvom nič spoločné..je to ZÁKLADNÁ morálka predsa, ako si môžem myslieť, že môj (možno aj už pardón pos....tý život) má väčšiu cenu ako život niekoho iného?
@kiwi3 ako to my môžeme vedieť, kto bude mať aký život..? ako to môžeme hodnotiť??..vidíš do budúcnosti, vidím ja, vidí to autorka, už teraz zahadzuje všetky šance, ktoré má od života, všetko vidí negatívne..ja autorku viem pochopiť,neodsudzujem ju, neviem, aký mala život, detstvo, iba by som si priala, aby videla veci také aké v skutočnosti sú..nemôže ospravedlniť svoje omyly a chyby, takisto ako ich nemôže vráti´t, všetky ich robíme.. ale toto by bol len ďalší omyl, ďalšie zlo..neviem, či to pridá na jej šťastí, skôr naopak..na jej mieste by som sa pokúsila naopak o nejaké DOBRO v živote, to by ju mohlo spraviť skutočne šťastnou..

katharines
30. apr 2019

@meredith83 ano, ja sa na veci pozeram vzdy z viacerych uhlov.

lacibo
30. apr 2019

@lacibo opravujem - vidíš do budúcnosti?? má tm by😉t otáznik

katharines
30. apr 2019

@sharpka hoc si neveriaca, to nic nemeni na fakte, ze pomoc existuje 😉

terezka1947
30. apr 2019

@kiwi3 ja jej nemozem napisat,ze lutovat bude.
A ty jej napises,ze lutovat nebude. Urcite to tiez vies,ze nebude?
Ved predsa tu nejde o falosny alibizmus,ci falosnu lutost. Toto je dost vazny problem.
V tazkych situaciach ludom tazko radit....no mnohokrat tuzia po povzbudeni....lebo chcu,aspon c srdci su odhodlani veci zvladnut. Takze teraz kt.postoj je akoze ten spravny?
A ani to vobec nie je o nas.....ona jedina vie ako to naozaj cele bolo. Kolko rokov priatela lubila. Co sa stalo,ze sa tak zmenil a ublizil jej....iba ona to cele pozna. Da sa cudzime cloveku len tak z brucha povedat a poradit hocico?
Ked uz nevieme co......aspon ludom dodavajme odvahu zabojovat v zivote.

evkatom
30. apr 2019

@livus5510 Viem si predstaviť, že je to pre teba ťažké...je to však tvoje bábätko, aj keď neprišlo podľa predstáv a spôsob sa ti z hĺbky duše protiví. Ono za nič nemôže, ale tebe môže byť práve veľkou oporou a terapiou samo o sebe. Mám kamošku, ktorá má viac detičiek ako plánovala. Posledné sa jej prijímalo ťažko, ale teraz má z neho neskutočnú radosť. Pýtala si sa či je možné, že všetko to negatívne prebije materinská láska. Som si istá, že áno. Ak sa sústredíš na tú malú bezbrannú bytosť, ktorá je odkázaná len a len na teba, ty ju môžeš zachrániť i ochrániť, nezabudneš, ale prekonáš všetku bolesť. Život je dar, keď je tu, treba mu dať toľko lásky, koľko vladzes. Pre niečo tu je. Keby potrebuješ pomoc, skús sa nakontaktovat na centrá pomoci matkám v takýchto situáciach (ja osobne viem o niečom takom v LV, neviem, odkiaľ si). Neboj, len čo ho uvidíš, zaľúbiš sa a už ho nedáš nikomu na svete. Predstav si ako bude pri tebe spokojne spinkať s úplnou dôverou v tvoju lásku. Zvládneš to!

