icon

Nešťastné prijímačky na školu

lili2207
17. máj 2019

Ahojte potrebujem poradit dcérku nezobrali na obe školy na,ktoré sa hlásila aj ked skúšky spravila😔 vďaka nášmu podarenému školstvu 😖brali len pár žiakov veľmi sa trápi tak rada by som jej pomohla len neviem ako😔 veľmi sa tešila nakoľko tým žije už niekoľko rokov a teraz len veľké sklamanie a smùtok v očiach😢nič nie je horšie ako vidieť svoje dieťa trpieť 😔😔😔vôbec nevieme čo dalej ako to bude celé pokračovať či naozaj deti,ktoré nezobrali ostanú doma

tanuuulka
17. máj 2019

@lili2207 Ahoj, su skoly, ktore robia druhe kolo, lebo nemaju dostatok ziakov. Vacsinou vsak ide o ucnovky... zobrat ju niekam musia, lebo povinna skolska dochadzka je 10 rokov

lili2207
autor
18. máj 2019

@judar nie chcela ist za kozmeticku sme si boli isti,ze na jednu ju urcite zoberu😔 ale 8-9ziakov s vyse 30?😔 strasne ma to mrzi lebo je to ozaj sikovna baba a velmi ju to bavi 😔

lili2207
autor
18. máj 2019

@tanuuulka joj dufam,ze bude spokojna😔

79viktoria79
18. máj 2019

@lili2207 ale to ste museli vedieť dopredu,kolko berú ziakov,na niektore odbory je bohuzial velky naval,ale su odbory,o ktore nema nikto zaujem,bohuzial,aj moj syn chcel bit programator hlasiloy sa 200 žiakov,brali 25, boli tam odbory o ktore nrmal nikto zaujem mozno 5 ziakov,tak hold ina moznost nebola isiel aj tam kde bolo volne,teraz si chvali,a ono sa potom da do pol roka prestúpiť,

hettinka
18. máj 2019

@lili2207 a čo skúsiť duálne pre dm drogeriu? Kamoska má tam dcéru a veľmi si chvália. A na kozmeticku jej stačí aj 3-mesačný kurz. Bude mat 2 odbory...

http://www.dm-vzdelavanie.sk/
Na stránke majú zoznam škôl, s ktorými spolupracujú, tie kontaktuj, či majú už plno.

hettinka
18. máj 2019

@thoughtfulweirdo prestup je možný len na základe rozdielovej skúšky. Nerobia sa už prijímačky. Ale môže sa prestúpiť aj do nižšieho ročníka, najmä ak neskolauduje iného zamerania.

thoughtfulweirdo
18. máj 2019

@hettinka Ked prestupujes, ides do rocnika, do ktoreho patris. Ale ak chces ist do prveho rocnika, ides normalne na prijimacky (alebo si prijaty podla vysvedceni zo zs) ako vsetci ostatni.

elizabeth175421
18. máj 2019

@lili2207 záleží od škôl. Ja som už síce strednú školu ukončila, ale v čase, keď som šla na prijímačky ti fungovali rôzne. Na jednej škole brali napr. 30 žiakov. Ak sa niekto rozhodol pre inú školu, automaticky brali prvého pod čiarou a šli postupne.. Na inej to zas bolo tak, že ak si niekto vybral inú, brali toho, kto sa odvolal. Bez ohľadu na to, koľký bol pod čiarou. Len samozrejme, musel splniť podmienky prijatia. Takže určite treba skúsiť 🙂

hettinka
18. máj 2019

@thoughtfulweirdo učím na strednej škole, takze postup viem. Občas k nám prestupuje žiaci, ak idu z gymnázia na gymnázium, tak do toho isteho ročníka. Ak prídu z iného typu školy, spravidla do nižšieho a dorábajú rozdielové skúšky.

ibrunova
18. máj 2019

@lili2207 treba sa odvolať proti rozhodnutiu do 8 dní a na oboch školách sa poradie vie ešte rapídne posunúť, nech sa nebojí..

thoughtfulweirdo
18. máj 2019

@hettinka Tak potom si asi nerozumieme a kazda hovorime o inom 🙂

hettinka
18. máj 2019

@lili2207 tu máš termíny:
Ak žiak nebol prijatý v riadnom termíne na žiadnu strednú školu, môže si podať ešte jednu prihlášku na školu, ktorá prijíma v druhom kole. Rozhodnúť o vypísaní prípadného druhého kola musí riaditeľ školy najneskôr 6. júna a samotné prijímacie skúšky sa potom uskutočnia 18. júna 2019.

