Neviem sa vyrovnať so smrťou dcérky pri pôrode
Neviem sa vyrovnat so smrtou dcerky pri porode. Zomrela zavinenim lekarov. Velmi by som chcela dalsie no vek a zdravotny stav su proti. Manzel by chcel no vie, ze to je risk, tak na mna netlaci. Vadia mi deti, tehotne. Zostala som ako zaseknuta, smutna, bez zivota.
Myslím si, že keby si podala sťažnosť a riešila si to možno aj s právnikom, asi by si nepotrebovala chodiť toľko k psychológovi. Vyjadrila si sa tak, že vlastne trápi Ťa hnev a nespravodlivosť. Ale tí zdravotníci sa neudajú sami. Určite ich to veľmi mrzelo, veď nechcú, aby bábätká umierali, ale Tebe chýba zadosťučinenie, ospravedlnenie, potom možno dokážeš odpustiť a ísť ďalej. Žiaľ, stalo sa, stáva sa. Nie sú ani tí zdravotníci na všetko pripravení a možno ani nebolo v ich moci zachrániť, to neviem. Dohodnite sa s manželom a choďte za tým, veď bolo ublížené Tebe aj Tvojmu dieťaťu.
Prijmi úprimnú sústrasť. O našu dcérku sme prišli 18.2..... ani týždeň potom nie je žiaľ menší...
Prv mi chodili výčitky, hnev na všetkých naokolo, smútok... Pomaly však začínam chápať, že toto nikam nevedie. Našla som si činnosti, ktoré zamestnávajú moju hlavu, hlavne práca rukami (sijem, práca v záhrade atď)
Snažím sa vnímať to, čo je, aké vzácne sú chvíle s ľuďmi, ktorých ľúbime a že nie sú samozrejmé. Úplne sa mi z minúty na minútu preusporiadali priority a vďaka tomu teraz vidím veci inak.
Snažím sa chytiť toho svetlého nech už je to čokoľvek. A rozprávam o tom a manželom, veľa. Keď príde smútok, pustím ho von a uľaví sa mi. Dcérke píšem listy a vždy mi je potom ľahšie. Akoby som jej to povedala a ona ma vypočula.
Drž sa ♥️♥️♥️
@sunny_g dakujem za tvoje slova. Snazim sa ver ako najviac viem. Tiez sa drz a prajem vela sil. 🙂❤❤❤❤
@kittykat22 ja viem, ze tekmer bezvychodiskova ale toto riesenie je pre nas nedostupne. Dakujem vsak. Viac hlav viac rozumu.
Autorka, prijmi hlboku uprimnu sustrast, je mi to velmi prevelmi luto. Tvoj zdravotny stav je tak vazny, ze dalsie tehotenstvo nepripada do uvahy? Vies, pises velmi hmlisto, rady by sme poradili, ale nevieme takmer nicoho sa chytit.. Surogatne materstvo je mozno priamo pre vas, nech sa ti to zda akekolvek sialene …Keby to povolili konecne aj u nas, tolko zien by dostalo moznost byt mamou..
@autor
mrzi ma tvoja strata, my sme prisli o babatko v 5mesiaci bez toho aby nam vysledky vysetreni povedali preco, je to narocna situacia.
Neviem a ani nechcem mudrovat a rozdavat rozumy, lebo dve straty nikdy nie su rovnake…v nasich pripadoch uz na prvy pohlad.
My sme si dali zavazok ze podstupime vysetrenia aby sme sa dozvedeli pravdu lebo to drobckovi dlzime. neviem ci mas na to energiu a pravdepodobne je to vopred prehraty boj (lebo biele plaste drzia spolu), ale nerozmyslala si aj nad pravnymi krokmi/staznostiu na nemocnicu/ ppodat podnet na dohlad na dohlad nad zdrav. starostlivostou?
neviem ci je to spravny smer pre teba 🤷🏼♀️
skus vymenit psychologa, mozno s dalsim si sadnes lepsie a bude to uplne o niecom inom.
Alebo poradna alexis- maju tiez psychologov, poznaju podobne osudy ako ten tvoj.
Inak priatelia prichadzaju a odchadzaju z tvojho zivota, nas tiez po strate opustili, mrzi ma ze nase kamaratstvo nestalo za to, ale co uz. Bohuzial spojil ma zivot na zaklade traumy s mamickami ktore rozumeju tomu co prezivam a podporime sa navzajom. Cakaju ta ini ludia v zivote, z ktorych sa mozno vytvoria priatelstva na cely zivot. Mna to strasne mrzelo, ze sa nam otocil ichrbtom. ale aspon viem ze sa na nich nemozem spolahnut, vlastne sme ukoncili vsetku komunikaciu.
Este raz chcem na koniec napisat ze ti velmi drzim palce aby sa to zdravotne zlepsilo, myslim ze to by mohlo ist rychlejsie ako po psych. stranke… neviem ci sa s tym vobec da niekedy vyrovnat, povedzme si na rovinu bez omacok o case a pod :(
Mrzi ma ze sa taketo veci deju a ze stratu tvojej dcerky maju na rukach lekari 💔 drzim velmi palce aby si sa posunula vpred a postupne nachadzala male dovody na usmev

ohladne toho, ze smrt dietatka zavinili lekari .... riesis to ? my sme podali staznost na urad pre dohlad nad zdravotnu starostlivost . podla mojho gynekologa, tam urcité pochybenie bolo, hoci sa nevyjadril takto konkretne, len medzi riadkami .
urad pochybenie nezistil, avsak od nasej tragedie, sa veci pohli a zmenili postup, akym postupovali pri podobnych pripadoch , a neskor mi aj tu na konovi pisala jedna mamina, ze vdaka tomu, ze som to nenechala len tak, jej dietatko zachranili, lebo bolo obozretnejsi, mala ten isty problem ako ja .
ak si nepodala podnet, mozem ti pomoct nasmerovat ta, akym sposobom a kam ho treba spisat . spravodlivost si kazdeho dozenie, a je potrebne, aby si to v sebe mala uzavrete. zivot dietatka ti to nevrati, no trest treba, a treba aj do buducna , aby sa podobne veci nestavali