6mia6
30. apr 2019

Môže to byť super lekár, herec, športovec, vedec a co ja viem co. Takisto ako aj vrah, psychicky chorý človek, fetak atď. Nikto nevie co bude.

vevesh
30. apr 2019

@lacibo ale to nie je o partnerovi a jeho vybere, ale o jeho cine. Potraty neschvalujem, aleze vobec. Kto aktivne sexualne zije, ma si niest aj nasledky. Znasilnenie nie je dobrovony, prijemny skutok a uz uplne ze si zena nevybera a nemusi niest nasledky a zdopovednoat, lebo nic na tomto cine nebolo dobrovolne. Znasilnienie je skutocne zlo, ovela vacsie ako "vrazda vlastneho dietata"- to nie je len nepohoda, trochu fyzickej bolesti a ide sa dalej- je to fyzicke a psychicke ublizenie na zdravi cloveka, ktore trva rok(y), aby sa zena dala do poriadku. Kto znasilnenie neprezil, nema potuchy, co taky skutok obnasa...a v tomto pripade schvalujem aj potrat, je to rozhodnutie a pravo zeny a legalne v takmer kazdej krajine sveta.

kiwi3
30. apr 2019

@terezka1947 ja som jej na rozdiel od inych vobec neradila, lebo mi to vobec neprinalezi. pisala som len k tomu fanatizmu, co tu z toho zase vzplanul. neviem, kde som napisala, ze to lutovat nebude. to ja nemozem vediet. zalezi od dalsich okolnosti. na druhej strane sa ta otazka da polozit aj tak, ci ma pravo priviest na svet dieta bez lasky. osobne si myslim, ze to je to jeden z hlavnych dovodov toho ZLA (ked uz zavadzate tieto kategorie), ktore je na svete. ludia, ktori vystali bez rodicovskej lasky obvykle lasku uz nikdy nebudu vediet davat, nech sa to tyka hocicoho.

terezka1947
30. apr 2019

@kiwi3 je to tazka tema

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
lacibo
30. apr 2019

@vevesh úplne chápem čo hovoríš, máš v mnohom pravdu, ale aj tak, prečo má byť toto ZLO "napravené" vraždou nevinnej bytosti? toto ja nikdy nepochopím..ešte by som pripustila, že aj pre mňa by bolo zúfalstvo sa rozhodovať, že keby je dieťa na 100% postihnuté nezlučiteľne so životom alebo ak by život matky bol v ohrození, a keby mala doma aj iné deti, čo ju potrebujú, toto chápem, že je neskutočne ťažká dilema...ale v tomto prípade to nechápem, znásilnenie od bývalého priateľa (ktorého predtým ľubila, verila mu, asi nebol len "zlý" odjakživa) nie je tak závažný, aby preto zabíjala, prepáč!! (tým nechcem povedať, že na zabíjanie existujú dôvody, iba hovorím, že sú aj iné, extrémnejšie situácie, ktoré by zamávali aj najpresvedčenejším človekom)

mamicka_2013
30. apr 2019

@evkatom Krásne si to napísala.

lacibo
30. apr 2019

@kiwi3 prepáč, ale právo "priviesť na svet dieťa bez lásky nemá podľa teba" , ale právo "ho zabiť" má? veď keď po pôrode zistí, že ho neľubi, môže sa ho zrieknuť a urobiť nejakú rodinu šťastnou..

6mia6
30. apr 2019

@ptmt1011 no a toto práve ide. Nikto nevie ako bude tak ako si ty šťastná je na svete druhá ktorá šťastná nie je. Možno aj ta láska od starých rodičov ti pomohla aby si aspoň približne vedela co to ta láska je.
Nič nie je čiernobiele

kiwi3
30. apr 2019

@lacibo odchadzam z tejto diskusie, lebo to nema vyznam vobec vysvetlovat. je to proste vasa oblubena tema, tak sa vsetky chytite, coho sa da. ja som nenapisala ani jedno, je to jej slobodna volba a ani ty nie si ta, kto by sa za nu mal rozhodovat v mene hocicoho. v tomto pripade viery. nech je tvoja slobodna volba nechat si nechcene dieta, jej nenechat si ho. to je vsetko.