icon

Od smrti matky som neni na tom dobre po psychickej stránke

hrdamama1995
4. dec 2017

Maminy mám dvoch synov.2 ročného a skoro 9 mesačného.Mam manžela starostliveho,kutila a pomáha mi ale nadávame si kvôli mne.Od 14 po smrti matky som nato psychicky zle.Navstevujem psychiatriu a beriem antidepresiva.Navstevuje ma socialka bo v starom byte som kričala na syna a po mužovi a atď. Tak sme v druhom mestskom byte.Chceli sme prvé babo aj keď skoro to bolo. :( nemala som srdce na potrat áno ked som zistila ze čakáme druhé babo.A muž sa rozhodol a ja tiež ze sa zoberieme.Ako sa narodil druhý syn tak som sa rozhodla na sterilizaciu muž súhlasil.Ale nejak to nezvláda.Asi som zlá ale kričí po deťoch susedia počujú starší ma dva a pol je ako z divokých vajec.Mna nepocuva a muža áno .Môj otec mi pomáha ale je teraz zdravotné zle na tom tak nemôže .Vážim sitoale ked muž je na nočnej nejak to nezvládammôžem o detí prísť aj o muža bo aj jemu vadí ako sa správamdáva mi šance.Beriem lieky ale neviem ako zvládať hneď stres všetko neviem ako by som to zvládla.Neviem čo mam robit ci sa mam vzdať detí bude to lepšiepre nich i muža som skodna pre rodinu nemam kamodka nikoho niclen odsudzovanie.Sestra nemá na mna cas. Prosím neodsudzujte ma prosím.Dakujem za rady .

hrdamama1995
autor
4. dec 2017

@tslobik zobrali by mi deti

hrdamama1995
autor
4. dec 2017

@tslobik ked ma voľno pomáha noc mi

hrdamama1995
autor
4. dec 2017

@pininka ja už neviem čo so sebou

tslobik
4. dec 2017

@veroni_21 No a? To nie je na hanbu, tam nechodia len šialenci ale aj ľudia, ktorí chcú niečo vyriešiť vo svojom živote a nevedia ako. Tam ju nasmerujú trošku a pochopí čo je dôležité a čo nie. A aj by si oddýchla zo stereotypu a nabrala silu. Moja kamoška tam tiež bola keď sa malá narodila a vzdelaná v pohode inak osoba.

beky1813
4. dec 2017

Neviem si predstavit, co si musela kricat, ked vas riesi socialka. Nielen lieky su dolezite, ale aj terapia, kde sa budes rozpravat o svojich pocitoch

hrdamama1995
autor
4. dec 2017

@tslobik zobraliby mi detí nemá kto ich strazit

kiwinka007
4. dec 2017

@hrdamama1995 vies taketo pocity ma kazda mama obcas. Neopustaj sa. Tvoje deti nie su hracky ze teraz ich odlozis lebo si presvedcena ze to nedas. Das to! Len si to musis sama pre seba opakovat a verit si! Snad to nebude take zle..

hrdamama1995
autor
4. dec 2017

katharines
4. dec 2017

@hrdamama1995 ahoj,
v prvom rade si skus oddychnut.
V druhom rade, vacsinou odovzdavame to, co sme sami dostali. Asi si nemala lahke detstvo. Je potrebne si to uvedomit a skusit nastavit ine mentalne smerovanie.
V tretom rade, krik detom nepomoze. Deticky su zvedave, je potrebne naucit sa ich pochopit. Napr. Ak ide robit nieco, co nema, nerobi to, aby nahnevalo, ale ze je zvedave. Slovny koment "vidim, ze ta to velmi zaujima, ale este je to pre teba nebezpecne ..." alebo podobne a vzatie na ruky a odvedenie pozornosti tiez pomaha.
V tretom rade: skus si spisat, co ta vytaca a pouvazovat preco. Ako som pisala skor, moze to byt len spustac uz hlbsieho problemu, ktory si nesies so sebou.
V piatom rade: psychiatricka predpisuje len lieky, co neriesi problem, moze ho len utlmit, co sa neskor vyvali ako sopka. Skus psychoterapiu - je to liecebny rozhovor, ktory ti pomoze odhalit problem a vysporiadat sa s nim.
Po sieste: skus pit caj z medovky, doplnit horcik, jedavat rano vlocky a vynechat akykolvek rafinovany cukor, ktory stupnuje agresivitu u deti i dospelych
Po siedme, ak budes v pohode ty, budu aj deti, pretoze len kopiruju co vidia. Potom moze aj manzel prispiet svojou pohodou.

veroni_21
Autor odpoveď zmazal
cecilia68
4. dec 2017

@hrdamama1995 Nepíšeš, aký máš vlastne problém, prečo máš depky? Odpoveď, že "neviem, čo so sebou"....nie je odpoveď...pýtalo sa ťa to asi 10 mamičiek . A pri dvoch malých deťoch ládovať do seba antidepresíva, no neviem....neviem....

hrdamama1995
autor
4. dec 2017

@cecilia68 kričímna detí nezvladamdvojročného nepocuva ma chytam nervy

katharines
4. dec 2017

A tak ako pises, ked ta nieco nahneva skus to slovami nahlas kludne popisat co citis: napr. Som unavena, smutna, nahnevana, citim sa bezradne ...

