Nešťastné prijímačky na školu
Ahojte potrebujem poradit dcérku nezobrali na obe školy na,ktoré sa hlásila aj ked skúšky spravila😔 vďaka nášmu podarenému školstvu 😖brali len pár žiakov veľmi sa trápi tak rada by som jej pomohla len neviem ako😔 veľmi sa tešila nakoľko tým žije už niekoľko rokov a teraz len veľké sklamanie a smùtok v očiach😢nič nie je horšie ako vidieť svoje dieťa trpieť 😔😔😔vôbec nevieme čo dalej ako to bude celé pokračovať či naozaj deti,ktoré nezobrali ostanú doma
@iv01 ja som toez chodila na malu dedinskú školu a aj na gymnáziu som mala jednotky, aj som sa dostala bez problémov na VS. Ale mala som spolužiačky z iných dedinských škôl, ktoré prišli s jednotkami a išli rovno na 3-4.
Teraz na gymnáziu učím a je to stále tak. Jednotky na Zs sa dajú mat v pohode, ak je dieťa zdravé, šikovne, v škole dáva pozor a doma sa do toho aspoň trochu pozrie. Na strednej škole to už je o inom.
Mala škola má výhodu, že sa môžu deťom viac venovat ... len aby sa učitelia aj venovat chceli. Na druhej strane, je aj menšia konkurencia, menej sa musia deti prebíjať, majú menšiu možnosť sa porovnať v rámci triedy a ročníka.
Tvoj syn je skôr výnimka potvrdzujuca pravidlo, učí sa bez toho, aby jo niekto “ťahal”. Šikovný je 👍
Kocky dcera 18 urobila prijmacky na cirkevne gymnazium sice mimo mesta ale ma svoj sen...
Gratulujem, že to dievčatám vyšlo.
@lili2207
@bubulacikkk
Dobrý ja sa chcem opýtať moja dcéra si podala prihlášku na strednú zdravotnú do Rožňavy aj ju zobrali len teraz chce ísť na druhú školu ale tam nemala podanu prihlášku.Prosím viete mi poradiť ako ďalej?ďakujem
ahojte, tak tento rok su veru nestastne prijimacky u nas, i ked dcera urobila skusky nikde ju nevzali ani na odovolanie. problém je v tom ze je par skol volnych aj v druhych mestach ale všade je rovnaky datum prijimaciek 22.6. takze moze ist len na jednu skolu na prijimacky vybrala si sukromnu OA tam sa este aj plati. a čo ked ani tam ju nevezmu, co potom ?? ach jaj tie nestatne prijimacky..... pritom je sikovna a dobre sa učí, nemozem uverit ze je take malé tupelo 🙂 ☹
@messue treba si vybrať jednu školu taku,kde si prijímačky onokedy,aby bola sanca ze ju zoberu,a da sa potom aj prestupit, prečo by bola tupelo? a ono budu deti,co ich zoberú na 2 skoly,tym oafom bude voľné,a niektore skoly uz teraz pisu,ze druhe kolo prijimaciek,lebo maju voľné miesta,a su to maturitne odbory
@79viktoria79 to som myslela ironicky. Ona sa dobre učí s vyznamenanim. Len sa smejem ze to je take male tupelo na inu školu sa nedá dat ma narok len na jednu prihlášku v druhom kole. A všetky školy majú jeden termín skúšok. Velmi malo je volnych miest. Uz to mam preverené cez edu systém všetkých škôl.
@thoughtfulweirdo môžem vynechať rok štúdia po strednej škole?

@lili2207 Ako ste dopadli? Prijali vašu dcérku?