Nechcené dieťa po znásilnení
Nikdy by som neverila, že na podobné fórum napíšem, ale potrebujem akési povzbudenie... Po znásilnení od už bývalého priateľa som ostala tehotná. Som v 6 týždni, všetko je potvrdené aj gynekológom a mne sa po tomto zistení zrútil svet... Moje dieťa nie je chcené, sú to tvrdé slová, ale ja ho nechcem a neviem čo si počať, vždy som bola proti potratom a tak asi hľadám niekoho kto bol možno v podobnej situácií a nakoniec to dopadlo dobre. Som zúfalá, jeho čin som na polícií nenahlásila, ťažko sa o tom hovorí, ale potom čo sa stalo som bola zdevastovaná a nedokázala som ísť niekam kde by mi robili nejaké výtery a brali veci a podobne. Radšej som to zamlčala, hoci som nemala ani tušenie, že to dopadne takto, ja hlúpa som si mala dať tabletku po, lenže po znásilnení je posledné na čo človek myslí dieťa. A keď som sa z toho už začala dostávať prišlo toto, neviem čo si počať. Bojím sa ísť na potrat...
@vevesh a ešte nedá mi - napísala si že znásilnenie je väčšie zlo ako vražda vlastného dieťaťa? ??
a tiež, za to že bývalý priateľ sa dopustil zla, má v tom ona teraz pokračovať..tým skôr, že aj ona má svoj podiel viny, že si s ním vôbec začínala..a už nemá zmysel v tejto debate pokračovať, nemyslím teba😉, ale celkovo..už nemám silu, dúfam, že autorka svoje šťastie nájde..🙂
Sestra toto zazila, tomu byvalemu nepovedala nic,a. S tou policiou bola na tom rovnako. Dnes ma to nechcene 12rokov , mama jej pekne povedala ze to dietatko za to nemose a je tolko parov co tuzia po babetku a ak by to nezvladla po porode ze vychovat dieta po znasilneni da ho na adopciy.... S tym ho vynosila a uz sa jej nevzdala
Ak chces pis IP
@lucinkab máte skvelú maminu, ma môj obdiv😉
Tu sa to už akosi zvrhlo na také to "sama si za to môže, že ju znásilnil", výborné. Stredovek.
@livus5510 za prácu sa neboj. Podľa zákonníka práce ťa v tehotenstve musia preradiť na bezpečnejšiu prácu.
@dovozadokoca hej vraj sama si ho vybrala 🤔😥 tu jednoznačne platí mlčať je zlato 🤐
@kristina2412 veru mame tu naj na svete,uz je 5nasobna starka a 5ta vnucka sa narodila v den jej 54 narodenin 😍
@livus5510 Asi by som to dietatko brala ako odskodnenie toho, co sa ti stalo, ako sancu na novy zivot a novy zaciatok, s niecim, co ma zmysel. Ja viem, ze teraz to tak nevidis, a neviem si predstavit, ako sa musis citit... Neviem ci veris v Boha, ja neviem, ci verim v Boha ja, no verim, ze su veci medzi nebom a zemou... To dietatko ti mozno ma pomoct vsetko prekonat a dat ti novy zmysel zivota. No rozhodnut sa musis ty samozrejme, a urobit to, na co sa citis. Ja myslim, ze co sa tyka tvojej psychiky, po znasilneni a este aj potrate budes na tom psychicky ovela horsie, ako keby si si dieta nechala, raz budes podla mna vdacna, ze ho mas. Urob ako to citis, a drzim ti palce, nech sa rozhodnes akokolvek, nech vsetko cim skor preboli. Drz sa.
Nechoď na potrat, veď je to živá bytosť, ktorá tiež cíti, takže ho ten potrat bude bolieť.
@laurika26 preto lebo sa boji, lebo je to nesmierne ponizujuce a bolestive toto vsetkvo rozoberat pred cudzimi? Lebo bola v soku, lebo tak sa rozhodla?Obete nasilia nie vzdy mozu a maju tu silu nastupit kolotoc vysluchov a pozerat sa na nasilnika zatial co on je vysetrovany na slobode lebo...ma svoje dvovody a my ich musime respektovat. A ona plod za dieta nepovazuje uz som pisala. Rozni ludia rozne nazory. Ak by bola moslimka este by ju aj ukamenovali flandru jednu. Ak by si ty vyrastala v prisne moslimskej kulture este by ti to aj normalne prislo. My zijeme v kulture kde zena ma pravo sa do urcitej doby rozhodnut, kde mnoho ludi toto prave povazuje za spravne. Mame svoje zakony a respektujeme tie. Si predstav, ze o par mesiacov by zistili ze to dieta je silne postihnute, alebo ze ochrozuje zivot matky. Uz by prestalo byt nevinnym, co odsudzujeme na smrt? Amnio pri vaznych vadach sa robi do 25 tyzdna a to uz je 5 mesiacov. Su to tazke veci, tazke rozhodnutia, a dosledky znasa len a len matka, nikto iny.