hrdamama1995
autor
4. dec 2017

nezvládam detí ked muž je v práci či ráno i večer dvojrdvojrocnyjeako z divokých vajec :( a ja kričímnadávky

lavieenrose
4. dec 2017

@hrdamama1995 si mi neodpovedala ci si ho prihlasila do tej skolky..pomohlo by ti to

judar
4. dec 2017

tebe by skor pomohlo jedno dieťa dať do školky a ked si sama doma tak radšej sa zobrať a isť aj von trocha medzi ludí a spoznávať iných ...to tiež spraví dosť

fefe123
4. dec 2017

Myslím, že potrebuješ odbornú pomoc, žiaľ, nevieš sama sebe pomôcť... hlavne je dobre, že si to uvedomuješ .... toto nie je o únave... skús najskôr psychológa, ak ten povie, že to nejde, pošle Ta psychiatrovi... svojim správaním môžeš postupne ohroziť seba aj deti...

cecilia68
4. dec 2017

@lavieenrose Evidentne má problém odpovedať na otázky. Celkovo to vidím, že je to vážnejšie, ako to vyzerá a ešte aj to písanie je tiež divné 😢

kiwinka007
4. dec 2017

Kolko mas rokov??

klaudi31
4. dec 2017

@hrdamama1995 Tak každému niekedy rupnú nervy, to sa stáva ale pokiaľ to s tebou nevzdal doteraz, tak to už neurobí a ty by sa mala snažiť aby to ani nemusel robiť 🙂

katharines
4. dec 2017

Zda sa, ze mas silnu depresiu okrem ineho. Naozaj by pomohlo detom, keby mohli ist na cas k babke a ty si zatial oddychnes. Este je velmi dolezite nenadavat a nehresit. Tiez to pri hneve stupnuje agresivitu.

lindusss2016
4. dec 2017

@veroni_21
No ja som bola tiez vzdy striktne proti akymkolvek.medikamentom, nieto este antidepresiva. Ale ked som v blizkej rodine videla na vlastne oci skutocnu depresiu (bola sposobena nadorom na mozgu, ale vtedy sme to este netusili), pochopila som, ze to je choroba ako.kazda ina. Takze nestaci povedat, vzchop sa, postav sa na nohy, prehodnot, co je v zivote dolezite... Naozaj nie, len si predstav, ze mas zapal pluc a niekto ti povie, ze je to len v tvojej hlave a mas cisto dychat. Je to to iste a nemozes s tym porovnavat svoje docasne stavy, ked sa ti v zivote nedari alebo sa proste pre nieco citis zle. To sa deje kazdemu zdravemu cloveku. Ale zakladatelka zjavne.zdrava nie je a treba to riesit.

zakiela
4. dec 2017

možno by pomohla zmena životného štýlu. ísť niekam viac do kľudu. na dedinu a tak. záhradka, viac kontaktu s prírodou, deti sa vybesnia vonku a budú kľudnejšie.

beky1813
4. dec 2017

@hrdamama1995 ides furt svoje, preco by ti mala socialka zobrat deti kvoli kriku? Nie je tam nahodou nieco viac, co nechces napisat? Kedze ste museli aj byt menit? Ak chces radu, musis sa najprv ukludnit a pisat zrozumitelnejsie, lebo takto sa zle radi.

veroni_21
Autor odpoveď zmazal
lindusss2016
4. dec 2017

@beky1813
Ono to asi nebude len taky bezny krik 😕 ved ktora z nas nikdy nevybuchla? Myslim, ze zakladatelka ma problem, ktory nie priamo suvisi s tym, ze nezvlada deti. Ved sama pise, ze od 14 ma psychicke problemy. To, ze deti ju nepocuvaju, je len olej do ohna. Bohuzial to vyzera tak, ze tato mamicka ma problem sama so sebou a rozhodi ju kadeco (nevravim, mna tiez vie do nepricetna vytocit samovrazedne vycinanie mojej dcery 😀), ale viem, ze to je sposobe len strachom o nu. Tuto mamicku, zial, rozhodia aj ine malickosti a myslim,.ze na tom kriku sa to odraza a susedia to spoznali. A je rozdiel zakricat raz za par dni, ked sa nieco.ozaj deje a kricat v jednom kuse...

lindusss2016
4. dec 2017

@veroni_21
Ano, s tymto nemozem nesuhlasit. Lenze uz tie deti su a treba problem riesit. Ona si to uvedomuje tiez. Nechcem nikoho urazit, ale je zjavne, ze nepochadza zo ziadnych intelektualnych kruhov, prosti ludia nevedia o inych moznostiach a slepo sa oddaju do ruk doktorom. Jej poradili psychiatriu, tak uz nad inym riesenim ani neuvazuje. Ale naozaj si myslim,.ze tu je psychiatria na mieste, len by ta liecba mohla byt doplnena aj o nieco.navyse. S touto mamickou treba pracovat, potrebuje ozajstnu pomoc, nestaci ju odbit liekmi a nechat napospas osudu, tym sa problemy len zhorsia.

beky1813
4. dec 2017

@lindusss2016 no to by volali socialku aj u nas, lebo tak, ako ma dokaze krpata dostat do vyvrtky poslednu dobu, to je neskutocne. Dnes som na nu kricala uz 3 krat a to bola v skolke. Mne to len nejako nesedi, kedze sa museli odstahovat.

eliska13
4. dec 2017

@hrdamama1995 dala si si nick hrdá mama a potom napíšeš, že si zlá mama?Najlepšie by bolo ísť do nemocnice trocha sa stabilizovať.Deti Ti nevezmú veď budú s mužom, alebo nejakou inou blízkou rodinou.nie si prvá ani posledná mama čo berie lieky a išla by na psychiatriu.Hlavu hore a porád sa s mužom, lekárkou čo robit

lindusss2016
4. dec 2017

@beky1813
Ved prave, ze nas vedia vytocit. Ja sa snazim ist cestou kontaktneho rodicovstva, mame s malou krasny vztah, ale neverim, ze existuje matka, ktora NAOZAJ na svoje dieta nezvysila hlas a necapla mu po riti.
Len toto bude asi o inom ☹