evalin88
18. máj 2019

Ja som bola pod ciarou siedma a brali 8 ziakov spod ciary....na jednu ma vzali rovno a na druhu takto...

lili2207
autor
18. máj 2019

Dakujem moc za podporu hned mi je lepsie😉 skusime urobit maximum co sa len da a co bude v nasich silach😔

bubulacikkk
18. máj 2019

My detto dcerka urobila monitor na 98%sj a 87 mat.skusky krasne napisala vyjovela vrsj nedostatok miesa na oboch skolach nevdiim sa ked zo198 islo 29 bez skusok a 10 brali normalne kedze na skole kde dcera chodi neboli sutaze a za tie bolo 50 bodov tie jej chybali a ma smolu...priemer 1.6 a nemame ziasnu skolu reforma na tento rok znie ...1 trieda na akzdu skolu cize v trencine nic volne neostalo odvolanie nam tiez nepomoze si myslim...neviem co spravime😢vraj je vela 8 takov a malo miest na skolach😢som znicena a dcera?2 den place pritom sa uci krasne na 1tky😢...

lili2207
autor
18. máj 2019

@bubulacikkk odkaz dcerke,ze tiez je tu jedno dievcatko,ktore smutilo ale verime,ze sa to vsetko na dobre obrati aj ked to tak nevyzera a budu este velmi stastne😉😊a posielam jej ❤

bubulacikkk
18. máj 2019

@lili2207 jej moja dakujem drzte sa nejak to zvladnut musia len aby nejake miesta boli tu uz nic😢velmi sa bojim ze bude musiet ist mimo niekam ale co uz asi to tak ma byt.drzkaj sa moja♡♡♡aj tvoja dcerka

bubulacikkk
18. máj 2019

Malo tam byt ze je vela 9 takov nie 8 smakov*a malo miest na stred.skole

lili2207
autor
18. máj 2019

@bubulacikkk 😂😂😂jasne ja som to hned pochopila😉

lili2207
autor
18. máj 2019

@bubulacikkk daj mi prosim potom vediet ako ste dopadli budem velmi rada😊😉

bubulacikkk
18. máj 2019

@lili2207 ano ano dam aj ty

lili2207
autor
19. máj 2019

@bubulacikkk jasne,ze dam😉tak nech uz tie nase baby maju potom😂😉aj ked nepijem normalne sa pojdem potom ozrat jak doga😂😂😂🤣🤣🤣

hastrmistr
19. máj 2019

Mojho synovca takto nezobrali ale sa mu zo skoly ozvali nech pride aj tak, lebo vela deti nenastupi tak beru aj tych pod ciaru.....kym nieje daleko pod ciaru tak mas nadej ze ju vezmu

hettinka
19. máj 2019

@bubulacikkk miest musí byt dosť pre všetkých deviatakov. Bohužiaľ, táto bananova republika nepotrebuje vzdelaných ľudí, ale ovcu ku strojom a tlačia deti na odborne školy a ku strojom.
Napíšte si na Keajsky školský úrad, pripadne pozrite stránku školského výpočtového strediska https://svs.edu.sk/prehlady.aspx po zapise tento týždeň budete vidieť naplnenosť škôl.
Keby ste boli z nášho regiónu, vedela by som poradiť presne školu, kde voľno isto bude, hoci sa to teraz ešte nezdá.

zuzu1304
19. máj 2019

@lili2207 urcite sa chodte poradit s vychovnou poradkynou na skole, ktoru prave navstevuje.

erickatt
19. máj 2019

@lili2207 na aky odbor sa hlasila??

lili2207
autor
19. máj 2019

@erickatt kozmetička chcem aby isla za,tym co ju bavi netlacili sme ju ani neprehovarali na inu skolu nakolko viem ake to je robit skolu z donutenia😔

bubulacikkk
19. máj 2019

@hettinka dakujem ja som z trencina no nespala som do 4rano :-*

bubulacikkk
19. máj 2019

@erickatt moja na zdravotku

bubulacikkk
19. máj 2019

@lili2207 tomu ver nepojdeme spolu?🤣🤣🤣