Nechcené tehotenstvo
Ahojte dievcata, som tu nova a chcem sa spytat na nechcene tehotenstvo. Pomohli vam nejake caje alebo potraviny? Popripade ci existuje nejaka tabletka co by zabranila pokracovaniu tehotenstva.
Dva krát si to rozmysli čo vlastne chceš urobiť, podľa mňa by si to mala povedať priateľovi ako sa zachová on a možno sa poradiť aj s rodinou ak máš dobrý vzťah. Neskôr to môžeš veľmi ľutovať že si si zabila bábo. Možno ti pomôže aj rodina so starostlivosťou že ani nepocitis ze to bábo máš. Podľa mňa je škoda ukončiť život na začiatku a potom si to celý život vyčítať. Každá žena je iná ale toto je veľký zásah keď máš všetky prepodklady nato aby si sa postarala a ešte si aj urobila tu školu popri ňom. Na potrat chodia ženy ktoré niesu schopné sa postarať alebo ani nevedia s kým zo môžu mať z môjho pohľadu. Tak si to ešte rozmysli. A ak sa rozhodneš o ukončení tak to urob tak ako sa to robiť má normálne interupcia
Možno myslela 3 týždne od nedostanej menštruácie? To by boli 4+3= 7 týždňov tehotenstva, lebo sa ráta od poslednej ms. Neviem koľko mm by to bolo v tom prípade.
Každopádne držím palce nech sa rozhodneš akokoľvek ❤️
Nerob nič, len sa teš 😊 viem ze mne sa to ľahko hovorí, ale ver mi budeš šťastná a keď to malé príde... no nejdem ti ani len opisovať aké je to krásne.... a zvládneš to, určite to zvládneš si mladá...
Teraz sa bábätko vyvíja. Takže keby si zobrala nejaké škodlivé babské "lieky" alebo alkohol, tak by sa skôr mohlo stať, že poškodíš malé natrvalo.
Jasné, že ťa to vôbec nepotešilo, ale život je nevyspytateľný. Školu, keď budeš fakt chcieť, tak si určite spravíš.
Drž sa, bude to dobré, hoci to teraz tak nevnímaš.
@mirkava ďakujem krásne, asi to poviem priateľovi a uvidím ako sa zachová
Ahoj, mňa by zaujímalo, ako sa k vašej situácii stavia tvoj partner? Ja na tvojom mieste by som soi to celé ešte rozmyslela. Ak máš oporu v rodičoch a partnerovi všetko sa dá zvládnuť. Ale chápem aj tvoje obavy z budúcnosti. Nech sa rozhodnete(schválne píšem v množnom čísle lebo ste na toto rozhodnutie dvaja) určite nerob somariny s rôznymi čajmi a liekmi z Číny... Môžeš si spôsobiť veľké zdravotné problémy a v budúcnosti už deti nemusíš mať vôbec. Keby ste si dieťatko nechali tak študovať môžeš aj popri materskej, nebola by si prvá ani posledná. Navyše veľa mamičiek na MD využíva práve toto obdobie na to, že si podajú prihlášku na nejakú školu a vzdelávajú sa popri dieťatku
Veľmi držím palce😊 a takto o rok sem budeš písať: "moje 5 mesačne bábo...... " 😉 Drž sa dievča 😊
v ktorom si tyzdni zistis lahko podla poslednej menstruacie....potom ti musela aj vynechat a v ten den si bola uz cca 4tt, to znamena ze teraz si...tipujem 6-7 tt, staci ak pojdes od datumu poslednej menstruacie. Co sa tyka toho druheho dobre si to premysli, podla mna je to zvladnutelna situacia a dokazes externe studovat aj popri malom aj ti vasi alebo svokrovci a manzel k tomu pomozu...je to o celej rodine toto, ak ta podporia zvladnes vsetko co len budes chciet.
ak by som bola v situácii, že čakám nechcené dieťa a fakt ho nechcem, tak idem normálne k lekárovi na prerušenie tehotenstva a nešpekulujem s blbosťami, ktoré v lepšom prípade nespravia nič, v horšom prípade narobia problém mne alebo dieťaťu, ktoré sa aj tak narodí a bude mať 20 diagnóz z týchto pokusov.
Na SK potratová tabletka schválená nie je, legálne sa k nej nedostaneš a ak si ju zoženieš niekde cez internet, tak sa vráťme k tomu, že v lepšom prípade je to nejaký hroznový cukor, v horšom ťa čakajú doživotné problémy. Ak chceš tabletku, tak smer AT alebo CZ, tam to je legálne, užiješ ju v ambulancii pod kontrolou lekára.
@bluehorsee Ahoj, priateľ sa veľmi teší, ale ja mám pocit že je všetko len na mne.