To, že mi tu napíšete, že som si za znasilnenie mohla sama by som neverila, prečo som nešla na výsluch? Lebo som bola zlomena, dotrhaná zvonku aj zvnútta, klepala som sa,nevedela som ani dýchať a pokúsila som sa o sebevraždu, mala som strach, taký aky nikdy v živote, chcela som zomrieť a nie chodiť po polícií a nechať si robiť výtery a brať si veci a fotiť si modriny. Svojho priateľa som milovala a on mi ublížil viacej ako ktokoĺvek iný, nenechám si ubližovať ďalej, nebudem trpieť ďalšiu bolesť pri pôrode. Vybrala som si ho sama, áno? Myslíte, že som prosila o to aby ma znásilnil a dal mi ten dar o ktorom stale meliete? Ja som sa oň neprosila a nechcem ho, nechcem vidieť ako ma kope plod zo spermií niekoho kto si ma vzal ako obyčajný chrapún. Doteraz sa ho bojím, má toĺko peňazí, že by som na súde nikdy nevyhrala, nemala by som šancu. Nebudem teda troieť aj po pôrode a škemrať o peniaze... stale mam nočné mory, panicke záchvaty a nechodievam medzi ľudí, je to ako keby mi nepatril vlastný život ako by som teda mala vychovať niekoho ďalšieho a plnohodnotne sa o neho postarať, práve preto poprosím aby admin túto debatu zamkol, neviem kam treba napísať, ale ak to niekto vie, rosím kontaktujte ma a ja mu napíšem.
A čo sa týka boha neverím v neho, nemám nikoho kto by ma podržal, žijem sama a vlastná mama sa mi obrátila chrbtom, musím to zvládnuť sama a tak to robím najlepšie ako viem. Že som slabá? Asi áno, že volím ľwhšiu možnosť, asi áno, ale som s nou plne vyrovnaná.
Očakávam, že nebudem musieť riešiť k mojik problémom, ktorych je už tak dosť ešte dalšie a to aj tie finančné a existencionálne, neviem čo ľudia nechapu na tom, že nie som ten typ čo chce finančnú pomoc od druhych, nechcem byť už nikdy na nikom závislá, raz som bola a stálo ma to všetko. Nezvládnem k svojej psychike riešiť aj gynekológov, nákup potrebných vecí, pórod, nočné vstávanie, kojenie a ostatné veci. Mnohé matkybsem písali, že sa im materdký cit vyvinul až dlho po narodení a to to dieťa chceli. Čo ak mu ublížim? Čo ak znova ublížim sebe? Niekto kto mezažil to číre zúfalstvo kedy sa mu len sebevražda zdá východiskom nepochopí...
Inak o odbornú pomoc nemajte strach, navstevujem psychológov a zrejme začnem čoskoro brať aj antidepresíva.
@janage ja síce "chápem", ale nechápem, že si myslela, že tu ju každý bude povzbudzovať "iba" do potratu - na to poukazujem, ak sa rozhodla pýtať radu tu - už aj tým urobila chybu, lebo takto sa určite nerozhodne sama, ale na základe za a proti toho, čo si tu prečíta... a každá žena tu, jej radí podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia ... či?

@lacibo este raz, tu nejde o partnera- ked ta niekto znasilni (nedajboze, nezelam ti to a ani nikomu ani v najhorsom sne) bude ti jedno, ze ci je to byvaly milovany priatel, pasak, sused alebo martanko z venuse. Tu ide o cin, ktory ma nedosiahle nasledky a neprekonas ich len na zaklade toho, ze si toho chlapa milovala. Dokonca si myslim, ze ked ide o neznameho muza, je taku traumu jednoduchsie prekonat ako u byvaleho priatela, s ktorym zena mala vztah a nedajboze ho ma stale na okoli a na ociach a ktory caka, ako este zene ublizit (a to je podla autorky dany "priatel roka")