Vyšiel Ti pozitívny test, brala Ti krv?povedala Ti rovno, že si tehotná?
@zooeynka áno kľud dievčatá. Určite ste si všimli, že vôbec nerozumiem tým veciach, ochvíľu to všetko aj tak zistím a okúsim na vlastnej koži. Mám čas do utorka (presne o týždeň). Dovtedy to musim povedat priatelovi a nejako sa dohodnut
@luccija testy som si robila doma, áno výsli pozitívne. Krv mi nebrala ani nič podobné nespomínala. o týždeň mám isť zas, ale až poobede a tiež o krvi nič nevravela
“Iba”toto su dovody? To iste chce aj tvoj priatel-orec babatka?
Skuste sa porozpravat. Povedat rodicom. Predpokladam ze ta tam neposlu a budu sa tesit. Toto je iba prvotny sok. Ja som skolu skoncila ked som bola s prvym tehotna.
Moje kamosky si dorabali skoly prave pocas materskej. Je to super. Mas aj babo. Aj skolu subezne 😉
@maryetta pre mňa to je ale veľmi skoro, tieto dni len rozmýšľam čo robiť
Da sa to aj velmi zjednodusit.
Ak chces mat na 100 percent pokojny zivot bez vycitiek, tak si babatko nechaj.
Ak si babatko nenechas, tak mas velku sancu, mozno aj 100 percentnu ze si znicis zivot. Vycitky a co by bolo keby, urcite raz pridu, niekedy aj po desatrociach.
Pokazi sa ti pracovny aj sukromny zivot neskor. A zena co ti povie ze nema vycitky, tak u nej este nepreslo tych viac desatroci.
V 3tt tehotenstva by lekár nevidel nič a nie 7mm plod trúba
@xena0 kto je truba? Prepac niesom v tychto veciach zbehla ako ty očividne, ale nemienim si tu pisat so zenami ako si ty. Ignoruj čo sa tu piše
Na Slovensku nemas ziadne take tabletky legalne a neradim kupit nacierno cokolvek z liekov. Nevies co to je za tabletku. Tabletkou mozes tehu ukoncit napr v Rakusku na klinike, kde to vykonavaju. Je spoplatnena. Na Slovensku jedine kyretaz. A nic domace neodporucam, mozes sa otravit alebo si inak ublizit .
Ale ako citam tak to prediskutuj s priatelom, je to aj jeho dieta. Rozhodnite sa co dalej. Ja by som si male nechala, skolu mas externe a mozes si dat skrz dieta individualny plan. Sesterka tak isla manazment. Co Ti poviem, aj jej zavidim, ona ma dnes vybavene, karieru a mne v 35 dieta total rozrubalo karieru. Odstahovali sme sa a musela som nechat svoje miesto tak ci tak, proste dva roky budem davat toto cele dokopy, dieta je male a po 40tke robit karieru je dost zlozite. Takze si to babo pokial mozno nechaj a nebudes lutovat a potom sa trapit v 35tke. Mas na to vsetko teraz energiu. Ak nemas rodinu naozaj ze zlu, tak pomozu.
Prepáč, ale pedagogickú fakultu externe je možné zvládnuť aj s dvojcatami. 😊
Aby si to potom neskôr neľutovala...vysoká škola sa dá zvládnuť aj pri dieťati (nie len pri jednom)...vlastná skúsenosť...
Odpoviem ti ako žena-matka, ktorá tiež zažila nečakané tehotenstvo. V prvom rade: je úplne normálne a prirodzene, že nad tým celé dni premýšľaš. Aj strach je prirodzený. Je logické, že máš obavy, mala si plán čo a ako a hups zrazu je (bude) všetko inak. Chápem. Avšak, skus sa porozprávať s priateľom. Rozhodnutie je na vás oboch. Ak sa rozhodneš si dieťatko ponechať (čo dúfam, že sa tak rozhodneš) nastane v tvojom živote trochu chaos, stres, panika ale všetko to zvládneš (zvládnete) a kľudne môžeš aj na VŠ študovať. Máš aj druhú možnosť a síce podstúpiť interrupciu. Pre tvoje dobro, doporučujem riadne v nemocnici. V tak skorom štádiu je možná aj tzv miniinterupcia. Tvoja Dr bude vedieť. No a existuje aj tretia možnosť a tou je anonymný pôrod. Tu by som však u teba ani nezvažovala. Držím ti palce, nech sa akokoľvek rozhodneš. Prajem veľa šťastia

@januska12323 tak sa potom doktor mýli? nechápem tiež sa mi to nezdalo na začiatku ale tak verila som tomu čo povedala. Do týchto vecí sa vôbec nevyznám tak neviem. Plus na tú kontrolu o týždeň idem asi kvôli tomu aby sme sa dohodli ako ďalej